Wednesday, August 30, 2017

LOVEATS TANJONG MALIM | SAMBUT BIRTHDAY ANAK SAUDARA


LOVEATS TANJONG MALIM | SAMBUT BIRTHDAY ANAK SAUDARA | Hari ini, 29/08/2017 merupakan perlawanan bola sepak antara Malaysia dengan Thailand. Tapi bukan rezeki Malaysia malam ni. Apapun syabas! Heeee. Ehhhh! Hahahaha. Entri kali ini ena bukan nak cerita mengenai apa yang berlaku dengan Sukan SEA 2017 malam ni. Hari ini merupakan hari ulangtahun kelahiran anak saudara a.k.a anak kakak ena yang ke 15. Weehuuuuu! Besar dah anak saudara sulung aku ni.
More Nyummy Here

Sunday, August 27, 2017

RESEPI MUDAH | ROTI TELUR CHEESE


RESEPI MUDAH | ROTI TELUR CHEESE | Entri kali ni ena nak share satu resepi mudah yang ena selalu masak kat rumah ini. Nak masak kat hostel pun boleh, janji ada tempat untuk memasaklah sebab mudah sangat nak membuatnya. Makanan tersebut adalah Roti Telur Cheese. Haaaaa! Mesti you all pun dah pakar buat kan. Tapi yang masih belum reti buat roti telur cheese ni, meh ena share resepi mudah ni dengan you all. Boleh cuba next time.
More Nyummy Here

Wednesday, August 23, 2017

TRAVELOKA SEA GAMES 2017 | JOM KE BOOTH TRAVELOKA DI KL2017


TRAVELOKA SEA GAMES 2017 | JOM KE BOOTH TRAVELOKA DI KL2017 | Siapa kat sini pernah berurusan pergi melancong ke mana-mana dengan pihak Traveloka? Tak kira booked hotel ke, penerbangan ke. Haaaa, untuk pengetahuan you all, Traveloka merupakan salah satu sponsor untuk menjayakan Sukan Sea 2017 (KL2017) kali ini tau. Ena pun baru tahu ni. Excited juga bila dapat tahu, tu sebab ena nak share info  ni dengan you all. Ilmu dan informasi yang kita tahu, eloklah dikongsikan bersama, ye dok. By the way, ena pernah up pasal Traveloka ni di entri SINI tapi tak secara menyeluruh la.
More Nyummy Here

Friday, August 18, 2017

TOYOTA ECO YOUTH (TEY) | KEMBARA JOM JIMAT ELEKTRIK


TOYOTA ECO YOUTH (TEY) | KEMBARA JOM JIMAT ELEKTRIK | Pada 27 / 7 / 2017 (Selasa), seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang untuk menjalankan program Kembara Jom Jimat Elektrik sempena pertandingan Toyota Eco Youth (TEY) 2017
More Nyummy Here

Wednesday, August 16, 2017

KAMPAR4RENT | LAMAN WEB BILIK SEWA DI KAMPAR, PERAK

Credit: Google
KAMPAR4RENT | LAMAN WEB BILIK SEWA DI KAMPAR, PERAK | Kehidupan seorang pelajar yang merantau jauh dari kediaman sendiri memang kena berusaha mencari bilik sewa untuk tinggal sepanjang tempoh belajar. Untung la bagi mereka yang dapat tinggal di hostel dalam kampus. Bagi mereka yang kurang bernasib baik atau mereka yang suka tinggal di luar, kena kerja keras sedikit mencari rumah atau bilik sewa yang berbaloi bagi mereka.
More Nyummy Here

Wednesday, August 02, 2017

JONLIVIA PHIRO BACK SUPPORT | MENGURANGKAN MASALAH SAKIT BELAKANG


JONLIVIA PHIRO BACK SUPPORT | MENGURANGKAN MASALAH SAKIT BELAKANG | Masa bulan puasa haritu, tetiba sakit belakang (Lower Back Pain) melanda agak kronik pada diri ena. Tak pernah lagi kena sesakit yang amat sangat macam ni. Sakit sangat sampai nak tidur pun susah, meraung-raung dan nak bangun pun sakit yang amat. Selama ni terasa juga ketidakselesaan kat belakang ni tapi cuma rasa lenguh-lenguh macam tu je la. Maybe tengah puasa juga dan alamatnya ena jadi kurang minum air. Tambahan pula, kerja keras kat hospital masa tu, ke sana ke mari berdiri je, ada angkat benda berat pula tu. Haaa! Memang belakang ena jadi tak berapa nak kuat la nak support badan ena.
More Nyummy Here