Friday, June 02, 2017

HEARTBEAT.KL | GAYAKAN BAWAL CHIFFON UNTUK RAYA 2017


HEARTBEAT.KL | GAYAKAN BAWAL CHIFFON UNTUK RAYA 2017 | Assalammualaikum you all, dah prepare ke outfit untuk raya nanti? Ena dah siap dah sebelum raya, cuma masih ada tak lengkap lagi. Apa yang tak lengkap adalah part tudung. Huaaaaaa. Ena dah ada banyak tudung, tapi still nak yang baru. Haaa, nampak tak ketamakkan kat situ. Adoiii. Astagfirullahhh! Ada sesiapa tak nak sponsor tudung raya kat ai is ni? Ahaks.

Okay okay, kali ni ena nak share satu tudung bawal chiffon yang betul-betul buat ena jatuh cinta. Bawal tau, bukan shawl. Bawal chiffon ni khas dari HeartBeat.KL . Kepada yang suka pakai tudung bawal dan mahukan kelainan untuk raya Aidilfitri 2017 nanti, apa kata you all beli tudung bawal chiffon 50 HeartBeat.KL ni. Sebab apa? Nak tahu sebab apa, jejom baca komen ena kat bawah ni.



HEARTBEAT.KL BY MAR MOKHTAR



Heartbeat.KL ini adalah empunya kawan blogger ena iaitu Mar Mokhtar atau lebih dikenali sebagai Putery Memory. Heartbeal.KL adalah jualan tudung dan pakaian secara online seperti yang diperkatakan. Cuma sekarang ni, ownernya tengah kemas kini Instagram rasmi HeartBeat.KL, so kena stay tuned la. Harap boleh bersabar ye. Tahu dah semangat nak cari dan buat survey untuk outfit raya nanti.Hiks

Untuk pengetahuan you all, sekarang ni yang tengah hot adalah jualan tudung Bawal Chiffon bidang 50 nya. Mana tak hotnya, confirm ramai orang suka. Ena sendiri pun dah cuba try test tudung ni. Best weh! Antara sebab kenapa ena kata tudung ni best adalah:-


1) Kain chiffon ni memang selesa untuk dipakai. Siapa suka pakai shawl jenis chiffon tahu la.
2) Tak panas pula tu
3) Labuh menutup dada sebab bidang 50
4) Kemas dan senang nak dibentuk
5) Harga berpatutan dengan kualiti yang kita dapat
6) Lagi satu, bila ena buat style macam kat  gambar bawah ni, sesuai sangat kat muka ena dan labuh. I falling in loveee!










Well, ena ni perempuan juga walau tak pandai bergaya mana pun. Nafsu nak pakai tudung macam-macam jenis dan macam-macam gaya tu memang ada. Cuma ada sesetengah gaya tu tak memenuhi keselesaan ena sekiranya pilih tudung yang saiz biasa-biasa. Tapi dengan tudung bawal ni ena selesa sangat. Alhamdulillah, thanks blogger Mar sebab jual tudung bawal chiffon bidang 50 ni.

Dalam Al-Quran pun ada mengatakan seperti dalam surah An-Nur: 31

"Katakanlah (olehmu Muhammad), kepada wanita-wanita mukminat, hendaklah mereka menundukkan pandangannya dan memelihara kemaluannya, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali yang biasa nampak daripadanya, dan hendaklah mereka menutupkan kain kerudung ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suaminya, bapaknya, bapak dari suaminya, puteranya, putera dari suaminya, saudaranya, putera dari saudara laki-lakinya, putera dari sadara perempuannya, perempuan muslim (lainnya), hamba sahaya yang mereka miliki, pelayanan yang tidak mempunyai keinginan (terhadap perempuan), atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat perempuan, dan janganlah mereka memukulkan kakinya (ke bumi) agar diketahui perhiasan yang tersembunyi (pada kakinya itu), bertaubatlah kalian semua kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman agar mendapat keberuntungan "


Haaaa.. apa lagi, ena sarankan you all untuk beli tudung bawal chiffon bidang 50 dari HeartBeat.KL ni sekarang. Boleh la gayakan style tudung you all nanti, nak buat vlog pun boleh. Aaauummm! Ena dah order lagi satu tudung chiffon ni. Warna apa??? Tunggu ena gayakan ketika hari raya nanti. Mana boleh tunjuk sekarang. Cenggituwww. Ahaks.


DETAILS HEARTBEAT.KL






Kepada yang dah terjatuh hati, yang dah bernafsu tengok tudung bawal chiffon HeartBeat.KL ni, boleh la dapatkannya di bawah ini







Share

Other Article

HEARTBEAT.KL | GAYAKAN BAWAL CHIFFON UNTUK RAYA 2017
4/ 5
Oleh

4 Comments

Comments
avatar
4.6.17

Perhhh.. bnyak tu memborong tudung.. Akak x pandai la pulak pakai bawal chiffon.. Agak susah utk dibentuk kat muka ni..

Reply
avatar
4.6.17

Ina pakai apa pun cantik ;)

Reply
avatar
17.6.17

cantik Ena pakai tudung bawal digayakan macam shawl :)

Reply
avatar
21.6.17

Cantik jugak tudung ni.. Tapi takutnye susah nak pakai..

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)