Tuesday, April 17, 2018

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS | Ena pernah bertanya pada kawan-kawan ena bagaimana bagi makeup kita tampak kemas dan tahan lama. Kwana ena sarankan sebelum pakai makeup tu kita kena buat something dahulu kat muka. Penjagaan kulit muka pre-makeup antaranya seperti cuci muka, letak pelembap dan apply toner. Lepas tu, kita kena tahu la jenis kulit muka tu macam mana, berminyak ke, kering ke, normal ke, dan pilihlah alat solek yang sesuai dengan jenis kulit masing-masing.

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS

Sejujurnya, ena ni bukan la pandai makeup macam perempuan yang lain. Sekadar pakai bedak or foundation, eyeliner, lipstick tu reti la. Kalau nak contour, nak mancungkan hidung semua tu, maaf, memang tak pandai tapi sekarang tengah belajar. Hiks. Lepas apa yang kawan ena nasihatkan tu, ena terjumpa satu produk daripada Althea iaitu Bare Essentials. Set produk Althea Bare Essentials ini seperti yang ena baca dapat membantu la makeup kita tampak lebih kemas dan cantik. Selain itu, ramai juga yang bagi feedback yang positive mengenai produk ini. Oleh sebab itu, ena rasa yakin nak cuba try test Althea Bare Essentials ini. Hanya 3 cara sahaja, tak perlu tepek macam-macam benda dah kat muka tu sebelum pakai makeup. Hiks.


3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS


ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS
1 Set Althea Bare Essentials
Ena rasa majoriti pembaca ena ni sudah tahu kan Althea ni mengenai apa. Sebab ianya sangat popular dan sering diperkatakan oleh orang sekeliling ena. Kalau mencari atau hendak beli barang makeup yang berkualiti, mereka mesti akan rujuk website ni. Ena la salah seorangnya tu. Ahaks. Ena juga pernah kongsikan cerita mengenai Althea (KLIK DI SINI). You all boleh baca pengalaman ena dengan produk yang lain yang ena dapat dari Althea juga.

Okay, pada mulanya ena ingat nak rahsiakan semua ini, nak sesorang je rasa cantik tapi rasanya tak rugi kot kalau kongsi dengan you all juga. Oleh itu, meh ena nak membebel mengenai Althea Bare Essentials. Bagi mereka yang nak tahu apa 3 cara untuk makeup tampak kemas, sila teruskan baca bebelan ena ni sampai habis. Ena kongsikan sedikit sebanyak yang ena tahu mengenai Althea Bare Essentials ni.

Cara-caranya adalah.....



1) Contour Cleanser, Micro Bubbleshots

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS
Althea Bare Essentials: Contour Cleanser
ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS

Sebelum pakai makeup, cuci muka dengan dengan Contour Cleanser ini terlebih dahulu. Cleaser ini berfungsi menanggalkan kekotoran yang masih melekat pada kulit dan liang roma muka. Selain itu, clenaser ini juga dapat menyegarkan struktur kulit muka selepas dan sebelum pakai makeup. You all boleh pakai seperti pencuci muka yang biasa you all pakai, tidak semestinya apply sebelum nak pakai makeup je tau.

Bahan-bahan: Ice Plant, Lemon Verbena Leaf


2) Primer Water, Clear Dewdrop

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS
Althea Bare Essentials: Primer Water
ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS

Lepas cuci muka dengan Contour Cleanser, next step you all ratakan Primer Water ni di sekeliling muka dengan menggunakan kapas muka. Disarankan guna kapas dari guna tangan sendiri sebab kita tak tahu tapak tangan tu tengah bersih ke atau tidak. Tangan kotor boleh menyebabkan jerawat tumbuh pada muka tau. Heeee. Okay, Primer Water ini berfungsi sebagai toner di mana  dapat menghapuskan kekotoran yang tersumbat dalam liang roma. Selain itu, dapat menyerikan dan menyegarkan lagi warna kulit. For your information, Primer Water ini penting untuk jadikan makeup tampak kemas dan tahan lebih lama.

Bahan-bahan: Snow Lotus, Patented Dewdrop Technology


3) Fixer Cream, 24 hrs Hydration

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS
Althea Bare Essentials: Fixer Cream

Sesuai untuk kulit yang ada masalah dengan kekeringan. Dan sangat disarankan apply sebelum bermakeup sebab sesetengah bahan dari makeup kita tu akan menyebabkan kulit menjadi kering dan kusam. Oleh itu, selepas pakai Primer Water, sapu sahaja Fixer Cream ini pula. Cream ini mampu mengekalkan kelembapan kulit muka ketika pakai makeup dan juga selepas you all buang makeup dari muka.

Bahan-bahan: Trehalose, Green Tea, Baobab Tree


ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS
Mudah! Hanya dengan 3 produk Althea Bare Essentials sahaja. No complicated anymore for pre-makeup

Haaa lepas dah apply semua tu, boleh dah la nak pakai makeup, bedak, foundation semua tu. Mudahkan??? Ye sangat mudah tapi yang mudah-mudah ni laaa ada juga yang malas nak buat. Bagi yang belum tahu tu, ambil tindakkan dari sekarang sebelum kulit wajah you all bertambah kusam dan tak sihat dek kerana bahan makeup yang you all pakai tu. Lagi satu, banyakkan minum air kosong dan jaga pemakanan seharian you all. Luar dah support dengan Althea Bare Essentials, dalaman kita pun kena support dengan benda yang elok dan berkhasiat.


FEEDBACK DARIPADA ENA

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS
3 cara untuk makeup tampak kemas dengan hanya menggunakan Althea Bare Essentials

Kepada yang ingin mencuba Althea Bare Essentials ini, dialu-alukan sangat untuk memilikinya. Ramai juga yang kata bagus dan ena pun dah cuba try test produk ni. Sejujurnya, ena jatuh hati dah sekarang. Struktur kulit ena setelah apply makeup nampak berbeza dari dulu dan sekarang. Sebab itu ena nak ajak you all juga untuk cuba try test produk yang ini. Memang best! Terutama Primer Waternya. Ngammm sangat dengan kulit ena.

Apapun, semoga Althea Bare Essentials ini dapat membantu you all yang inginkan makeup tampak kemas dan tahan lebih lama. Kalau nak tahu harga, you all boleh pergi pada websitenya sahaja. InshaAllah, jangan khuatir, harga mampu dimiliki oleh semua orang. Mengenai packaging jangan risau, dijamin selamat sampai barangnya ke tangan you all. Malah, botol Primer Water tu plastik. Kalau terhempas, tak akan pecah. InshaAllah.


DETAILS ALTHEA BARE ESSENTIALS

Okay, kepada yang ingin beli satu set Althea Bare Essentials ni, you all boleh teruskan urusan jual beli di websitenya ye. Atau you all boleh usya terlebih dahulu pada laman social Althea yang lain seperti Facebook dan Instagram. Di bawah ni ena share link untuk ke sana. You all klik sahaja link tersebut.

Itu sahaja perkongsian daripada ena kali ini. Jangan lupa SHARE hal ini pada mereka yang you all sayang. Terima kasihhh.

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS
Ena suka kotak Althea ni. Buat koleksi dah sekarang. Dah la warna pink. I loike


WEBSITE:

INSTAGRAM:

FACEBOOK:

Share

Other Article

ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 CARA UNTUK MAKEUP TAMPAK KEMAS
4/ 5
Oleh

7 Comments

Comments
avatar
17.4.18

Athea Bare Essentials memang pilihan akak buat masa ni..best sangat...

Reply
avatar
18.4.18

okey.kak fiezz dah try..mmg best..yg botol primer tu betul,jenis plastik..kalau jatuh tak pecah..yg fixer cream tu bila dh apply kat muka rasa moist2 je...paling suka cleanser tu sbb lepas basuh, muka rasa sejuk je...

Reply
avatar
18.4.18

okey.kak fiezz dah try..mmg best..yg botol primer tu betul,jenis plastik..kalau jatuh tak pecah..yg fixer cream tu bila dh apply kat muka rasa moist2 je...paling suka cleanser tu sbb lepas cuci, muka rasa sejuk je...

Reply
avatar
18.4.18

memang awesome sangat BE ni ... kak pip pun suka...

Reply
avatar
20.4.18

wahh sukaaa...mcm nk primer die tuh

Reply
avatar
5.6.18

Wahh memang ramai dah yang suka dengan produk althea kan.nampak flawless je kak

Reply