Thursday, May 24, 2018

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN | Siapa kat sini sudah tengok video penuh ‘Syawal Terbaik Ramadan’ dari Yeo’s Malaysia? Kalau belum, anda boleh klik SINI untuk lihat sendiri video tersebut. Okay, mari ena kongsikan sedikit mengenai video ini. Video ‘Syawal Terbaik Ramadan’ mengisahkan pengalaman seorang budak lelaki yang bernama Syawal ketika berpuasa di bulan Ramadan.

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN - IAFoodHunter



Ketika berpuasa, Syawal termimpi disiang hari dan di dalam mimpi itu mengisahkan Syawal ini  sedang minum air Soya Yeo’s sejuk-sejuk yang sedap dan sihat. Bila dia terbangun dari tidur terus dia pergi sedut sekotak air yang disimpan di dalam bilik. Jeng Jenggggg! Apa lagi, terkantoi la dengan parents dia. Adeeiiii! Tapi ayahnya bawa dia ke suatu tempat di dalam peti ais. Haaaaa ada dunia lain tau dalam peti ais tu. Jengg jenggg! Kalau nak tahu apa jadi kat dunia tu, sila tontoni dahulu video penuh Syawal TerbaikRamadan dari Yeo’s Malaysia.

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN - IAFoodHunter
Family Syawal juga memilih Soya Yeo's untuk berbuka puasa

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN - IAFoodHunter
Ini Syafiq, antara watak utama dalam video Syawal Terbaik Ramadan Yeo's Malaysia. Siapa pula Syafiq ni? Jeng jeng jengggg!

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN - IAFoodHunter
Di dalam mimpi Syawal. Haaa Syawal dengan Syafiq tu ada kaitan tau. Kalau nak tahu sila tengok video penuh Syawal Terbaik Ramadan Yeo's Malaysia.


MENGGAMIT MEMORI BERSAMA SOYA YEO'S

Bila ena tengok kisah Syawal ni tetiba menggamit memori ketika ena kecil-kecil dulu. Sebijik macam dia la, tak suka puasa tapi abah ena sudah janji hendak bagi sehari RM1 kalau ena puasa. Itu yang kekadang menyorok la minum air, makan ke dan macam-macam lagi la gelagat nakal ena ketika puasa dahulu. Bila tengok Soya Yeo’s ni pun mesti teringat satu alkisah yang tidak dapat dilupakan masa kecil-kecil dahulu. Ahaks, biarlah menjadi rahsia ena. Haihhh, biasalah kan baru nak kenal apa itu puasa masa tu, sekarang ni Alhamdulillah, takkan la nak buat perangai macam tu lagi ye dok. Dah nak jadi emak orang dah. Ehhh. Gurau jee.

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN - IAFoodHunter
Lepas lihat video Syawal Terbaik Ramadan tu, terus ena beli beberapa kotak Soya Yeo's untuk minum ketika berbuka. Nyumm

Untuk pengetahuan anda, Soya Yeo’s ini merupakan salah satu air kegemaran ena dan juga keluarga ena sejak dahulu lagi. Dulu corak kotaknya berbeza, sekarang ni dah upgrade. Mestilah kannn. Namun, keenakan dan kesedapan air Soyanya masih kekal sama. Kalau bulan puasa, nikmatnya lain macam tau kalau hendak dibandingkan dengan hari biasa. Sebab tu dulu, kalau berbuka mesti ada sekotak air Soya Yeo’s ini.


BERBUKA PUASA DENGAN SOYA YEO'S

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN - IAFoodHunter
Pre-berbuka puasa bersama Soya Yeo's Malaysia dan Kurma

Bagi mereka yang tidak sempat untuk berbuka puasa seperti ada yang tengah hadap kesesakan jalan raya ketika pulang dari kerja atau pulang dari mana-mana la, so ena suggestkan boleh singgah di mana-mana kedai minyak atau kedai runcit untuk beli air Soya Yeo’s yang sedap dan sihat ini untuk batalkan puasa anda. Harga pun murah. Kalau ada standby kurma dalam kereta lagi bagus. Makan kurma dengan air Soya Yeo’s. Tambahan pula, kita boleh solat Maghrib terlebih dahulu sebelum makan benda berat setelah perut sudah dialas dengan air Soya Yeo’s.


YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN - IAFoodHunter
Beli satu kotak besar Soya Yeo's Malaysia, baru syokkk! Hari-hari boleh berbuka puasa dengan air Soya Yeo's.

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN - IAFoodHunter
Ada pelbagai lagi jenis minuman dari keluaran Yeo's Malaysia

Bukan Soya Yeo’s sahaja yang ada, kalau you all kurang gemar soya atau ingin kepelbagaian air ketika berpuasa, you all boleh beli air The Krisantimum Yeo’s atau Cincau Yeo’s. Haaaa! Ena baru teringat yang dulu ni ena selalu campurkan Cincau dengan air Soya. Sedapnyaaaa! Minum sejuk-sejuk ketika berbuka puasa. Fuhhh! Nikmat! Tapi pastikan beli jenama Yeo’s tau untuk dua-dua air tu. Boleh dapatkan di kat kedai yang berhampiran dengan you all, jangan risau.


YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN - IAFoodHunter
Jom minum Soya Yeo's yang sedap dan sihat ni. Selamat Berbuka ya.

Itu sahaja perkongsian ena kali ini mengenai air Soya Yeo’s yang sedap dan sihat. Jangan lupa tau tontoni video penuh ‘Syawal Terbaik Ramadan’ di Facebook rasmi Yeo’s Malaysia dan jangan lupa juga share dengan orang yang anda sayangi. Okay? Untuk maklumat lebih lanjut, you all juga boleh layari:-


FACEBOOK:

WEBSITE:

HOTLINE:
1300-80-2828

HASHTAG:
#TerbaikRamadan


Share

Other Article

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN
4/ 5
Oleh

9 Comments

Comments
avatar
24.5.18

siya yeaos ni dari kak sue kecik lagi bulan puasa je wajib suh abah beli,dan mesti nak ada yeos cincau gak hehehehh feveret sampai skrg.

Reply
avatar
24.5.18

Sdapnya soya yeos. Bkn bln puasa pun cik nor suka minum air soya😁

Reply
avatar
24.5.18

Yeos jenama minuman kotak yang boleh dipercayai. I selalu beli jenama ini apabila pergi membeli-belah ke supermarket. I percaya dengan kualitinya.

Reply
avatar
25.5.18

comel jer ena...ops..rasa haus pulak nampak soya yeos tu

Reply
avatar
26.5.18

Memang suka minum Yeo's ni dr zaman kanak2 lagi. Rasa dia xpernah berubah. Pantang nampak vendor machine mst nak tekan

Reply
avatar
26.5.18

The Krisantimum Yeo’s @ Cincau Yeo’s tu pun sedap..betul, k.fiezz dulu2 masa minum soya, ada buat mix soya + cincau..minum time berbuka, mmg layannn lalu kat tekak..hehe

Reply
avatar
26.5.18

The Krisantimum Yeo’s @ Cincau Yeo’s tu pun sedap..betul, k.fiezz dulu2 masa minum soya, ada buat mix soya + cincau..minum time berbuka, mmg layannn lalu kat tekak..hehe

Reply