Tuesday, April 17, 2018

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS | Ena pernah bertanya pada kawan-kawan ena bagaimana bagi makeup kita tampak kemas dan tahan lama. Kwana ena sarankan sebelum pakai makeup tu kita kena buat something dahulu kat muka. Penjagaan kulit muka pre-makeup antaranya seperti cuci muka, letak pelembap dan apply toner. Lepas tu, kita kena tahu la jenis kulit muka tu macam mana, berminyak ke, kering ke, normal ke, dan pilihlah alat solek yang sesuai dengan jenis kulit masing-masing.
More Nyummy Here

Sunday, April 01, 2018

ELLDORA SNOW CRYSTAL | KEMBALIKAN KESERIAN PADA WAJAH

ELLDORA SNOW CRYSTAL | KEMBALIKAN KESERIAN PADA WAJAH

ELLDORA SNOW CRYSTAL | KEMBALIKAN KESERIAN PADA WAJAH | Nak cantik?? Nak putih?? Nak kulit berseri?? Nak tahu caranya tak? Ambil wuduq? Haaaa betul dah tu sebab tips yang itu memang tak dapat dinafikan lagi. Hiks. Namun, bagi mereka yang ada masalah jerawat, kulit kusam tu, bukan bermakna mereka tak solat dan tak pernah ambil wuduq ye. Kadang kala, kulit muka kita ni ada masanya akan jadi sangat sensitif dengan cuaca dan keadaan sekeliling seperti debu, pemakanan kita, pekerjaan kita dan emotional kita. Oleh itu, kita tak boleh nak assume orang tu muka penuh dek jerawat or kusam, dia tak pernah ambil wuduq hokai?
More Nyummy Here

Tuesday, March 20, 2018

G-STORM 360 | SUSU KAMBING MELEGAKAN PEDIH GASTRIK


G-STORM 360 | SUSU KAMBING MELEGAKAN RASA PEDIH

G-STORM 360 | SUSU KAMBING MELEGAKAN PEDIH GASTRIK | Ena kalau sehari tu terskip waktumakan, mesti perut rasa sakit kat bahagian hulu hati ena ni. Takpun, kalau ena dalam keadaan stress ke, penat ke, lepas tu tak makan ikut waktu, haaaaa..siap sedialah perut ni mula meragam. Sama ada ena jadi hypo, atau ena mengalami gastrik yang teruk. Tahap pedih gastrik ena tu sampai ena ni tak boleh nak luruskan badan bila berjalan. Mencucuk-cucuk sakit tu di belah kiri ni abdomen ena ni. Kalau jadi hypo tak mengapa lagi sebab boleh minum milo suam je ena dah jadi okay.  Kalau gastrik, hmmmm alamatnya kena cari dan kena ngap makanan yang berat-berat seperti nasi, ayam, roti or daging.
More Nyummy Here

Monday, March 12, 2018

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT | Siapa kat sini penggemar susu kambing? Kalau suka, kita geng! Hiks. Ena lebih suka susu kambing ni berbanding susu lembu cuma tak dapat nak beli selalu sebab harga susu kambing ni lebih mahal. Ena suka susu kambing ni sebab rasa susu ni tak mudah memuakkan ena. Namun, bukan semua yang sependapat sama macam ena.
More Nyummy Here

Wednesday, March 07, 2018

FEMINGRA | JOM JADI WANITA YANG 'SEJATI'

FEMINGRA | JOM JADI WANITA YANG 'SEJATI'

FEMINGRA | JOM JADI WANITA YANG 'SEJATI' | Fuhh fuhhh! Tajuk ena kali niiii, jadi wanita 'sejati' macam mana tu ye. Ahaks. Topik yang ena nak bebel ni tiada kaitan dengan transgender tu semua hokaii. Yang lelaki tetap lelaki, yang perempuan tu tetap perempuan. Apa beza perempuan dan wanita pula? Har har har, sama ja jannggg hoiiii. Okay, bebelan kali ini dituju khas bagi wanita di luar sana. Bagi yang rasa diri tu wanita tu, mooohhhh ler kita bersama-sama menjaga luaran dan dalaman kita dengan minuman kesihatan Femingra nii haaa. Ahhhh sudah, apa kebenda Femingra ni pula dahhh? Haaa kalau nak tahu lebih, nanti ena share serba sedikit mengenai minuman ini kat bawah. Mohon jangan skip membaca ya.
More Nyummy Here

Monday, February 19, 2018

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG | Keluarga ena memang keturunan resdung, maybe ikut belah abah ena. Ena pun ada juga resdung tapi tak kronik sangat. Kalau ena pergi kawasan yang berhabuk, berdebu atau lepas bangun pagi-pagi tu, ena akan agak bersin teruk juga walaupun tak sekerap adik-beradik ena yang lain. Kadang kala ena bersin sampai air mata ena, hidung pun jadi merah disebabkan kegatalan tetapi ena ni ada sifat malas nak layankan sangat memang tak ambil ubat apa-apa la. Kalau hidung ni nak terasa gatal, gatal la. Rasa nak bersin, bersin la. Kalau tak, tak kisah sangat. Layankan saja. Ahaks.
More Nyummy Here

Monday, January 22, 2018

TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST

TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST

TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST | Tahu tak apa itu Traveloka? Tahu? Good. Tak tahu? Haaaa, kalau tak tahu tu, you all wajib untuk baca serba sedikit apa itu Traveloka (Klik) sebab Traveloka ni merupakan tempat booking secara online untuk hotel dan penerbangan yang sangat dikenali dan dipercayai oleh rakyat Malaysia sekarang ni tau. Ala, kat iklan dalam TV pun ada tayangkan serba sedikit segala kemudahan, promosi dan sales dari Traveloka ni. Sebab itu ena kata wajib ambil tahu. In case la ada yang tengah mencari-cari website atau applications sebegini yang boleh dipercayai dan harga pun berpatutan, so Traveloka la pilihan yang sesuai. Ena pun tengah merancang, nanti nak pergi honeymoon bila dah kahwin nanti, ena nak book hotel dan flight dari apps sini je. Mudah! Tambahan pula, ramai juga yang kata senang nak berurusan dengan Traveloka ni, so ini membuatkan ena bertambah yakin. Hiks.
More Nyummy Here

Sunday, December 31, 2017

ALANA KOPI HIJAU | APA KELEBIHAN KOPI HIJAU?

ALANA KOPI HIJAU | APA KELEBIHAN KOPI HIJAU?

ALANA KOPI HIJAU | APA KELEBIHAN KOPI HIJAU | Assalammualaikum dan selamat bakal menyambut tahun baru 2018. Ni merupakan entri terakhir ena untuk tahun 2017 dan inshaAllah ena nak share sedikit dengan you all satu jenama kopi yang bagus untuk mengawal berat badan. Kopi yang ena nak share ni bukan minuman kesihatan atau detox atau jamu. Kopi ni boleh diminum macam biasa seperti kopi yang lain setiap hari tidak mengira jantina, kaum, umur dan tempat cuma kopi ini lebih sihat untuk tubuh badan kita. Nama kopi tersebut adalah Alana Kopi Hijau
More Nyummy Here

Thursday, December 14, 2017

LEMONEX MALAYSIA | TERKURUS DENGAN JAYANYA


LEMONEX MALAYSIA | TERKURUS DENGAN JAYANYA | Mencari-cari produk untuk kurus yang dipercayai keberkesanannya, sudah mendapat kelulusan yang rasmi dan juga boleh dipercayai keselamatannya? Haaa, untuk perkongsian ena kali ini ena nak suggest atau bagi saranan kepada you all yang susah sangat nak kuruskan badan tu untuk cuba try test Lemonex Malaysia ni. Hal ini kerana ramai yang kata Lemonex ni bagus. Ena tengok jualannya pun mencanak-canak dan dapat sambutan yang hangat dari pembeli. Ini fakta tau bukan auta.
More Nyummy Here

Monday, November 27, 2017

GIVEAWAY NEFFOS BY IAFOODHUNTER | JOIN & MEMENANGI NEFFOS X1 LITE 2017


GIVEAWAY NEFFOS BY IAFOODHUNTER | JOIN &  MEMENANGI NEFFOS X1 LITE 2017 | Hai you all, kali ini ena nak sampaikan satu berita gembira bahawa you all berpeluang untuk memenangi telefon pintarsecara percuma daripada Neffos Malaysia dengan menyertai Giveaway yang ena lancarkan pada Fanpage Rasmi ena. Namun sebelum itu, jom berkenalan terlebih dahulu dengan Neffos X1 Lite.
More Nyummy Here

Saturday, November 11, 2017

SWEET ROYALE STEVIA | PEMANIS YANG SIHAT

SWEET ROYALE STEVIA | PEMANIS YANG SIHAT

SWEET ROYALE STEVIA | PEMANIS YANG SIHAT | Rasanya ramai dah tahu Stevia ni sebagai pengganti gula malah dikenali sebagai pemanis yang sihat. Memang terbukti stevia ni elok untuk kesihatan, orang ada kencing manis / diabetes pun boleh amalkan. Namun, berhati-hati la nak beli dipasaran sebab sekarang ni dah ada stevia yang tiruan, lepas tu jual mahal-mahal kata ianya stevia tulen... haishhhh. So, kali ini ena nak sarankan you all untuk beli jenama keluaran Pharmaniaga iaitu Sweet Royale Stevia
More Nyummy Here

Friday, November 10, 2017

LANAFIRA | BUTIK ONLINE PAKAIAN MUSLIMAH FESYEN TERKINI


LANAFIRA | BUTIK ONLINE PAKAIAN MUSLIMAH FESYEN TERKINI | Ena merupakan seorang yang suka beli pakaian muslimah fesyen terkini yang selesa untuk dipakai, simple tetapi bergaya dan juga harga  yang mampu dimiliki serta berpatutan. Baru-baru ni, ena terjumpa satu butik online pakaian muslimah fesyen terkini yang berjaya memukaukan mata ena dan menambat hati ena untuk membeli belah di sana. Nama butik online tersebut adalah Lanafira.
More Nyummy Here