Monday, October 15, 2018

MANGKUK AYAM CYBERJAYA | ROJAK MEE AYAM SEDAP

MANGKUK AYAM CYBERJAYA | MEE ROJAK AYAM SEDAP | Haluuu haluuu! Lama sungguh ena tak berceloteh di sini mengenai hasil buruan ena sebagai Food Hunter. Oleh itu, tanpa melengahkan masa untuk kali ini ena nak share satu kedai makan yang baru sahaja wujud di dalam Dpulze Shopping Centre Cyberjaya. Nama kedai makan tersebut di beri nama Restoran Mangkuk Ayam . Kepada penduduk Cyberjaya atau yang berhampiran dengan situ, lai lai baca perkongsian dari hasil buruan ena kali ini.
More Nyummy Here

Monday, October 08, 2018

SKIM THOHIR 2018 | BERPELUANG MEMENANGI HADIAH LUMAYAN

SKIM THOHIR 2018 | BERPELUANG MEMENANGI HADIAH LUMAYAN | Pusat Pungutan Zakat-MAIWP (PPZ-MAIWP) sedang melancarkan satu kempen khas bagi pembayaran zakat melalui Skim Potongan Gaji Zakat (Skim Thohir 2018) yang berlangsung selama 4 bulan mulai 1 Julai hingga 31 Oktober 2018. Ia merupakan tahun ketiga kempen ini dilaksanakan berikutan sambutan luar biasa yang diterima dari pihak majikan dari syarikat swasta dan kerajaan pada tahun sebelum ini.
More Nyummy Here

Thursday, June 14, 2018

EAT CAKE TODAY | KEK SEDAP UNTUK HARI RAYA ANDA

EAT CAKE TODAY | KEK SEDAP UNTUK HARI RAYA ANDA | Setiap hari raya, selain daripada kuih raya, rumah ena mesti hidangkan kek. Tak kira kek lapis ke, brownis ke, janji kek la. Tetamu yang datang beraya pun akan serbu kek terlebih dahulu, termasuklah diri ena ni. Ahaks. Lagi-lagi kek tu cantik dari mata memandang, sedap dan menyelerakan.
More Nyummy Here

Saturday, June 02, 2018

PPZ-MAIWP | MUDAH BAYAR ZAKAT MENERUSI ONLINE

PPZ MAIWP | MUDAH BAYAR ZAKAT MENERUSI ONLINE | Hidup zaman sekarang ini sudah mudah dengan kebanyakkan urusan kehidupan kita boleh dilakukan hanya di hujung jari sahaja. Begitu juga dengan pembayaran zakat yang sekarang ini anda boleh bayar melalui online sahaja. Anda boleh layaran laman sesawang Pusat Pungutan Zakan MAIWP (PPZ-MAIWP).
More Nyummy Here

Sunday, May 27, 2018

LAZADA MALAYSIA | PROMOSI BAUCER BUFFET RAMADAN 2018

LAZADA MALAYSIA | PROMOSI BAUCER BUFFET RAMADAN 2018 | Siapa kat sini suka membeli belah secara online di website Lazada Malaysia? Mesti ramai kan. Ena pun tidak terkecuali, selalu juga beli barang di sana. Bukan apa, ena pilih website ini sebab senang nak berurusan. Lagipun Lazada Malaysia ini sudah dikenali dan diyakini oleh orang ramai sejak dahulu lagi. Haaaaa berita baik untuk anda, kini Lazada Malaysia sedang mengadakan promosi baucer Buffet Ramadan sehingga 40% potongan dari harga asal.
More Nyummy Here

Thursday, May 24, 2018

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN | Siapa kat sini sudah tengok video penuh ‘Syawal Terbaik Ramadan’ dari Yeo’s Malaysia? Kalau belum, anda boleh klik SINI untuk lihat sendiri video tersebut. Okay, mari ena kongsikan sedikit mengenai video ini. Video ‘Syawal Terbaik Ramadan’ mengisahkan pengalaman seorang budak lelaki yang bernama Syawal ketika berpuasa di bulan Ramadan.
More Nyummy Here

Wednesday, May 23, 2018

BUFFET RAMADAN 2018 | PUSAT KONVENSYEN SHAH ALAM (SACC)

BUFFET RAMADAN 2018 | PUSAT KONVESYEN SHAH ALAM (SACC) | Salam Ramadhan Kareem semua, bagaimana puasa you all? Baik?? Alhamdulillah, ena setakat ni bersyukur sebab diberikan kekuatan pada tubuh badan untuk berpuasa seharian dan dalam masa yang sama selesaikan kerja apa yang patut. Okay, ena nak kongsikan satu lagi tempat Buffet Ramadan yang ena pergi baru-baru ini iaitu di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) yang terletak di Seksyen 14, Shah Alam.
More Nyummy Here

Thursday, May 17, 2018

BUFFET RAMADAN 2018 | RESTORAN BANGI GOLF RESORT

BUFFET RAMADAN 2018 | RESTORAN BANGI GOLF RESORT | Alhamdulillah, lagi sekali  kita sebagai umat Islam seluruh dunia menyambut bulan Ramadan Al-Mubarak. Sekejap je masa berlalu kan. Ena rasa macam baru sahaja beraya pada bulan 7 tahun lepas. Fuhhhh! Mesti you all tengah excited kan??? Yela, masing-masing ingin menikmati keindahan bulan puasa kali ni bersama dengan family mahupun dengan rakan-rakan atau orang yang disayangi. Sudah rancang untuk berbuka puasa di mana nanti? Pada minggu pertama sudah pasti ada yang mengambil peluang untuk berbuka di rumah bersama family kannn. Ena je masih berpuasa diperantauan. Sobs! 
More Nyummy Here

Friday, May 04, 2018

PERMATA HATI WILAYAH | MENGURANGKAN BEBAN PARA IBU

PERMATA HATI WILAYAH | MENGURANGKAN BEBAN PARA IBU | Ena dahulunya seorang yang berhati besi, namun bila umur kian meningkat ni hati dan perasaan ena ni mudah tersentuh, sensitive dan mudah sebak, macam hati ini sudah jadi kapas tisu tu semua la. Uhuks. Tambahan pula, kalau ternampak orang tua, seorang diri atau berdua, lagi bertambah rasa sebak je dada ni. Silap hari bulan, boleh mengalir air mata ni dengan tiba-tibanya. Sama juga bila dengar cerita mengenai kisah ibu tunggal yang kurang bernasib baik la, golongan kurang upaya serta golongan yang kurang bernasib baik.
More Nyummy Here

Tuesday, May 01, 2018

NUR RAMADAN | SUMBANGAN DIBERIKAN KEPADA GOLONGAN ASNAF

NUR RAMADAN | SUMBANGAN DIBERIKAN KEPADA GOLONGAN ASNAF | Alhamdulillah, lebih kurang daripada 20 hari sahaja semua umat Islam bakal meraikan bulan yang sangat mulia iaitu bulan Ramadan Al-Mubarak, bulan dimana kita semua akan berpuasa selama sebulan. Ena rasa macam baru je lagi sambut bulan Ramadan hari tu, rupanya sudah nak dekat setahun. Cepat betul masa berlalu. Namun, ena bersyukur kerana diberikan pelbagai kemudahan dan kesempatan untuk menyambut bulan puasa dengan gembiranya. Cukup makan, cukup perbelanjaan, cukup masa dan pelbagai lagi kemudahan.
More Nyummy Here

Tuesday, April 17, 2018

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS | Ena pernah bertanya pada kawan-kawan ena bagaimana bagi makeup kita tampak kemas dan tahan lama. Kwana ena sarankan sebelum pakai makeup tu kita kena buat something dahulu kat muka. Penjagaan kulit muka pre-makeup antaranya seperti cuci muka, letak pelembap dan apply toner. Lepas tu, kita kena tahu la jenis kulit muka tu macam mana, berminyak ke, kering ke, normal ke, dan pilihlah alat solek yang sesuai dengan jenis kulit masing-masing.
More Nyummy Here

Sunday, April 01, 2018

ELLDORA SNOW CRYSTAL | KEMBALIKAN KESERIAN PADA WAJAH

ELLDORA SNOW CRYSTAL | KEMBALIKAN KESERIAN PADA WAJAH | Nak cantik?? Nak putih?? Nak kulit berseri?? Nak tahu caranya tak? Ambil wuduq? Haaaa betul dah tu sebab tips yang itu memang tak dapat dinafikan lagi. Hiks. Namun, bagi mereka yang ada masalah jerawat, kulit kusam tu, bukan bermakna mereka tak solat dan tak pernah ambil wuduq ye. Kadang kala, kulit muka kita ni ada masanya akan jadi sangat sensitif dengan cuaca dan keadaan sekeliling seperti debu, pemakanan kita, pekerjaan kita dan emotional kita. Oleh itu, kita tak boleh nak assume orang tu muka penuh dek jerawat or kusam, dia tak pernah ambil wuduq hokai?
More Nyummy Here