Thursday, September 15, 2016

PAU CENDAWAN FROZEN YANG BOLEH C.O.D | TANJUNG MALIM


PAU CENDAWAN FROZEN YANG BOLEH C.O.D | TANJUNG MALIM | Siapa kat sini suka makan pau cendawan? Pau cendawan ni jadi hot macam goreng pisang panas, tak silap ena sejak puasa baru-baru ni kan. Ena pun terjebak sekali nak membeli sebab ramai kata sedap. Lepas tu jumpa orang jual pau cendawan kat pasar malam Tanjung Malim ni, beli harga satu RM3.50. Bila makan, astagfirullah menyirap je rasa. Inti paunya secoet je, paunya punya la besar gedabak. Mengucap ena masa makan. Dah la mahal. Haishhh!
More Nyummy Here

SARANG ART HUB | KEDAI MAKAN BERSENI DI TANJUNG MALIM


SARANG ART HUB | KEDAI MAKAN BERSENI DI TANJUNG MALIM | Dah lama ena tak foodhunting kat tempat di mana ena dibesarkan iaitu Tanjung Malim, Perak. Untuk entry kali ni ena nak share satu kedai makan yang agak popular bagi penduduk Tg.Malim atas sebab keadaan kedainya yang cantik, hipster dan penuh dengan hasil seni. Nama kedai makan tersebut adalah Sarang Art Hub
More Nyummy Here

Monday, September 12, 2016

GULIGENG | MENGGAMIT KENANGAN PERMAINAN TRADISIONAL


GULIGENG | MENGGAMIT KENANGAN PERMAINAN TRADISIONAL | Masa ena kecil-kecil dulu selalu main permainan tradisional dengan kawan-kawan, saudara mara. Antaranya seperti ting-ting, galah panjang, sep-sep tiang kat sekolah, congkak dalam tanah, batu seremban dan macam-macam lagi. Rindu weh! Dulu mana ada smartphone, tab apa semua ni kalau nak bandingkan budak-budak sekarang yang dah advance ke depan. Oleh itu, masa ena kecil-kecil dulu lebih cenderung untuk bermain di luar rumah berbanding duduk terperap dalam rumah main segala gadjet yang.
More Nyummy Here

Sunday, September 11, 2016

PERANAKAN PLACE NU SENTRAL | MAKANAN ALA BABA NYONYA


PERANAKAN PLACE NU SENTRAL | MAKANAN ALA BABA NYONYA | Kali ni ena cuba try test foodhunting di tempat makan yang menyediakan masakan ala-ala baba nyonya. Sebab tu diberi nama Peranakan Place. Peranakan tu stand for 'Baba Nyonya'. Bukan terberanak ke apa ye. Nak tahu sedap ke tak makanan kat sini, sila teruskan pembacaan you all ye.
More Nyummy Here

Saturday, September 10, 2016

YUSU DIMSUM AKI FOODCOURT | DIMSUM HALAL DI KUANTAN


YUSU DIMSUM AKI FOODCOURT | DIMSUM HALAL DI KUANTAN | Hye hye warga Kuantan, siapa suka makan dimsum? Siapa yang teringin nak makan dimsum? Apa dimsum ni sebenarnya? Halal ke? Haaaa, untuk entri kali ni ena nak share dengan you all satu kedai makan Melayu sekitar Kuantan yang menyediakan menu dimsum ni. Nama kedai makan tersebut adalah YuSu Dimsum.
More Nyummy Here

Friday, September 09, 2016

AMEZ CARE | TUALA WANITA YANG SELESA & MENYIHATKAN


AMEZ CARE | TUALA WANITA YANG SELESA & MENYIHATKAN | Entri ini tiada sebarang isu lucah-melucah ye. Hanya sekadar perkongsian tentang hal perihal penjagaan wanita. Bukan setakat wanita je yang perlu ambil tahu, kaum lelaki pun kena alert. Terutama hal kesihatan dan kebersihan miss V wanita yang mudah terdedah dengan sebarang jangkitan bakteria atau virus yang berbahaya. Melainkan la yang kaum Adam ni nak kahwin dengan kaum Adam juga. Uhuks.
More Nyummy Here

Friday, September 02, 2016

HARUM MALAM | MINUMAN KESIHATAN KHAS UNTUK WANITA

P/S: Wanita Yang Sedang Hamil Tidak Boleh Ambil Minuman Kesihatan Ini. Harap Maklum.



HARUM MALAM | MINUMAN KESIHATAN KHAS UNTUK WANITA |  Hello women out there, you must read this entry for your healthiness, internal and extenal. Okay, kita kembali guna bahasa ibunda kita ye. Ahaks. Hari ni ena nak share satu makanan tambahan atau omputehnya 'Supplement' yang khas di keluarkan untuk wanita selepas berkahwin dan juga wanita sebelum berkahwin. Oleh itu, jangan nak pertikaikan kenapa ena review produk ni.
More Nyummy Here