Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Friday, August 18, 2017

TOYOTA ECO YOUTH (TEY) | KEMBARA JOM JIMAT ELEKTRIK


TOYOTA ECO YOUTH (TEY) | KEMBARA JOM JIMAT ELEKTRIK | Pada 27 / 7 / 2017 (Selasa), seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang untuk menjalankan program Kembara Jom Jimat Elektrik sempena pertandingan Toyota Eco Youth (TEY) 2017
More Nyummy Here

Wednesday, August 16, 2017

KAMPAR4RENT | LAMAN WEB BILIK SEWA DI KAMPAR, PERAK

Credit: Google
KAMPAR4RENT | LAMAN WEB BILIK SEWA DI KAMPAR, PERAK | Kehidupan seorang pelajar yang merantau jauh dari kediaman sendiri memang kena berusaha mencari bilik sewa untuk tinggal sepanjang tempoh belajar. Untung la bagi mereka yang dapat tinggal di hostel dalam kampus. Bagi mereka yang kurang bernasib baik atau mereka yang suka tinggal di luar, kena kerja keras sedikit mencari rumah atau bilik sewa yang berbaloi bagi mereka.
More Nyummy Here

Wednesday, August 02, 2017

JONLIVIA PHIRO BACK SUPPORT | MENGURANGKAN MASALAH SAKIT BELAKANG


JONLIVIA PHIRO BACK SUPPORT | MENGURANGKAN MASALAH SAKIT BELAKANG | Masa bulan puasa haritu, tetiba sakit belakang (Lower Back Pain) melanda agak kronik pada diri ena. Tak pernah lagi kena sesakit yang amat sangat macam ni. Sakit sangat sampai nak tidur pun susah, meraung-raung dan nak bangun pun sakit yang amat. Selama ni terasa juga ketidakselesaan kat belakang ni tapi cuma rasa lenguh-lenguh macam tu je la. Maybe tengah puasa juga dan alamatnya ena jadi kurang minum air. Tambahan pula, kerja keras kat hospital masa tu, ke sana ke mari berdiri je, ada angkat benda berat pula tu. Haaa! Memang belakang ena jadi tak berapa nak kuat la nak support badan ena.
More Nyummy Here

Friday, July 28, 2017

ALTHEA | HAPPY SECOND BIRTHDAY ! CONGRATS !


ALTHEA | HAPPY SECOND BIRTHDAY ! CONGRATS ! | Wahhh! Pejam celik pejam celik dah dua tahun dah umur Althea ni. Happy Second Birthday untuk  Althea. Terima kasih #AltheaKr atas pemberian barang conteng-conteng muka sebanyak RM150 kepada ena lagi sekali. Ini second time dapat parcel yang mai nuuunnn dari Korea. Excited ngat ngat. Dah la kotaknya tak pernah tak comel. Boleh la letak barang-barang ena yang lain kat dalam tu nanti.
More Nyummy Here

Tuesday, July 11, 2017

HITZ CAFE TANJONG MALIM | MELANTAK WESTERN FOOD DI SINI


HITZ CAFE TANJONG MALIM | MELANTAK WESTERN FOOD DI SINI | Lamanya dah tak membebel pasal makanan dan tempat makan yang best-best. Sejak raya hari tu, mood nak update blog memang jatuh merundum teruk la. Harini baru ada semangat sedikit untuk berceloteh sedikit. Panaskan enjin balik. Untuk entri kali ni ena nak share dengan you all satu kedai makan yang menyediakan Western Food di area Tanjong Malim. MY HOMETOWWWNNN! Hiks. Lama juga tak memburu kat kawasan tempat tinggal ena ni tau. Yela, selama ni asyik pergi memburu di sekitar Kuantan sahaja.
More Nyummy Here

JUS LUTOX DNARS | APAKAH FEEDBACK DARIPADA ENA?


JUS LUTOX DNARS | APAKAH FEEDBACK DARIPADA ENA? |  Hari tu ena ada share mengenai pengenalan dan kelebihan Jus Lutox Dnars ni. Kalau tak sempat baca, you all boleh baca di SINI. Alhamdulillah, baru-baru ni ena diberi kesempatan ini untuk cuba try test Jus Lutox keluaran Dnars ni. Kiranya, ini minggu ketiga ena amalkan jus ini setiap hari.
More Nyummy Here

Sunday, June 25, 2017

MIZZUE MALAYSIA | HANDBAG FESYEN TERKINI & BERKUALITI


MIZZUE MALAYSIA | HANDBAG FESYEN TERKINI & BERKUALITI | Ena tahu ramai kat luar sana, especially girls, memang suka dengan handbag. Pelbagai jenis handbag digayakan dengan outfits terkini masing-masing. Umpama kalau tak ada handbag ni memang tak lengkap la outfits sebagai seorang perempuan. Gittew. Tambah-tambah bagi mereka yang minat dengan fesyen gaya terkini, yang style-nya lebih simple tetapi elegant. Ye dok? Ye kannn. Ena ni yang jenis tak pandai bergaya sangat dan tak follow fesyen outbreaks pun, still tahu la taste orang zaman sekarang ni macam mana.
More Nyummy Here

Friday, June 23, 2017

JUS LUTOX DNARS | MENANGI DUIT RAYA RM1500


JUS LUTOX DNARS | MENANGI DUIT RAYA RM1500 | Baru ni ada tengok kawan ena share contest MENANG DUIT RAYA dari Dnars dekat Facebook DNARS JUS LUTOX . Syaratnya cuma hanya LIKE, KOMEN, SHARE & TAG dan HASTAG #DuitRayaDnars. InshaAllah, ada rezeki tak kemana ye dok. 1 Syawal keluar result dan pemenang dapat duit pada 2 Syawal. Fuhhh! Raya sakan weh kalau menang! Hehehe.
More Nyummy Here

Wednesday, June 21, 2017

WATSONS TRIPLE ACTION TOOTHBRUSH | BERUS GIGI YANG BERKUALITI TETAPI MURAH


WATSONS TRIPLE ACTION TOOTHBRUSH | BERUS GIGI YANG BERKUALITI TETAPI MURAH | Siapa kat sini pengguna produk penjagaan diri dari jenama Watsons? Okay tak? Lately  ni ena baru tukar serba sedikit barang penjagaan diri ke jenama Watson. Nak kata sedikit tu, emmm banyak juga sebenarnya seperti sabun badan, facial oil absorbent paper, kapas muka, tisu kotak, tisu poket dan plaster luka.
More Nyummy Here

Thursday, June 15, 2017

MY BOAT NOODLE | KINI SUDAH BERADA DI KUANTAN


MY BOAT NOODLE | KINI SUDAH BERADA DI KUANTAN | Ena seorang yang suka makan boat noodle kat My Boat Noodle, ena seorang je mesti makan 4 mangkuk atau lebih. Favourite! Boleh jadi ketagih bila makan Mee Sampan kat situ. Hiks. Sebelum ni, kalau ena turun Kuala Lumpur atau area-area situ la, baru boleh melantak kat Boat Noodle. Sekarang ni, tak perlu susah-susah dah. Kat Kuantan ni dah ada My Boat Noodle ni, Weehhuuuuuu!
More Nyummy Here

Saturday, June 10, 2017

NUTRIBROWNRICE | MINUMAN BERAS PERANG UNTUK TENAGA


NUTRIBROWNRICE | MINUMAN BERAS PERANG UNTUK TENAGA | Pejam celik, pejam celik, dah seminggu lebih kita berpuasa untuk tahun 2017 ni. Kalau sentuh pasal puasa ni, nak tanya ni, you all bersahur makan apa je? Mesti meriahkan. Lagi-lagi yang stay kat rumah tu. Bestnyaaa laaa dapat bersahur kat rumah, dapat makan masakan panas-panas, kalau dengan family boleh makan beramai-ramai dengan family dan lagi syok boleh masak makanan yang disukai. Isshhh, ena rindu dah kat rumah. Tapi disebabkan hal-hal tertentu, ena kena duduk kat hostel UIAM Kuantan ni. Hal belajar la, bukan hal lain. Hiks.
More Nyummy Here

Monday, June 05, 2017

PPZ MAIWP | APA ITU SKIM THOHIR


PPZ MAIWP | APA ITU  SKIM THOHIR | Sebagai seorang Muslim / Muslimah, membayar zakat adalah salah satu kewajiban kita laksanakan dan berdosa kalau kita buat tak tahu benda ni bagi yang sudah berkelayakan. Sentuh hal zakat ni, mesti you all tengah terfikir bagaimana untuk buat bayaran dengan mudah dan tempatnya boleh dipercaya.
More Nyummy Here