Friday, October 20, 2017

NUTOX RENEWING TREATMENT | BYE KULIT KUSAM! HELLO KULIT BERMAYA


NUTOX RENEWING TREATMENT | BYE KULIT KUSAM! HELLO KULIT BERMAYA | Majoriti kaum HAWA satu dunia mahukan kulit wajah bermaya, nampak bersih, cerah dan flawless. Betul kan? Tipulah kalau tidak benar. Ena dulu ni bolehlah kata "Alaaaa, buat apa nak muka lawa-lawa. Biar jela muka ni comot, bukan nak tunjuk kat siapa pun". Ni mindset masa zaman muda dulu. Sekarang ni, dah banyak kena basuh dengan orang yang lebih dewasa dari ena, baru lah tersedar bahawa pentingnya kena jaga kesihatan kulit wajah ni. Tak payah cantik pun tak mengapa, sihat itu lebih penting sebenarnya.

Namun, untuk dapatkan kulit tipp toppp sedemikian, kenalah jadi rajin lebih sedikit untuk jaga betul-betul kulit muka ni. Seperti yang kita tahu, banyak sangat faktor dalaman dan luaran yang jadi penyebab kepada kulit jadi kusam, tidak bermaya, berjerawat dan tak sihat la. Tetambah ena yang kuat makan ni, memang kena jaga betul-betul muka ni. Kalau tak, habis laa jerawat bermaharajalela. Oleh itu, di bebelan kali ini ena nak sarankan you all untuk cuba try test Nutox Renewing Treatment yang merupakan set terbaru keluaran Nutox Malaysia. Jangan stop membaca sampai sini sahaja, sila teruskan sebab kat bawah ni ena nak bebel sedikit mengenai Nutox Renewing Treatment yang panas diperkatakan ni.


NUTOX RENEWING TREATMENT


Unboxing Nutox Renewing Treatment 

Pihak Nutox telah mengeluarkan set penjagaan kulit Nutox Renewing Treatment demi mengembalikan kulit bermaya dan lebih sihat tidak kira jantina, baik lelaki mahupun perempuan boleh menggunakan set penjagaan ini. Untuk pengetahuan you all, set ini diadaptasi oleh teknologi proprietari yang dikenali sebagai LumiNes iaitu menggabungkan dua ramuan utama, Lumiskin dan Actistem Gold Nest. Gabungan ini berfungsi mengembalikan kulit bermaya dan kulit juga akan nampak lebih berseri secara semula jadi. Yang paling penting kena konsisten tau!

Dalam satu set Nutox Renewing Treatment ini, terdaat 3 produk yang saling berkait yang bertindak memulihkan semula kulit yang sudah kusam. 3 produk tersebut adalah Renewing Treatment Lotion, Renewing Treatment Essence dan Renewing Treatment Cream. Di bawah ini ena terangkan sedikit info mengenai setiap satu produk Nutox Renewing Treatment. Moh kita baca!


Renewing Treatment Lotion

Nutox Renewing Treatment: Lotion / Toner

Kelebihan: Melembutkan kulit dan direka khas supaya kulit kita boleh menerima khasiat daripada Renewing Treatment Essence dan Cream sepenuhnya. Boleh dijadikan sebagai toner sebab mengandungi LumiNes yang mampu buang kekotoran yang ada pada liang-liang roma kulit muka. Sekali gus akan memberi kelempan yang jauh ke dalam kulit

Ena lebih suka apply Nutox Renewing Lotion dengan kapas muka

Penggunaan: Selepas cuci muka you all, sapu lotion ni pada kulit muka dan leher. Seeloknya guna kapas muka yang bersih sebab kita tak tahukan kebersihan yang ada pada tapak tangan ni. Apply dua hari sekali, tak pun sebelum nak pakai makeup.

Harga: RM59.90


Renewing Treatment Essence

Nutox Renewing Treatment: Essence

Kelebihan: Mengandungi Nutox yang diformulasi dari teknologi Proprietari LumiNes. Membantu melindungi kulit daripada rosak akibat sinaran UV dan pencemaran. Memperbaharui sel-sel kulit mati yang sudah rosak.


Sapu selepas pakai Nutox Renewing Lotion

Penggunaan: Pam 2 / 3 kali pada hujung jari dan sapu pada seluruh muka secara pergerakan arah ke atas. Elok pakai selepas applied Renewing Treatment Lotion dan ena pakai sebelum letak make up. Best!

Harga: RM75.90


Renewing Treatment Cream

Nutox Renewing Treatment: Cream

Kelebihan: Dirumuskan dengan Lumines juga yang membantu kulit sentiasa segar, tidak kusam, melembutkan struktur kulit muka. Memang best, ena dah cuba malah dah jadi amalan ena setiap hari. Lepas pakai, kulit akan jadi lebih lembut dan bermaya. Lagipun, Cream ni tak melekit pun.

Pastikan Nutox Renewing Cream ini diratakan seluruh muka

Penggunaan: Calit Cream ini pada seluruh muka dan sapu menggunakan pergerakkan bulatan kearah atas sehingga rasa dah kering sedikit. Guna selepas applied Renewing Treatment Lotion dan Essense.

Harga: RM49.90


FEEDBACK ARTIS MENGGUNAKAN NUTOX RENEWING TREATMENT

Untuk pengetahuan you all, artis terkenal Malaysia iaitu NurFazura, merupakan Duta kepada Nutox. Haritu ena pergi dengar dia beri keterangan mengenai Nutox Renewing Treatment ni di One Utama, Petaling Jaya. Dia turut kongsikan pengalaman dia sepanjang menggunakan set Nutox yang baru ni. Kulit dia memang cantik dan flawless weh! Jeles ena tengok. Fazura kata sejak dia amalkan Nutox Renewing Treatment ni la kulitnya bertambah cantik dan malah nampak lebih sihat dari sebelumnya. Kalau dia luar dari waktu bekerja, memang dah tak pakai make up langsung sebab dah yakin dengan struktur kulitnya sekarang.

Press Conference bersama duta Nutox Renewing Treatment, Nur Fazura di One Utama, Petaling Jaya 

Sambut sekali birthday Fazura ketika PC Nutox Renewing Treatment. Sanah Helwah kak cantik!

Barisan para blogger yang teruja nak bergambar dengan duta Nutox Renewing Treatment ni

Selain Fazura, artis dari Hong Kong, Nancy Wu yang turut duta kepada Nutox juga mengatakan kulit mukanya makin berseri dan bermaya seolah-olah dia jenis yang cukup tidur setiap hari. Padahal, hari-harinya memang busy dengan kerja dan rakaman. Namun, dengan adanya set Nutox Renewing Treatment ni mampu mengekalkan kesegaran raut wajahnya. 


DETAILS NUTOX RENEWING TREATMENT

Ena sekarang dah amalkan pakai set Nutox Renewing Treatment ni. Terutama sebelum pakai makeup. Memang best sangat, kulit kekal segar dan make up pun tahan lama. Tak ada berminyak-minyak muka ni. Alhamdulillah. Ena dulu pun pernah pakai Nutox, tapi menggatal tukar yang lain. Konon jenama Nutox ni tak gah mana. Masa tu laaa, sekarang dah hot jenama Nutox ni. Hehehe.

Oleh itu, ena sarankan you all untuk cuba try test set Nutox Renewing Treatment ni. Boleh dapatkan di Guardian atau you all boleh terjah laman rasminya. Ena share link kat bawah ni dan klik sahaja. Semoga dapat membantu you all.

Set Nutox Renewing Treatment: Essence, Cream dan Lotion


FACEBOOK:


INSTAGRAM:


WEBSITE:


Share

Other Article

NUTOX RENEWING TREATMENT | BYE KULIT KUSAM! HELLO KULIT BERMAYA
4/ 5
Oleh

4 Comments

Comments
avatar
20.10.17

treatment essence tu nampak menarik...

Reply
avatar
21.10.17

CCL tak pernah cuba lagi produk nutox ni .

Reply
avatar
22.10.17

Nutox ni salah satu brand yang terbaik di pasaran. Boleh cuba ni

Reply
avatar
27.10.17

Nutox nih bagus juga produk dia kan...

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)