Thursday, December 01, 2016

PENYEBAB LEBAM BAWAH MATA | AMEENA KSK III


PENYEBAB LEBAM BAWAH MATA | AMEENA KSK III | Siapa kat sini ada lingkaran hitam bawah mata atau selalu orang sebut lebam bawah mata? Rasanya ramai kan, terutama mereka yang pakai kaca mata macam ena ni. Tak kira laki atau perempuan, dedua akan mengalami hal yang sama. Kalau buka kaca mata, nampak la lebam-lebam tu. Bukan lebam kena tumbuk ke apa tau. Uhuks. Alamatnya, memang muka nampak tak bermaya la.

Ena pun dah ada lebam bawah mata tu sekarang ni. Sebelum pakai kaca mata, ena mana ada eyebag atau lebam bawah mata tu semua. Lepas dah sekian lama pakai kaca mata, dah nampak sikit-sikit bawah mata. Dengan tak cukup tidurnya lagi, yela nama pun student. Mengadap laptop apatah lagi. Banyak faktor sebenarnya kenapa lebam bawah mata ni terjadi. Kalau nak tahu apa penyebabnya lagi, meh baca kat bawah ni.


PENYEBAB LEBAM BAWAH MATA


Senagaja naikkan resolution. Bagi nampak lebam bawah mata.


1) Keturunan

Tahap ketebalan kulit pada sekitar mata adalah berbeza bagi setiap orang. Dan selalunya ikut genetik la atau bahasa senangnya 'keturunan'. Semakin nipis kulit kita tu, semakin jelas penampakan lebam bawah mata. Padan bukan penat sangat pun.


2) Tertekan / Kurang Tidur / Keletihan

Haaa yang ni ena. Salah satu sebab bawah mata ena jadi lebam. Bila diri dalam keadaan pressure atau tertekan, darah kita akan mengalir ke arah organ-organ utama badan yang memerlukan lebih darah terutama otot badan kita kalau nak dibandingkan pada otot muka. Selain tu, badan kita kurang oxygen untuk membekalkan tenaga pada kulit wajah kita. Tu yang nampak kusam je.


3) Mata Bekerja Keras

Tak cukup tidur menyebabkan mata bekerja lebih keras. Terutama bagi yang selalu hadap komputer dan berkaca mata. Memang mata kena bekerja keras sedikit. Dengan itu, darah di sekitar mata menjadi lebih aktif dan sekali gus perbezaan ketara kandungan darah ini menyebabkan lebam bawah mata itu terjadi.


4) Pertambahan Usia Atau Penuaan

Semakin meningkat usia, semakin kulit kita ni kehilangan keanjalan. Kulit bawah mata turut menjadi lebih nipis dan bayangan hitam bawah mata akan nampak tak kira cukup tidur ke cukup rehat ke. Tak percaya, cuba perhatikan mata orang yang sudah meningkat usia ni.


5. Alergik Atau Alahan

Bila hal ni berlaku, maa akan menjadi gatal dan kita yang menanggung ni mesti nak garu atau gosok-gosok mata. Ada yang sampai tonyoh-tonyoh mata dengan tangan. So, bila ditonyohnya mata tu, akan beri tekanan dan geseran pada kulit mata. Tu yang jadi lebam tu.



CARA EFEKTIF UNTUK HILANGKAN LEBAM BAWAH MATA





Haaaa! Banyak kannn penyebab lebam bawah mata kat atas ni. Sebenarnya ada banyak lagi faktor yang ena tak sertakan. Nanti you all boleh la pergi baca lebih lagi di mana-mana sumber yang boleh dapatkan ilmu pengetahuan. Untuk entri kali ni ena nak share dengan you all satu produk untuk hilangkan lebam bawah mata yang ena tengah guna sekarang. Nama produk tersebut adalah Ameena KSK III. 

Sejenis Water Base atau lebih dikenali BIOMIST AQUA di mana ianya sangat halus dan mudah meresap ke dalam lapisan kulit kita. Kalau you all pakai nanti, you all akan dapat rasakan cecair Ameena KSK III ni mudah kering kat muka atau bawah mata. Ena tengah amalkannya dan ena suka produk ni sebab salah satunya adalah tak melekit kat kulit. Selain tu, kelebihan yang ada dalam produk ni you all tak dapat di mana-mana produk yang lain. Nak tahu tak apa kelebihannya?? Meh baca kat bawah ni. 






KELEBIHAN DAN FUNGI AMEENA KSK III

Jangan risau akan produk ini sebab ianya selamat untuk digunakan. Yela benda yang bermain dengan mata ni, siapa tak risau kan. So, you all jangan ragu-ragu untuk gunakannya. Produk ini telah di daftar pada KKM dengan nombor pendaftaran dan kelulusan:  NOT KKM 151205676 K


1) Membantu mengembalikan seri pada kulit wajah

2) Menghilangkan dan menyegarkan lingkaran hitam pada bawah mata 

3) Mengawal kelembapan kulit wajah sebab produk ni pun boleh guna pada bahagian kulit wajah yang lain

4) Memberi perlindungan dan mengurankan kedutan atau garisan pada bawah mata

5) Membuatkan kulit bawah mata lebih nampak gebu dan licin 

6) Memperbaiki sel-sel pada bawah mata 



CARA MENGGUNAKAN AMEENA KSK III

   

1) Picit sekali pada tapak tangan atau kapas muka. Ena prefer kapas muka yang bentuk petak tu dan lebih bersih nak berbandingkan dengan tangan kita. 

2) Lepas tu sapu pada sekeliling bawah mata. Kedua-dua mata dah cukup untuk satu semburan. Sebab tu ena guna kapas, tak membazir. 

3) Kalau ada lebihan, sapu bahagian jerawat atau bahagian kulit muka yang lain yang ada parut. 


Pakai 3 atau 4 kali sehari. Kalau ena guna masa bangun pagi, petang sebelum maghrib dan sebelum tidur malam. InshaAllah, you all akan rasa kelainannya even tak banyak mana. Kena pakai selalu dan konsisten untuk dapatkan tindak balas yang memuaskan hati. InshaAllah



DETAILS AMEENA KSK III



Haaa, apa macam? Tak mengapa, fikir-fikirkan dahulu. Dah rasa nak beli atau rasa macam tak cukup je info ena bagi ni, you all boleh direct contact dengan pihak yang menjual. Berikut adalah tempat dimana you all boleh hubungi. 



 NOMBOR TELEFON 
019 5081433 (Eyda)

FACEBOOK

 INSTAGRAM

WEBSITE

 HASHTAG 
 #ameena #lebambawahmata #lebammata
 #ubatmatalebam



More Nyummy Here

Thursday, November 17, 2016

ANTARA DURIAN CHEESECAKE YANG TERBAIK | CAT AND THE FIDDLE MALAYSIA


ANTARA DURIAN CHEESECAKE YANG TERBAIK | CAT AND THE FIDDLE | Siapa kat sini suka durian? Dan siapa juga yang suka Durian Cheesecake? Sesiapa suka tu, kita geng! Ena memang hantu durian dan suka sangat dengan Durian Cheesecake. Tempoyak je ena tak makan. Uhuks. Hari ni ena nak share satu jenama dan tempat untuk dapatkan Durian Cheesecake yang sangat sedap bagi ena.

Jenama Cheesecake tersebut adalah Cat and The Fiddle Malaysia. Ena first time dengar cheesecake dari keluaran ni. Katanya memang dah lama terkenal tapi kat negara luar la. Syukurlah diberi peluang ena sebagai foodblogger dan foodhunter untuk merasai ke semua cheesecakenya. Dan yang paling ena suka Durian Cheese Cake atau nama lainya King Cat Of The Mountain. Memang sedap sangat! Masuk dengan selera ena. Sebelum ena share cheesecake yang lain, ena nak share dengan you all beberapa info mengenai Cat and The Fiddle Malaysia



CAT AND THE FIDDLE MALAYSIA




Cat and The Fiddle ini pada mulanya berasal daripada Singapore dan ke semua cheesecake yang ada dijual adalah resepi daripada Chef Daniel Tay yang merupakan salah seorang chef pastry yang terkenal di Singapore. You all boleh Google kalau nak tahu lebih lanjut mengenai Chef Daniel Tay ni. Kat Singapore ada lebih kurang 15 jenis cheesecake yang dijual. Tapi kat Malaysia ada 7 jenis sahaja untuk setakat ni atas sebab-sebab yang tertentu. Di Malaysia, kat HOPP Cafe dan PappaRich Outlets, you all boleh dapatkan cheesecake ni.

Demi untuk bawa masuk Cheesecake ni ke Malaysia, pihak mereka telah mendapatkan sijil Halal (MS 1500:2009  | 1093-04/2013) dan sudah semestinya bahan-bahan yang digunakan pun selamat untuk kita makan. Sebab tu ena tak ragu-ragu untuk cuba try test cheesecake ni. Nyummyyy! Rindu sangat Durian Cheesecakenya. 





Bawah ni ena nak share antara cheesecake daripada Cat and The Fiddle Malaysia. Dan untuk mengetahuan you all, tiada perisa yang artificial yang diletakkan. Pure-pure berlaka.



JENIS-JENIS CHEESECAKE CAT AND THE FIDDLE MALAYSIA


Over The Moon ( New York Cheesecake) 



Merupakan Abang Sulung kepada segala cheesecake Cat and The Fiddle Malaysia. Sedap! Rasa susu cheese dan bahagian topping yang bulat-bulat tu rasa chocolate. Cheesecake ni tak boleh dedahkan kat luar lama-lama sebab nanti cair. Bila dah cair dan struktur keknya pun dah berubah, tak sedap dah nak dimakan.



Queen Of Hearts (Strawberry Cheesecake)

Gambar daripada IG: Cat And The Fiddle

Haritu ena tak dapat rasa yang ni sebab tak ada. Tapi bagi yang pernah rasainya, dia kata lebih kurang macam NewYork Cheesecake cuma topping dia letak macam agar-agar strawberry gittew. Sedap! Buah strawberry digunakan. Dapat rasa la kelainanya kalau guna buah segar dengan guna perisa sahaja. 


The Modern Duke's Pudding (Oreo Cheesecake)




Yang ni dikatakan hotselling sebab Oreo. Budak-budak kecil suka la ada Oreo-oreo ni. Tambahan pula, memang tak kedekut Oreo yang diletak kat cheesecake ni. Topping dia, dalam cheesecake pun ada kepingan Oreo dan tapak kek ni pun diperbuat daripada Oreo Crumble. Rasanya memang walla laa!


The Russian Whiskers (Mango Cheesecake)



Ena paling puas hati makan mango cheesecake yang ni kalau nak berbanding kat tempat lain. Dalam cheese layernya diletak kepingan dadu buah mango pula. Kat tepi kek ni ada curl white chocolate chip, nampak kek keju ni lebih menarik.



3 Menu Cheesecake Yang Terbaru


Naughty And Nice ( Chocolate Cheesecake)



Kepada yang penggemar chocolate, you all wajib cuba try test yang ni. Raca chocolatenya memang aaauummm la. Kat topping kek keju chocolate ni ditaburi dengan kek chocolate sponge yang sangat lembut. Terbaiklah


King Cat Of The Mountain (Mao Shan Wang Durian Cheesecake)



MY FAVOURITE EVER!! DURIAN CHEESECAKE! Ena seorang yang hantu durian dan memang sangat ngam dengan selera ena. Kalau pergi mana-mana mesti ena akan cari kek keju durian. Dan Durian Cheesecake Cat and The Fiddle Malaysia adalah salah satu kek keju durian yang berjaya menarik hati ena. Hal ini kerana rasanya sangat kaya dengan durian dan tak terlampau manis. I loike! Nyummnyumm! Even paling mahal, tapi ada ku kisah. Hikhikhik.


Milo Dinosaur (Milo Cheesecake)



Haa! Yang ni adalah menu yang paling terbaru. Ala-ala milo tabur gittew. Toppingnya ditaburi dengan timbunan serbuk milo yang enak. Perghhh! Siapa suka milo, memang you all tak menyesal pilih yang ini. Lemak berkrim disukai ramai. Ahaks.



DAPATKAN HARGA PROMOSI SEKARANG!

Haaa! Sekarang ni Cat and The Fiddle Malaysia tengah buat promosi sebanyak 16% hingga akhir bulan November 2016. Free delivery di Klang Valley atau ambil sendiri di Bandar Sunway. Untuk whole cake tau, bukan slices. Okay berikut adalah terma dan syarat untuk dapatkan promosi ni




Terma dan Syarat:-

a) Code promosi: PROMO16

b) Pembelian promosi hanya di www.catandthefiddle.com.my

c) 16% potongan untuk satu bulat cheesecake tu tau, bukan per slice

d) Percuma delivery ke Klang Valley sahaja

e) Boleh ambil sendiri di pejabatnya yang terletak betul-betul atas HOPP CAFE

f) Kena order sebelum pukul 4 petang paling kurang sehari sebelum tarikh yang you all kehendaki

g) Pihak mereka juga boleh mengubah sebarang terma dan syarat, oleh itu kena alert

h) Tamat tarikh promosi : 30 NOVEMBER 2016

i) Untuk maklumat dengan lebih lanjut you all boleh usya laman web rasmi mereka.


P/S: Kalau you all nak buat untuk sambut birthday parti, untuk peralatan perhiasan seperti lilin, pemegang lilin atau pemotong kek you all kena beli kat bahagian Adds-On. Harga kek tu tak termasuk tau.



CARA UNTUK BELI SECARA ONLINE 



1) Pergi ke laman web : www.catandthefiddle.com.my

2) Pilih jenis cheesecake / Adds-on yang you all minat. Lepas tu klik la "Add To Chart"

3) Semak status pembelian you all di My Shopping Cart item(s)

4) Masukkan kupon / code promosi yang ena share kat atas dan klik Apply

5) Lepas tu klik pula "Checkout Now". Baca la terma dan syarat yang dikehendaki pula.

6) Isilah details you all

- Step 1: Isi personal pembeli dan klik cara penghantaran (Nak delivery / Ambil sendiri)

- Step 2: Jadualkan masa yang you all nak, hari, tarikh dan masa. Lepas tu, pilihlah cara pembayaran pula.

- Step 3: Semak lagi pembelian you all. Then, klik Confirm Order

7) Bila semua dah selesai, customer service Cat and The Fiddle akan hubungi you all semula untuk confirmkan pembelian



DETAILS CAT AND THE FIDDLE

We are Foodbloggers 


Haaaa! Teringin nak beli? Okay, berikut adalah informasi untuk permudahkan you all hubungi pihak mereka. Dan yang pasti jangan lupa terjah LAMAN WEB RASMI cheesecake ni tau. Kat situ lagi details maklumat yang you all boleh dapat. Ena hanya kongsikan mana yang patut sahaja. Heeee.

Apapun, selamat mencuba dan ena jamin you all tak akan menyesal.



WEBSITE:

FACEBOOK:

INSTAGRAM:
(#catandthefiddlemy)





More Nyummy Here

Sunday, November 13, 2016

LAGI MANTAP LAGI NIKMAT | POPIA CHEESE PAPRIKA


LAGI MANTAP LAGI NIKMAT | POPIA CHEESE PAPRIKA | Ni bukan popia cheese yang basah tu ye, ni yang popia goreng orang buat kerepek sebagai kudapan. Ala, dulu popula dengan Popia Nestum. Sekarang ni zaman pakat-pakat nak cuba benda yang baru, terberanak la Popia Cheese pula. Ahaks.

Sejujurnya, sejak dah beranak Popia Cheese ni, ena jadi ketagih dan ketagih nak makan. Sedap! Dah la ena seorang yang penggemar keju. Nyummm! Tapi ena pernah jee terbeli Popia Cheese yang rasanya tak memenuhi citarasa ena sebab pernah rasa yang lebih sedap. Lepas tu, ada seorang manusia yang baik hati ni bagi ena rasa popia cheese keluaran dari syarikatnya. Macam tahu-tahu je ena suka yang amat Popia Cheese ni. 


FEEDBACK DARIPADA ENA



Nama popia cheese ni adalah Popia Cheese Paprika. Ya Allahh! Terima kasih wahai sahabat bagi ena rasa Popia Cheese Paprika yang superb sedap ni! Serius sedap! Adunan cheesenya sedap. Ada rasa pedas-pedas sedikit. So tak adalah rasa muak. Dah la banyak, tak kedekut cheese. Setiap kepingan popia tu, memang tebal salutan cheesenya. 

Cuma, masa ena dapat satu balang ni, popianya agak pecah juga sebab post kan. Padahal dah balut dengan bubble wrap apa semua, tapi still pecah juga. Yela, kulit popiakan mudah rapuh dan pecah. Kalau terima secara COD memang lawa la bentuk popianya. Tapi ena tak kisah pun bagaimana rupanya, yang pasti rasa popia ni memang sangat sedapppp!!! Tambahan pula, ena pun suka yang pecah-pecah macam ni. Lambat sikit nak habis. Ahaks.


Pecah sedikit, tapi kesedapannya masih menggila. Jyeahhh!

Dalam masa 3 hari ena habiskan. Sambil buat kerja, sambil ngap ngap ngap! Ohh! Nikmattt

Disebabkan sedap sangat popia cheese yang kawan ena bagi ni sebab tu ena berbesar hati nak share kat blog ni. Nak ajak you all pakat-pakat order popia cheese paprika ni. Rugi laaa kalau tak nak rasa. Ena cakap bukan sebarang cakap yahhh. Kepada yang suka cheese macam ena tu, mesti you all excited ketika melantak popia ni. Satu balang ni sehari pun tak cukup tau.

Berikut adalah beberapa testimoni dan buyer yang memberi feedback yang positive mengenai popia cheese paprika ni. Terbaiklah!








DETAILS  POPIA CHEESE PAPRIKA

Berikut adalah beberapa cara yang you all boleh order bagi yang ingin rasai popia cheese ni. Tapi ena sarankan COD sebab mungkin you all kat luar sana ada tak suka yang hancur-hancur kan. Ena akan share segala nombor telefon, link dan cawangan untuk popia cheese paprika ni. Semoga dapat membantu you all. Selamat mencuba


CAWANGAN VENDOR:
Dreamon_Boutique
No 5 GroundFloor, Jalan Todak, Bandar Sunway, Seberang Jaya, Penang

Melldha Vendor Butik
Pusat Komesial Permatang Pauh 

Coffe Taste Bertam
Taman Sri Serdang, Kepala Batas, SPU Penang

D'iman Boutique
1667D Lorong Selasih 1/3 Taman Selasih, 09000 Kulim kedah.





NOMBOR TELEFON COD:
0124653481 
(Penang: Mak mandin/ Seberang Jaya/ Bagan Ajam/Sg Dua/Kepala Batas)

0133151382
(Kuala Lumpur: Bandar Sri Permaisuri)


FACEBOOK:

INSTAGRAM:



More Nyummy Here

Friday, November 11, 2016

PROMOSI PRINTED CASING PHONE RM20 SAHAJA


PROMOSI PRINTED CASING PHONE RM20 SAHAJA | Siapa kat sini tengah mencari casing phone yang murah-murah dan boleh print gambar-gambar yang you all nak? Ala macam casing ena kat atas ni. Haaa, untuk entry kali ni ena nak share satu tempat di mana you all boleh tempah casing you all macamtu juga.

Untuk pengetahuan you all, ini merupakan pertama kali ena tempah casing printed bergambar ni. Selalu beli direct kat kedai, tanpa ada printed gambar. Pernah buat dulu tapi mahal sangat. So tak jadi buat. Kali ni diberi rezeki casing printed ni daripada SINI.  Murah je weh!







PROMOSI RM20 SAHAJA!

Harga asal printed casing ni adalah RM28 - RM39. Tapi untuk kali ni ada promosi untuk you all iaitu hanya berharga RM20 sahaja. Pos penghantaran pun PERCUMA untuk Semenanjung Malaysia. Murahhhh kannnn!!!??? Haaa! Bagaimana nak dapatkan promosi semurah ni, you all just guna code kupon kat bawah ni. Valid sampai hujung bulan 11.


Code promosi! Semua orang boleh guna! Cepatt Cepatttt!

Memang berkualiti casingnya. Selain tu you all boleh request nak warna apa, nak letak gambar gaya macam mana, nak tulis apa dan pelbagai lagilah. Macam ena, ena minta betulkan itu ini. Mereka okay je. Cuma gambar yang ena bagi ni bukan high resolution punya, so gambar agak kabur sedikit dan warna tak berapa nak terang. Apapun everything puas hati!



SENARAI JENAMA PHONE YANG ADA

Di bawah ni adalah senarai jenama phone yang ada. You all boleh check kat sini. Yang mana tak ada dalam senarai, minta maaf la ye.

Samsung Note 2
Samsung Note 3
Samsung Note 4
Samsung Note 5
Samsung S3
Samsung S3 Mini
Samsung S4
Samsung S4 Mini
Samsung S5
Samsung S6
Iphone 4
Iphone 5/5s
Iphone 5c
Iphone 6+
Iphone 6s
Iphone 6



DETAILS UNTUK DAPATKAN PRINTED CASING

Cepat! Cepat! Sementara promosi masih available ni, mari dapatkan printed casing ni mengikut kreativiti masing-masing. Pastikan you all guna code promosi yang ena share kat atas ni ye. Kalau tak, harga biasa yang you all akan dapat. Berikut adalah details untuk contact pihak mereka.





WEBSITE

WHATSAPP
019 9858151




More Nyummy Here

Wednesday, November 09, 2016

NAK SEDAP KE.. NAK POTONG KAKI? | STEVIA GLAMOHEALTH



NAK SEDAP KE.. NAK POTONG KAKI? | STEVIA GLAMOHEALTH | Haaa! Nak sedap ke.. Nak potong kaki? Mesti you all pilih dua-dua kannn? Bohong la kalau tak suka makanan yang sedap-sedap. Tetapi selalunya makanan yang sedap-sedap ni mempunyai kandungan gula yang tinggi, garam yang tinggi dan perisa-perisa yang kita sendiri tak ketahui. Entri kali ni ena nak tekan pasal 'GULA'

Selama ena pergi praktikal kat hospital, penyakit paling ena gerun adalah Diabetes Mellitus (DM) atau Melayunya panggil "Kencing Manis". Memang ada penyakit yang lebih serius cuma penyakit DM ni zaman sekarang ni makin senang orang nak dapatkannya. Kena potong kaki, kena potong jari kaki, ada yang kaki dah jadi busuk. Semua ni atas sebab-sebab pemakanan juga. Yela, kat Malaysia sekarang ni macam-macam makanan yang ada dijual. Kebanyakkan makanan ni banyak sangat kandungan gula yang ada. Sebab tu sedap. Orang Malaysiakan suka makan atau minum manis-manis macam dirinya juga. Ahaks.


Nak ke kaki jadi macam ni? 

Necrosis because of DM. Bau dia, nauzubillah! Tak nak ingat bau dia macam mana. Kencing manis bukan penyakit boleh main-main. Even bukan genatic pun boleh dapat. Be aware.


Oleh itu, apa kata kali ni baca sejenak entri ena ni sebab ena nak share satu benda yang boleh menggantikan gula dan juga bagus untuk mengelak berlakunya Kencing Manis. Maybe ramai dah kenal benda ni dan maybe juga ada yang sudah mengamalkannya setelah mengetahui kehebatannya. Tapi tak mengapalah, ena nak share juga. Benda tu diberi nama Stevia.


APA ITU STEVIA?

Stevia ni adalah sejenis daun yang dikeringkan dan diprocess menjadi air manisan. Stevia ini mampu menggantikan gula yang kita guna selama ni dalam masakan atau minuman kita seharian. Rasa manisnya lebih kurang macam gula tapi khasiatnya lebih bagus daripada gula. Kalau letak dalam makanan atau minuman, setitik dua dah manis dah. Maybe ada rasa kelainan sedikit tapi.....haaa haaaa nak sedap keee nak potong kaki?? Uhuks.  Pilih laaaa ye masing-masing.

Ena sekarang tengah latih diri untuk kurangkan gula dalam minuman dengan menggantikan gula-gula tu ke Stevia. Ena pilih Stevia Glamohealth yang bakal ena dedahkan segala kelebihan stevia daripada jenama ni. Berikut adalah kelebihannya




KELEBIHAN STEVIA GLAMOHEALTH 

1) Mengurangkan dan mengawal kadar gula dalam darah 
2) Mempermudahkan pembuangan air kecil
3) Memberikan tenaga pada badan untuk melakukan aktiviti seharian
4) Membantu meningkat sistem penghadaman
5) Mengatasi masalah insomnia atau susah nak tidur malam
6) Mengurangkan berat badan yang berlebihan
7) Meredakan kesakitan pada tekak

Hanya dalam satu botol yang kecil ni dah mengandungi macam-macam khasiat yang boleh kita dapatkan. Dan dalam setiap sajian tu bukan semua kita kena letak. Haaa, berikut adalah cara-cara nak menggunakannya.



Cara-Cara Menggunakan Stevia Glamohealth

1) Titiskan dalam minuman atau makanan secukup rasa
2) Titiskan 2 kali dalam mulut sebelum tidur
3) Titiskan 2 kali dalam mulut untuk meredakan keradangan pada tekak



BOLEH KE PESAKIT KENCING MANIS AMALKAN STEVIA?




Sangat sangat digalakkan! Dah tak perlu risau nak makan atau minuman yang manis dengan adanya stevia ni. Bermaksud, gantikan gula dengan stevia. Ena selalu perhatikan mereka yang ada diabetes ni selalu masak makanan atau buat air tawar-tawar. Tak perlu dah sebenarnya! Letak je stevia ni, dah ada manis dalam makanan atau minuman. Nyumnyum. Okay, berikut adalah beberapa golongan yang boleh amalkan stevia ni.


Golongan Yang Boleh Ambil Stevia
1) Lelaki dan perempuan semua peringkat umur (Bayi 0-5 Tahun tidak boleh)
2) Ibu yang mengandung yang mempunyai GDM iaitu kencing manis ketika mengandung
3) Body builder 
4) Pendiet Atkins
5) Pesakit kencing manis / DM
6) Semua lapisan masyarakat





Ena suka Stevia Glamohealth  ni sebab botolnya kecil yang diperbuat daripada plastik dan mudah bawa kemana sahaja. Tak perlu risau tak muat beg ke atau pecah dalam beg. Hanya perlu pastikan penutupnya ditutup dengan rapi supaya isi stevia ni tak tumpah.

Selepas tu, sikit je letak dah boleh buat minuman atau makanan tu jadi manis. Manis-manis stevia gittew. Sedap! Badan rasa tak berat sangat dan diri juga tak mudah mengantuk. Tapi lately ni ena mudah mengantuk sebab diri dalam keadaan yang sangat rushing dan tertekan. Sobs! Doakan ena ye supaya dapat jaga diri ni even dalam kesibukkan.



DETAILS STEVIA GLAMOHEALTH

RM55 (Semenanjung)
RM60 (Sabah & Sarawak)


Oleh itu, ena sarankan you all untuk dapatkan Stevia Glamohealth. Tak rugi beli sebab haaa...nak sedap keeee nak potong kaki?? Tak salah pun nak ubah kehidupan ke arah yang lebih sihat. Maybe memula rasa susah sedikit sebab badan tak biasa lagi dengan perubahan. Lama-lama akan jadi okay, ena dah merasainya. Yeahhh!

Kepada yang ingin beli atau membuat sebarang pertanyaan, you all boleh hubungi pihak mereka. Bawah ni ena sharekan link-link yang boleh membawa you all kepada pihak Stevia Glamohealth ni.




FACEBOOK


WEBSITE


NOMBOR TELEFON
+60 13-673 2012 / 0102826344

COD
Hanya di area SENAWANG sahaja




More Nyummy Here

Wednesday, October 26, 2016

HEBAT SANGAT KE CHIASEED NI? | JOYMIX CHIASEED



HEBAT SANGAT KE CHIASEED NI? | JOYMIX CHIASEED | Hebat sungguh ke chiaseed ni? Sekarang ni macam dah feymes chiaseeds ni. Dan ada yang diperkatakan chiaseeds ni boleh menguruskan badan. Sungguh ke? Zaman dulu kala mana ada dengar pasal chiaseeds ni, sekarang ramai yang baru sedar akan kehebatannya. Tapi macam ena katakan tadi, benarkah apa yang orang lain katakan?

Ena pun tahu pasal chiaseeds ni daripada mulut kawan-kawan sekeliling ena. Dah lama dah tahu cuma ena tak pernah amalkannya selama ni. Sekadar dengar sahaja dan dalam mindset ena ingat chiaseeds ni adalah detox. Bila dah jumpa dengan pakar chiaseeds, baru tahu akan kehebatan sebenar chiaseeds ni. Haaa, nak tahu sila scroll entri ni ye sampai habis. Nanti jumpa la tu kehebatannya.


Nak tahu syarat-syarat, boleh baca di last entry ni. Cepat! Untuk10 orang terawal sahaja!



KEGUNAAN CHIASEEDS

Sejak akhir-akhir ni, ena pula terjebak dengan chiaseeds ni. Bila minum air kosong, memang tak sah kalau tak letak chiaseeds. Setiap petang kalau ena pergi jogging, sebelum jogging minum air kosong campuran chiaseeds dan lepas jogging pun ena minum air ni. Dah terbiasa. Memang ena dapat rasa perbezaan ketahanan badan ena kalau minum air dengan chiaseeds dengan minum air kosong biasa sahaja. Badan kurang penat dan kurang rasa dahaga bila jogging.




Jenama yang ena tengah amalkan dan ena tertarik untuk mencubanya adalah jenama JOYMIX. Hal ini sebab chiaseeds Joymix sangat berkualiti dan sangat murah untuk dapatinya. Kalau you all tengok melalui botolnya, macam mahal je harga. Sebab tu ena suka chiaseeds Joymix. Kalau tak percaya, semak sendiri. Bawah ni ena tunjuk chiaseed macam mana yang bagus dan tidak bagus.


Chiaseeds yang bagus warna hitam berkilat. You all boleh cek sendiri. Ambil chiaseeds tu, halakan lampu telefon. Nanti you all boleh nampak sendiri rupa chiaseeds tu bagus ke tak.




Haaa, chiaseeds ni bukan sekadar boleh letak dalam air sahaja. Kalau nak masak nasi dengan chiaseeds pun boleh. Macam ena buat. Memula sengaja cuba letak chiaseeds bila masak nasi, ingat tak menjadi apa-apa. Rupanya lebih better kalau letak chiaseeds ni. Berlipat kali ganda khasiat nasi tu sebenarnya. Tak mengganggu rasa asli nasi tu pun.


Masa masak nasi, tabur chiaseeds dalam air nasi

Tadaaaaa. Dah jadi. Lepas tu, makan la macam biasa dengan lauk yang you all suka



CARA PENYEDIAAN CHIASEEDS

Dibawah ni ena share cara nak letak chiaseeds dalam air minuman. Cara ni cara basic. Kalau you all nak buat pencuci mulut ke, nak masak dengan nasi ke. Cara buatnya sama sahaja, rendam dalam air selama 10 minit bagi chiaseeds tu menyerap air-air disekelilingnya.



Ambil sesudu chiaseeds. Sudu telah dibagi dalam setiap botol. Letak dalam apa jua minuman atau makanan you all.

Gaul / goncang air selama 10 minit

Dah boleh minum.



KELEBIHAN CHIASEEDS JOYMIX

Haaa, ni ena nak share serba sedikit tentang kehebatan dan kelebihan chiaseeds Joymix ni. Ni pun ena dapat info daripada orang yang lebih arif pasal chiaseeds ni dan juga pengasas kepada chiaseeds jenama Joymix. Dan mindset ena mengatakan chiaseeds ini adalah detox sudah berubah kerana sebenarnya chiaseeds ni sejenis makanan yang mengandungi zat-zat yang berkhasiat untuk badan. Bukan semata-mata untuk menguruskan badan.

Jom, berikut adalah antara kelebihan yang ada.




1) Mengandungi Omega 3, fiber dan protein yang tinggi. Dan juga diperkaya dengan mineral dan antioksida.

2) Mampu mengurangkan kadar kolestrol yang tinggi dalam badan dan sekali gus mengelakkan sebarang penyakit yang berkaitan dengan jantung kita.

3) Mengawal kadar gula dalam darah. Sesuai bagi mereka yang ada penyakit Diabetes atau bahasa kampungnya kecing manis.

4) Haaa, yang mana ada masalah pembuangan air besar tu, boleh la amalkan chiaseed Joymix ni ye setiap hari. Kasi smooth sistem pencernaan you all.

5) Mudah jadi kenyang lepas minum air dengan chiaseeds. So sekali gus dapat mengurangkan berat badan yang berlebihan. Itu sebab chiaseeds ni bukan detox.

6) Jangan risau bagi ibu yang menyusukan anak untuk amalkan chiaseeds Joymix ni. Ianya sangat elok malah sangat disarankan untuk ibu-ibu diluar sana untuk amalkannya setiap hari.


PERLU KE PILIH CHIASEEDS JOYMIX?

Mestilah perlu! Serius, ena sangat sarankan you all beli chiaseeds daripada jenama JOYMIX. Hal ini kerana pihak mereka sangat menjaga kualiti kesegaran chiaseeds ni. Sampaikan bungkusan chiaseeds ni dititikberatkan supaya chiaseeds tersebut tidak rosak dan tidak hilang khasiatnya. Kebanyakkan chiaseeds mudah rosak atas punca bungkusannya terdedah dengan cahaya matahari.


Yang ni bekas yang lama

Yang ni bekas terbaru. Lebih selamat dan berkualiti


Selain itu, harganya hanya RM40 sahaja. Murahkannn. Nampak dari luaran macam harga dah seratus lebih, padahal murah je. Sebab tu ena lebih cenderung untuk pilih jenama ni. Nak dapat pun senang. Haaa nak tahu cenggane nak dapatkannya, boleh rujuk kat bawah ni.


CARA DAPATKAN CHIASEEDS JOYMIX

Senang sahaja, you all boleh dapatkannya di Lazada.my, 11street.my dan Groupon.my. Kalau secara offline you all boleh direct pergi ke Mplus Pharmacy di Bangsar Village, Damen USJ dan PJ Atria. 

Kalau nak dapatkan harga yang lebih murah, nah ena nak bagi code ni dan you all boleh dapat diskaun sebanyak RM10 setiap kali pembelian. Tapi hanyak valid di website rasmi JOYMIX sahaja. Hanya 10 orang sahaja yang bertuah, siapa cepat dia yang dapat. Lai lai lai.



CODE DISKAUN RM10:
SEEDINA10

TARIKH TAMAT: 
7/9/2016 - 31/10/2016

SYARAT:
-Tiada had pembelian
-Hanya untuk Natural Chiaseeds (2 x 400g) sahaja
-Hanya pembelian di www.joypremix.com




More Nyummy Here