Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Sunday, September 25, 2016

8 SEBAB UNTUK DAPATKAN HUAWEI HONOR 8


8 SEBAB UNTUK DAPATKAN HUAWEI HONOR 8 | Ena tengok sekarang, ramai yang pilih jenama Huawei sebagai telefon pintar mereka. Ena pernah juga usyar kat kedai telefon pintar Huawei ni, smart juga. Harga pun tidak terlampau mahal melampau-lampau. Kawan-kawan ena pun ramai juga guna telefon pintar daripada Huawei.
More Nyummy Here

GIVEAWAY MANGKUK TINGKAT | EL DARWENA


GIVEAWAY MANGKUK TINGKAT | EL DARWENA | Ena kali ni tengah rajinkan diri untuk join satu Giveaway (GA) yang di anjurkan oleh blogger El Darwena. Ena tertarik untuk join sebab tengok hadiahnya dapat mangkuk tingkat yang comel dan berwarna-warni. Suka sangat. Oleh itu, ena beranikan diri untuk join Giveaway yang ini. Mana tahu ada rezeki kat sini.

Ena alu-alukan para pembaca blog ena ni untuk join GA ini. Syarat-syaratnya pun tak merumitkan dan tak terlampau banyak. Boleh fullfill segala syaratnya. Nak tahu syaratnya, boleh klik GAMBAR kat bawah ni. Jom cecepat join sementara masih dalam waktunya.





TEMPOH GIVEAWAY
15/9/2016 - 15/10/2016 (11.59pm)


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN


More Nyummy Here

Thursday, September 15, 2016

PAU CENDAWAN FROZEN YANG BOLEH C.O.D | TANJUNG MALIM


PAU CENDAWAN FROZEN YANG BOLEH C.O.D | TANJUNG MALIM | Siapa kat sini suka makan pau cendawan? Pau cendawan ni jadi hot macam goreng pisang panas, tak silap ena sejak puasa baru-baru ni kan. Ena pun terjebak sekali nak membeli sebab ramai kata sedap. Lepas tu jumpa orang jual pau cendawan kat pasar malam Tanjung Malim ni, beli harga satu RM3.50. Bila makan, astagfirullah menyirap je rasa. Inti paunya secoet je, paunya punya la besar gedabak. Mengucap ena masa makan. Dah la mahal. Haishhh!
More Nyummy Here

KOLEKSI GAMBAR | LUKIS POTRAIT DENGAN MAKANAN


KOLEKSI GAMBAR | LUKIS POTRAIT DENGAN MAKANAN | Untuk gambar pelik-pelik kali ni ena nak share gambar potrait yang dilukis dengan menggunakan makanan, rempah ratus dan minuman. Lukisan ini di reka oleh Peter Wihlborg .
More Nyummy Here

SARANG ART HUB | KEDAI MAKAN BERSENI DI TANJUNG MALIM


SARANG ART HUB | KEDAI MAKAN BERSENI DI TANJUNG MALIM | Dah lama ena tak foodhunting kat tempat di mana ena dibesarkan iaitu Tanjung Malim, Perak. Untuk entry kali ni ena nak share satu kedai makan yang agak popular bagi penduduk Tg.Malim atas sebab keadaan kedainya yang cantik, hipster dan penuh dengan hasil seni. Nama kedai makan tersebut adalah Sarang Art Hub
More Nyummy Here

Monday, September 12, 2016

GULIGENG | MENGGAMIT KENANGAN PERMAINAN TRADISIONAL


GULIGENG | MENGGAMIT KENANGAN PERMAINAN TRADISIONAL | Masa ena kecil-kecil dulu selalu main permainan tradisional dengan kawan-kawan, saudara mara. Antaranya seperti ting-ting, galah panjang, sep-sep tiang kat sekolah, congkak dalam tanah, batu seremban dan macam-macam lagi. Rindu weh! Dulu mana ada smartphone, tab apa semua ni kalau nak bandingkan budak-budak sekarang yang dah advance ke depan. Oleh itu, masa ena kecil-kecil dulu lebih cenderung untuk bermain di luar rumah berbanding duduk terperap dalam rumah main segala gadjet yang.
More Nyummy Here

Sunday, September 11, 2016

PERANAKAN PLACE NU SENTRAL | MAKANAN ALA BABA NYONYA


PERANAKAN PLACE NU SENTRAL | MAKANAN ALA BABA NYONYA | Kali ni ena cuba try test foodhunting di tempat makan yang menyediakan masakan ala-ala baba nyonya. Sebab tu diberi nama Peranakan Place. Peranakan tu stand for 'Baba Nyonya'. Bukan terberanak ke apa ye. Nak tahu sedap ke tak makanan kat sini, sila teruskan pembacaan you all ye.
More Nyummy Here

Saturday, September 10, 2016

YUSU DIMSUM AKI FOODCOURT | DIMSUM HALAL DI KUANTAN


YUSU DIMSUM AKI FOODCOURT | DIMSUM HALAL DI KUANTAN | Hye hye warga Kuantan, siapa suka makan dimsum? Siapa yang teringin nak makan dimsum? Apa dimsum ni sebenarnya? Halal ke? Haaaa, untuk entri kali ni ena nak share dengan you all satu kedai makan Melayu sekitar Kuantan yang menyediakan menu dimsum ni. Nama kedai makan tersebut adalah YuSu Dimsum.
More Nyummy Here

Friday, September 09, 2016

AMEZ CARE | TUALA WANITA YANG SELESA & MENYIHATKAN


AMEZ CARE | TUALA WANITA YANG SELESA & MENYIHATKAN | Entri ini tiada sebarang isu lucah-melucah ye. Hanya sekadar perkongsian tentang hal perihal penjagaan wanita. Bukan setakat wanita je yang perlu ambil tahu, kaum lelaki pun kena alert. Terutama hal kesihatan dan kebersihan miss V wanita yang mudah terdedah dengan sebarang jangkitan bakteria atau virus yang berbahaya. Melainkan la yang kaum Adam ni nak kahwin dengan kaum Adam juga. Uhuks.
More Nyummy Here

GIVEAWAY RM400 | ASYAAMIN

GIVEAWAY RM400 | ASYAAMIN | Dah lama rasanya ena tak join mana-mana segmen dan giveaway yang telah dianjurkan oleh rakan blogger yang lain. Hari ni ena macam terlebih rajin sedikit, so ena nak join satu Giveaway yang dilancarkan oleh blogger Asya Amin.
More Nyummy Here

Friday, September 02, 2016

HARUM MALAM | MINUMAN KESIHATAN KHAS UNTUK WANITA

P/S: Wanita Yang Sedang Hamil Tidak Boleh Ambil Minuman Kesihatan Ini. Harap Maklum.



HARUM MALAM | MINUMAN KESIHATAN KHAS UNTUK WANITA |  Hello women out there, you must read this entry for your healthiness, internal and extenal. Okay, kita kembali guna bahasa ibunda kita ye. Ahaks. Hari ni ena nak share satu makanan tambahan atau omputehnya 'Supplement' yang khas di keluarkan untuk wanita selepas berkahwin dan juga wanita sebelum berkahwin. Oleh itu, jangan nak pertikaikan kenapa ena review produk ni.
More Nyummy Here

Thursday, September 01, 2016

KOLEKSI GAMBAR | KEK BERBENTUK BOTOL AIR SODA



KOLEKSI GAMBAR | KEK BERBENTUK BOTOL AIR SODA | Untuk koleksi gambar kali ni, ena nak share seorang pembuat kek yang bernama Andres Fatso telah mencipta bentuk kek yang comel bagi ena. Iaitu bentuk botol air soda seperti coca cola, orange Fanta dan Sprite.
More Nyummy Here