Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Saturday, May 27, 2017

GHALIT DISTRO | CAFE HIPSTER LOKAL DI KUANTAN


GHALIT DISTRO | CAFE HIPSTER LOKAL DI KUANTAN | Cerita foodhunting kali ni ena nak share lagi satu cafe hipster yang terletak di Kuantan. Cuma kedainya tak ada tema la macam entri sebelum ni. Just bila masuk cafe ni, kita akan tahu ianya hipster. Hiks. Okay, nama cafe tersebut adalah Ghalit Distro. Mula-mula nak makan tempat lain, tapi kawan suggestkan makan kat sini, teruslah ena datang memburu kat sini bersama dengan kawan ena. Ini merupakan first time ena dengar nama kedai ni.  Sebelum ni, tak tahu pun kedainya wujud. Teruk betul. Ahaks.
More Nyummy Here

Friday, May 26, 2017

KARRATZ INDERA MAHKOTA 14 | RESTORAN BERTEMAKAN AUTOMOBILE


KARRATZ INDERA MAHKOTA 14 | RESTORAN BERTEMAKAN AUTOMOBILE | Makin lama makin banyak kedai makan best-best kat sekitar Indera Mahkota Kuantan ni. Dekat dengan tempat tinggal ena. Depan universiti ena tu, ada bangunan baru nak naik. Tak lama lagi makin meriahlah Bandar Indera Mahkota ni. Entah sempat entah tidak ena nak tengok kat sini membangun. Hiks.
More Nyummy Here

Wednesday, May 24, 2017

RESTORAN SANA SINI | KEDAI MAKAN BERTEMA UNIK DI CYBERJAYA


RESTORAN SANA SINI | KEDAI MAKAN BERTEMA UNIK DI CYBERJAYA | Hye you all, apa khabar. Lama ena tak update tempat makan menarik di ruang blog ena ni. Banyak cerita nak dikongsikan, cuma masa tu tak mengizinkan. Sobs. Okay tak nak membebel panjang sangat, entri kali ni ena nak share tempat buruan bersama blogger makanan di sekitar Cyberjaya pula. Nama kedai makan tersebut adalah Restoran Sana Sini.
More Nyummy Here

Monday, May 22, 2017

MH HOTEL | ANTARA HOTEL YANG TERBAIK DI IPOH


MH HOTEL | ANTARA HOTEL YANG BEST DI IPOH | Cuti sekolah semakin menghampiri, jadi you all semua dah ada plan nak bercuti kat mana-mana ke? Belum lagi?? Haaaa... Pada sesiapa yang belum ada idea tuuuu... jommm pergi jalan-jalan kat sekitar ke Bandar Ipoh, Perak pula. Ipoh Maliii Ipoh Maliiii! Gittew ko. Tetiba seronok pula cuti sekolah, tetiba nak patah balik zaman sekolah, tetiba rindu nak cuti panjang, tetibaaa semuanyaaa. Eeeehhhh. Ahaks.
More Nyummy Here

Monday, May 08, 2017

AYAM BRAND MALAYSIA | SELAMAT ULANGTAHUN YANG KE 125 TAHUN


AYAM BRAND MALAYSIA | SELAMAT ULANGTAHUN YANG KE 125 TAHUN | Siapa kat sini kalau beli sardin mesti pilih jenama Ayam Brand Malaysia? Kalau ye, kita geng dan you all perlu baca entri ena ni. Hiks. Okay, entri ena kali ni bukan nak share apa sangat, just sebagai pengguna sardin Ayam Brand dari ena kecil sampai la ena dewasa ni, ena nak ucapkan selamat ulangtahun yang ke 125 tahun. Perghhh! Baru ena perasan bahawa dah lama Ayam Brand ni wujud di Asia Tenggara termasuklah Malaysia yang tercinta. No wonder la kan ramai yang suka pilih sardin jenama yang ini.
More Nyummy Here

Sunday, May 07, 2017

MACHA & CO | MAKAN NASI KANDAR ATAS DAUN PISANG


MACHA & CO | MAKAN NASI KANDAR ATAS DAUN PISANG | Kisah memburu ena kali ni pula adalah kat Macha & Co. Siapa yang suka makan nasi kandar tu, meh meh baca entri ni sampai habis. Ena nak share dengan you all dimana kat sini you all boleh menikmati kesedapan nasi kandar atas daun pisang. Nak kata rare, tak juga sebab makan atas daun pisang ni memang tradisi bangsa India. So, dengan cara ni kita dapat la fefeeling makan Indian Cuisine yang sebenar. Nyummy!
More Nyummy Here

LEBAK | NIKMATI NASI GORENG KAMBING DI SINI


LEBAK | NIKMATI NASI GORENG KAMBING DI SINI | Dah lama ena tak share kisah foodhunting ena kat sini. Ni baru rajin nak share kisah memburu ena. Banyak nak bercerita ni cuma ena dahulukan entri job review dulu. Okay, kali ni ena nak share satu restoran yang menyediakan makanan untuk pagi, tengahari dan malam iaitu  Lebak. Ena berminat untuk share restoran ni sebab dah jatuh hati dengan nasi goreng kambingnya. Terbaikkk wehhh!
More Nyummy Here

Friday, May 05, 2017

ARIL GLOW | MEMBANTU MEMUTIHKAN GIGI DENGAN SELAMAT


ARIL GLOW | MEMBANTU MEMUTIHKAN GIGI DENGAN SELAMAT | Ada masalah gigi menjadi kuning yang disebabkan oleh merokok, coffee, air berkarbonat? Selesa tak dengan keadaan gigi you all sekarang? Ke you all tak perasan langsung akan perubahan pada warna gigi you all? Haaa, kalau tak perasan tu, eloklah pergi belek-belek kat cermin gigi masing-masing. For your information, ena juga salah seorang yang ada masalah gigi kuning sejak addicted minum coffee lagi. Namun, keadaan kuning pada gigi ena masih tak teruk lagi sebab ena tak merokok dan selalu gosok gigi. Cuma stain dari coffee tu masih melekat sikit-sikit dan ianya agak tak selesa bagi ena.
More Nyummy Here

Wednesday, May 03, 2017

AYAM BRAND MALAYSIA | RESEPI POPIA CENDAWA AYAM CAMPUR SARDIN


AYAM BRAND MALAYSIA | RESEPI POPIA CENDAWA AYAM CAMPUR SARDIN | Harini ena nak share satu resepi dengan you all iaitu Popia Mushroom Ayam. Ramai dah tahu resepi popia ni sebab ianya sangat mudah untuk disediakan. Tapi kali ni ena ada tambah sedikit sardin dari jenama Ayam Brand Malaysia. Ena ni kalau memasak memang suka cuba try test benda yang baru, tak pun ubah suai resepi tu.  Sedap ke tak, itulah yang jadi experiment ena. Hiks. Tapi setakat ni, Alhamdulillah, rasa makanan yang ena ubah suai tu tak mengecewakan lagi setakat ni.
More Nyummy Here

Friday, April 28, 2017

BANGI GOLF RESORT CLUB | BUFFET RAMADHAN 2017 DI BANGI


BANGI GOLF RESORT CLUB | BUFFET RAMADHAN 2017 DI BANGI Seperti yang kita semua sudah maklum bahawa tak lama lagi kita dah nak berjumpa dengan bulan Ramadhan yang mulia tahun ni. Serius, ena jadi excited sangat setiap kali nak berpuasa sebab rindu nak harungi suasana bulan Ramadhan. Yeayy! Cuma kali ni sedih sedikit la sebab tak dapat puasa sebulan kat rumah macam tahun depan. Tak mengapalah, lepas raya nanti boleh cuti sepuas-puasnya. Hiks.

Siapa kat sini dah sedia nak tempuhi bulan Ramadhan? Mesti ramai juga yang tak sabarkan. Macam biasa, time puasa mesti kita dah terfikir-fikir nak berbuka pa la nanti dan kat kedai makan mana nak pergi. Mula-mula mungkin la nak makan kat rumah, tapi nanti-nanti mesti ada yang nak berbuka kat luar. Oleh itu, kali ni ena nak share dengan you all satu tempat menyediakan buffet Ramadhan nanti di area Bangi. Nama tempat tersebut adalah Bangi Golf Resort Club (BGR). 


BUFFET RAMADHAN BANGI GOLF RESORT (BGR) 


Bagi mereka yang suka berbuka puasa di Bangi Golf Resort (BGR), pada tahun ni sekali lagi pihak mereka akan menghidangkan signature Buffet Ramadhan bermula 29 Mei 2017 hingga 23 Jun 2017. Makanannya dijamin Halal oleh Jakim dan Bersih untuk kita semua makan. So you all tak perlu risau lagi status halalnya.

Kali ni hidangan buffet bercirikan ala melayu, Barat dan Timur. Lebih 200 jenis hidangan yang ada, berbaloi dengan harga yang you all bayar. Ena suka berbuka kat sini sebab banyak sangat choice makanan yang boleh pilih. Heaven betul. Untuk tahun ni ada menu terbaru yang you all boleh melantak sampai puas. Bawah ni ena share menu-menu yang ada kat Buffer Ramadhan BGR 2017.






ALAMAT:
Bangi Golf Resort Restaurant
No 1 Persiaran Bandar,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor

KEMUDAHAN:
800 tempat letak kereta, surau dan toilet yang selesa

HARGA BUFFET:
RM58 (Dewasa)
RM28 (Kanak-Kanak)


Berikut adalah alamat untuk ke Bangi Golf Resort Restaurant. You all guna je waze atau Google Map dengan search ke situ. Nak letak alamat penuh seperti ena mention kat atas ni pun boleh. Hari tu ni ena datang ke mari dengan berpandukan waze je. InshaAllah tak sesat punya. Hiks.


MENU BUFFET RAMADHAN BGR 2017

Ena tak letak semua menu tau sebab ena nak bagi supprise kat you all. Kalau you all nak ketahui lagi apa yang ada, sila la cepat-cepat beli voucher untuk Buffet Ramadhan sekarang. Pilih tarikh sendiri bermula dari  29 Mei 2017 hingga 23 Jun 2017. Tak nak buang masa, jejom tengok menu-menu yang ena nak share di sini.


Sup Kambing Mamak

Menu paling popular! Kambing Golek

Kambing Golek yang sudah dipotong. 

Sate ayam ada, sate daging lembu pun ada. Kesukaan orang ramai


Masakan Melayu

Nasi Lemak

Rendang Daging Taik Minyak

Ikan Masak Asam Kari

Telur Rebus Goreng Masak Sambal Tomato

Bihun Sup

Mee Kari

Masakan Barat

Lasagna Ayam

Peri-Peri Chicken Drumlets (Menu Terbaru)

Golden Sand Spagetti Carbonara


Pencuci Mulut






Selain menikmati juadah berbuka puasa, you all juga boleh membeli barangan yang dijual pada gerai-gerai yang bakal dibuka nanti. Dan lagi syok bagi penggemar durian, nanti you all juga boleh membawa pulang durian yang dibawa khas dari ladang Raub Pahang dengan harga promosi 'DURIAN RUNTUH'.  Bukan buah durian sahaja yang ada, Gelato (Aiskrim) Durian Musang King dan Passion Fruit Guava Asam Boi pun turut ada jual dari pihak Sweet Scoopz. Terbaik weh rasa dia!

Gelato dari Sweet Scoopz

 My foodhunter partner, Yazid a.k.a big boss Makan Dalam Cafe Banting. Dia ni hantu segala hantu durian

Geng hantu durian, blogger Kak Eyzamiel dan Kak Shiqin Sunshine


FEEDBACK DARIPADA ENA
Serius, memang ena suka berbuka kat sini dah lama dah sebab banyak betul choice makanannya. Makan la kau sampai puas. Apa yang kau tak dapat kat Bazaar Ramadhan, kau boleh dapat kat sini. Tempat makan pun selesa. Berbaloi dengan harga yang kita bayar.

Lepas tu, nak solat pun senang sebab suraunya tak jauh dari dewan makan. Ruang suraunya pun selesa, mampu menampung ramai orang. Kalau you all nak solat dulu baru jamah makanan pun boleh atau nak makan dulu pun boleh. Terpulang. Tapi lebih baik makan sikit dulu, lepas tu pergi settlekan urusan kita dengan Allah dulu then sambung makan sampai kenyang. Ye dok. Hiks

Selain itu, sambil-sambil you all makan tu, nanti ada persembahan muzik secara live akan diadakan setiap hari dari pukul 6.30pm hingga 9pm. Tak adalah krik-krik sangat suasana dewan makan tu. 

Ena memang sarankan you all untuk berbuka di sini nanti bagi yang berdekatan dengan area Bangi. Boleh bawa kawan-kawan, keluarga atau rakan sekerja. Ena pergi baru-baru ni, Alhamdulillah laa dapat berjumpa dengan kawan-kawan blogger dalam satu dewan makan. Best! Yela, ena ni jarang turun padang. So susah juga nak jumpa depan-depan dengan mereka. Hiks. InshaAllah, ena pasti akan ke sini lagi pada bulan Ramadhan nanti dan hope dapat jumpa you all kat sana.


Blogger Kak Nooraini Zubir 

Blogger Kak Azlinda Azman 

Dengan blogger-blogger popular, dari kiri Kak Emas Putih,  Kak Yaya Natsumi, suami kak Yaya, Yazid, Me, Kak  Shiqin Sunshine dan Kak Yanty Lee

Blogger kak Shuhaida Kabdy . Yang belakang tu blogger juga. Suka suki je dia yeee. Hahahaha

Blogger kak Nadia Farahida 

Blogger artis dan terkenal dan very very humble, kak Yuyu Zulaikha



DETAIL BANGI GOLF RESORT (BGR)

Bagi mereka yang ingin membeli voucher buffet Ramadhan BGR ni, you all boleh rujuk pada detail-detail yang ena share kat bawah ni. Sebarang pertanyaan you all boleh contact pada nombor telefon yang tertera.

CONTACT NUMBER:
(60)11 1057 5088 (Nurul Adira Kamil)

EMAIL: 

HOTLINE:
1-700-81-8557

FACEBOOK: 

INSTAGRAM:

WEBSITE:

HASHTAG:
#BGRBuffetRamadhan17




Itu sahaja daripada ena. Jangan lepaskan peluang ini dan share entri ini ye. Terima kasih dan selamat menjalani bulan Ramadhan tak lama lagi. Mana yang tak habis ganti puasa tu, cepat-cepat bayar hutang dengan Allah. Heeee.



More Nyummy Here

Saturday, April 22, 2017

MR.DAKGALBI | MASAKAN KOREA YANG BERBEZA


MR.DAKGALBI | MASAKAN KOREA YANG BERBEZA  | Siapa kat sini pernah rasa makanan Korea di Mr.Dakgalbi? Kalau pernah, jom kongsikan feedback you all kat ruang komen ena. Ena tak kisah negatif ke positif, niat ena nak jadikan entri ena ni panduan untuk orang lain. Alhamdulillah, ena dah makan dah Mr. Dakgalbi ni kat IOI City Mall Putrajaya , dan ena nak kongsikan pendapat ena sendiri mengenai tempat dan rasa makanan kat sini.
More Nyummy Here

Tuesday, April 11, 2017

SUSHI KING MALAYSIA | MENU TERBARU BERASASKAN JAPANESE CURRY


SUSHI KING MALAYSIA | MENU TERBARU BERASASKAN JAPANESE CURRY | Siapa kat sini suka sushi? Kalau suka, kita geng yeay! Hiks. Okay, baru-baru ni ena diberi peluang untuk review menu terbaru di Sushi King. Memang ena suka sangat-sangat la sebab ena ni ketagih makan sushi kat situ. Suka nasi Jepunnya sebab gebu-gebu dan tak hambar. Kepuasannya susah nak digambarkan dalam tulisan. You all kena ada kat depan ena time makan baru you all nampak kepuasan ena tu macam mana. Hiks.
More Nyummy Here