Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Friday, October 21, 2016

EZBUY MALAYSIA | SHOPPING ONLINE YANG MUDAH, MURAH DAN SELAMAT


EZBUY MALAYSIA | SHOPPING ONLINE YANG MUDAH, MURAH DAN SELAMAT | Bila jadi seorang pelajar ni, memang semua nak kena bajet termasuklah dari sector kewangan dan juga waktu. Tambahan pula, macam ena ni memang banyak menghabiskan masa depan laptop atas sebab-sebab yang tertentu. Nama pun tinggal di hostel, wifi free, alamatnya senang la nak meng"online”. Bak orang kata rezeki jangan ditolak.

Bila ada wifi ni, selalu juga ena layan website shopping online yang best-best. Well, ena ni lebih rajin membeli secara online dari pergi beli barang kat kedai sebab jimat masa. Pengalaman sepanjang ena membeli secara online, barang-barangnya cantik juga. Apapun, memang kena pandai pilih website dan pandai buat perbandingan. Kekadang indah gambar daripada rupa sebenar. Harga mahal tapi sampai-sampai itu tak kemas ini tak kemas. Namun, setakat ni majoriti barang online yang ena dapat, memuaskan hati ena.


APA ITU EZBUY MALAYSIA



Haaa! Kali ni ena tertarik untuk share satu website shopping online yang diberi nama EZBUY. Salah satunya ena tertarik adalah harga postagenya murah serendah RM8.80 sahaja, tanpa ada had kuantiti barang. Wallaawehhh! Mahu tak gila ena jadinya.

Masuk je websitenya, terus ena jadi rambang mata. Tak tahu nak beli apa. Pelbagaian ada jual kat sini dengan harga yang berpatutan. Ada yang selama ni ena cari kat tempat lain tetapi tak jumpa lagi. Bila usya dan usya kat Ezbuy, fuhhh! Tak tahu nak pilih yang mana pula. Serius! Kalau nak cari barang yang up-to-date dan juga comel-comel, boleh la membeli belah kat shopping online Ezbuy.

Berminat tak? Haaa, meh meh ena ajar macam mana nak beli. Well, untuk memudahkan urusan you all membeli online kat sini. Ada beberapa step yang you all kena laksanakan. Kalau tak, you all sendiri yang pening nanti.



1) Buka website EZBUY dan daftar / Register diri you all. Sesiapa yang register akan dapat VOUCHER sebanyak RM15. Banyakk tuuuu. Follow segala arahan yang di kehendaki. Bila dah siap, cari la barang you all nak. Nak ikut kategori pun boleh, nak usya secara random pun boleh.


P/S: Untuk OTP tu untuk dapatkan code verification untuk register. Lepas you all letak nombor telefon, klik “SEND OTP”. Nanti dapat code melalui msg, masukkan code dan baru boleh klik “Register”.


2) Pilih la kategori yang you all suka dan hendak memilikinya. Nak barang di bawah kategori prime service sahaja pun boleh, nak barang dalam range harga yang you all nak pun boleh. Bila dah minat dengan barang tu, bawa cursor ke gambar tersebut dan klik icon "Gambar Troli” 




3) Bila dah klik, akan keluar gambar rajah kat bawah ni.


a) Pilih warna / corak yang you all minat
b) Pilih kuantiti yang you all nak
c) Dah puas hati klik ‘Add To Chart’
d) You all boleh check barang yang you all dah pilih kat situ. Nak delete pilihan pun boleh sebelum buat confirmation dan pembayaran


POTONGAN 15% POSTAGE  DI EZBUY MALAYSIA

Haaa, kepada yang nak dapat diskaun lagi untuk postage, nah masukkan code ezsh15 untuk you all semua. Apa lagi, mari grab diskaun ni sementara masih available. Yang pasti kena membeli belah dulu la kat Ezbuy



KELEBIHAN MENGGUNAKAN PRIME SERVICE DI EZBUY MALAYSIA

Apa kebenda Prime Service pula ni. Okay, cuba hadam gambar kat bawah ni. Apa yang you all faham?



Beli unlimited kuantiti barang tapi harga postage RM8.80 sahaja? Haaaa betul tu!! Beli la apa pun yang you all nak, meja, kerusi, khemah, beg travel dan pelbagai lagi la. You all hanya buat bayaran RM18.80 untuk sebulan / RM188.80 setahun sahaja. Mahal ke? Murah kannn demi dapat layan macam VVIP gittewww.

So macam mana nak dapat Prime Service ni?




1) Buka website ezbuy.my dan click ‘PRIME PAGE'
2) Seterusnya macam cara nak beli yang ena dah ajar kat atas. Tapi terlebih dahulu kena purchase shipping trial 1 month atau 1 year. Pilih la ikut kemampuan sendiri.





Kebanyakkan barang yang di jual kat Ezbuy ni datangnya daripada luar negara seperti China, USA dan lain-lain lagi. So, kebiasaannya international shipping fees akan mahal. Makin banyak kuantiti barang yang kita beli, lagi mahal shipping fees nya. Ini gunanya Prime Service. Tak payah dah bayar mahal-mahal beratus ringgit sekali beli untuk shipping fees.





BEST SELLING PRODUCT DI EZBUY.COM

Pernah tak you all rasa nak beli hadiah apa untuk orang-orang yang you all sayang? Ena pernah. Bab memilih hadiah ni memang ena selalu blur. Kalau pergi beli kat kedai pun, lagi blur dan juga memenatkan. Penat sebab nak berfikir. Ahaks.

Bagi sesiapa yang macam ena ni, ena suggestkan you all ke website shopping online ni dan klik ‘BEST SELLER’. Banyak sangat choices kat situ. Sambil scroll-scroll tu mana tahu dapat ilham nak beli hadiah apa. Harga pun berpatutan. Lepas tu, setiap pembelian you all, akan dapat unique selling points juga tau.

100 credits = RM1.00
500 credits = perkenalkan kawan-kawan pasal website ni dan dia beli something kat situ.





Haaa apa tunggu lagi, meh la ramai-ramai usya ke website ni. Semoga dapat menunaikan hasrat you all untuk membeli barang secara online. Jangan lupa, share juga hal ni pada kawan-kawan atau keluarga tau. Terima kasih



Share

Other Article

EZBUY MALAYSIA | SHOPPING ONLINE YANG MUDAH, MURAH DAN SELAMAT
4/ 5
Oleh

8 Comments

Tulis Comments
avatar
21.10.16

Akak pon lagi suka shopping online. Jimat masa, jimat tenaga.. Tambah2 dengan ada anak kecik skg ni, memang payah dah nak berjongket mcm dulu.. Gugugu~

Reply
avatar
23.10.16

hai, macam-macam kedai ade, lazada lah 11 street lah, ezbuy ni baru first time dengar. selamat bershopping semua!

Reply
avatar
26.10.16

kira ok la juga klu dpt service tip-top kan... hehe

Reply
avatar
26.10.16

Alhamdulilah bagus kongsikan manafaat ezbuy ni sebab akak dah semak satu-satu barang memang murah macam perabot dan lain2...hebat juga memudahkan kita yang tak banyak masa untuk survey di kedai terus boleh semak dalam 1 online je...i likeeeee !

Reply
avatar
27.10.16

rajin beli kt Lelong.my je..sebab situ macam semua ada, pilihan pun banyak.malas nak pegi site lain, nak kena register bagai..takpun lazada je :P

Reply
avatar
7.11.16

mudah je..tak perlu ke luar negara dah :)

Reply
avatar
9.8.17

Salam sis nape ya sy letak no ohme tp sy xdapat msj dri phne sy?

Reply
avatar
9.8.17

Salam sis nape ya sy letak no ohme tp sy xdapat msj dri phne sy?

Reply