Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Thursday, January 19, 2017

CENDOL PULUT BEHRANG | CENDOL MELAYU DI HULU BERNAM


CENDOL PULUT BEHRANG | CENDOL MELAYU DI HULU BERNAM | Tengah hujan, tengah sakit tekak pula tu, tapi selera tekak mengada nak makan cendol. Ni salahkan rancangan kat Asian Food Channel, tetiba tunjuk cendol. Terus craving. Craving teruk pula tu, kalah orang mengandung. Hahahaha. Tapi memula yang request nak makan cendol, kakak ena la. Dia yang teringin dulu. Hiks
More Nyummy Here

Wednesday, January 18, 2017

MAGI PLANET POPCORN STUDIO | RASAI 4 PERISA LAIN DARI YANG LAIN


MAGI PLANET POPCORN STUDIO | RASAI 4 PERISA LAIN DARI YANG LAIN | Sejujur ena cakap, ena bukan seorang yang suka makan popcorn yang manis-manis tu. Ala, perisa yang original macam kat panggung wayang tu. Perisa Caramel right? Orang lain suka la, tapi ena kurang sikit. Kalau pergi tengok wayang, partner ena je suka makan. Ena mesti beli makanan lain.
More Nyummy Here

Tuesday, January 17, 2017

ORCHARD VILLA GOMBAK | TEMPAT MAJLIS KAHWIN PILIHAN ARTIS MALAYSIA


ORCHARD VILLA GOMBAK | TEMPAT MAJLIS KAHWIN PILIHAN ARTIS MALAYSIA | Alhamdulillah, pada 15/1/2017 bersamaan hari Ahad, diberikan kesempatan ni untuk menghadiri satu majlis perkahwinan seorang artis Malaysia iaitu Hazama dan isterinya, Genervie. Majlis ini berlangsung di Orchard Villa Gombak. Itulah bestnya jadi blogger, diberi peluang pelbagai jenis aktiviti dunia. Gitteww.
More Nyummy Here

Monday, January 16, 2017

MAKAN DALAM CAFE BANTING | MENU MELETOP TERBARU 2017


MAKAN DALAM CAFE BANTING | MENU MELETOP TERBARU 2017 | Semperna tahun 2017 ni, kedai makan Makan Dalam Cafe Banting telah mengeluarkan beberapa menu terbaru untuk para customer yang dikasihi. Pasal cafe ini, you all boleh baca semula entri ena yang INI. Entri ena kali ni just nak bagi pandangan terhadap menu-menu yang baru kat sini. Nama pun foodhunter, so kena la luahkan apa yang ena rasa.
More Nyummy Here

Sunday, January 15, 2017

15 TEMPAT MAKAN MENARIK DI KUALA LUMPUR DAN SELANGOR


15 TEMPAT MAKAN MENARIK DI KUALA LUMPUR DAN SELANGOR | Siapa kat sini suka makan dan suka memburu makanan macam ena? Kalau you all sebegitu, sila jadikan ini sebagai salah satu rujukan you all ye. Hiks.
More Nyummy Here

Tuesday, January 10, 2017

ROTI CANAI TRANSFER ROAD PENANG | SARAPAN DENGAN ROTI CANAI DAN AYAM


ROTI CANAI TRANSFER ROAD PENANG | SARAPAN DENGAN ROTI DAN AYAM | Harini ena nak share satu tempat sarapan yang you all wajib kena pergi kalau mai Penang ni. Ena dah lama nak share tapi macam tak cukup gambar. So ena akan share mana yang ena mampu ye. Dan segala ujahan dan pandangan adalah mengikut pendapat ena sendiri.
More Nyummy Here

Saturday, January 07, 2017

SHOPBACK MALAYSIA | PULANGAN TUNAI SEBANYAK 30% ATAS PEMBELIAN ONLINE


SHOPBACK MALAYSIA | PULANGAN TUNAI SEBANYAK 30% ATAS PEMBELIAN ONLINE | Haaa, mesti suka lettew bagi penggemar online shopping lepas baca tajuk entri ena ni. Lepas buat pembelian secara online, dapat pula 30 % pulangan tunai / cashback. Tapi yang pasti, you all kena buat pembelian melalui laman web ni iaitu ShopBack. Dan yang pasti lagi, bukan sewenang-wenangnya you all dapat cashback macam tu je. Hiks.

More Nyummy Here

Thursday, January 05, 2017

ROLL ON ACNE SERUM | AVERA YOUR FUTURE SKIN SOLUTION


ROLL ON ACNE SERUM | AVERA YOUR FUTURE SKIN SOLUTION | Kadang kala, jerawat ni bukan sebab hormon or sebab memang kulit tak sihat. Tetapi dari kekotoran, jangkitan kuman boleh menyebabkan jerawat. Terutama dari kuku kita, dari tangan kita, orang yang selalu kita sentuh kawasan muka.

More Nyummy Here

Tuesday, January 03, 2017

SANY CKT | LAYAN CHAR KOAY TEOW (CKT) DI TASIK TITIWANGSA


SANY CKT | LAYAN CHAR KOAY TEOW (CKT) DI TASIK TITIWANGSA | Malam ni ena nak share satu kedai makan yang menyediakan Char Kuey Teow (CKT) di area Tasik Titiwangsa. Sesiapa tengah jogging atau tengah jalan-jalan kat area sini, boleh la cuba try test CKT kat sini. Ena tahu tempat ni pun sebab kawan ena sarankan untuk kemari. 

So, alang-alang dah ada kat situ, ena nak tahulah betul ke sedap CKT kat sini. Main redah je ni, Tercapai hasrat di hati untuk cuba try test makan kat sini yang juga satu tempat foodhunting dalam checklist ena. Kalau teringin nak makan CKT tu, boleh la datang kedai sini. 


SANY CHAR KOAY TEOW TITIWANGSA




Sany Char Koay Teow (CKT) ini menyediakan CKT dari Penang yang mengekalkan resepinya sejak tahun 1992 lagi. Fiuuuh! Tahun kelahiran ena tuuu. Lepas tu, kat sini bukan sahaja menyediakan CKT, masakan panas yang lain pun ada. Jangan risau. Tapi menu yang paling popular kat sini CKTnya la.

Lokasi Sany Char Koay Teow ini terletak berdekatan dengan Tasik Titiwangsa dan juga belakang Istana Budaya Kuala Lumpur. Ena datang kesini dengan bantuan Google Map sebab lately ni lebih yakin guna Google Map. Taip je nama kedai ni, terus Waze atau Google Map tunjuk arah ke sini. Jangan risau. Okay, dibawah ni ena share alamat dan masa operasi kedai makan ni.




ALAMAT:
SANY Char Koay Teow
64, Jalan Kuantan,
Titiwangsa
53200 Kuala Lumpur.

MASA OPERASI:
Hari: Isnin - Ahad
Masa: 4pm - 4am



MENU YANG DIPILIH

Ena dalam keadaan yang agak lapar juga masa tu, so ena dan partner foodhunter ena pilih CKT Special. Ada yang saiz kecil, ada yang saiz besar. Dah special ni, ada ditambah telur. So, berikut adalah rupa Sany Char Koay Teow ni.

Char Koay Teow Special. Not bad rasanya, kuah pekat. Cuma udang dia agak kecil sedikit. Kalau gemuk-gemuk mesti lagi aummm auuummm CKT nya.


Ena dan Yazid memang penggemar rojak buah. Suka rojak buah kat sini, kuah nya sedap. Pencuci mulut kami. Heeee.



FEEDBACK DARIPADA ENA

Masa ena datang ni, MashaAllah ramainyaaa yang datang makan even tengah hujan. Ena pun jadi segan nak bergambar sangat, padahal orang tak peduli pun. Ahaks. Ena tak usya habis keadaan kedai ni, tapi besar juga tempatnya. Tempat untuk santai-santai gittew. 

Servis pun cepat dan tak ambil masa nak menunggu. Pekerja pun ramai. Memang terlayan dengan baiklah. So, ena tak kesal cuba try test CKT kat sini walaupun ada kekurang kat situ. Janji rasanya boleh tahan sedap. Terima kasih kepada kawan ena untuk suggest makan kat sini.






DETAIL SANY CHAR KOAY TEOW TITIWANGSA

Kepada yang tercari-cari nak makan apa kat sekitar Tasik Titiwangsa, boleh la ke sini. You all boleh tengok feedback daripada orang lain juga pada laman social rasminya. Tapi macam dah lama tak berupdate. 


FACEBOOK:







More Nyummy Here

DAPUR MOQ KUANTAN | MARI GEMUKKAN DIRI DENGAN BURGER MOK


DAPUR MOQ KUANTAN | MARI GEMUKKAN DIRI DENGAN BURGER MOK | Fuhh! Akhirnya dapat juga keluar makan kat Dapur Moq Indera Mahkota, Kuantan. Ena sejak praktikal hari tu lagi nak sangat berfoodhunting kat sini sebab tengok kawan-kawan share makanan kat sini nampak sedap jee. Haishhh nama pun foodhunter, memang menunggu masa jela nak memburu.

Foods make me feel sooo gooddd! Hari tu stress dengan exam Biostatistics dan Epidemiology, ena terus ajak kawan-kawan ena keluar makan. Ena sekarang tengah latih diri tak nak makan lebih dari pukul 7 malam. Tapi malam pada hari kejadian, memang ena tak nak fikir pasal berat badan dan makan sebanyak mana nak. Tu pilih makan kat Dapur Moq ni.



DAPUR MOQ INDERA MAHKOTA KUANTAN


Kat sini, menunya terbahagi kepada western food, western + Malaysian food dan Thai CuisineDapur Moq ini terletak di area Restoran Zuzana dan bersebelahan atau sederet je dengan kedai makan Lila Wadi cawangan Indera Mahkota. Bagi yang tinggal di Kuantan atau di Bandar Indera Mahkota ni, tahu la celah mana terletaknya, Indera Mahkota keberapa. 

Namun, bagi yang masih tak tahu kedudukannya, you all boleh waze tempat ni. Ena tak guna sebab ena dah tahu celah mana. Jangan risau, ena sertakan alamat Dapur Moq kat bawah ni. Supaya dapat membantu you all. Tapi nombor kedai semua tak tulis pula. So, wazekan jela ye.



ALAMAT:
Dapur Moq
Indera Mahkota 5,
Bandar Indera Mahkota
25200 Kuantan,
Pahang

MASA OPERASI:
Hari: Isnin - Ahad
Masa: 12pm-11.30pm


Dekat sini juga ada jual burger yang agak terkenal dengan kesedapan dan platingnya. Burger tersebut under nama Burger Mok. Ena tak pasti sama ada dua benda ni dalam satu bumbung atau hanya menumpang seketika. Tapi kalau nak makan Burger Mok ni, kena datang ke kedai Dapur Moq la. Heeeee.


MENU YANG DIPILIH

Berikut adalah menu yang ena pilih. Pada mulanya nak makan nasi goreng chicken chop / grill nya. Tapi tak ada rezeki ena masa tu. So, disebabkan tengah nak balas dendam, ena makan Burger Mok nya. Datang berempat tapi dua jenis makanan je yang kami rasa. Ahaks. Ena tak boleh demand hak selera orang lain, sebab mereka datang bukan untuk foodhunting macam ena. So, ini jelah menu yang ena mampu share, menu yang dipilih oleh kami. 



Ni set paling besar untuk makan seorang. Crazy Burger Mok: RM13. Kalau nak tukar daging kambing, kena tambah RM3. Rotinya lembut, dagingnya besar. Tapi rasa dagingnya macam daging burger biasa cuma ianya homemade. Ada kentang dan meatballs 5 ketul.

Chicken Grill Cheese. Kenyang! Cheesenya memang ummpphhh laaa. 



FEEDBACK DARIPADA ENA

Dari segi kedainya, selesa bagi ena. Kemas, bersih dan senang nak duduk. Masa ena datang. ramai juga pelajar UIAM jamu selera mereka kat sini. Salah satu tempat tumpuan pelajar juga la sebab salah satunya kedudukannya dekat. Harga pun berpatutan bagi ena. Pelayan pun mesra pelanggan dan sedia membantu pelanggan yang memerlukan apa-apa seperti nak tisu, nak tambah order dan lain-lain lagi.

Dari segi makanan untuk burgernya, memuaskan hati ena tapi cuma rasanya tak mengancam lagi bagi ena la. Kenyang, banyak, berpatutan. Untuk chicken grillnya, not bad. Cuma kuahnya ada kekurangan sedikit dari segi rasa. Tapi still sedap la, bukan tak sedap langsung dan boleh diterima dek tekak ni haaaa. Everything okay la. Worth to try and taste.







DETAILS DAPUR MOQ DAN BURGER MOK

Oleh itu, bagi mereka yang gemar mencari makanan macam ena ni, why not cuba try test rasa makanan kat sini pula. Berbaloi sangat. Kalau tekak tu rasa nak makan burger besar-besar, mai la datang sini. Berikut adalah link serta detail untuk you all direct contact dengan pihak mereka. Itu sahaja foodstory kali ni, selamat menjamu selera.



FACEBOOK:
Facebook.com/DAPURMOQ (Dapur Moq)


INSTAGRAM:




More Nyummy Here

Wednesday, December 28, 2016

KERABU MEGI DI KUANTAN | PASAR MALAM UTC

KERABU MEGI DI KUANTAN | PASAR MALAM UTC | Untuk entri kali ni, ena nak share secara ringkas mengenai satu makanan yang ena foodhunting baru-baru ni. Makanan tersebut ena adalah Kerabu Megi. Mana lah tahu ada yang teringin nak makan Kerabu Megi ni, boleh la you all beli kat sini. Ena pun first time makan.




PLACE:
Gerai Resepi Kak Yah, Pasar Malam UTC Kuantan


MASA: 
Setiap hari Sabtu

HARGA:
 RM10


FEEDBACK DARIPADA ENA:

Sedap juga, masam-masam manis pedas. Boleh pilih nak letak apa. Ena pilih semua sayur dan lain-lain bahannya kecuali kaki ayam je tak letak sebab tak gemar kaki ayam. Dah la banyak dan sayur pun banyak. Ena suka sangat kalau ada banyak sayur ni. Nyummmm!. Boleh repeat lagi lepas ni. Ena baru pertama kali rasa Kerabu Megi. Next time, nak cuba try test kat tempat lain pula. 

Boleh pilih apa yang you all nak letak. Nak letak semua bahan pun boleh. Harga tetap sama.





Itu sahaja perkongsian foodhunting daripada ena. Tak rugi pun rasa benda ni sebab sedap. Apapun, selamat mencuba bagi yang hendak mencuba dan selamat menjamu selera.


More Nyummy Here

Tuesday, December 27, 2016

MUUKA MALAYSIA | WAJAH NAMPAK SIHAT BERSERI DENGAN DUA PRODUK SAHAJA



MUUKA MALAYSIA | WAJAH NAMPAK SIHAT BERSERI DENGAN DUA PRODUK SAHAJA | Penat dah beli macam-macam produk skincare? Kekadang satu set skincare tu berpuluh-puluh jenis pula nak dipakai sebagai pelengkap untuk kesihatan kulit. Kalau yang jenis boleh konsisten tiada masalah. Ni kekadang terlupa nak pakai, malas nak beli yang baru kalau dah habis. Memang susah la nak dapat effect yang memuaskan. Haaa! Siapa ada masalah macam ni? Yes, ena sendiri ada masalah seperti yang ena cakapkan di atas.

More Nyummy Here