Sunday, September 17, 2017

CAFAEYEN ECM KUANTAN | PARA PENGGEMAR COFFEE PATUT CUBA



CAFAEYEN ECM KUANTAN | PARA PENGGEMAR COFFEE PATUT CUBA | Siapa kat sini pernah minum minuman dari jenama Cafaeyen ni? Apa pendapat you all? Ena pun baru tahu Cafaeyen ni wujud pun sebab kawan ena cuba try test minum hari tu perisa Coffee campur Green Tea. Haaa macam scary je kann, macam pelik jee rasanya kan, tapi bila dah rasa, fuhhhh sedap sebenarnya. Ena terus jatuh hati. Bagi mereka yang penggemar coffee, patut cuba try test minum coffee yang dijual kat sini.
More Nyummy Here

Thursday, September 14, 2017

PAPPARICH PAVILION | NIKMATI BREAD O CLOCK & NASI AYAM HAINAN


PAPPARICH PAVILION | NIKMATI BREAD O CLOCK & NASI AYAM HAINAN | Siapa pernah menternak lemak you all di PappaRich? Weh! Sedap kannn. Ena first time tau cuba try test makan kat situ. Serius talk, ena dah jatuh hati dengan kesedapan yang ada pada makanan yang ada di PappaRich. Mula-mula dulu ingat tak halal la, tak sedap la, mahal la, itu la ini la. Sekali dah datang memburu kat sini, Alhamdulillah, lepas ni boleh jadi pilihan ena untuk mengenyang perut kesayangan ni. Hiks.
More Nyummy Here

Wednesday, September 06, 2017

ZAKI BIJAK | PEJUANG KANSER JELAJAH BORNEO DENGAN RM1

ZAKI BIJAK | PEJUANG KANSER JELAJAH BORNEO DENGAN RM1 | Mohd Zaki Yamani Azman 28, atau nama panggilannya, Zaki Bijak telah di diagnos menghidap kanser darah atau Hodgkin Lymphoma tahap 3, ekoran bengkak di belakang leher sejak Julai 2014. Namun begitu, Zaki Bijak menanam hasrat ingin melengkapkan misi Hitch Hike ke seluruh kepulauan Borneo dengan hanya berbekalkan RM1 yang telah bermula pada 29 Ogos 2017 lalu.
More Nyummy Here

Wednesday, August 30, 2017

LOVEATS TANJONG MALIM | SAMBUT BIRTHDAY ANAK SAUDARA


LOVEATS TANJONG MALIM | SAMBUT BIRTHDAY ANAK SAUDARA | Hari ini, 29/08/2017 merupakan perlawanan bola sepak antara Malaysia dengan Thailand. Tapi bukan rezeki Malaysia malam ni. Apapun syabas! Heeee. Ehhhh! Hahahaha. Entri kali ini ena bukan nak cerita mengenai apa yang berlaku dengan Sukan SEA 2017 malam ni. Hari ini merupakan hari ulangtahun kelahiran anak saudara a.k.a anak kakak ena yang ke 15. Weehuuuuu! Besar dah anak saudara sulung aku ni.
More Nyummy Here

Sunday, August 27, 2017

RESEPI MUDAH | ROTI TELUR CHEESE


RESEPI MUDAH | ROTI TELUR CHEESE | Entri kali ni ena nak share satu resepi mudah yang ena selalu masak kat rumah ini. Nak masak kat hostel pun boleh, janji ada tempat untuk memasaklah sebab mudah sangat nak membuatnya. Makanan tersebut adalah Roti Telur Cheese. Haaaaa! Mesti you all pun dah pakar buat kan. Tapi yang masih belum reti buat roti telur cheese ni, meh ena share resepi mudah ni dengan you all. Boleh cuba next time.
More Nyummy Here

Wednesday, August 23, 2017

TRAVELOKA SEA GAMES 2017 | JOM KE BOOTH TRAVELOKA DI KL2017


TRAVELOKA SEA GAMES 2017 | JOM KE BOOTH TRAVELOKA DI KL2017 | Siapa kat sini pernah berurusan pergi melancong ke mana-mana dengan pihak Traveloka? Tak kira booked hotel ke, penerbangan ke. Haaaa, untuk pengetahuan you all, Traveloka merupakan salah satu sponsor untuk menjayakan Sukan Sea 2017 (KL2017) kali ini tau. Ena pun baru tahu ni. Excited juga bila dapat tahu, tu sebab ena nak share info  ni dengan you all. Ilmu dan informasi yang kita tahu, eloklah dikongsikan bersama, ye dok. By the way, ena pernah up pasal Traveloka ni di entri SINI tapi tak secara menyeluruh la.
More Nyummy Here

Friday, August 18, 2017

TOYOTA ECO YOUTH (TEY) | KEMBARA JOM JIMAT ELEKTRIK


TOYOTA ECO YOUTH (TEY) | KEMBARA JOM JIMAT ELEKTRIK | Pada 27 / 7 / 2017 (Selasa), seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang untuk menjalankan program Kembara Jom Jimat Elektrik sempena pertandingan Toyota Eco Youth (TEY) 2017
More Nyummy Here

Wednesday, August 16, 2017

KAMPAR4RENT | LAMAN WEB BILIK SEWA DI KAMPAR, PERAK

Credit: Google
KAMPAR4RENT | LAMAN WEB BILIK SEWA DI KAMPAR, PERAK | Kehidupan seorang pelajar yang merantau jauh dari kediaman sendiri memang kena berusaha mencari bilik sewa untuk tinggal sepanjang tempoh belajar. Untung la bagi mereka yang dapat tinggal di hostel dalam kampus. Bagi mereka yang kurang bernasib baik atau mereka yang suka tinggal di luar, kena kerja keras sedikit mencari rumah atau bilik sewa yang berbaloi bagi mereka.
More Nyummy Here

Wednesday, August 02, 2017

JONLIVIA PHIRO BACK SUPPORT | MENGURANGKAN MASALAH SAKIT BELAKANG


JONLIVIA PHIRO BACK SUPPORT | MENGURANGKAN MASALAH SAKIT BELAKANG | Masa bulan puasa haritu, tetiba sakit belakang (Lower Back Pain) melanda agak kronik pada diri ena. Tak pernah lagi kena sesakit yang amat sangat macam ni. Sakit sangat sampai nak tidur pun susah, meraung-raung dan nak bangun pun sakit yang amat. Selama ni terasa juga ketidakselesaan kat belakang ni tapi cuma rasa lenguh-lenguh macam tu je la. Maybe tengah puasa juga dan alamatnya ena jadi kurang minum air. Tambahan pula, kerja keras kat hospital masa tu, ke sana ke mari berdiri je, ada angkat benda berat pula tu. Haaa! Memang belakang ena jadi tak berapa nak kuat la nak support badan ena.
More Nyummy Here

Friday, July 28, 2017

ALTHEA | HAPPY SECOND BIRTHDAY ! CONGRATS !


ALTHEA | HAPPY SECOND BIRTHDAY ! CONGRATS ! | Wahhh! Pejam celik pejam celik dah dua tahun dah umur Althea ni. Happy Second Birthday untuk  Althea. Terima kasih #AltheaKr atas pemberian barang conteng-conteng muka sebanyak RM150 kepada ena lagi sekali. Ini second time dapat parcel yang mai nuuunnn dari Korea. Excited ngat ngat. Dah la kotaknya tak pernah tak comel. Boleh la letak barang-barang ena yang lain kat dalam tu nanti.
More Nyummy Here

Tuesday, July 11, 2017

HITZ CAFE TANJONG MALIM | MELANTAK WESTERN FOOD DI SINI


HITZ CAFE TANJONG MALIM | MELANTAK WESTERN FOOD DI SINI | Lamanya dah tak membebel pasal makanan dan tempat makan yang best-best. Sejak raya hari tu, mood nak update blog memang jatuh merundum teruk la. Harini baru ada semangat sedikit untuk berceloteh sedikit. Panaskan enjin balik. Untuk entri kali ni ena nak share dengan you all satu kedai makan yang menyediakan Western Food di area Tanjong Malim. MY HOMETOWWWNNN! Hiks. Lama juga tak memburu kat kawasan tempat tinggal ena ni tau. Yela, selama ni asyik pergi memburu di sekitar Kuantan sahaja.
More Nyummy Here

JUS LUTOX DNARS | APAKAH FEEDBACK DARIPADA ENA?


JUS LUTOX DNARS | APAKAH FEEDBACK DARIPADA ENA? |  Hari tu ena ada share mengenai pengenalan dan kelebihan Jus Lutox Dnars ni. Kalau tak sempat baca, you all boleh baca di SINI. Alhamdulillah, baru-baru ni ena diberi kesempatan ini untuk cuba try test Jus Lutox keluaran Dnars ni. Kiranya, ini minggu ketiga ena amalkan jus ini setiap hari.
More Nyummy Here