Monday, January 22, 2018

TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST

TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST | Tahu tak apa itu Traveloka? Tahu? Good. Tak tahu? Haaaa, kalau tak tahu tu, you all wajib untuk baca serba sedikit apa itu Traveloka (Klik) sebab Traveloka ni merupakan tempat booking secara online untuk hotel dan penerbangan yang sangat dikenali dan dipercayai oleh rakyat Malaysia sekarang ni tau. Ala, kat iklan dalam TV pun ada tayangkan serba sedikit segala kemudahan, promosi dan sales dari Traveloka ni. Sebab itu ena kata wajib ambil tahu. In case la ada yang tengah mencari-cari website atau applications sebegini yang boleh dipercayai dan harga pun berpatutan, so Traveloka la pilihan yang sesuai. Ena pun tengah merancang, nanti nak pergi honeymoon bila dah kahwin nanti, ena nak book hotel dan flight dari apps sini je. Mudah! Tambahan pula, ramai juga yang kata senang nak berurusan dengan Traveloka ni, so ini membuatkan ena bertambah yakin. Hiks.


TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST

Okay, okay. Entri kali ini ena bukan nak cerita panjang mengenai Traveloka ni. Ena sebenarnya bertujuan hendak menjemput you all semua untuk sertai contest Chinese New Year (CNY) dari Traveloka. Hal ini disebabkan untuk CNY 2018 contest ini menyediakan hadiah-hadiah yang bakal dimenangi memang membuat ena jadi berangan-angan sekarang ni. Haishhh alangkah syoknya, sekiranya ena yang menang salah satu hadiah yang ditawarkan dari pihak Traveloka ni. Dah la ena ni jenis suka pergi jalan-jalan, melancong tempat orang dan memburu makanan. Haishhh! Tak mengapa, ena tak mahu bolot seorang sebab itu ena nak ajak pembaca ena yang lain untuk join sekaki. Ehhh! Hiks. Well, tak kira you all blogger ke tak, you all boleh sertai juga janji ada Facebook dan boleh memenuhi segala syarat untuk penyertaan. Di bawah ni ena terangkan detail mengenai penyertaan yang best ini. Bukan selalu ada tau, oleh itu jangan lepaskan peluang keemasan ni. Tetambah bagi mereka yang suka berjalan, pergi melancong dan suka memburu makanan macam ena ni.


TRAVELOKA CNY 2018 CONTEST


CNY 2018 contest ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia, dari umur 18 tahun dan ke atas, kalau bawah umur boleh juga sertai tetapi kena dapatkan kebenaran daripada ibu bapa dan yang penting mesti ada account Facebook yang official ya. Okay di bawah ni ena kongsi sedikit bagaimana untuk sertai. Tapi ena tak mahu cerita secara mendalam la sebab ikut atas usaha rajin diri sendiri la tau untuk baca dan patuhi semua terma dan syarat yang telah ditetapkan oleh pihak Traveloka. Yang pasti syok sebab ada permainan / game yang you all kena main. Hiks. I loike!


Berikut adalah cara-cara untuk sertai CNY 2018 Contest yang dianjurkan oleh Traveloka.


1) Pergi ke link CNY 2018 Contest (Klik

2) Nanti keluar gambar seperti dibawah ini dan klik “Facebook” tu untuk connect pada FB you all masing-masing


TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST



3) Bila dah berjaya connect dengan Facebook, nanti akan muncul seperti gambar di bawah ini. Dan you all klik part “Term and Conditions”.




Pastikan you all baca dan hadam setiap keterangan daripada Traveloka ini supaya penyertaan you all tak sia-sia. Memang panjang tetapi sangat berbaloi. Kalau nak dapatkan hadiah-hadiah yang menarik ni, kena la usaha sedikit dan tawakal. Betul tak? Heeee. InshaAllah, kalau ada rezeki kali ini, you all bakal memenangi antara hadiah-hadiah yang ditawarkan.


Terma dan Syarat yang wajib you all baca untuk menyertai CNY 2016 contest daripada Traveloka ni. 


4) Lepas dah habis baca semua terma dan syarat, you all boleh klik “Instruction” untuk baca secara ringkas cara untuk main mini game daripada Traveloka ni.





5) Kalau dah faham, klik “Start Game”. Lepas you all dah cuba masuk dan main mini game ni, you all akan lebih faham segala arahan yang you all baca di bahagian “Instruction” di atas.


TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST


TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST


TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST




6) You all boleh main sebanyak mana yang you all suka.

7) Untuk “Submit Score” yang tertinggi you all, mesti klik “SHARE” ke ruang FB you all. Paling banyak 5 kali sehari.

8) Lepas dah share, you all boleh Submit Score masing-masing. Pemenang akan dipilih secara rawak / random dalam antara yang paling banyak markah / score untuk mini game ni. 

9) Mudahkan? So, tiba masanya untuk you all pula cuba try test main mini game daripada pihak Traveloka. Best! Apapun, jangan lupa baca TERLEBIH DAHULU terma dan syarat CNY 2018 contest ni ya.


Dengan ini, ena jemput semua pembaca blog ena untuk sertai CNY 2018 Contest daripada Traveloka ini sebab bukan selalu ada peluang sebegini. Menang atau tidak itu belakang cerita, sekurang-kurangnya kita cuba dan usaha. Bagi yang sedang free-free tu marilah join contest ini sebelum tarikh tamat contest ni tiba.  Oh lupa nak bagi tahu tempoh CNY 2018 contest ni berlangsung. Ena tulis kat bawah ni tau.

TEMPOH PENYERTAAN


22 / 1 / 2018 (12 malam) 28 / 2 / 2018 (11.59pm)


P/S: Apapun, pihak organizer berhak untuk menukarkan tarikh dan masa tau. So, sila berikan perhatian. Kalau nak lebih alert, sila like dan follow Fanpage Traveloka


Lambat lagi nak tamat, oleh itu marilah sertai beramai-ramai. Ajak saudara mara, kawan-kawan, keluarga, anak bini suami semua la untuk join CNY 2018 contest daripada Traveloka ni. Tak mahu ke rebut peluang memenangi hadiah yang best daripada Traveloka ni? Nak tahu hadiah apa? Haaaa, mari ena kongsikan hadiah yang menarik bakal you all dapat.


HADIAH PEMENANG

Grand Finale Prizes:
6D5N in Seoul (Flight & Accommodation only) for 2 pax

1st Runner Up:
5D4in Phuket (Flight & Accommodation only) for 2 pax

2nd Runner Up:
4D3N in Langkawi (Flight & Accommodation only) for 2 pax  



HADIAH UNTUK FACEBOOK SHARING

2 x RM1000 Traveloka vouchers 
(Bermaksud dua orang pemenang yang salah satunya akan dapat RM1000 voucher ni)




Bestkann! Hadiah-hadiah ni buat ena berangan sejenak ni. Adeeiiii. Syoknya kalau menang. InshaAllah boleh tapi semua terletak pada usaha kita semua la ya. Sebelum ena akhiri bebelan ena kali ni, lagi sekali ena hendak menjemput semua orang untuk join contest daripada Traveloka ini. Itu sahaja perkongsian ena kali ini. Selamat mencuba dan selamat berjaya.





Share

Other Article

TRAVELOKA | FLY & WIN CNY 2018 CONTEST
4/ 5
Oleh

8 Comments

Comments
avatar
22.1.18

awal planning tu..hehehe..menarik ni

Reply
avatar
25.1.18

Kalau bukan contest main game, confirm iolls joint..kurang minat main game ni...

Reply
avatar
25.1.18

Kalau bukan contest main game, confirm iolls joint..kurang minat main game ni...

Reply
avatar
26.1.18

wow! menarik hadiahnya ni. Boleh cuba. All the best semua yang join.

Reply
avatar
8.2.18

Menariknya hadiah pelancongan tu, best kalau dapat ni

Reply
avatar
10.2.18

ray give up betul main game tu hahahahaha

Reply
avatar
13.2.18

best tu dapat gi seoul kalau menang hii ..

Reply