Sunday, June 25, 2017

MIZZUE MALAYSIA | HANDBAG FESYEN TERKINI & BERKUALITI


MIZZUE MALAYSIA | HANDBAG FESYEN TERKINI & BERKUALITI | Ena tahu ramai kat luar sana, especially girls, memang suka dengan handbag. Pelbagai jenis handbag digayakan dengan outfits terkini masing-masing. Umpama kalau tak ada handbag ni memang tak lengkap la outfits sebagai seorang perempuan. Gittew. Tambah-tambah bagi mereka yang minat dengan fesyen gaya terkini, yang style-nya lebih simple tetapi elegant. Ye dok? Ye kannn. Ena ni yang jenis tak pandai bergaya sangat dan tak follow fesyen outbreaks pun, still tahu la taste orang zaman sekarang ni macam mana.
More Nyummy Here

Friday, June 23, 2017

JUS LUTOX DNARS | MENANGI DUIT RAYA RM1500


JUS LUTOX DNARS | MENANGI DUIT RAYA RM1500 | Baru ni ada tengok kawan ena share contest MENANG DUIT RAYA dari Dnars dekat Facebook DNARS JUS LUTOX . Syaratnya cuma hanya LIKE, KOMEN, SHARE & TAG dan HASTAG #DuitRayaDnars. InshaAllah, ada rezeki tak kemana ye dok. 1 Syawal keluar result dan pemenang dapat duit pada 2 Syawal. Fuhhh! Raya sakan weh kalau menang! Hehehe.
More Nyummy Here

Wednesday, June 21, 2017

WATSONS TRIPLE ACTION TOOTHBRUSH | BERUS GIGI YANG BERKUALITI TETAPI MURAH


WATSONS TRIPLE ACTION TOOTHBRUSH | BERUS GIGI YANG BERKUALITI TETAPI MURAH | Siapa kat sini pengguna produk penjagaan diri dari jenama Watsons? Okay tak? Lately  ni ena baru tukar serba sedikit barang penjagaan diri ke jenama Watson. Nak kata sedikit tu, emmm banyak juga sebenarnya seperti sabun badan, facial oil absorbent paper, kapas muka, tisu kotak, tisu poket dan plaster luka.
More Nyummy Here

Thursday, June 15, 2017

MY BOAT NOODLE | KINI SUDAH BERADA DI KUANTAN


MY BOAT NOODLE | KINI SUDAH BERADA DI KUANTAN | Ena seorang yang suka makan boat noodle kat My Boat Noodle, ena seorang je mesti makan 4 mangkuk atau lebih. Favourite! Boleh jadi ketagih bila makan Mee Sampan kat situ. Hiks. Sebelum ni, kalau ena turun Kuala Lumpur atau area-area situ la, baru boleh melantak kat Boat Noodle. Sekarang ni, tak perlu susah-susah dah. Kat Kuantan ni dah ada My Boat Noodle ni, Weehhuuuuuu!
More Nyummy Here

Saturday, June 10, 2017

NUTRIBROWNRICE | MINUMAN BERAS PERANG UNTUK TENAGA


NUTRIBROWNRICE | MINUMAN BERAS PERANG UNTUK TENAGA | Pejam celik, pejam celik, dah seminggu lebih kita berpuasa untuk tahun 2017 ni. Kalau sentuh pasal puasa ni, nak tanya ni, you all bersahur makan apa je? Mesti meriahkan. Lagi-lagi yang stay kat rumah tu. Bestnyaaa laaa dapat bersahur kat rumah, dapat makan masakan panas-panas, kalau dengan family boleh makan beramai-ramai dengan family dan lagi syok boleh masak makanan yang disukai. Isshhh, ena rindu dah kat rumah. Tapi disebabkan hal-hal tertentu, ena kena duduk kat hostel UIAM Kuantan ni. Hal belajar la, bukan hal lain. Hiks.
More Nyummy Here

Monday, June 05, 2017

PPZ MAIWP | APA ITU SKIM THOHIR


PPZ MAIWP | APA ITU  SKIM THOHIR | Sebagai seorang Muslim / Muslimah, membayar zakat adalah salah satu kewajiban kita laksanakan dan berdosa kalau kita buat tak tahu benda ni bagi yang sudah berkelayakan. Sentuh hal zakat ni, mesti you all tengah terfikir bagaimana untuk buat bayaran dengan mudah dan tempatnya boleh dipercaya.
More Nyummy Here

Friday, June 02, 2017

HEARTBEAT.KL | GAYAKAN BAWAL CHIFFON UNTUK RAYA 2017


HEARTBEAT.KL | GAYAKAN BAWAL CHIFFON UNTUK RAYA 2017 | Assalammualaikum you all, dah prepare ke outfit untuk raya nanti? Ena dah siap dah sebelum raya, cuma masih ada tak lengkap lagi. Apa yang tak lengkap adalah part tudung. Huaaaaaa. Ena dah ada banyak tudung, tapi still nak yang baru. Haaa, nampak tak ketamakkan kat situ. Adoiii. Astagfirullahhh! Ada sesiapa tak nak sponsor tudung raya kat ai is ni? Ahaks.
More Nyummy Here