Tuesday, November 07, 2017

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI | Pada entri ena sebelum ini, ena ada dedahkan tentang keistimewaan NeffosX1 Max yang merupakan salah satu model keluaran jenama Neffos dari company TP-Link. Untuk kali ini, ena nak kongsi dengan you all pula mengenai salah satu model Neffos yang lain pula, yang bergaya, canggih & mampu dimiliki iaitu Neffos X1 Lite. Alhamdulillah, ena sendiri telah diberi peluang untuk meraba, menyelongkar dan merasai kehebatan yang ada pada Neffos X1 Lite. Betul-betul menggoda jiwa ni untuk memilikinya.

Bagi mereka yang suka bergaya, tidak kira kaum atau jantina, you all sesuai sangat untuk memiliki Neffos X1 Lite ini sebab bentuk smartphone yang bergaya, canggih & mampu dimiliki. Ye, ena cakap mampu dimiliki sebab harganya hanya RM499 sahaja. Telefon pintar yang terbina daripada teknologi yang tinggi dengan fungsinya sama level dengan telefon pintar yang lain dan warna pun cantik, diletakkan dengan harga yang macam ni memang murah sangat bagi ena. Kalau you all nak tahu secara lebih mendalam mengenai Neffos X1 Lite, sila teruskan scroll entri ini


KELEBIHAN NEFFIS X1 LITE

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI
Neffos X1 Lite

WARRANTY NEFFOS X1 LITE: 2 Years

Saiz body Neffos X1 Lite dicipta untuk memudahkan para pengguna untuk pegang, simpan dan menggunakannya bila-bila masa. Ukuran saiznya hanya 5 inci pada resolusi 720p. Ketebalan hanya 8.5mm dan berat pula 138g sahaja. Ringan dan tidak memberatkan. Dengan saiznya sebegini, you all boleh selitkan pada poket seluar atau baju dan tidak mengambil ruang beg you all.

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI
Neffos X1 Lite Gold

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI
Display hadapan Neffos X1 Lite

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI
Display belakang Neffos X1 Max

Processor Neffos X1 Lite ini adalah Helio P10 Octa-core dan RAM 2GB dengan built in memory sebanyak 16GB, memberikan ruang simpanan yang cukup besar bagi ena. Kalau you all jenis suka simpan banyak perkara di dalam smartphone, you all boleh beli external storage atau memory card sehingga 256GB kapasiti. Hebat kan??

Selain itu, kelebihan yang ada pada Neffos X1 LITE adalah pengimbas cap jari (Fingerprint Reader) yang cepat, tangkas dan memudahkan sebab pengimbas ini boleh detect jari kita hanya tempoh 0.2 saat sahaja. Tak perlu tunggu lama. Nak buka atau unlock pun cepat dan memudahkan urusan you all. Kedudukan pengimbas di bahagian belakang menyelesakan pengguna untuk mengimbas jari masing-masing.

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI
Neffos X1 Lite: Speaker dan Port Micro USB

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI
Neffos X1 Lite: Fingerprint reader di bawah kamera belakang

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI
Neffos X1 Lite: Butang atas adalah Volume, Butang bawah pula Power

Dengan harga RM499 ni, kepada jenis yang suka selfie  atau suka bergambar dengan Outfit of The Day (OOTD) setiap hari, sesuai sangat la memiliki Neffos X1 Lite ini. Hal ini kerana keupayaan kamera belakangnya sebesar 13MP dengan flash 2.0,  yang mampu mengekalkan original warna dari objek yang disasarkan. Kamera depan pula adalah 5MP. Besar resolusinya, gambar yang dihasilkan pun cantik. Walaupun bukan telefon untuk selfie semata-mata, tetapi memiliki mode beautify di dalam setting kamera Neffos X1 Lite.


NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI
Selfie bersama Neffos X1 Lite. Kiri Non-Beautify Mode, Kanan guna Beautify Mode. 

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI
Bergambar dengan kamera belakang Neffos X1 Lite

Untuk bateri pula, kapasitinya adalah 2550 mAH. Skrin interface untuk Neffos X1 Lite adalah NFUI 2.0 yang terbina dengan system Android 7.0 Nougat. Neffos X1 Lite ini dihadirkan dalam kotak yang kemas, berkualiti tinggi, selamat dari hentakkan dan ditutup rapi. Memang berbaloi baloi sangat dengan harga hanya RM499. Malah, screen protector pun mereka turut bagi sebagai hadiah percuma bagi mereka yang membeli smartphone Neffos X1 Lite.

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI
Diberi percuma screen protector untuk skrin Neffos X1 Lite


FEEDBACK DARIPADA ENA

Ena seorang yang jenis suka bergambar juga, bergaya pun boleh la, so memang ena rasa dengan Neffos X1 Lite ni boleh memberikan hasil gambar OOTD ena yang cantik, warna yang sharp dan original mengikut warna asal. Lepastu, fungsi yang ada pada smartphone ini pun turut mempercepatkan dan memudahkan urusan ena yang lain. Oleh itu bagi pendapat ena, berbaloi sangat untuk memiliki Neffos X1 Lite ini. Namun setakat ini hanya ada dua warna yang available iaitu grey dan gold. Yang ena share ni warna gold matte finishing.

Kalau you all berminat untuk memiliki Neffos X1 Lite ini, you all juga boleh dapatkannya dari Lazada untuk menikmati diskaun 10% khas untuk anda KLIK SINI dengan menggunakan promo kod yang tertera di bawah.


NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI

PROMO CODE: ILOVENEFFOS
(Valid 30/11/2017. Terhad untuk 30 orang sahaja. Grab it now!)


Untuk melayari Neffos X-Series yang lain pula, you all boleh klik link ini: https://goo.gl/EsnY4E. Pastikan you all gunakan promosi kod di atas yang sama untuk dapatkan potongan harga sebanyak 10% juga.


NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI
Dua hadiah Giveaway untuk para pemenang ena nanti. 

P/S: Kalau you all nak free, haa meh la join Giveaway ena. Mana tahu ada rezeki untuk memenangi Neffos X1 Lite ni. Ada dua biji dekat ena, bermakna ada dua orang bakal pemenang. Meh la join beramai-ramai. Berminat untuk sertai,  boleh klik >>SINI<<


Share

Other Article

NEFFOS X1 LITE | SMARTPHONE YANG BERGAYA, CANGGIH & MAMPU DIMILIKI
4/ 5
Oleh

8 Comments

Comments
avatar
7.11.17

alaaa.. baru jer update blog pasal telefon mana nak beli... tapi tak ada lak senarai neffos ni...ermmm..

Reply
avatar
9.11.17

Best sangat Neffos ni huwarghh :'D

Reply
avatar
Niepo Liyorn
9.11.17

Saya dah hantar penyertaan. Terima kasih kerana memberi peluang untuk menang. :)

Reply
avatar
9.11.17

Nak pleaseee.. Harap2 ada rezeki menang Neffos X1 Lite. Aamiin. Tq ena buat giveaway ni

Reply
avatar
9.11.17

menarik smartphone ni

Reply
avatar
10.11.17

serius cantik design curve neffos x1 ni.

Reply
avatar
12.11.17

menarik....nak juga satu.

Reply
avatar
12.11.17

Alalalaaa, bestnyaa.

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)