Wednesday, September 27, 2017

STREETZ CAFE | WESTERN FOOD DI BESERAH KUANTAN


STREETZ CAFE | WESTERN FOOD DI BESERAH KUANTAN | Kisah memburu ena kali ini adalah di satu kedai makan yang menyediakan makanan western sekitar Beserah, Kuantan. Nama kedai makan tersebut adalah Streetz Cafe. Pada mulanya, ena dan kawan-kawan ena nak pergi memburu makanan kat tempat lain tetapi malangnya kedai yang kami nak tuju tu tak jumpa-jumpa. Dah waze bagai, tapi still tak ada. Maybe dah tutup kot. Sabar jelah hati ni.
More Nyummy Here

Sunday, September 24, 2017

BLOGGER | JOM SUAI KENAL SAMBIL MEMENANGI HADIAH!


BLOGGER | JOM SUAI KENAL SAMBIL MEMENANGI HADIAH! | Wahai blogger-blogger sekalian alam! Siapa yang sedang mood nak join segmen ke, giveaway ke atau tengah mood kebosanan? Haaa! Meh meh ena nak fill masa you all dengan nak ajak you all untuk join satu segmen yang dianjurkan oleh seorang blogger yang sangat peramah dan yang mai jauh dari Wilayah Labuan. Blogger tersebut ialah Sofinah Lamudin atau panggilan manjanya, Sofie. Blogger ni merangkap kakak la kepada ena sebab dia lebih tua daripada ena. Tetapi dengan kepala gila-gila dia tu membuatkan ena selesa berbual dengan dia. Kira masuk la. Hiks. Haaa! Bujang lagi ke tak, silalah berkenalan dia melalui segmen ini.
More Nyummy Here

Sunday, September 17, 2017

CAFAEYEN ECM KUANTAN | PARA PENGGEMAR COFFEE PATUT CUBA



CAFAEYEN ECM KUANTAN | PARA PENGGEMAR COFFEE PATUT CUBA | Siapa kat sini pernah minum minuman dari jenama Cafaeyen ni? Apa pendapat you all? Ena pun baru tahu Cafaeyen ni wujud pun sebab kawan ena cuba try test minum hari tu perisa Coffee campur Green Tea. Haaa macam scary je kann, macam pelik jee rasanya kan, tapi bila dah rasa, fuhhhh sedap sebenarnya. Ena terus jatuh hati. Bagi mereka yang penggemar coffee, patut cuba try test minum coffee yang dijual kat sini.
More Nyummy Here

Thursday, September 14, 2017

PAPPARICH PAVILION | NIKMATI BREAD O CLOCK & NASI AYAM KAMPUNG STIM HAINAN


PAPPARICH PAVILION | NIKMATI BREAD O CLOCK & NASI AYAM KAMPUNG STIM HAINAN | Siapa pernah menternak lemak you all di PappaRich? Weh! Sedap kannn. Ena first time tau cuba try test makan kat situ. Serius talk, ena dah jatuh hati dengan kesedapan yang ada pada makanan yang ada di PappaRich. Mula-mula dulu ingat tak halal la, tak sedap la, mahal la, itu la ini la. Sekali dah datang memburu kat sini, Alhamdulillah, lepas ni boleh jadi pilihan ena untuk mengenyang perut kesayangan ni. Hiks.
More Nyummy Here

Wednesday, September 06, 2017

ZAKI BIJAK | PEJUANG KANSER JELAJAH BORNEO DENGAN RM1

ZAKI BIJAK | PEJUANG KANSER JELAJAH BORNEO DENGAN RM1 | Mohd Zaki Yamani Azman 28, atau nama panggilannya, Zaki Bijak telah di diagnos menghidap kanser darah atau Hodgkin Lymphoma tahap 3, ekoran bengkak di belakang leher sejak Julai 2014. Namun begitu, Zaki Bijak menanam hasrat ingin melengkapkan misi Hitch Hike ke seluruh kepulauan Borneo dengan hanya berbekalkan RM1 yang telah bermula pada 29 Ogos 2017 lalu.
More Nyummy Here