Monday, February 19, 2018

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG | Keluarga ena memang keturunan resdung, maybe ikut belah abah ena. Ena pun ada juga resdung tapi tak kronik sangat. Kalau ena pergi kawasan yang berhabuk, berdebu atau lepas bangun pagi-pagi tu, ena akan agak bersin teruk juga walaupun tak sekerap adik-beradik ena yang lain. Kadang kala ena bersin sampai air mata ena, hidung pun jadi merah disebabkan kegatalan tetapi ena ni ada sifat malas nak layankan sangat memang tak ambil ubat apa-apa la. Kalau hidung ni nak terasa gatal, gatal la. Rasa nak bersin, bersin la. Kalau tak, tak kisah sangat. Layankan saja. Ahaks. 

Anak saudara ena, anak kepada kakak ena, dia mengalami resdung yang agak kuat sejak kecil lagi. Kalau tengok dari mata dia pun, dah boleh tahu dia ni ada resdung.  Memang dia sangat laa alergik kepada debu, bulu kucing, pemakanan dan macam-macam lagi. Kalau kegatalan hidung dia dah start, memang kesian sangat tengok dia. Pepagi bersin, garu-garu hidung dan mata. Dan sekarang ni dia ambil ubat yang disarankan oleh doktor. Namun, Alhamdulillah la baru-baru ni ena terjumpa satu produk baru yang berfungsi membantu mengurangkan kegatalan atau alergik pada hidung. Nama produk tersebut adalah Thymos.


THYMOS ANTI SINUS / NASAL ALLERGIES SPRAY


THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG
Rupa sebenar bekas Thymos Anti Sinus Spray

Untuk pengetahuan you all, Thymos ni bukan ubat tau. Pada mulanya pun ena ingatkan ubat resdung. Rupanya, produk ini sejenis semburan yang berfungsi mengurangkan kegatalan hidung bagi mereka yang sangat sensitive pada debu, bulu haiwan dan habuk. So, amat sesuai digunakan dan diamalkan bagi yang ada masalah resdung dan alergik dengan debu ni. 

Namun begitu, ena nak tekankan di sini bahawa semburan Thymos ini bukanlah dapat menyembuhkan serta menghilangkan terus penyakit resdung atau alergik dengan debu dan habuk ni.
Ianya cuma dapat mengurangkan rasa ketidak-selesaan pada hidung sahaja. Yes, memang tak selesa kalau hidung sudah start kegatalan, bersin-bersin, sok-sek sepanjang hari. Ena dah pernah rasa semua ni. Perasaannya sangat merimaskan. Oleh itu, ena bersyukur adanya semburan Thymos ni yang sedikit sebanyak dapat membantu mereka yang mengalami kegatalan hiduk dek resdung atau alergik dengan debu.


THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG
Thymos Anti Sinus Spray

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG
Mudah. Hanya picit sahaja untuk semburan Thymos Anti Sinus Spray ni

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG
Clinically proven pada kotak Thymos Anti Sinus Spray

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG
Detail keselamatan pada belakang kotak Thymos Anti Sinus Spray


You all jangan risau. Semburan ini selamat untuk digunakan oleh semua orang kerana produk Thymos telah pun mendapat kelulusan daripada pihak klinikal, kandungannya pula tak ada Paraban dan Alcohol, dan tiada komplikasi kalau terkena pada kulit kerana pH 5.5 (neutral). Produk ini juga selamat digunakan di sekeliling ibu yang mengandung, baby bawah dari satu tahun dan anak-anak kecil. Oleh itu, you all jangan risau lagi akan keselamatan Thymos spray ini. Cara nak menggunakannya pun mudah. Nak tahu caranya, sila teruskan scroll dan baca entri ena ni ya. 




CARA-CARA MENGGUNAKAN THYMOS SPRAY

Amatlah mudah bagi ena untuk menggunakan semburan Thymos. You all hanya sembur sahaja seperti minyak wangi tu, pada baju you all, bantal atau tempat tidur dan sembur di udara sekeliling untuk mengurangkan bersin dan kegatalan dengan kadar waktu yang cepat. Tak sampai 1 minit pun, dah siap. Peringatan lagi sekali ye, Thymos ini bukan ubat untuk merawat atau menyembuhkan ye.


1 Semburan, 12 Jam Perlindungan

Teknologi Self Sanitizing (pembersihan automatik) yang telah dipaten ini mengandungi mineral aktif berkualiti tinggi yang menghasilkan ion negative bakterostatik yang menyahfungsikan dan memusnahkan kuman-kuman, patogen dan allergen sebelum ia berpeluang menyerang. Mineral aktif ini akan cas semula secara automatik apabila terdedah kepada udara, maka sekali semburan boleh tahan 12 jam.


THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG
4 semburan Thymos Anti Sinus Spray pada dada

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG
4 semburan Thymos Anti Sinus Spray pada bahu kanan

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG
4 semburan Thymos Anti Sinus Spray pada bahu kiri

Lagipun, botolnya kecil je, jimat lah juga. Kalau you all jenis mampu beli banyak botol, terpulang pada individu. Tetapi ena sarankan sehari 4 semburan pada bahu atau bahagian dada, dan 6 semburan pada bantal atau katil sudah mencukupi. Jangan lebih-lebih, takut benda lain pula yang jadi. Hiks. Follow the flow, jangan memandai-mandai tau.


FEEDBACK DARIPADA ENA

Dalam beberapa harini, ena ada sembur Thymos ni kat tilam anak saudara ena yang mempunyai masalah resdung dan alergik pada debu ni. Alhamdulillah, nampak juga ada perubahan pada diri dia. Ketika bangun tidur untuk siap-siap ke sekolah waktu pagi, dia tak mengalami pun kegatalan hidung yang melampau macam selama ni. Kalau tak, hidungnya akan berbunyi (Orang yang ada resdung kuat akan tahu la apa yang ena katakan ni), bersin-bersin, mata berair dan jadi gatal. Kesian juga la tengok dia. Mujurlah ada Thymos Spray ni.

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG
Mudah untuk dibawa kemana sahaja Thymos Anti Sinus Spray ni

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG
Betul-betul berkesan Thymos Anti Sinus Spray ni. Really love it

Ena pun ada sembur kat katil ena juga. Cuma tak nampak sangat kesannya pada ena sebab ena ni jenis jarang nak bersin-bersin kalau bangun pagi. Kegatalan pada hidung ena ni pun ikut mood juga tapi kalau dah start bersin tu, ena sembur je Thymos ni.  Ahaks. Lega juga la lepas sembur tu, hidung dah tak gatal sangat. Apapun, ena sekarang ni sudah amalkan sembur pada setiap hari di katil ena dan juga katil anak saudara ena. Semoga Thymos ni dapat kekal membantu dan melindungi keluarga ena.


DETAILS THYMOS SPRAY

Bagi yang ingin memilikinya, you all boleh dapatkan di Guardian yang berdekatan dengan you all. Ada jual kat sana sekarang ni. Ataupun, you all boleh terjah pada laman social rasmi Thymos Spray ini. You all boleh rujuk di Catalog Guardian : Thymos


THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG
Dapatkan Thymos Anti Sinus Spray sekarang

THYMOS ANTI SINUS SPRAY | SEMBURAN MENGURANGKAN KEGATALAN HIDUNG
Ena dah kongsi ni, mari la share tentang Thymos Anti Sinus Spray ini pada keluarga dan kawan-kawan

Di bawah ni ena share link untuk ke sana.Itu sahaja perkongsian ena kali ini. Semoga dapat membantu you all yang ada masalah resdung atau kegatalan hidung disebabkan oleh alergik debu dan habuk. Jangan lupa kongsikan info ni pada saudara mara, keluarga dan kawan-kawan ya.



FACEBOOK

INSTAGRAM

MALAYSIA DISTRIBUTOR


More Nyummy Here

Monday, January 22, 2018

TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST

TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST

TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST | Tahu tak apa itu Traveloka? Tahu? Good. Tak tahu? Haaaa, kalau tak tahu tu, you all wajib untuk baca serba sedikit apa itu Traveloka (Klik) sebab Traveloka ni merupakan tempat booking secara online untuk hotel dan penerbangan yang sangat dikenali dan dipercayai oleh rakyat Malaysia sekarang ni tau. Ala, kat iklan dalam TV pun ada tayangkan serba sedikit segala kemudahan, promosi dan sales dari Traveloka ni. Sebab itu ena kata wajib ambil tahu. In case la ada yang tengah mencari-cari website atau applications sebegini yang boleh dipercayai dan harga pun berpatutan, so Traveloka la pilihan yang sesuai. Ena pun tengah merancang, nanti nak pergi honeymoon bila dah kahwin nanti, ena nak book hotel dan flight dari apps sini je. Mudah! Tambahan pula, ramai juga yang kata senang nak berurusan dengan Traveloka ni, so ini membuatkan ena bertambah yakin. Hiks.
More Nyummy Here

Sunday, December 31, 2017

ALANA KOPI HIJAU | APA KELEBIHAN KOPI HIJAU?

ALANA KOPI HIJAU | APA KELEBIHAN KOPI HIJAU?

ALANA KOPI HIJAU | APA KELEBIHAN KOPI HIJAU | Assalammualaikum dan selamat bakal menyambut tahun baru 2018. Ni merupakan entri terakhir ena untuk tahun 2017 dan inshaAllah ena nak share sedikit dengan you all satu jenama kopi yang bagus untuk mengawal berat badan. Kopi yang ena nak share ni bukan minuman kesihatan atau detox atau jamu. Kopi ni boleh diminum macam biasa seperti kopi yang lain setiap hari tidak mengira jantina, kaum, umur dan tempat cuma kopi ini lebih sihat untuk tubuh badan kita. Nama kopi tersebut adalah Alana Kopi Hijau
More Nyummy Here

Thursday, December 14, 2017

LEMONEX MALAYSIA | TERKURUS DENGAN JAYANYA


LEMONEX MALAYSIA | TERKURUS DENGAN JAYANYA | Mencari-cari produk untuk kurus yang dipercayai keberkesanannya, sudah mendapat kelulusan yang rasmi dan juga boleh dipercayai keselamatannya? Haaa, untuk perkongsian ena kali ini ena nak suggest atau bagi saranan kepada you all yang susah sangat nak kuruskan badan tu untuk cuba try test Lemonex Malaysia ni. Hal ini kerana ramai yang kata Lemonex ni bagus. Ena tengok jualannya pun mencanak-canak dan dapat sambutan yang hangat dari pembeli. Ini fakta tau bukan auta.
More Nyummy Here

Monday, November 27, 2017

GIVEAWAY NEFFOS BY IAFOODHUNTER | JOIN & MEMENANGI NEFFOS X1 LITE 2017


GIVEAWAY NEFFOS BY IAFOODHUNTER | JOIN &  MEMENANGI NEFFOS X1 LITE 2017 | Hai you all, kali ini ena nak sampaikan satu berita gembira bahawa you all berpeluang untuk memenangi telefon pintarsecara percuma daripada Neffos Malaysia dengan menyertai Giveaway yang ena lancarkan pada Fanpage Rasmi ena. Namun sebelum itu, jom berkenalan terlebih dahulu dengan Neffos X1 Lite.
More Nyummy Here

Saturday, November 11, 2017

SWEET ROYALE STEVIA | PEMANIS YANG SIHAT

SWEET ROYALE STEVIA | PEMANIS YANG SIHAT

SWEET ROYALE STEVIA | PEMANIS YANG SIHAT | Rasanya ramai dah tahu Stevia ni sebagai pengganti gula malah dikenali sebagai pemanis yang sihat. Memang terbukti stevia ni elok untuk kesihatan, orang ada kencing manis / diabetes pun boleh amalkan. Namun, berhati-hati la nak beli dipasaran sebab sekarang ni dah ada stevia yang tiruan, lepas tu jual mahal-mahal kata ianya stevia tulen... haishhhh. So, kali ini ena nak sarankan you all untuk beli jenama keluaran Pharmaniaga iaitu Sweet Royale Stevia
More Nyummy Here

Friday, November 10, 2017

LANAFIRA | BUTIK ONLINE PAKAIAN MUSLIMAH FESYEN TERKINI


LANAFIRA | BUTIK ONLINE PAKAIAN MUSLIMAH FESYEN TERKINI | Ena merupakan seorang yang suka beli pakaian muslimah fesyen terkini yang selesa untuk dipakai, simple tetapi bergaya dan juga harga  yang mampu dimiliki serta berpatutan. Baru-baru ni, ena terjumpa satu butik online pakaian muslimah fesyen terkini yang berjaya memukaukan mata ena dan menambat hati ena untuk membeli belah di sana. Nama butik online tersebut adalah Lanafira.
More Nyummy Here

Tuesday, November 07, 2017

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI | Pada entri ena sebelum ini, ena ada dedahkan tentang keistimewaan NeffosX1 Max yang merupakan salah satu model keluaran jenama Neffos dari company TP-Link. Untuk kali ini, ena nak kongsi dengan you all pula mengenai salah satu model Neffos yang lain pula, yang bergaya, canggih & mampu dimiliki iaitu Neffos X1 Lite. Alhamdulillah, ena sendiri telah diberi peluang untuk meraba, menyelongkar dan merasai kehebatan yang ada pada Neffos X1 Lite. Betul-betul menggoda jiwa ni untuk memilikinya.
More Nyummy Here

Saturday, October 28, 2017

NEFFOS X1 MAX | SKRIN FULL HD & KAMERA 13MP


NEFFOS X1 MAX | SKRIN FULL HD & KAMERA 13MP | Alhamdulillah, bersyukur sebab diberikan peluang yang baik hari ini untuk kongsikan kepada you all tentang satu smartphone yang masih baru dan masih panas di pasaran. Brand smartphone tersebut adalah Neffos dan yang ena punya Neffos X1 Max. Neffos X1 Max ini adalah keluaran dari global networking TP-Link dan ena yakin kebanyakkan antara you all sudah tahu kualiti produk-produk keluaran dari TP-Link networking ini.
More Nyummy Here

Friday, October 20, 2017

NUTOX RENEWING TREATMENT | BYE KULIT KUSAM! HELLO KULIT BERMAYA


NUTOX RENEWING TREATMENT | BYE KULIT KUSAM! HELLO KULIT BERMAYA | Majoriti kaum HAWA satu dunia mahukan kulit wajah bermaya, nampak bersih, cerah dan flawless. Betul kan? Tipulah kalau tidak benar. Ena dulu ni bolehlah kata "Alaaaa, buat apa nak muka lawa-lawa. Biar jela muka ni comot, bukan nak tunjuk kat siapa pun". Ni mindset masa zaman muda dulu. Sekarang ni, dah banyak kena basuh dengan orang yang lebih dewasa dari ena, baru lah tersedar bahawa pentingnya kena jaga kesihatan kulit wajah ni. Tak payah cantik pun tak mengapa, sihat itu lebih penting sebenarnya.
More Nyummy Here

Tuesday, October 10, 2017

AMI VITAMIN SKINCARE | BEKALKAN VITAMIN C PADA KULIT MUKA


AMI VITAMIN SKINCARE | BEKALKAN VITAMIN C PADA KULIT MUKA | Majoriti  kita ni ingin memiliki kulit muka yang cantik kan? Ena pun tidak terkecuali. Tapi asyik kejar cantikkan kulit, jangan terlupa untuk jaga kesihatan kulit muka juga. Salah satunya adalah dengan membekalkan vitamin C pada sel-sel kulit kita. Vitamin C ni adalah makanan untuk sel-sel kita supaya kekal sihat dan bermaya. Pelbagai cara yang kita boleh apply, melalui makanan, minuman dan suntik. Namun, kekadang tu susah juga nak konsisten untuk makan vitamin C or kekalkan makanan yang cukup nutrient nya. Ada hari terlupa nak makan makanan yang sihat dan ada hari teralpa nak telan vitamin C. 
More Nyummy Here

Wednesday, September 27, 2017

STREETZ CAFE | WESTERN FOOD DI BESERAH KUANTAN


STREETZ CAFE | WESTERN FOOD DI BESERAH KUANTAN | Kisah memburu ena kali ini adalah di satu kedai makan yang menyediakan makanan western sekitar Beserah, Kuantan. Nama kedai makan tersebut adalah Streetz Cafe. Pada mulanya, ena dan kawan-kawan ena nak pergi memburu makanan kat tempat lain tetapi malangnya kedai yang kami nak tuju tu tak jumpa-jumpa. Dah waze bagai, tapi still tak ada. Maybe dah tutup kot. Sabar jelah hati ni.
More Nyummy Here