Wednesday, November 09, 2016

STEVIA GLAMOHEALTH | NAK SEDAP KE.. NAK POTONG KAKI?



STEVIA GLAMOHEALTH | NAK SEDAP KE.. NAK POTONG KAKI? | STEVIA GLAMOHEALTH | Haaa! Nak sedap ke.. Nak potong kaki? Mesti you all pilih dua-dua kannn? Bohong la kalau tak suka makanan yang sedap-sedap. Tetapi selalunya makanan yang sedap-sedap ni mempunyai kandungan gula yang tinggi, garam yang tinggi dan perisa-perisa yang kita sendiri tak ketahui. Entri kali ni ena nak tekan pasal 'GULA'.

Selama ena pergi praktikal kat hospital, penyakit paling ena gerun adalah Diabetes Mellitus (DM) atau Melayunya panggil "Kencing Manis". Memang ada penyakit yang lebih serius cuma penyakit DM ni zaman sekarang ni makin senang orang nak dapatkannya. Kena potong kaki, kena potong jari kaki, ada yang kaki dah jadi busuk. Semua ni atas sebab-sebab pemakanan juga. Yela, kat Malaysia sekarang ni macam-macam makanan yang ada dijual. Kebanyakkan makanan ni banyak sangat kandungan gula yang ada. Sebab tu sedap. Orang Malaysiakan suka makan atau minum manis-manis macam dirinya juga. Ahaks.


Nak ke kaki jadi macam ni? 

Necrosis because of DM. Bau dia, nauzubillah! Tak nak ingat bau dia macam mana. Kencing manis bukan penyakit boleh main-main. Even bukan genatic pun boleh dapat. Be aware.


Oleh itu, apa kata kali ni baca sejenak entri ena ni sebab ena nak share satu benda yang boleh menggantikan gula dan juga bagus untuk mengelak berlakunya Kencing Manis. Maybe ramai dah kenal benda ni dan maybe juga ada yang sudah mengamalkannya setelah mengetahui kehebatannya. Tapi tak mengapalah, ena nak share juga. Benda tu diberi nama Stevia.


APA ITU STEVIA?

Stevia ni adalah sejenis daun yang dikeringkan dan diprocess menjadi air manisan. Stevia ini mampu menggantikan gula yang kita guna selama ni dalam masakan atau minuman kita seharian. Rasa manisnya lebih kurang macam gula tapi khasiatnya lebih bagus daripada gula. Kalau letak dalam makanan atau minuman, setitik dua dah manis dah. Maybe ada rasa kelainan sedikit tapi.....haaa haaaa nak sedap keee nak potong kaki?? Uhuks.  Pilih laaaa ye masing-masing.

Ena sekarang tengah latih diri untuk kurangkan gula dalam minuman dengan menggantikan gula-gula tu ke Stevia. Ena pilih Stevia Glamohealth yang bakal ena dedahkan segala kelebihan stevia daripada jenama ni. Berikut adalah kelebihannya




KELEBIHAN STEVIA GLAMOHEALTH 

1) Mengurangkan dan mengawal kadar gula dalam darah 
2) Mempermudahkan pembuangan air kecil
3) Memberikan tenaga pada badan untuk melakukan aktiviti seharian
4) Membantu meningkat sistem penghadaman
5) Mengatasi masalah insomnia atau susah nak tidur malam
6) Mengurangkan berat badan yang berlebihan
7) Meredakan kesakitan pada tekak

Hanya dalam satu botol yang kecil ni dah mengandungi macam-macam khasiat yang boleh kita dapatkan. Dan dalam setiap sajian tu bukan semua kita kena letak. Haaa, berikut adalah cara-cara nak menggunakannya.



Cara-Cara Menggunakan Stevia Glamohealth

1) Titiskan dalam minuman atau makanan secukup rasa
2) Titiskan 2 kali dalam mulut sebelum tidur
3) Titiskan 2 kali dalam mulut untuk meredakan keradangan pada tekak



BOLEH KE PESAKIT KENCING MANIS AMALKAN STEVIA?




Sangat sangat digalakkan! Dah tak perlu risau nak makan atau minuman yang manis dengan adanya stevia ni. Bermaksud, gantikan gula dengan stevia. Ena selalu perhatikan mereka yang ada diabetes ni selalu masak makanan atau buat air tawar-tawar. Tak perlu dah sebenarnya! Letak je stevia ni, dah ada manis dalam makanan atau minuman. Nyumnyum. Okay, berikut adalah beberapa golongan yang boleh amalkan stevia ni.


Golongan Yang Boleh Ambil Stevia
1) Lelaki dan perempuan semua peringkat umur (Bayi 0-5 Tahun tidak boleh)
2) Ibu yang mengandung yang mempunyai GDM iaitu kencing manis ketika mengandung
3) Body builder 
4) Pendiet Atkins
5) Pesakit kencing manis / DM
6) Semua lapisan masyarakat





Ena suka Stevia Glamohealth  ni sebab botolnya kecil yang diperbuat daripada plastik dan mudah bawa kemana sahaja. Tak perlu risau tak muat beg ke atau pecah dalam beg. Hanya perlu pastikan penutupnya ditutup dengan rapi supaya isi stevia ni tak tumpah.

Selepas tu, sikit je letak dah boleh buat minuman atau makanan tu jadi manis. Manis-manis stevia gittew. Sedap! Badan rasa tak berat sangat dan diri juga tak mudah mengantuk. Tapi lately ni ena mudah mengantuk sebab diri dalam keadaan yang sangat rushing dan tertekan. Sobs! Doakan ena ye supaya dapat jaga diri ni even dalam kesibukkan.



DETAILS STEVIA GLAMOHEALTH

RM55 (Semenanjung)
RM60 (Sabah & Sarawak)


Oleh itu, ena sarankan you all untuk dapatkan Stevia Glamohealth. Tak rugi beli sebab haaa...nak sedap keeee nak potong kaki?? Tak salah pun nak ubah kehidupan ke arah yang lebih sihat. Maybe memula rasa susah sedikit sebab badan tak biasa lagi dengan perubahan. Lama-lama akan jadi okay, ena dah merasainya. Yeahhh!

Kepada yang ingin beli atau membuat sebarang pertanyaan, you all boleh hubungi pihak mereka. Bawah ni ena sharekan link-link yang boleh membawa you all kepada pihak Stevia Glamohealth ni.




FACEBOOK


WEBSITE


NOMBOR TELEFON
+60 13-673 2012 / 0102826344

COD
Hanya di area SENAWANG sahaja




Share

Other Article

STEVIA GLAMOHEALTH | NAK SEDAP KE.. NAK POTONG KAKI?
4/ 5
Oleh

6 Comments

Comments
avatar
9.11.16

ena.. mak akak guna stevia ni sebab dia kencing manis.. pernah luka skit bahagian kaki mmg lambat nak baik. suruh g hospital cuci dia dah takut kang kena potong katanya

Reply
avatar
9.11.16

Alamak seram pulak tgk kaki tu.. adesss!!

Reply
avatar
16.11.16

betul,orang melayu ramai kencing manis kan... so, jagalah kesihatan awal2 ni sementara masih sihat. :)

Reply
avatar
16.11.16

ok sgt scary.. mmg tak nak la kene potong kaki.. ni pun dh terkene diabetes... skrg smua makan kene jaga..

Reply
avatar
16.11.16

sy pun guna stevia ni :) taknak kaki jadi mcm tu huhuhuhu

Reply
avatar
11.12.16

stevia memang bagus jugak untuk diet. btw sy datang follow sini :)

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)