Monday, November 27, 2017

GIVEAWAY NEFFOS BY IAFOODHUNTER | JOIN & MEMENANGI NEFFOS X1 LITE 2017


GIVEAWAY NEFFOS BY IAFOODHUNTER | JOIN &  MEMENANGI NEFFOS X1 LITE 2017 | Hai you all, kali ini ena nak sampaikan satu berita gembira bahawa you all berpeluang untuk memenangi telefon pintarsecara percuma daripada Neffos Malaysia dengan menyertai Giveaway yang ena lancarkan pada Fanpage Rasmi ena. Namun sebelum itu, jom berkenalan terlebih dahulu dengan Neffos X1 Lite.
More Nyummy Here

Saturday, November 11, 2017

SWEET ROYALE STEVIA | PEMANIS YANG SIHAT

SWEET ROYALE STEVIA | PEMANIS YANG SIHAT

SWEET ROYALE STEVIA | PEMANIS YANG SIHAT | Rasanya ramai dah tahu Stevia ni sebagai pengganti gula malah dikenali sebagai pemanis yang sihat. Memang terbukti stevia ni elok untuk kesihatan, orang ada kencing manis / diabetes pun boleh amalkan. Namun, berhati-hati la nak beli dipasaran sebab sekarang ni dah ada stevia yang tiruan, lepas tu jual mahal-mahal kata ianya stevia tulen... haishhhh. So, kali ini ena nak sarankan you all untuk beli jenama keluaran Pharmaniaga iaitu Sweet Royale Stevia
More Nyummy Here

Friday, November 10, 2017

LANAFIRA | BUTIK ONLINE PAKAIAN MUSLIMAH FESYEN TERKINI


LANAFIRA | BUTIK ONLINE PAKAIAN MUSLIMAH FESYEN TERKINI | Ena merupakan seorang yang suka beli pakaian muslimah fesyen terkini yang selesa untuk dipakai, simple tetapi bergaya dan juga harga  yang mampu dimiliki serta berpatutan. Baru-baru ni, ena terjumpa satu butik online pakaian muslimah fesyen terkini yang berjaya memukaukan mata ena dan menambat hati ena untuk membeli belah di sana. Nama butik online tersebut adalah Lanafira.
More Nyummy Here

Tuesday, November 07, 2017

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI | Pada entri ena sebelum ini, ena ada dedahkan tentang keistimewaan NeffosX1 Max yang merupakan salah satu model keluaran jenama Neffos dari company TP-Link. Untuk kali ini, ena nak kongsi dengan you all pula mengenai salah satu model Neffos yang lain pula, yang bergaya, canggih & mampu dimiliki iaitu Neffos X1 Lite. Alhamdulillah, ena sendiri telah diberi peluang untuk meraba, menyelongkar dan merasai kehebatan yang ada pada Neffos X1 Lite. Betul-betul menggoda jiwa ni untuk memilikinya.
More Nyummy Here

Saturday, October 28, 2017

NEFFOS X1 MAX | SKRIN FULL HD & KAMERA 13MP


NEFFOS X1 MAX | SKRIN FULL HD & KAMERA 13MP | Alhamdulillah, bersyukur sebab diberikan peluang yang baik hari ini untuk kongsikan kepada you all tentang satu smartphone yang masih baru dan masih panas di pasaran. Brand smartphone tersebut adalah Neffos dan yang ena punya Neffos X1 Max. Neffos X1 Max ini adalah keluaran dari global networking TP-Link dan ena yakin kebanyakkan antara you all sudah tahu kualiti produk-produk keluaran dari TP-Link networking ini.
More Nyummy Here

Friday, October 20, 2017

NUTOX RENEWING TREATMENT | BYE KULIT KUSAM! HELLO KULIT BERMAYA


NUTOX RENEWING TREATMENT | BYE KULIT KUSAM! HELLO KULIT BERMAYA | Majoriti kaum HAWA satu dunia mahukan kulit wajah bermaya, nampak bersih, cerah dan flawless. Betul kan? Tipulah kalau tidak benar. Ena dulu ni bolehlah kata "Alaaaa, buat apa nak muka lawa-lawa. Biar jela muka ni comot, bukan nak tunjuk kat siapa pun". Ni mindset masa zaman muda dulu. Sekarang ni, dah banyak kena basuh dengan orang yang lebih dewasa dari ena, baru lah tersedar bahawa pentingnya kena jaga kesihatan kulit wajah ni. Tak payah cantik pun tak mengapa, sihat itu lebih penting sebenarnya.
More Nyummy Here

Tuesday, October 10, 2017

AMI VITAMIN SKINCARE | BEKALKAN VITAMIN C PADA KULIT MUKA


AMI VITAMIN SKINCARE | BEKALKAN VITAMIN C PADA KULIT MUKA | Majoriti  kita ni ingin memiliki kulit muka yang cantik kan? Ena pun tidak terkecuali. Tapi asyik kejar cantikkan kulit, jangan terlupa untuk jaga kesihatan kulit muka juga. Salah satunya adalah dengan membekalkan vitamin C pada sel-sel kulit kita. Vitamin C ni adalah makanan untuk sel-sel kita supaya kekal sihat dan bermaya. Pelbagai cara yang kita boleh apply, melalui makanan, minuman dan suntik. Namun, kekadang tu susah juga nak konsisten untuk makan vitamin C or kekalkan makanan yang cukup nutrient nya. Ada hari terlupa nak makan makanan yang sihat dan ada hari teralpa nak telan vitamin C. 
More Nyummy Here

Wednesday, September 27, 2017

STREETZ CAFE | WESTERN FOOD DI BESERAH KUANTAN


STREETZ CAFE | WESTERN FOOD DI BESERAH KUANTAN | Kisah memburu ena kali ini adalah di satu kedai makan yang menyediakan makanan western sekitar Beserah, Kuantan. Nama kedai makan tersebut adalah Streetz Cafe. Pada mulanya, ena dan kawan-kawan ena nak pergi memburu makanan kat tempat lain tetapi malangnya kedai yang kami nak tuju tu tak jumpa-jumpa. Dah waze bagai, tapi still tak ada. Maybe dah tutup kot. Sabar jelah hati ni.
More Nyummy Here

Sunday, September 24, 2017

BLOGGER | JOM SUAI KENAL SAMBIL MEMENANGI HADIAH!


BLOGGER | JOM SUAI KENAL SAMBIL MEMENANGI HADIAH! | Wahai blogger-blogger sekalian alam! Siapa yang sedang mood nak join segmen ke, giveaway ke atau tengah mood kebosanan? Haaa! Meh meh ena nak fill masa you all dengan nak ajak you all untuk join satu segmen yang dianjurkan oleh seorang blogger yang sangat peramah dan yang mai jauh dari Wilayah Labuan. Blogger tersebut ialah Sofinah Lamudin atau panggilan manjanya, Sofie. Blogger ni merangkap kakak la kepada ena sebab dia lebih tua daripada ena. Tetapi dengan kepala gila-gila dia tu membuatkan ena selesa berbual dengan dia. Kira masuk la. Hiks. Haaa! Bujang lagi ke tak, silalah berkenalan dia melalui segmen ini.
More Nyummy Here

Sunday, September 17, 2017

CAFAEYEN ECM KUANTAN | PARA PENGGEMAR COFFEE PATUT CUBA



CAFAEYEN ECM KUANTAN | PARA PENGGEMAR COFFEE PATUT CUBA | Siapa kat sini pernah minum minuman dari jenama Cafaeyen ni? Apa pendapat you all? Ena pun baru tahu Cafaeyen ni wujud pun sebab kawan ena cuba try test minum hari tu perisa Coffee campur Green Tea. Haaa macam scary je kann, macam pelik jee rasanya kan, tapi bila dah rasa, fuhhhh sedap sebenarnya. Ena terus jatuh hati. Bagi mereka yang penggemar coffee, patut cuba try test minum coffee yang dijual kat sini.
More Nyummy Here

Thursday, September 14, 2017

PAPPARICH PAVILION | NIKMATI BREAD O CLOCK & NASI AYAM KAMPUNG STIM HAINAN


PAPPARICH PAVILION | NIKMATI BREAD O CLOCK & NASI AYAM KAMPUNG STIM HAINAN | Siapa pernah menternak lemak you all di PappaRich? Weh! Sedap kannn. Ena first time tau cuba try test makan kat situ. Serius talk, ena dah jatuh hati dengan kesedapan yang ada pada makanan yang ada di PappaRich. Mula-mula dulu ingat tak halal la, tak sedap la, mahal la, itu la ini la. Sekali dah datang memburu kat sini, Alhamdulillah, lepas ni boleh jadi pilihan ena untuk mengenyang perut kesayangan ni. Hiks.
More Nyummy Here

Wednesday, September 06, 2017

ZAKI BIJAK | PEJUANG KANSER JELAJAH BORNEO DENGAN RM1

ZAKI BIJAK | PEJUANG KANSER JELAJAH BORNEO DENGAN RM1 | Mohd Zaki Yamani Azman 28, atau nama panggilannya, Zaki Bijak telah di diagnos menghidap kanser darah atau Hodgkin Lymphoma tahap 3, ekoran bengkak di belakang leher sejak Julai 2014. Namun begitu, Zaki Bijak menanam hasrat ingin melengkapkan misi Hitch Hike ke seluruh kepulauan Borneo dengan hanya berbekalkan RM1 yang telah bermula pada 29 Ogos 2017 lalu.
More Nyummy Here