JOYMIX CHIASEED | HEBAT SANGAT KE CHIASEED NI?

by - Wednesday, October 26, 2016



JOYMIX CHIASEED | HEBAT SANGAT KE CHIASEED NI? | Hebat sungguh ke chiaseed ni? Sekarang ni macam dah feymes chiaseeds ni. Dan ada yang diperkatakan chiaseeds ni boleh menguruskan badan. Sungguh ke? Zaman dulu kala mana ada dengar pasal chiaseeds ni, sekarang ramai yang baru sedar akan kehebatannya. Tapi macam ena katakan tadi, benarkah apa yang orang lain katakan?

Ena pun tahu pasal chiaseeds ni daripada mulut kawan-kawan sekeliling ena. Dah lama dah tahu cuma ena tak pernah amalkannya selama ni. Sekadar dengar sahaja dan dalam mindset ena ingat chiaseeds ni adalah detox. Bila dah jumpa dengan pakar chiaseeds, baru tahu akan kehebatan sebenar chiaseeds ni. Haaa, nak tahu sila scroll entri ni ye sampai habis. Nanti jumpa la tu kehebatannya.


Nak tahu syarat-syarat, boleh baca di last entry ni. Cepat! Untuk10 orang terawal sahaja!



KEGUNAAN CHIASEEDS

Sejak akhir-akhir ni, ena pula terjebak dengan chiaseeds ni. Bila minum air kosong, memang tak sah kalau tak letak chiaseeds. Setiap petang kalau ena pergi jogging, sebelum jogging minum air kosong campuran chiaseeds dan lepas jogging pun ena minum air ni. Dah terbiasa. Memang ena dapat rasa perbezaan ketahanan badan ena kalau minum air dengan chiaseeds dengan minum air kosong biasa sahaja. Badan kurang penat dan kurang rasa dahaga bila jogging.




Jenama yang ena tengah amalkan dan ena tertarik untuk mencubanya adalah jenama JOYMIX. Hal ini sebab chiaseeds Joymix sangat berkualiti dan sangat murah untuk dapatinya. Kalau you all tengok melalui botolnya, macam mahal je harga. Sebab tu ena suka chiaseeds Joymix. Kalau tak percaya, semak sendiri. Bawah ni ena tunjuk chiaseed macam mana yang bagus dan tidak bagus.


Chiaseeds yang bagus warna hitam berkilat. You all boleh cek sendiri. Ambil chiaseeds tu, halakan lampu telefon. Nanti you all boleh nampak sendiri rupa chiaseeds tu bagus ke tak.




Haaa, chiaseeds ni bukan sekadar boleh letak dalam air sahaja. Kalau nak masak nasi dengan chiaseeds pun boleh. Macam ena buat. Memula sengaja cuba letak chiaseeds bila masak nasi, ingat tak menjadi apa-apa. Rupanya lebih better kalau letak chiaseeds ni. Berlipat kali ganda khasiat nasi tu sebenarnya. Tak mengganggu rasa asli nasi tu pun.


Masa masak nasi, tabur chiaseeds dalam air nasi

Tadaaaaa. Dah jadi. Lepas tu, makan la macam biasa dengan lauk yang you all suka



CARA PENYEDIAAN CHIASEEDS

Dibawah ni ena share cara nak letak chiaseeds dalam air minuman. Cara ni cara basic. Kalau you all nak buat pencuci mulut ke, nak masak dengan nasi ke. Cara buatnya sama sahaja, rendam dalam air selama 10 minit bagi chiaseeds tu menyerap air-air disekelilingnya.



Ambil sesudu chiaseeds. Sudu telah dibagi dalam setiap botol. Letak dalam apa jua minuman atau makanan you all.

Gaul / goncang air selama 10 minit

Dah boleh minum.



KELEBIHAN CHIASEEDS JOYMIX

Haaa, ni ena nak share serba sedikit tentang kehebatan dan kelebihan chiaseeds Joymix ni. Ni pun ena dapat info daripada orang yang lebih arif pasal chiaseeds ni dan juga pengasas kepada chiaseeds jenama Joymix. Dan mindset ena mengatakan chiaseeds ini adalah detox sudah berubah kerana sebenarnya chiaseeds ni sejenis makanan yang mengandungi zat-zat yang berkhasiat untuk badan. Bukan semata-mata untuk menguruskan badan.

Jom, berikut adalah antara kelebihan yang ada.




1) Mengandungi Omega 3, fiber dan protein yang tinggi. Dan juga diperkaya dengan mineral dan antioksida.

2) Mampu mengurangkan kadar kolestrol yang tinggi dalam badan dan sekali gus mengelakkan sebarang penyakit yang berkaitan dengan jantung kita.

3) Mengawal kadar gula dalam darah. Sesuai bagi mereka yang ada penyakit Diabetes atau bahasa kampungnya kecing manis.

4) Haaa, yang mana ada masalah pembuangan air besar tu, boleh la amalkan chiaseed Joymix ni ye setiap hari. Kasi smooth sistem pencernaan you all.

5) Mudah jadi kenyang lepas minum air dengan chiaseeds. So sekali gus dapat mengurangkan berat badan yang berlebihan. Itu sebab chiaseeds ni bukan detox.

6) Jangan risau bagi ibu yang menyusukan anak untuk amalkan chiaseeds Joymix ni. Ianya sangat elok malah sangat disarankan untuk ibu-ibu diluar sana untuk amalkannya setiap hari.


PERLU KE PILIH CHIASEEDS JOYMIX?

Mestilah perlu! Serius, ena sangat sarankan you all beli chiaseeds daripada jenama JOYMIX. Hal ini kerana pihak mereka sangat menjaga kualiti kesegaran chiaseeds ni. Sampaikan bungkusan chiaseeds ni dititikberatkan supaya chiaseeds tersebut tidak rosak dan tidak hilang khasiatnya. Kebanyakkan chiaseeds mudah rosak atas punca bungkusannya terdedah dengan cahaya matahari.


Yang ni bekas yang lama

Yang ni bekas terbaru. Lebih selamat dan berkualiti


Selain itu, harganya hanya RM40 sahaja. Murahkannn. Nampak dari luaran macam harga dah seratus lebih, padahal murah je. Sebab tu ena lebih cenderung untuk pilih jenama ni. Nak dapat pun senang. Haaa nak tahu cenggane nak dapatkannya, boleh rujuk kat bawah ni.


CARA DAPATKAN CHIASEEDS JOYMIX

Senang sahaja, you all boleh dapatkannya di Lazada.my, 11street.my dan Groupon.my. Kalau secara offline you all boleh direct pergi ke Mplus Pharmacy di Bangsar Village, Damen USJ dan PJ Atria. 

Kalau nak dapatkan harga yang lebih murah, nah ena nak bagi code ni dan you all boleh dapat diskaun sebanyak RM10 setiap kali pembelian. Tapi hanyak valid di website rasmi JOYMIX sahaja. Hanya 10 orang sahaja yang bertuah, siapa cepat dia yang dapat. Lai lai lai.



CODE DISKAUN RM10:
SEEDINA10

TARIKH TAMAT: 
7/9/2016 - 31/10/2016

SYARAT:
-Tiada had pembelian
-Hanya untuk Natural Chiaseeds (2 x 400g) sahaja
-Hanya pembelian di www.joypremix.com




You May Also Like

11 Comments

  1. Dah banyak kali baca mengenai chiaseed nie..
    Masih lagi mengkaji dan membaca..
    Dah kena mula mencari nie..

    Posting terbaru AM
    Fibroid - 10 Tips Pemakanan Yang Ramai Abaikan


    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    ReplyDelete
  2. macam menarik sangat je nie..chia seed ni tak banyak pendedahan cuma org war-wargitu-gitu je..tapi ni dah tahu rasa mcm best jek chiaseed nie

    ReplyDelete
  3. Bagus tau.. Yanie pun amalkan sekarang ddalam setiap minuman..

    ReplyDelete
  4. Akak baca entry awk bru akak tahu apa tuh chiaseeds nih...hahaha....teruk sungguh

    ReplyDelete
  5. Hello ! This is not spam! But just an invitation to join us on "Directory Blogspot" to make your blog in 200 Countries
    Register in comments: blog name; blog address; and country
    All entries will receive awards for your blog
    cordially
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    +++++
    Hello! Ini bukan spam! Matlamat hanya jemputan untuk menyertai kami di "Direktori Blogspot" untuk membuat blog anda di 200 Negara
    Mendaftar dalam komen: Nama blog; alamat blog; dan negara
    Semua penyertaan akan menerima anugerah untuk blog anda
    hormatnya
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Hello ! This is not spam! But just an invitation to join us on "Directory Blogspot" to make your blog in 200 Countries
    Register in comments: blog name; blog address; and country
    All entries will receive awards for your blog
    cordially
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    +++++
    Assalammualaikum! Ini bukan spam! Matlamat hanya jemputan untuk menyertai kami di "Direktori Blogspot" untuk membuat blog anda di 200 Negara
    Mendaftar dalam komen: Nama blog; alamat blog; dan negara
    Semua penyertaan akan menerima anugerah untuk blog anda
    hormatnya
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Hehe lea pown pengguna chia seed ni jugakk.. Ramai cakap leh kurus.. Tapi entoh le betoi ke tidak..

    ReplyDelete
  8. Wahhh ramai dah try ni kot... Menarik gak ni...siap boleh letak kat nasi...hehe nnt nk try lah...tq share!

    ReplyDelete
  9. masa first guna chiaseed ni dulu mcm geli je tengok dia jadi segumpal dlm air. dh mcm telur kutu dah. tp despite of that chiaseed ni mmg byk khasiat!

    ReplyDelete
  10. Murah lah Chia seed ni, boleh beli. Biasa beli kat AEON yang tu boleh tahan mahal gak >_<.
    thanks for sharing this info!

    ieyra h. | latest blog post: Catrice Blush Palette Review

    ReplyDelete