Friday, October 27, 2017

GIVEAWAY NEFFOS BY IAFOODHUNTER | JOIN & MEMENANGI NEFFOS X1 LITE 2017


GIVEAWAY NEFFOS BY IAFOODHUNTER | JOIN &  MEMENANGI NEFFOS X1 LITE 2017 | Hai you all, kali ini ena nak sampaikan satu berita gembira bahawa you all berpeluang untuk memenangi telefon pintarsecara percuma daripada Neffos Malaysia dengan menyertai Giveaway yang ena lancarkan pada Fanpage Rasmi ena. Namun sebelum itu, jom berkenalan terlebih dahulu dengan Neffos X1 Lite.
More Nyummy Here

Tuesday, October 10, 2017

AMI VITAMIN SKINCARE | BEKALKAN VITAMIN C PADA KULIT MUKA


AMI VITAMIN SKINCARE | BEKALKAN VITAMIN C PADA KULIT MUKA | Majoriti  kita ni ingin memiliki kulit muka yang cantik kan? Ena pun tidak terkecuali. Tapi asyik kejar cantikkan kulit, jangan terlupa untuk jaga kesihatan kulit muka juga. Salah satunya adalah dengan membekalkan vitamin C pada sel-sel kulit kita. Vitamin C ni adalah makanan untuk sel-sel kita supaya kekal sihat dan bermaya. Pelbagai cara yang kita boleh apply, melalui makanan, minuman dan suntik. Namun, kekadang tu susah juga nak konsisten untuk makan vitamin C or kekalkan makanan yang cukup nutrient nya. Ada hari terlupa nak makan makanan yang sihat dan ada hari teralpa nak telan vitamin C. 
More Nyummy Here

Wednesday, September 27, 2017

STREETZ CAFE | WESTERN FOOD DI BESERAH KUANTAN


STREETZ CAFE | WESTERN FOOD DI BESERAH KUANTAN | Kisah memburu ena kali ini adalah di satu kedai makan yang menyediakan makanan western sekitar Beserah, Kuantan. Nama kedai makan tersebut adalah Streetz Cafe. Pada mulanya, ena dan kawan-kawan ena nak pergi memburu makanan kat tempat lain tetapi malangnya kedai yang kami nak tuju tu tak jumpa-jumpa. Dah waze bagai, tapi still tak ada. Maybe dah tutup kot. Sabar jelah hati ni.
More Nyummy Here

Sunday, September 24, 2017

BLOGGER | JOM SUAI KENAL SAMBIL MEMENANGI HADIAH!


BLOGGER | JOM SUAI KENAL SAMBIL MEMENANGI HADIAH! | Wahai blogger-blogger sekalian alam! Siapa yang sedang mood nak join segmen ke, giveaway ke atau tengah mood kebosanan? Haaa! Meh meh ena nak fill masa you all dengan nak ajak you all untuk join satu segmen yang dianjurkan oleh seorang blogger yang sangat peramah dan yang mai jauh dari Wilayah Labuan. Blogger tersebut ialah Sofinah Lamudin atau panggilan manjanya, Sofie. Blogger ni merangkap kakak la kepada ena sebab dia lebih tua daripada ena. Tetapi dengan kepala gila-gila dia tu membuatkan ena selesa berbual dengan dia. Kira masuk la. Hiks. Haaa! Bujang lagi ke tak, silalah berkenalan dia melalui segmen ini.
More Nyummy Here

Sunday, September 17, 2017

CAFAEYEN ECM KUANTAN | PARA PENGGEMAR COFFEE PATUT CUBA



CAFAEYEN ECM KUANTAN | PARA PENGGEMAR COFFEE PATUT CUBA | Siapa kat sini pernah minum minuman dari jenama Cafaeyen ni? Apa pendapat you all? Ena pun baru tahu Cafaeyen ni wujud pun sebab kawan ena cuba try test minum hari tu perisa Coffee campur Green Tea. Haaa macam scary je kann, macam pelik jee rasanya kan, tapi bila dah rasa, fuhhhh sedap sebenarnya. Ena terus jatuh hati. Bagi mereka yang penggemar coffee, patut cuba try test minum coffee yang dijual kat sini.
More Nyummy Here

Thursday, September 14, 2017

PAPPARICH PAVILION | NIKMATI BREAD O CLOCK & NASI AYAM KAMPUNG STIM HAINAN


PAPPARICH PAVILION | NIKMATI BREAD O CLOCK & NASI AYAM KAMPUNG STIM HAINAN | Siapa pernah menternak lemak you all di PappaRich? Weh! Sedap kannn. Ena first time tau cuba try test makan kat situ. Serius talk, ena dah jatuh hati dengan kesedapan yang ada pada makanan yang ada di PappaRich. Mula-mula dulu ingat tak halal la, tak sedap la, mahal la, itu la ini la. Sekali dah datang memburu kat sini, Alhamdulillah, lepas ni boleh jadi pilihan ena untuk mengenyang perut kesayangan ni. Hiks.
More Nyummy Here

Wednesday, September 06, 2017

ZAKI BIJAK | PEJUANG KANSER JELAJAH BORNEO DENGAN RM1

ZAKI BIJAK | PEJUANG KANSER JELAJAH BORNEO DENGAN RM1 | Mohd Zaki Yamani Azman 28, atau nama panggilannya, Zaki Bijak telah di diagnos menghidap kanser darah atau Hodgkin Lymphoma tahap 3, ekoran bengkak di belakang leher sejak Julai 2014. Namun begitu, Zaki Bijak menanam hasrat ingin melengkapkan misi Hitch Hike ke seluruh kepulauan Borneo dengan hanya berbekalkan RM1 yang telah bermula pada 29 Ogos 2017 lalu.
More Nyummy Here

Wednesday, August 30, 2017

LOVEATS TANJONG MALIM | SAMBUT BIRTHDAY ANAK SAUDARA


LOVEATS TANJONG MALIM | SAMBUT BIRTHDAY ANAK SAUDARA | Hari ini, 29/08/2017 merupakan perlawanan bola sepak antara Malaysia dengan Thailand. Tapi bukan rezeki Malaysia malam ni. Apapun syabas! Heeee. Ehhhh! Hahahaha. Entri kali ini ena bukan nak cerita mengenai apa yang berlaku dengan Sukan SEA 2017 malam ni. Hari ini merupakan hari ulangtahun kelahiran anak saudara a.k.a anak kakak ena yang ke 15. Weehuuuuu! Besar dah anak saudara sulung aku ni.
More Nyummy Here

Sunday, August 27, 2017

RESEPI MUDAH | ROTI TELUR CHEESE


RESEPI MUDAH | ROTI TELUR CHEESE | Entri kali ni ena nak share satu resepi mudah yang ena selalu masak kat rumah ini. Nak masak kat hostel pun boleh, janji ada tempat untuk memasaklah sebab mudah sangat nak membuatnya. Makanan tersebut adalah Roti Telur Cheese. Haaaaa! Mesti you all pun dah pakar buat kan. Tapi yang masih belum reti buat roti telur cheese ni, meh ena share resepi mudah ni dengan you all. Boleh cuba next time.
More Nyummy Here

Wednesday, August 23, 2017

TRAVELOKA SEA GAMES 2017 | JOM KE BOOTH TRAVELOKA DI KL2017


TRAVELOKA SEA GAMES 2017 | JOM KE BOOTH TRAVELOKA DI KL2017 | Siapa kat sini pernah berurusan pergi melancong ke mana-mana dengan pihak Traveloka? Tak kira booked hotel ke, penerbangan ke. Haaaa, untuk pengetahuan you all, Traveloka merupakan salah satu sponsor untuk menjayakan Sukan Sea 2017 (KL2017) kali ini tau. Ena pun baru tahu ni. Excited juga bila dapat tahu, tu sebab ena nak share info  ni dengan you all. Ilmu dan informasi yang kita tahu, eloklah dikongsikan bersama, ye dok. By the way, ena pernah up pasal Traveloka ni di entri SINI tapi tak secara menyeluruh la.
More Nyummy Here

Friday, August 18, 2017

TOYOTA ECO YOUTH (TEY) | KEMBARA JOM JIMAT ELEKTRIK


TOYOTA ECO YOUTH (TEY) | KEMBARA JOM JIMAT ELEKTRIK | Pada 27 / 7 / 2017 (Selasa), seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang untuk menjalankan program Kembara Jom Jimat Elektrik sempena pertandingan Toyota Eco Youth (TEY) 2017
More Nyummy Here

Wednesday, August 16, 2017

KAMPAR4RENT | LAMAN WEB BILIK SEWA DI KAMPAR, PERAK

Credit: Google
KAMPAR4RENT | LAMAN WEB BILIK SEWA DI KAMPAR, PERAK | Kehidupan seorang pelajar yang merantau jauh dari kediaman sendiri memang kena berusaha mencari bilik sewa untuk tinggal sepanjang tempoh belajar. Untung la bagi mereka yang dapat tinggal di hostel dalam kampus. Bagi mereka yang kurang bernasib baik atau mereka yang suka tinggal di luar, kena kerja keras sedikit mencari rumah atau bilik sewa yang berbaloi bagi mereka.
More Nyummy Here