Sunday, May 27, 2018

LAZADA MALAYSIA | PROMOSI BAUCER BUFFET RAMADAN 2018

LAZADA MALAYSIA | PROMOSI BAUCER BUFFET RAMADAN 2018 | Siapa kat sini suka membeli belah secara online di website Lazada Malaysia? Mesti ramai kan. Ena pun tidak terkecuali, selalu juga beli barang di sana. Bukan apa, ena pilih website ini sebab senang nak berurusan. Lagipun Lazada Malaysia ini sudah dikenali dan diyakini oleh orang ramai sejak dahulu lagi. Haaaaa berita baik untuk anda, kini Lazada Malaysia sedang mengadakan promosi baucer Buffet Ramadan sehingga 40% potongan dari harga asal.
More Nyummy Here

Thursday, May 24, 2018

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN

YEO'S RAMADAN 2018 | JOM LIHAT VIDEO SYAWAL TERBAIK RAMADAN | Siapa kat sini sudah tengok video penuh ‘Syawal Terbaik Ramadan’ dari Yeo’s Malaysia? Kalau belum, anda boleh klik SINI untuk lihat sendiri video tersebut. Okay, mari ena kongsikan sedikit mengenai video ini. Video ‘Syawal Terbaik Ramadan’ mengisahkan pengalaman seorang budak lelaki yang bernama Syawal ketika berpuasa di bulan Ramadan.
More Nyummy Here

Wednesday, May 23, 2018

BUFFET RAMADAN 2018 | PUSAT KONVENSYEN SHAH ALAM (SACC)

BUFFET RAMADAN 2018 | PUSAT KONVESYEN SHAH ALAM (SACC) | Salam Ramadhan Kareem semua, bagaimana puasa you all? Baik?? Alhamdulillah, ena setakat ni bersyukur sebab diberikan kekuatan pada tubuh badan untuk berpuasa seharian dan dalam masa yang sama selesaikan kerja apa yang patut. Okay, ena nak kongsikan satu lagi tempat Buffet Ramadan yang ena pergi baru-baru ini iaitu di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) yang terletak di Seksyen 14, Shah Alam.
More Nyummy Here

Thursday, May 17, 2018

BUFFET RAMADAN 2018 | RESTORAN BANGI GOLF RESORT

BUFFET RAMADAN 2018 | RESTORAN BANGI GOLF RESORT | Alhamdulillah, lagi sekali  kita sebagai umat Islam seluruh dunia menyambut bulan Ramadan Al-Mubarak. Sekejap je masa berlalu kan. Ena rasa macam baru sahaja beraya pada bulan 7 tahun lepas. Fuhhhh! Mesti you all tengah excited kan??? Yela, masing-masing ingin menikmati keindahan bulan puasa kali ni bersama dengan family mahupun dengan rakan-rakan atau orang yang disayangi. Sudah rancang untuk berbuka puasa di mana nanti? Pada minggu pertama sudah pasti ada yang mengambil peluang untuk berbuka di rumah bersama family kannn. Ena je masih berpuasa diperantauan. Sobs! 
More Nyummy Here

Friday, May 04, 2018

PERMATA HATI WILAYAH | MENGURANGKAN BEBAN PARA IBU

PERMATA HATI WILAYAH | MENGURANGKAN BEBAN PARA IBU | Ena dahulunya seorang yang berhati besi, namun bila umur kian meningkat ni hati dan perasaan ena ni mudah tersentuh, sensitive dan mudah sebak, macam hati ini sudah jadi kapas tisu tu semua la. Uhuks. Tambahan pula, kalau ternampak orang tua, seorang diri atau berdua, lagi bertambah rasa sebak je dada ni. Silap hari bulan, boleh mengalir air mata ni dengan tiba-tibanya. Sama juga bila dengar cerita mengenai kisah ibu tunggal yang kurang bernasib baik la, golongan kurang upaya serta golongan yang kurang bernasib baik.
More Nyummy Here

Tuesday, May 01, 2018

NUR RAMADAN | SUMBANGAN DIBERIKAN KEPADA GOLONGAN ASNAF

NUR RAMADAN | SUMBANGAN DIBERIKAN KEPADA GOLONGAN ASNAF | Alhamdulillah, lebih kurang daripada 20 hari sahaja semua umat Islam bakal meraikan bulan yang sangat mulia iaitu bulan Ramadan Al-Mubarak, bulan dimana kita semua akan berpuasa selama sebulan. Ena rasa macam baru je lagi sambut bulan Ramadan hari tu, rupanya sudah nak dekat setahun. Cepat betul masa berlalu. Namun, ena bersyukur kerana diberikan pelbagai kemudahan dan kesempatan untuk menyambut bulan puasa dengan gembiranya. Cukup makan, cukup perbelanjaan, cukup masa dan pelbagai lagi kemudahan.
More Nyummy Here