Monday, March 12, 2018

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT | Siapa kat sini penggemar susu kambing? Kalau suka, kita geng! Hiks. Ena lebih suka susu kambing ni berbanding susu lembu cuma tak dapat nak beli selalu sebab harga susu kambing ni lebih mahal. Ena suka susu kambing ni sebab rasa susu ni tak mudah memuakkan ena. Namun, bukan semua yang sependapat sama macam ena.

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT

Ada yang jenis tak boleh minum susu kambing sebab mungkin baunya atau rasanya lain sedikit berbanding susu lembu. Ada pula jenis memang tak minum susu. Tapi bagi yang teringin nak rasa susu kambing tu bagaimana, ena nak sarankan you all untuk cuba satu jenama susu kambing ni. Ena yakin dan pasti, lepas you all rasa jenama ni pasti you all akan tersuka dengan susu kambing. Susu kambing tersebut adalah Vachoc 10 Plus. Haa, kalau nak tahu lebih lagi, jom teruskan baca bebelan ena kali ni ye.


VACHOC 10 PLUS ELLVITA

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT
Keterangan di belakang kotak Vachoc 10 Plus untuk dijadikan rujukan pembeli

Vachoc 10 Plus ini merupakan minuman susu kambing yang berperisa coklat dan vanilla yang digabungkan dalam satu sachet. Pada asalnya, nama jenamanya adalah i-Sihat yang dikenali taglinenya "Hadiah Terbaik Buat Dirimu" dan "i-Sihat, You Sihat, Semua Sihat". Macam arahan sebelum nak deliver defibrillator lak.  Ahaks. Okay, itu pengetahuan you all semua sekarang i-Sihat ni sudah di rebranding menjadi Ellvita. Dua-dua jenama ini adalah sama ye kawan-kawan. Jangan keliru.

Okay, dari segi keselamatan dan kebersihan you all tak perlu risau lagi kerana syarikat ini milik sepenuhnya oleh orang Islam dan bumiputera. Process pengilangkan mereka juga sangat menitikberatkan aturan Islam seperti status halalnya, kebersihan dan keselamatan untuk diminum oleh semua pihak. Selain itu, susu Vachoc 10 Plus juga diformulasikan dengan bahan-bahan yang disunahkan oeh nabi seperti  delima, badam, kismis, kurma, manna, habatussauda, Zafron dan zaitun

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT
Boleh kumpul dari sekarang, ada hadiah menarik. Jangan lupa simpan lepas beli Vachoc 10 Plus. 



CARA PENYEDIAAN SUSU VACHO 10 PLUS 

Cara nak menyediakan susu kambing ini seperti minuman 3 in 1 tu sebab susu ini bukan minuman kesihatan tambahan ke apa. You all boleh buat mengikut kreativiti masing-masing. Nak makan dengan oat ke, nak buat ais blended ke, nak buat kuih ke dan macam-macam lagi la. Ena selalu buat minuman harian biasa tu je. Mudah. Hanya letak air sebanyak mana yang you all inginkan dan letak la satu atau dua sachet Vachoc 10 Plus.  Ena suka letak dua bungkus sebab suka minum air Vachoc ni pekat-pekat.

Cara pengambilan ena adalah mengikut mood ena. Kalau waktu tu ena rasa nak minum, ena bancuh la. Heeee. Tapi ena selalu amalkan lepas solat Subuh la. Minum dalam suhu air yang suam-suam. Memanggg rasa nikmatttt! Rasa segar betul badan ni. Okay, berikut adalah feedback daripada ena mengenai susu Vacho 10 Plus ni. Ena ada share kat bawa-bawah, sila baca sampai habis.

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT
Pada sisi kotak sudah ada keterangan cara nak menyediakan Vachoc 10 Plus ni. You all dah tak perlu risau

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT
Ena suka letak dua sachet Vachoc 10 Plus. Suka minum pekat-pekat. Hiks

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT
Letak air suam-suam. Sedappp dan syokkk minum Vachoc 10 Plus ni time waktu pagi

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT
Epal hijau tu memang dah jadi makanan ena sekarang. Vachoc 10 Plus pun dah jadi minuman harian ena. Hiks

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT
Minum jangan tak minum. Sila nikmati Vachoc 10 Plus sekarang juga

Okay, bagi yang bertanya adakah minuman ini sesuai diambil oleh semua orang. Tambahan pula, Vachoc 10 Plus ini sangat sesuai di amalkan setiap hari bagi yang ibu mengandung, ibu menyusukan anak, kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja, pelajar dan bekerja, dewasa dan warga emas. Semua laaa boleh minum susu kambing ini. Oleh itu, you all tidak perlu risau untuk minum Vacho 10 Plus ini.


FEEDBACK DARIPADA ENA

Alhamdulillah, ena sangat puas hati dengan rasa dan struktur Vachoc 10 Plus ni. Sedapppp sangatt! Lepas minum, mesti badan ena menjadi lebih segar dan otak ena bergerak dengan aktif. Hiks. Tambahan pula, ena ni jenis yang mudah hypo, so susu kambing ni boleh la dijadikan alas perut  ena ini sebelum pergi makan makanan yang berat. Sebab itulah ena selalu minum pada waktu pagi, kiranya Vachoc 10 Plus sudah menjadi sarapan ena la. Kalau rasa nak lain dari yang lain, ena minum susu kambing Vachoc 10 Plus ni dengan epal hijau. Terus lawas perut ena. Fuhh! Ringan je rasa badan lepas tu.

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT
Vachoc 10 Plus: Susu Kambing Berperisa Coklat yang enak

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT
Jom la cuba try test Vachoc 10 Plus dari EllVita ni. You all mesti suka juga. Seriusss!

Teringin nak buat ais blended tapi tak ada benda tu kat bilik ena ni. Kena beli la. Kalau kat rumah parents ena ni dah lama ena buat. Blend dengan kurma ke, pisang ke. Sedapnyaaaa! Tak bau hamis pun. Kalau yang jenis tak suka susu kambing tu, mesti akan terjatuh hati dengan Vachoc 10 Plus ni. Malah, bukan sahaja ada perisa coklat vanilla, perisa lain pun ada. Nanti you all boleh usya kat website rasminya ya. 



DETAILS VACHOC 10 PLUS

Ena sarankan you all untuk cuba try test Vachoc 10 Plus ni, memang sedap. Ramai juga yang bagi feedback yang positive mengenai Vachoc 10 Plus ni, ena baca kat laman social rasmi EllVita ni. Nanti ena share link untuk ke sana ya.

Itu sahaja perkongsian daripada ena. Sila-sila lah share bebelan ena mengenai Vachoc 10 Plus ni ye dengan family dan kenalan you all ye. Ajak mereka beli sekali. Hiks. Jangan risau, dijamin sedap. I loike!

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT
Satu kotak Vachoc 10 Plus ini mengandungi 20 sachets.


WEBSITE:

NOMBOR TELEFON:
019-2020 911

FACEBOOK:

INSTAGRAM:




Share

Other Article

VACHOC 10 PLUS | KESEDAPAN SUSU KAMBING BERPERISA COKLAT
4/ 5
Oleh

3 Comments

Comments
avatar
12.3.18

Menarik ni, rasa nak juga mencubanya nanti...

Reply
avatar
13.3.18

serius nampak sedap vachoc nih

Reply
avatar
18.3.18

sedapnya. i love chocolate!!!

hi. jom la join n meriahkan segmen GA kt sini

http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

Reply