Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Saturday, May 27, 2017

GHALIT DISTRO | CAFE HIPSTER LOKAL DI KUANTAN


GHALIT DISTRO | CAFE HIPSTER LOKAL DI KUANTAN | Cerita foodhunting kali ni ena nak share lagi satu cafe hipster yang terletak di Kuantan. Cuma kedainya tak ada tema la macam entri sebelum ni. Just bila masuk cafe ni, kita akan tahu ianya hipster. Hiks. Okay, nama cafe tersebut adalah Ghalit Distro. Mula-mula nak makan tempat lain, tapi kawan suggestkan makan kat sini, teruslah ena datang memburu kat sini bersama dengan kawan ena. Ini merupakan first time ena dengar nama kedai ni.  Sebelum ni, tak tahu pun kedainya wujud. Teruk betul. Ahaks.
More Nyummy Here

Friday, May 26, 2017

KARRATZ INDERA MAHKOTA 14 | RESTORAN BERTEMAKAN AUTOMOBILE


KARRATZ INDERA MAHKOTA 14 | RESTORAN BERTEMAKAN AUTOMOBILE | Makin lama makin banyak kedai makan best-best kat sekitar Indera Mahkota Kuantan ni. Dekat dengan tempat tinggal ena. Depan universiti ena tu, ada bangunan baru nak naik. Tak lama lagi makin meriahlah Bandar Indera Mahkota ni. Entah sempat entah tidak ena nak tengok kat sini membangun. Hiks.
More Nyummy Here

Wednesday, May 24, 2017

RESTORAN SANA SINI | KEDAI MAKAN BERTEMA UNIK DI CYBERJAYA


RESTORAN SANA SINI | KEDAI MAKAN BERTEMA UNIK DI CYBERJAYA | Hye you all, apa khabar. Lama ena tak update tempat makan menarik di ruang blog ena ni. Banyak cerita nak dikongsikan, cuma masa tu tak mengizinkan. Sobs. Okay tak nak membebel panjang sangat, entri kali ni ena nak share tempat buruan bersama blogger makanan di sekitar Cyberjaya pula. Nama kedai makan tersebut adalah Restoran Sana Sini.
More Nyummy Here

Monday, May 22, 2017

MH HOTEL | ANTARA HOTEL YANG TERBAIK DI IPOH


MH HOTEL | ANTARA HOTEL YANG BEST DI IPOH | Cuti sekolah semakin menghampiri, jadi you all semua dah ada plan nak bercuti kat mana-mana ke? Belum lagi?? Haaaa... Pada sesiapa yang belum ada idea tuuuu... jommm pergi jalan-jalan kat sekitar ke Bandar Ipoh, Perak pula. Ipoh Maliii Ipoh Maliiii! Gittew ko. Tetiba seronok pula cuti sekolah, tetiba nak patah balik zaman sekolah, tetiba rindu nak cuti panjang, tetibaaa semuanyaaa. Eeeehhhh. Ahaks.
More Nyummy Here

Monday, May 08, 2017

AYAM BRAND MALAYSIA | SELAMAT ULANGTAHUN YANG KE 125 TAHUN


AYAM BRAND MALAYSIA | SELAMAT ULANGTAHUN YANG KE 125 TAHUN | Siapa kat sini kalau beli sardin mesti pilih jenama Ayam Brand Malaysia? Kalau ye, kita geng dan you all perlu baca entri ena ni. Hiks. Okay, entri ena kali ni bukan nak share apa sangat, just sebagai pengguna sardin Ayam Brand dari ena kecil sampai la ena dewasa ni, ena nak ucapkan selamat ulangtahun yang ke 125 tahun. Perghhh! Baru ena perasan bahawa dah lama Ayam Brand ni wujud di Asia Tenggara termasuklah Malaysia yang tercinta. No wonder la kan ramai yang suka pilih sardin jenama yang ini.
More Nyummy Here

Sunday, May 07, 2017

MACHA & CO | MAKAN NASI KANDAR ATAS DAUN PISANG


MACHA & CO | MAKAN NASI KANDAR ATAS DAUN PISANG | Kisah memburu ena kali ni pula adalah kat Macha & Co. Siapa yang suka makan nasi kandar tu, meh meh baca entri ni sampai habis. Ena nak share dengan you all dimana kat sini you all boleh menikmati kesedapan nasi kandar atas daun pisang. Nak kata rare, tak juga sebab makan atas daun pisang ni memang tradisi bangsa India. So, dengan cara ni kita dapat la fefeeling makan Indian Cuisine yang sebenar. Nyummy!
More Nyummy Here

LEBAK | NIKMATI NASI GORENG KAMBING DI SINI


LEBAK | NIKMATI NASI GORENG KAMBING DI SINI | Dah lama ena tak share kisah foodhunting ena kat sini. Ni baru rajin nak share kisah memburu ena. Banyak nak bercerita ni cuma ena dahulukan entri job review dulu. Okay, kali ni ena nak share satu restoran yang menyediakan makanan untuk pagi, tengahari dan malam iaitu  Lebak. Ena berminat untuk share restoran ni sebab dah jatuh hati dengan nasi goreng kambingnya. Terbaikkk wehhh!
More Nyummy Here

Friday, May 05, 2017

ARIL GLOW | MEMBANTU MEMUTIHKAN GIGI DENGAN SELAMAT


ARIL GLOW | MEMBANTU MEMUTIHKAN GIGI DENGAN SELAMAT | Ada masalah gigi menjadi kuning yang disebabkan oleh merokok, coffee, air berkarbonat? Selesa tak dengan keadaan gigi you all sekarang? Ke you all tak perasan langsung akan perubahan pada warna gigi you all? Haaa, kalau tak perasan tu, eloklah pergi belek-belek kat cermin gigi masing-masing. For your information, ena juga salah seorang yang ada masalah gigi kuning sejak addicted minum coffee lagi. Namun, keadaan kuning pada gigi ena masih tak teruk lagi sebab ena tak merokok dan selalu gosok gigi. Cuma stain dari coffee tu masih melekat sikit-sikit dan ianya agak tak selesa bagi ena.
More Nyummy Here

Wednesday, May 03, 2017

AYAM BRAND MALAYSIA | RESEPI POPIA CENDAWA AYAM CAMPUR SARDIN


AYAM BRAND MALAYSIA | RESEPI POPIA CENDAWA AYAM CAMPUR SARDIN | Harini ena nak share satu resepi dengan you all iaitu Popia Mushroom Ayam. Ramai dah tahu resepi popia ni sebab ianya sangat mudah untuk disediakan. Tapi kali ni ena ada tambah sedikit sardin dari jenama Ayam Brand Malaysia. Ena ni kalau memasak memang suka cuba try test benda yang baru, tak pun ubah suai resepi tu.  Sedap ke tak, itulah yang jadi experiment ena. Hiks. Tapi setakat ni, Alhamdulillah, rasa makanan yang ena ubah suai tu tak mengecewakan lagi setakat ni.
More Nyummy Here