Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Friday, April 28, 2017

BANGI GOLF RESORT CLUB | BUFFET RAMADHAN 2017 DI BANGI


BANGI GOLF RESORT CLUB | BUFFET RAMADHAN 2017 DI BANGI Seperti yang kita semua sudah maklum bahawa tak lama lagi kita dah nak berjumpa dengan bulan Ramadhan yang mulia tahun ni. Serius, ena jadi excited sangat setiap kali nak berpuasa sebab rindu nak harungi suasana bulan Ramadhan. Yeayy! Cuma kali ni sedih sedikit la sebab tak dapat puasa sebulan kat rumah macam tahun depan. Tak mengapalah, lepas raya nanti boleh cuti sepuas-puasnya. Hiks.

Siapa kat sini dah sedia nak tempuhi bulan Ramadhan? Mesti ramai juga yang tak sabarkan. Macam biasa, time puasa mesti kita dah terfikir-fikir nak berbuka pa la nanti dan kat kedai makan mana nak pergi. Mula-mula mungkin la nak makan kat rumah, tapi nanti-nanti mesti ada yang nak berbuka kat luar. Oleh itu, kali ni ena nak share dengan you all satu tempat menyediakan buffet Ramadhan nanti di area Bangi. Nama tempat tersebut adalah Bangi Golf Resort Club (BGR). 


BUFFET RAMADHAN BANGI GOLF RESORT (BGR) 


Bagi mereka yang suka berbuka puasa di Bangi Golf Resort (BGR), pada tahun ni sekali lagi pihak mereka akan menghidangkan signature Buffet Ramadhan bermula 29 Mei 2017 hingga 23 Jun 2017. Makanannya dijamin Halal oleh Jakim dan Bersih untuk kita semua makan. So you all tak perlu risau lagi status halalnya.

Kali ni hidangan buffet bercirikan ala melayu, Barat dan Timur. Lebih 200 jenis hidangan yang ada, berbaloi dengan harga yang you all bayar. Ena suka berbuka kat sini sebab banyak sangat choice makanan yang boleh pilih. Heaven betul. Untuk tahun ni ada menu terbaru yang you all boleh melantak sampai puas. Bawah ni ena share menu-menu yang ada kat Buffer Ramadhan BGR 2017.




ALAMAT:
Bangi Golf Resort Restaurant
No 1 Persiaran Bandar,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor

KEMUDAHAN:
800 tempat letak kereta, surau dan toilet yang selesa

HARGA BUFFET:
RM58 (Dewasa)
RM28 (Kanak-Kanak)


Berikut adalah alamat untuk ke Bangi Golf Resort Restaurant. You all guna je waze atau Google Map dengan search ke situ. Nak letak alamat penuh seperti ena mention kat atas ni pun boleh. Hari tu ni ena datang ke mari dengan berpandukan waze je. InshaAllah tak sesat punya. Hiks.


MENU BUFFET RAMADHAN BGR 2017

Ena tak letak semua menu tau sebab ena nak bagi supprise kat you all. Kalau you all nak ketahui lagi apa yang ada, sila la cepat-cepat beli voucher untuk Buffet Ramadhan sekarang. Pilih tarikh sendiri bermula dari  29 Mei 2017 hingga 23 Jun 2017. Tak nak buang masa, jejom tengok menu-menu yang ena nak share di sini.


Sup Kambing Mamak

Menu paling popular! Kambing Golek

Kambing Golek yang sudah dipotong. 

Sate ayam ada, sate daging lembu pun ada. Kesukaan orang ramai


Masakan Melayu

Nasi Lemak

Rendang Daging Taik Minyak

Ikan Masak Asam Kari

Telur Rebus Goreng Masak Sambal Tomato

Bihun Sup

Mee Kari

Masakan Barat

Lasagna Ayam

Peri-Peri Chicken Drumlets (Menu Terbaru)

Golden Sand Spagetti Carbonara


Pencuci Mulut






Selain menikmati juadah berbuka puasa, you all juga boleh membeli barangan yang dijual pada gerai-gerai yang bakal dibuka nanti. Dan lagi syok bagi penggemar durian, nanti you all juga boleh membawa pulang durian yang dibawa khas dari ladang Raub Pahang dengan harga promosi 'DURIAN RUNTUH'.  Bukan buah durian sahaja yang ada, Gelato (Aiskrim) Durian Musang King dan Passion Fruit Guava Asam Boi pun turut ada jual dari pihak Sweet Scoopz. Terbaik weh rasa dia!

Gelato dari

 My foodhunter partner, Yazid a.k.a big boss Makan Dalam Cafe Banting. Dia ni hantu segala hantu durian

Geng hantu durian, blogger Kak Eyzamiel dan Kak Shiqin Sunshine


FEEDBACK DARIPADA ENA
Serius, memang ena suka berbuka kat sini dah lama dah sebab banyak betul choice makanannya. Makan la kau sampai puas. Apa yang kau tak dapat kat Bazaar Ramadhan, kau boleh dapat kat sini. Tempat makan pun selesa. Berbaloi dengan harga yang kita bayar.

Lepas tu, nak solat pun senang sebab suraunya tak jauh dari dewan makan. Ruang suraunya pun selesa, mampu menampung ramai orang. Kalau you all nak solat dulu baru jamah makanan pun boleh atau nak makan dulu pun boleh. Terpulang. Tapi lebih baik makan sikit dulu, lepas tu pergi settlekan urusan kita dengan Allah dulu then sambung makan sampai kenyang. Ye dok. Hiks

Selain itu, sambil-sambil you all makan tu, nanti ada persembahan muzik secara live akan diadakan setiap hari dari pukul 6.30pm hingga 9pm. Tak adalah krik-krik sangat suasana dewan makan tu. 

Ena memang sarankan you all untuk berbuka di sini nanti bagi yang berdekatan dengan area Bangi. Boleh bawa kawan-kawan, keluarga atau rakan sekerja. Ena pergi baru-baru ni, Alhamdulillah laa dapat berjumpa dengan kawan-kawan blogger dalam satu dewan makan. Best! Yela, ena ni jarang turun padang. So susah juga nak jumpa depan-depan dengan mereka. Hiks. InshaAllah, ena pasti akan ke sini lagi pada bulan Ramadhan nanti dan hope dapat jumpa you all kat sana.


Blogger Kak Nooraini Zubir 

Blogger Kak Azlinda Azman 

Dengan blogger-blogger popular, dari kiri Kak Emas Putih,  Kak Yaya Natsumi, suami kak Yaya, Yazid, Me, Kak  Shiqin Sunshine dan Kak Yanty Lee

Blogger kak Shuhaida Kabdy . Yang belakang tu blogger juga. Suka suki je dia yeee. Hahahaha

Blogger kak Nadia Farahida 

Blogger artis dan terkenal dan very very humble, kak Yuyu Zulaikha



DETAIL BANGI GOLF RESORT (BGR)

Bagi mereka yang ingin membeli voucher buffet Ramadhan BGR ni, you all boleh rujuk pada detail-detail yang ena share kat bawah ni. Sebarang pertanyaan you all boleh contact pada nombor telefon yang tertera.

CONTACT NUMBER:
(60)11 1057 5088 (Nurul Adira Kamil)

EMAIL: 

HOTLINE:
1-700-81-8557

FACEBOOK: 

INSTAGRAM:

WEBSITE:

HASHTAG:
#BGRBuffetRamadhan17




Itu sahaja daripada ena. Jangan lepaskan peluang ini dan share entri ini ye. Terima kasih dan selamat menjalani bulan Ramadhan tak lama lagi. Mana yang tak habis ganti puasa tu, cepat-cepat bayar hutang dengan Allah. Heeee.



More Nyummy Here

Saturday, April 22, 2017

MR.DAKGALBI | MASAKAN KOREA YANG BERBEZA


MR.DAKGALBI | MASAKAN KOREA YANG BERBEZA  | Siapa kat sini pernah rasa makanan Korea di Mr.Dakgalbi? Kalau pernah, jom kongsikan feedback you all kat ruang komen ena. Ena tak kisah negatif ke positif, niat ena nak jadikan entri ena ni panduan untuk orang lain. Alhamdulillah, ena dah makan dah Mr. Dakgalbi ni kat IOI City Mall Putrajaya , dan ena nak kongsikan pendapat ena sendiri mengenai tempat dan rasa makanan kat sini.
More Nyummy Here

Tuesday, April 11, 2017

SUSHI KING MALAYSIA | MENU TERBARU BERASASKAN JAPANESE CURRY


SUSHI KING MALAYSIA | MENU TERBARU BERASASKAN JAPANESE CURRY | Siapa kat sini suka sushi? Kalau suka, kita geng yeay! Hiks. Okay, baru-baru ni ena diberi peluang untuk review menu terbaru di Sushi King. Memang ena suka sangat-sangat la sebab ena ni ketagih makan sushi kat situ. Suka nasi Jepunnya sebab gebu-gebu dan tak hambar. Kepuasannya susah nak digambarkan dalam tulisan. You all kena ada kat depan ena time makan baru you all nampak kepuasan ena tu macam mana. Hiks.
More Nyummy Here

Monday, April 10, 2017

GREAT CREATION | WEDDING PLANNER UNTUK BAKAL PENGANTIN


GREAT CREATION | WEDDING PLANNER UNTUK BAKAL PENGANTIN | Sebelum terlaksananya sesuatu majlis perkahwinan itu, bakal pengantin dikehendaki dan dinasihatkan untuk berjumpa dengan wedding planner dan event planner terlebih dahulu untuk menerima khidmat nasihat daripada mereka supaya majlis you all tak jadi huru hara kelak.
More Nyummy Here

MEFA | JEMPUTAN KE PAMERAN PENGANTIN MALAYSIA EDISI KE-16


MEFA | JEMPUTAN KE PAMERAN PENGANTIN MALAYSIA EDISI KE-16 | Kepada bakal-bakal pengantin di luar sana, kali ni ena nak jemput you all semua untuk datang satu festival yang khas untuk you all untuk melihat pakej kahwin yang super duper awesome dan boleh buat you all rambang mata. Festival tersebut adalah Pameran Pengantin Malaysia / Malaysia Wedding Festival (MEFA) edisi yang ke 16.
More Nyummy Here

Friday, April 07, 2017

MEGA WEDDING MALAYSIA | 23 PASANGAN PENGANTIN DALAM SATU MAJLIS


MEGA WEDDING MALAYSIA | 23 PASANGAN PENGANTIN DALAM SATU MAJLIS | Pernah tak you all hadiri majlis perkahwinan atau lebih senang dipanggil "kenduri kahwin" yang pasangan pengantinnya lebih dari 10 pasangan? Banyakkannnn. Haaaa, kali ni ena nak share satu moment ena pergi kenduri kahwin di mana kat situ terdapat 23 pasangan pengantin. Hanya dalam SATU majlis. Fuhh! First time weh tengok majlis kahwin secara beramai-ramai ni. Syok pun ada sebab rare bagi ena. Mana taknya, ena selalu attend majlis kahwin yang raja seharinya ada sepasang je. Teruja sejenak. Hiks.
More Nyummy Here

Monday, April 03, 2017

SZ DESIGN | KELAS BELAJAR AUTOCAD DAN 3Ds-MAX DENGAN MUDAH


SZ DESIGN | KELAS BELAJAR AUTOCAD DAN 3D-MAX DENGAN MUDAH | Ingin belajar tentang AutoCad dan 3D-Max dengan mudah dari basic hingga ke tahap professional? Tapi masa tak mengizinkan atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan seperti urusan kerja setiap hari? Haaa! You all tak perlu risau lagi kerana di Sz Design menyediakan kelas untuk belajar Autocad dan 3Ds-Max tanpa ganggu hari kerja you all.
More Nyummy Here

Tuesday, February 28, 2017

MUHAMMAD SULTAN CENDOL MAJU | SEPETANG BERSAMA CENDOL IM2


MUHAMMAD SULTAN CENDOL MAJU | SEPETANG BERSAMA CENDOL IM2 | Ada satu petang tu, ena serius craving sangat nak makan cendol. Nak cendol yang jual kat dalam truck tepi-tepi tu. Tak nak cendol yang kat restoran-restoran. Tak tahu la kenapa selera tekak lain machiam hari tu. Baru teringat yang kawan-kawan ena pernah share gerai cendol dekat dengan Indera Mahkota Kuantan kat Instagram mereka.
More Nyummy Here

Sunday, February 26, 2017

KRIM KUANTAN | NIKMATI WAFFLE DAN AISKRIM


KRIM KUANTAN | NIKMATI WAFFLE DAN AISKRIM | Ena dah lama nak pergi makan aiskrim dan berfoodhunting kat Krim Kuantan ni. Asyik sebut-sebut je dengan kawan-kawan nak datang ke sini. Cuma masa tak berapa nak sesuai sebab ena tengok kat sini menyediakan makanan berasaskan aiskrim dan makanan yang manis-manis. So kena makan masa yang sesuai la macam waktu petang ke, malam ke. Tengok juga selera perut ni.
More Nyummy Here

Wednesday, February 22, 2017

PORTAL PERKAHWINAN | KENAPA MESTI PORTAL PROJEK KAHWIN?


PORTAL PERKAHWINAN | KENAPA MESTI PROJEK KAHWIN? | Haishhh lately ni memang suka usya-usya bajet pakej perkahwinan yang ada kat mana-mana website menyediakan khidmat tersebut. Sampai tak tahu nak pilih yang mana. Well, bukan senang nak memastikan sesuatu majlis perkahwinan tu berjalan dengan lancar, macam-macam nak kena fikir. Kalau kurang bernasib baik, terpilih pula pakej perkahwinan yang tidak mendatangkan hasil yang memuaskan, ada yang lari last minit dan ada yang buat kerja cincai boncai jee. For sure sakit hatikan bila jadi macam ni, minta dijauhkan laa.
More Nyummy Here

RESTORAN SEDAP WEH KUANTAN | NIKMATI KESEDAPAN PAIS IKAN PATIN


RESTORAN SEDAP WEH KUANTAN | NIKMATI KESEDAPAN PAIS IKAN PATIN | Huishhh dah lama ena tak share tempat-tempat yang ena pergi untuk foodhunting. Ada je pergi cuma terlupa nak share cerita dengan you all kat sini. Untuk entri kali ni, ena nak share satu kedai makan yang boleh dikatakan berhampiran dengan UIAM, tempat dimana ena tinggal. Nama kedai makan tersebut adalah Restoran Sedap Weh.
More Nyummy Here

Sunday, February 19, 2017

MENSTRUHEAT PSLOVE | TERAPI MELEGAKAN SENGGUGUT


MENSTRUHEAT PSLOVE | TERAPI MELEGAKAN SENGGUGUT | Tahap sakit senggugut ni hanya kaum hawa atau kaum perempuan sahaja memahami sekuat mana tahap sakitnya. Tapi ada je yang tak mengalami sakit senggugut ni bila datang haid atau orang kita selalu kata 'datang bulan'. Untungnyaaa lahaiii. Namun, ena ni salah seorang yang akan alami kesakitan senggugut yang kuat. Teruk sampai ena jadi migrain seharian dan kekadang tu sampai demam-demam. Kesakitan dek kecutan rahim dan juga kat bahagian belakang ena ni, memang tak dapat dielakkan lagi. 

Salah satu yang boleh melegakan kesakitan senggugut ena tu, adalah buat warm compress atau dalam Melayunya 'tuam'. Mencari-cari juga kat mana ada jual tuam-tuam yang memudahkan untuk kita gunakan. Sekali jumpa satu website ni yang jual tuam ala-ala macam 'Cool Fever', di mana kita hanya tampal je kat bahagian yang tengah sakit tu. Benda tu akan memberikan rasa kehangatan kat bahagian tu. 


MENSTRUHEAT PSLOVE



Nama produk tersebut adalah MenstruHeat PsLove. Setahu apa yang ena ada baca, menstruheat ni mai dari jauh iaitu dari Singapore. Kat bungkusan parcel ena pun ada stated perkataan 'Singapore'. Ena dapatkan secara online menerusi laman website rasminya. Nanti ena sharekan link website dan laman socialnya kat bawah-bawah entri ni.

Tujuan pihak PsLove menciptakan terapi heat patches ini untuk memberi kelegaan dan keselesaan para wanita yang mengalami kesakitan senggugut. Malah memudahkan mereka untuk menggunakannya sebab dah tak perlu bersusah payah untuk panaskan air ke, kain ke, bertungku ke dan lagi syok tak payah nak makan ubat tahan sakit. Ubat tahan sakit ni tak elok makan selalu ketika sakit senggugut.


Macam mana cara nak pakai? Okay, meh ena terangkan macam mana nak tepek, nak guna macam mana dan lain-lain lagi.

Cara Untuk Pakai:
1) Buka plastik MenstruHeat, biarkan je terdedah kat udara sejenak. Nanti benda tu panas sendiri.
2) Cabut tempat plastik pelekat kat belakang MenstruHeat ni.
3) Tepek kat bawah pusat you all, di mana letaknya rahim kita. Ada 3 cara nak letak mengikut kadar kepanasan yang dikehendaki iaitu:-

    - Lekat kat baju / seluar : Warm
    - Lekat kat seluar dalam : Hot (Recommended)
    - Lekat terus pada kulit: Hottest

4) Lepas sejam lekat kat badan, buka MenstruHeat selama 5 minit untuk mengelakkan kulit menjadi terbakar. Lepas tu, boleh letak semula. Boleh guna on off selama 12 jam / hari.


Kat belakang bungkusannya ada semua info untuk guna dan pakai benda ni macam mana.

Ni ambil sebagai contoh kertas sticker untuk patches ni.


FEEDBACK DARIPADA ENA
 
Ena baru cuba try test tapi yang produk terbaru daripada PSLove ni iaitu BackHeat di mana ianya untuk melegakan lenguh-lenguh di belakang badan kita. Yang MenstruHeat tak cuba lagi sebab belum masanya lagi. So, ena standby je dulu. Incase dah sampai masanya, ena terus tepek jela. So untuk feedbacknya, ena bagi komen apa yang ena rasa ketika pakai BackHeat ni jela ye. Semua sama je, cuma bentuk dan saiz patchesnya berbeza mengikut kesesuaian bahagian bentuk badan kita.

Baru-baru ni, ena buat kerja agak berat juga kalau nak dibandingkan dengan hari-hari yang biasa. Alamatnya, terus ena dapat Lower Back Pain, fuhhhhh! Spoil mood terus nak buat kerja. Apa lagi, terus ena lekat BackHeat ni memandangkan ena nak buat kerja lagi masa ni. Ena terus lekat pada kulit.




Perghhh! Memang terbaiklah BackHeat PSLove ni. Kepanasannya mampu membuat lower back ena rasa lebih lega dan sedapla rasa panas-panas macam kena tuam. Cuma kita tak payah dah nak bersusah payah celup air panas banyak kali ke apa semua. Hanya lekat je benda tu kat belakang badan dan dah boleh buat kerja yang lain. Biarkan ianya bekerja sendiri. Alhamdulillah. Tapi jangan letak lama-lama, memang panas benda ni. Takut terbakar kulit je bagi yang tak tahan tu. Curious juga macam mana benda ni memanas dengan sendirinya.

Tak sabar nak guna MenstruHeat pula. Ramai kata produk ni okay, so ena harap boleh memberi kelegaan pada ena ketika waktu senggugut. Well, macam ena kata sebelum ni, senggugut ena boleh dikatakan agak teruk. Nanti ena bagi feedback kat instagram ena. Jangan lupa follow: ina.ainaa





Haaa ada lagi satu, PSLove juga telah mencipta NeckHeat dimana fungsinya sama macam yang lain cuma ianya dilekatkan pada bawah belakang tengkuk atau bahu kita. Bentuknya adalah V-Shape, dan you all juga boleh potong tengah-tengah benda ni. Tak nak potong pun tak mengapa. So memudahkan kita nak lekat benda tu kat situ.


DETAILS PSLOVE MENSTRUHEAT

Bagi mereka yang berminat untuk mencuba, lai lai, ena nak bagi code 20% promosi ni. Jangan lepaskan peluang ni sementara waktu masih available. You all boleh order pada link website officialnya. Kat bawah ni ena share link-link yang boleh membantu you all untuk berhubung dengan pihak mereka.





WEBSITE:

FACEBOOK: 


INSTAGRAM: 

CODE 20% PROMOTION:
inaoff
(Pembelian valid pada website yang ena share link kat atas ni. Exp: 31/3/2017)




More Nyummy Here