Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Tuesday, February 28, 2017

MUHAMMAD SULTAN CENDOL MAJU | SEPETANG BERSAMA CENDOL IM2


MUHAMMAD SULTAN CENDOL MAJU | SEPETANG BERSAMA CENDOL IM2 | Ada satu petang tu, ena serius craving sangat nak makan cendol. Nak cendol yang jual kat dalam truck tepi-tepi tu. Tak nak cendol yang kat restoran-restoran. Tak tahu la kenapa selera tekak lain machiam hari tu. Baru teringat yang kawan-kawan ena pernah share gerai cendol dekat dengan Indera Mahkota Kuantan kat Instagram mereka.
More Nyummy Here

Sunday, February 26, 2017

KRIM KUANTAN | NIKMATI WAFFLE DAN AISKRIM


KRIM KUANTAN | NIKMATI WAFFLE DAN AISKRIM | Ena dah lama nak pergi makan aiskrim dan berfoodhunting kat Krim Kuantan ni. Asyik sebut-sebut je dengan kawan-kawan nak datang ke sini. Cuma masa tak berapa nak sesuai sebab ena tengok kat sini menyediakan makanan berasaskan aiskrim dan makanan yang manis-manis. So kena makan masa yang sesuai la macam waktu petang ke, malam ke. Tengok juga selera perut ni.
More Nyummy Here

Wednesday, February 22, 2017

PORTAL PERKAHWINAN | KENAPA MESTI PORTAL PROJEK KAHWIN?


PORTAL PERKAHWINAN | KENAPA MESTI PROJEK KAHWIN? | Haishhh lately ni memang suka usya-usya bajet pakej perkahwinan yang ada kat mana-mana website menyediakan khidmat tersebut. Sampai tak tahu nak pilih yang mana. Well, bukan senang nak memastikan sesuatu majlis perkahwinan tu berjalan dengan lancar, macam-macam nak kena fikir. Kalau kurang bernasib baik, terpilih pula pakej perkahwinan yang tidak mendatangkan hasil yang memuaskan, ada yang lari last minit dan ada yang buat kerja cincai boncai jee. For sure sakit hatikan bila jadi macam ni, minta dijauhkan laa.
More Nyummy Here

RESTORAN SEDAP WEH KUANTAN | NIKMATI KESEDAPAN PAIS IKAN PATIN


RESTORAN SEDAP WEH KUANTAN | NIKMATI KESEDAPAN PAIS IKAN PATIN | Huishhh dah lama ena tak share tempat-tempat yang ena pergi untuk foodhunting. Ada je pergi cuma terlupa nak share cerita dengan you all kat sini. Untuk entri kali ni, ena nak share satu kedai makan yang boleh dikatakan berhampiran dengan UIAM, tempat dimana ena tinggal. Nama kedai makan tersebut adalah Restoran Sedap Weh.
More Nyummy Here

Sunday, February 19, 2017

MENSTRUHEAT PSLOVE | TERAPI MELEGAKAN SENGGUGUT


MENSTRUHEAT PSLOVE | TERAPI MELEGAKAN SENGGUGUT | Tahap sakit senggugut ni hanya kaum hawa atau kaum perempuan sahaja memahami sekuat mana tahap sakitnya. Tapi ada je yang tak mengalami sakit senggugut ni bila datang haid atau orang kita selalu kata 'datang bulan'. Untungnyaaa lahaiii. Namun, ena ni salah seorang yang akan alami kesakitan senggugut yang kuat. Teruk sampai ena jadi migrain seharian dan kekadang tu sampai demam-demam. Kesakitan dek kecutan rahim dan juga kat bahagian belakang ena ni, memang tak dapat dielakkan lagi. 

Salah satu yang boleh melegakan kesakitan senggugut ena tu, adalah buat warm compress atau dalam Melayunya 'tuam'. Mencari-cari juga kat mana ada jual tuam-tuam yang memudahkan untuk kita gunakan. Sekali jumpa satu website ni yang jual tuam ala-ala macam 'Cool Fever', di mana kita hanya tampal je kat bahagian yang tengah sakit tu. Benda tu akan memberikan rasa kehangatan kat bahagian tu. 


MENSTRUHEAT PSLOVE



Nama produk tersebut adalah MenstruHeat PsLove. Setahu apa yang ena ada baca, menstruheat ni mai dari jauh iaitu dari Singapore. Kat bungkusan parcel ena pun ada stated perkataan 'Singapore'. Ena dapatkan secara online menerusi laman website rasminya. Nanti ena sharekan link website dan laman socialnya kat bawah-bawah entri ni.

Tujuan pihak PsLove menciptakan terapi heat patches ini untuk memberi kelegaan dan keselesaan para wanita yang mengalami kesakitan senggugut. Malah memudahkan mereka untuk menggunakannya sebab dah tak perlu bersusah payah untuk panaskan air ke, kain ke, bertungku ke dan lagi syok tak payah nak makan ubat tahan sakit. Ubat tahan sakit ni tak elok makan selalu ketika sakit senggugut.


Macam mana cara nak pakai? Okay, meh ena terangkan macam mana nak tepek, nak guna macam mana dan lain-lain lagi.

Cara Untuk Pakai:
1) Buka plastik MenstruHeat, biarkan je terdedah kat udara sejenak. Nanti benda tu panas sendiri.
2) Cabut tempat plastik pelekat kat belakang MenstruHeat ni.
3) Tepek kat bawah pusat you all, di mana letaknya rahim kita. Ada 3 cara nak letak mengikut kadar kepanasan yang dikehendaki iaitu:-

    - Lekat kat baju / seluar : Warm
    - Lekat kat seluar dalam : Hot (Recommended)
    - Lekat terus pada kulit: Hottest

4) Lepas sejam lekat kat badan, buka MenstruHeat selama 5 minit untuk mengelakkan kulit menjadi terbakar. Lepas tu, boleh letak semula. Boleh guna on off selama 12 jam / hari.


Kat belakang bungkusannya ada semua info untuk guna dan pakai benda ni macam mana.

Ni ambil sebagai contoh kertas sticker untuk patches ni.


FEEDBACK DARIPADA ENA
 
Ena baru cuba try test tapi yang produk terbaru daripada PSLove ni iaitu BackHeat di mana ianya untuk melegakan lenguh-lenguh di belakang badan kita. Yang MenstruHeat tak cuba lagi sebab belum masanya lagi. So, ena standby je dulu. Incase dah sampai masanya, ena terus tepek jela. So untuk feedbacknya, ena bagi komen apa yang ena rasa ketika pakai BackHeat ni jela ye. Semua sama je, cuma bentuk dan saiz patchesnya berbeza mengikut kesesuaian bahagian bentuk badan kita.

Baru-baru ni, ena buat kerja agak berat juga kalau nak dibandingkan dengan hari-hari yang biasa. Alamatnya, terus ena dapat Lower Back Pain, fuhhhhh! Spoil mood terus nak buat kerja. Apa lagi, terus ena lekat BackHeat ni memandangkan ena nak buat kerja lagi masa ni. Ena terus lekat pada kulit.




Perghhh! Memang terbaiklah BackHeat PSLove ni. Kepanasannya mampu membuat lower back ena rasa lebih lega dan sedapla rasa panas-panas macam kena tuam. Cuma kita tak payah dah nak bersusah payah celup air panas banyak kali ke apa semua. Hanya lekat je benda tu kat belakang badan dan dah boleh buat kerja yang lain. Biarkan ianya bekerja sendiri. Alhamdulillah. Tapi jangan letak lama-lama, memang panas benda ni. Takut terbakar kulit je bagi yang tak tahan tu. Curious juga macam mana benda ni memanas dengan sendirinya.

Tak sabar nak guna MenstruHeat pula. Ramai kata produk ni okay, so ena harap boleh memberi kelegaan pada ena ketika waktu senggugut. Well, macam ena kata sebelum ni, senggugut ena boleh dikatakan agak teruk. Nanti ena bagi feedback kat instagram ena. Jangan lupa follow: ina.ainaa





Haaa ada lagi satu, PSLove juga telah mencipta NeckHeat dimana fungsinya sama macam yang lain cuma ianya dilekatkan pada bawah belakang tengkuk atau bahu kita. Bentuknya adalah V-Shape, dan you all juga boleh potong tengah-tengah benda ni. Tak nak potong pun tak mengapa. So memudahkan kita nak lekat benda tu kat situ.


DETAILS PSLOVE MENSTRUHEAT

Bagi mereka yang berminat untuk mencuba, lai lai, ena nak bagi code 20% promosi ni. Jangan lepaskan peluang ni sementara waktu masih available. You all boleh order pada link website officialnya. Kat bawah ni ena share link-link yang boleh membantu you all untuk berhubung dengan pihak mereka.





WEBSITE:

FACEBOOK: 


INSTAGRAM: 

CODE 20% PROMOTION:
inaoff
(Pembelian valid pada website yang ena share link kat atas ni. Exp: 31/3/2017)




More Nyummy Here

Thursday, February 09, 2017

THE WEDDING HERITAGE | 5 SEBAB KAHWIN DI SINI ANTARA YANG TERBAIK


THE WEDDING HERITAGE | 5 SEBAB KAHWIN DI SINI ANTARA YANG TERBAIK | Sedang merancang untuk membina mahligai rumahtangga? Masih tercari-car pakej perkahwinan yang bagus dan berkualiti perkhidmatannya? Haaa! Entri kali ini ena nak sarankan you all untuk pilih The Wedding Heritage (TWH) sebagai salah satu pakej untuk perkahwinan you all.
More Nyummy Here

Saturday, February 04, 2017

LOTION PUTIH AJAIB | NAK KULIT BADAN MACAM ROZITA CHE WAN (RCW)?


LOTION PUTIH AJAIB | NAK KULIT MACAM ROZITA CHE WAN (RCW)? | Siapa kat sini peminat tegar barangan dari artis terkenal Rozita Che Wan? Komprem mesti ramai kannnnn yang minat. So, hari ni ena nak share satu produk skincare daripada Rozita Che Wan (RCW) iaitu Lotion Putih Ajaib.
More Nyummy Here

Friday, February 03, 2017

AL-FATEH STEAK HOUSE HULU BERNAM | MAKAN BESAR DENGAN FAMILY


AL-FATEH STEAK HOUSE HULU BERNAM | MAKAN BESAR DENGAN FAMILY | Rumah ena terletak kat sempadan Selangor dan Perak. Dan terletak kat Hulu Bernam ni haa, daerah Hulu Selangor. Kalau rasa nak ke Perak, pergi la kat Tanjung Malim. 5 minit je. Hiks.
More Nyummy Here

Sunday, January 22, 2017

STREET CHURROS | PELBAGAIAN CHURROS DI BERJAYA TIMES SQUARE


STREET CHURROS | PELBAGAIAN CHURROS DI BERJAYA TIMES SQUARE | Siapa kat sini pernah makan Churros? Suka? Ke tak suka? Haaaaa, siapa yang tak suka tu kalau you all berani cuba try test churros homemade kat Street Churros ni, mesti you all tetiba jadi suka. Serius talk. Lagi-lagi mana yang suka makan manis-manis tu.
More Nyummy Here

Thursday, January 19, 2017

CENDOL PULUT BEHRANG | CENDOL MELAYU DI HULU BERNAM


CENDOL PULUT BEHRANG | CENDOL MELAYU DI HULU BERNAM | Tengah hujan, tengah sakit tekak pula tu, tapi selera tekak mengada nak makan cendol. Ni salahkan rancangan kat Asian Food Channel, tetiba tunjuk cendol. Terus craving. Craving teruk pula tu, kalah orang mengandung. Hahahaha. Tapi memula yang request nak makan cendol, kakak ena la. Dia yang teringin dulu. Hiks
More Nyummy Here

Wednesday, January 18, 2017

MAGI PLANET POPCORN STUDIO | RASAI 4 PERISA LAIN DARI YANG LAIN


MAGI PLANET POPCORN STUDIO | RASAI 4 PERISA LAIN DARI YANG LAIN | Sejujur ena cakap, ena bukan seorang yang suka makan popcorn yang manis-manis tu. Ala, perisa yang original macam kat panggung wayang tu. Perisa Caramel right? Orang lain suka la, tapi ena kurang sikit. Kalau pergi tengok wayang, partner ena je suka makan. Ena mesti beli makanan lain.
More Nyummy Here

Tuesday, January 17, 2017

ORCHARD VILLA GOMBAK | TEMPAT MAJLIS KAHWIN PILIHAN ARTIS MALAYSIA


ORCHARD VILLA GOMBAK | TEMPAT MAJLIS KAHWIN PILIHAN ARTIS MALAYSIA | Alhamdulillah, pada 15/1/2017 bersamaan hari Ahad, diberikan kesempatan ni untuk menghadiri satu majlis perkahwinan seorang artis Malaysia iaitu Hazama dan isterinya, Genervie. Majlis ini berlangsung di Orchard Villa Gombak. Itulah bestnya jadi blogger, diberi peluang pelbagai jenis aktiviti dunia. Gitteww.
More Nyummy Here