MISMIS UBAT GIGI HALAL BERASASKAN POLIFENOL KOKO

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera peminat setia blog Ina Ainaa. Penjagaan gigi merupakan satu keutamaan bagi ena. Risau betul kalau gigi ada yang rosak atau berlubang, sebab itu ena akan pilih ubat gigi yang berkesan dan selamat untuk digunakan. Baru-baru ini ena diperkenalkan satu ubat gigi yang pertama berasaskan Polifenol Koko itu ubat gigi Mismis.

MISMIS UBAT GIGI - Hak Milik Ina Ainaa

Ena baru pertama kali jumpa ubat gigi jenama Mismis ni yang diperkenalkan oleh pengasas Mismis itu sendiri di Klinik Pergigian Nurul Akmar, Wangsa Maju. Apa yang menarik hati ena mengenai ubat gigi Mismis ini adalah mengenai kandungannya yang diperbuat daripada bahan semulajadi dan tidak mengandungi paraben, SLS serta flourida. Wow!!! Ena salah seorang yang suka pakai produk berasaskan semulajadi dan bersyukur sangat dapat jumpa ubat gigi Mismis ini.


MISMIS MAKE IT SMILE

NFA Technologies Sdn Bhd merupakan syarikat penyelidikan, pengeluar dan pemasaran ubat gigi yang berasaskan polifenol koko yang pertama seumpamanya bersama bahan semulajadi yang lain seperti vengkih dan minyak zaitun. Hal ini dengan hasil kerjasama Lembaga Koko Malaysia untuk penyelidikan, pemprosesan dan penyelenggaraan, ubat gigi jenama Mismis dijualkan ke seluruh negara. 

ALAMAT:
NFA Technologies Sdn Bhd
3-1 (A), Jalan Dagang SB4/1, 
Taman Sungai Besi Indah,
43300 Seri Kembangan,
Selangor


Ubat gigi Mismis ini menggunakan polifenol-tannin yang telah terbukti keberkesanannya mampu membunuh bakteria utama dalam mulut kita. Selain daripada itu, ubat gigi yang mengandungi lemak koko ini juga diperkayai oleh vitamin E yang berfungsi meningkatkan keaktifan antibakteria daripada kaviti mulut.

MISMIS UBAT GIGI - Hak Milik Ina Ainaa
Sesi suai kenal dan soal jawab dengan Dr Siti Nurziera, doktor gigi di Klinik Nurul Akmar dan Puan Noormawarnie Nordin, Pengasas jenama Mismis

MISMIS UBAT GIGI - Hak Milik Ina Ainaa
Di tengah-tengah adalah owner Klinik Pergigian Nurul Akmar, Dr.Nurul Akmar

MISMIS UBAT GIGI - Hak Milik Ina Ainaa
Bersama dengan Dr Siti Nurziera dan rakan blogger kak Yaya Natsumi

Produk Mismis bukan terdiri daripada ubat gigi sahaja, ada banyak lagi produk penjagaan mulut dibawah jenama ini. Di bawah ini ena kongsikan produk-produk jenama Mismis.


PRODUK PENJAGAAN MULUT JENAMA MISMIS


1) Ubat Gigi Premium Pudina Koko

MISMIS UBAT GIGI - Hak Milik Ina Ainaa


2) Ubat Gigi Mismis Extra Pudina Segar

MISMIS UBAT GIGI - Hak Milik Ina Ainaa


3) Ubat Gigi Mismis For Kids, Perisa Chocolate dan Bubble Gummy

MISMIS UBAT GIGI - Hak Milik Ina Ainaa


4) Mismis Minty Leaf Mouthwash

MISMIS UBAT GIGI - Hak Milik Ina Ainaa


5) Berus Gigi Mismis Multiple Action

MISMIS UBAT GIGI - Hak Milik Ina Ainaa


DETAILS MISMIS MALAYSIA

InshaAllah, ena lepas ni memang nak guna produk penjagaan gigi daripada jenama Mismis. Lagipun senang nak didapati dari pasaraya seperti Tesco, Sabasun, Halalmart, farmasi dan kedai runcit seluruh negara. Hendak beli secara online pun boleh di Watson, Airasia (Rokki.com), Shopee, Lazada dan semua online e-commerce.

Itu sahaja perkongsian daripada ena mengenai penjagaan gigi Mismis. Sekiranya anda ingin informasi lebih lagi, anda boleh rujuk ke laman social rasmi Mismis. Macam biasa, di bawah ini ena kongsikan link untuk ke sana. Anda boleh klik sahaja. 

MISMIS UBAT GIGI - Hak Milik Ina AinaaWEBSITE:

FACEBOOK:

INSTAGRAM:Post a Comment

4 Comments

  1. wahh, menarik ubat gigi ni. first time dengar.

    ReplyDelete
  2. Perghh ubat gigi perisa chocolate?!! First time jumpa ni. Kalau bukan budak, nak try juga boleh? Hahahhaa

    ReplyDelete
  3. oo obat gigi mismis baru kenal nih., ;p

    ReplyDelete