Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Tuesday, December 27, 2016

MUUKA MALAYSIA | WAJAH NAMPAK SIHAT BERSERI DENGAN DUA PRODUK SAHAJA



MUUKA MALAYSIA | WAJAH NAMPAK SIHAT BERSERI DENGAN DUA PRODUK SAHAJA | Penat dah beli macam-macam produk skincare? Kekadang satu set skincare tu berpuluh-puluh jenis pula nak dipakai sebagai pelengkap untuk kesihatan kulit. Kalau yang jenis boleh konsisten tiada masalah. Ni kekadang terlupa nak pakai, malas nak beli yang baru kalau dah habis. Memang susah la nak dapat effect yang memuaskan. Haaa! Siapa ada masalah macam ni? Yes, ena sendiri ada masalah seperti yang ena cakapkan di atas.


Dengan menggunakan formulasi dan teknologi yang terbaru, pihak MUUKA Malaysia telah mengeluarkan produk kecantikkan dimana you all tak perlu dah nak pakai mask, essence dan serum semua tu dah. Cukup lengkap khasiatnya dalam dua produk ni je iaitu Miracle Lotion Mask dan Pinkish CC Cream. Nak tahu lebih lanjut pasal dua produk ni, jom! Ena share apa yang ena tahu pasal produk daripada Muuka Malaysia ni.


POLISHED PINK SECRET MUUKA MALAYSIA

Harga Set sebenar: RM168
Harga Set Promosi: RM99 (Free Postage)



Produk MUUKA Malaysia ini terdiri dari dua jenis, seperti yang ena bagitahu pada perenggan sebelum ni iaitu Miracle Lotion Mask dan Pinkish CC Cream. Dua produk ni mampu memberi impak yang memuaskan hati pada kulit wajah, terutama kulit orang Malaysia. Dengan formulasinya menekankan bahan-bahan semula jadi seperti Green Tea Extract, Cucumber Extract, Aloevera, Seed Oil dan pelbagai lagi, membuatkan produk ni selamat untuk digunakan. InshaAllah.

Produk Muuka Malaysia ini telah mendapat kelulusan daripada pihak KKM dan juga halal untuk digunakan oleh kita semua. Tak perlu susah hati atas bab KKM apa semua ni. Cuma sekarang, sesuai atau tidak sesuai dengan muka sahaja. Setakat ni ramai yang bagi positive feedback, ena pun dah cuba sendiri. Tiada tindak balas negative lagi setakat ni.


Miracle Lotion Mask
Harga Ala Carte: RM89


Pinkish CC Cream
Harga Ala Carte: RM79



MIRACLE LOTION MASK DAN PINKISH CC CREAM


1) Miracle Lotion Mask

Lotion ni la yang  mempunyai paling banyak khasiat untuk kulit wajah. Pakai lotion ni sahaja dah mampu menggantikan cream-cream yang lain. Lotion ini bertindak secara mendalam dan sesuai sangat dipakai sebelum you all nak pakai mekup. Dalam beberapa minit, kulit akan nampak lebih bermaya dan tidak kusam ketika pakai mekup. 




Kelebihan:
1) Mencerahkan dan menyegarkan kulit wajah
2) Mengekalkan kelembapan kulit
3) Mempunyai anti-inflammation dimana mencegah terjadinya jerawat
4) Membuang sel kulit mati dan menggantikan sel kulit yang lebih sihat
5) Mengecilkan lubang pori pada kulit wajah
6) Tamanu Oil dapat sekatakan warna kulit muka



2) Pinkish CC Cream

CC Cream ni macam foundation kiranya. Sebelum pakai bedak muka, letaklah cream ni demi untuk menaikkan lagi seri wajah ketika bermekup. Sesetengah kulit kita jadi pudar lepas pakai bedak. So, guna la CC Cream ni terlebih dahulu. 




Kelebihan:
1) Memberi kelembapan yang seimbang pada kulit
2) Melindungi kulit daripada pancaran UV yang berbahaya
3) Mempunyai kadar antioxidant yang tinggi
4) Sebagai makeup base
5) Mengembalikan ‘Pinkish’ pada wajah
6) Mengecilkan riang roma dan mencegah terjadinya bintik hitam pada kulit



CARA-CARA PENGGUNAAN

Cara penggunaannya sangat mudah. Tak perlu nak pening kepala mana satu nak pakai dulu. Dua je produknya dan mampu memberi kesan yang memuaskan hati.

Siang:
1) Cuci muka dengan pencuci muka you all
2) Picit 2 atau tiga drop Miracle Lotion Mask dan sapu pada seluruh muka
3) Lepas tu, baru pakai Pinkish CC Cream ni.
4) Better basuh tangah terlebih dahulu ye


Malam:
1) Lepas cuci muka sebelum tidur.
2) Picit 2 atau tiga Miracle Lotion Mask ni dan ratakan pada seluruh muka
3) Siap, tak payah basuh dan tak payah pakai Pinkish CC Cream



FEEDBACK DARIPADA ENA

Alhamdulillah, memang tak tipu, mudah sangat nak guna produk MUUKA ni. Tak perlu dah buang masa nak tepek banyak-banyak krim kat muka dah.  Setakat ena pakai ni, tiada lagi tindak balas yang negative pada kulit ena yang sensitive yang amat ni. Kalau tak sesuai, kulit muka ena dah start berjerawat lepas sehari guna produk yang baru ena nak cuba try test. Tapi ni tak ada. Baguslah.


Lepas ena apply lotion dengan CC cream ni, nampak kulit ena lebih bermaya dan lembut je. Best pula ena picit-picit. Ahaks. Lagi yang ena suka, parut jerawat yang ada secoet kat tepi muka ena ni dah hilang sikit-sikit. Yang tempat lain, on the way nak hilang. Happynyaaa!

Terima kasih la Muuka Malaysia bagi ena cuba produk ni. 


DETAILS MUUKA POLISHED PINK SECRET

FACEBOOK:

TESTIMONI: 

WEBSITE: 

INSTAGRAM: 

NOMBOR TELEFON:
017-201 8080


Share

Other Article

MUUKA MALAYSIA | WAJAH NAMPAK SIHAT BERSERI DENGAN DUA PRODUK SAHAJA
4/ 5
Oleh

5 Comments

Tulis Comments
avatar
29.12.16

patut muka ina makin pinkish sekarang.. okay nampak ramai kata produk ni bagus.. dila pun tgah cari produk yg sesuai dgn dila... in shaAllah dapai gaji koi beli lah.. hahaha

Reply
avatar
29.12.16

Senangkan 2 produk je dah boleh siap cantik hehehe.

Mudah kerja ;)

Reply
avatar
30.12.16

makin cantik la anak dara ni.. auummm

Reply
avatar
30.12.16

I do have sensitive skin that hard for me to find a suitable one.
But this one works for me! Yeay! ;)

Reply
avatar
4.1.17

zaza sukadgn cc cream dia sbb mmg nampak berkilat rs bila pakai

Reply