Sunday, January 15, 2017

15 TEMPAT MAKAN MENARIK DI KUALA LUMPUR DAN SELANGOR


15 TEMPAT MAKAN MENARIK DI KUALA LUMPUR DAN SELANGOR | Siapa kat sini suka makan dan suka memburu makanan macam ena? Kalau you all sebegitu, sila jadikan ini sebagai salah satu rujukan you all ye. Hiks.

Okay, entri kali ini ena nak rankingkan 10 tempat menarik yang ena dah berfoodhunting setakat ini di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor. Ena akui yang ena boleh habis cover seluruh kedai makan di negeri tersebut. Tapi ena berharap entri ena ni, dapat membantu sedikit sebanyak untuk para pembaca blog ena untuk cari kedai makan yang berhampiran.



15 TEMPAT MAKAN MENARIK

Berikut adalah kedai makan mengikut pendapat ena dan juga ena share dari tempat ke-15 dahulu. Heeee. Jom scroll dan scroll.

15) PERANAKAN PLACE, NU SENTRAL



Cuisine: Baba Nyonya
Waktu Operasi: Waktu NU Sentral Mall Buka
More Nyummy Here: Sila Klik Sini



14) NACHOS TANJAK CREW, UPTOWN DANAU KOTA


Cuisine: Western
Waktu Operasi: 9pm - Sold Out
More Nyummy Here: Sila Klik Sini


13) PAKME CORNER NASI LEMAK KEPAK, BANTING


Cuisine: Nasi Lemak + Multi Cuisine
Waktu Operasi: Malam
More Nyummy Here: Sila Klik Sini


12) SAYANG MANIS, BANTING


Cuisine: Western + Malay
Waktu Operasi: Tengah hari - Malam
More Nyummy Here: Sila Klik Sini



11) SANY CHAR KOAY TEOW, TITIWANGSA


Cuisine: Char Koay Teow + Masakan Panas Melayu
Waktu Operasi: Isnin - Ahad (4pm - 4am)
More Nyummy Here: Sila Klik Sini



10) RESTORAN SELERA MY (RSMY), SETAPAK


Cuisine: Ala-Ala Indian dan Pakistan
Waktu Operasi: Isnin - Jumaat ( 3pm-2am) , Sabtu & Ahad (12pm-2pm) 
More Nyummy Here: Sila Klik Sini


9) ALANNA'S KITCHEN, AMPANG


Cuisine: Nasi Arab + Western
Waktu Operasi: Selasa - Ahad (11am - 11pm), Isnin Cuti 
More Nyummy Here: Sila Klik Sini


8) DULANG MAS CAFE, SHAH ALAM


Cuisine: Masakan Panas Melayu
Waktu Operasi: Isnin-Ahad (12pm - 3am)
More Nyummy Here: Sila Klik Sini


7) WILLIAM CORNER, PETALING JAYA


Cuisine: Western + Malay
Waktu Operasi: Isnin - Sabtu (6pm - 2am) , Ahad (6pm - 12am)
More Nyummy Here: Sila Klik Sini


6) CAPTAIN STEAMBOAT & GRILL, KLANG


Cuisine: Buffet Steamboat & Grill
Waktu Operasi: Isnin - Ahad (6pm - 12am)
More Nyummy Here: Sila Klik Sini


5) WARUNG SAUDAGAR, BANTING


Cuisine: Kambing Bakar
Waktu Operasi: Isnin - Ahad (5.30pm - 12am), Cuti Rabu & Khamis
More Nyummy Here: Sila Klik Sini


4) ME'NATE STEAK HUB, SETAPAK


Cuisine: Western , Steak
Waktu Operasi: Isnin - Ahad (11am - 11pm)
More Nyummy Here: Sila Klik Sini


3) ZAWARA COFFEE, BANGI


Cuisine: Western
Waktu Operasi: Isnin - Ahad (10am - 12pm)
More Nyummy Here: Sila Klik Sini


2) MAKAN DALAM CAFE, BANTING


Cuisine: Western + Malay
Waktu Operasi: Isnin - Sabtu (6pm - 12am) , Ahad Cuti
More Nyummy Here: Sila Klik Sini


1) FLORA TERRACE, KUALA LUMPUR



Cuisine: Western + Malay
Waktu Operasi: Isnin - Ahad (12pm - 10pm)
More Nyummy Here: Sila Klik Sini




Dah tahu tempat makan best tu kan? Takkan nak tahu sengseorang je. Apa lagi,  SHARE laaa dan TAG NAMA member-member yang kaki makan macam ena tu juga. Go! Go! Go! Klik je button Facebook kat ruang entri ni.


Share

Other Article

15 TEMPAT MAKAN MENARIK DI KUALA LUMPUR DAN SELANGOR
4/ 5
Oleh

3 Comments

Comments
avatar
12.1.17

sedap2 semua tu

Reply
avatar
22.8.17

Assalamualaikum,

saya arif sales executive daripada Nurul Izzah Catering, jika tuan/puan/cik/en
nak pesan makanan yang enak daripada kami, boleh contact sy

arif-0139623326
saya cuba bg service terbaik untuk anda.
arif.nicsb@gmail.com

Reply
avatar
27.9.17

ini semua yg femes hispter jer.. bukan femes sedap pon. keciwa.

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)