PAU CENDAWAN FROZEN YANG BOLEH C.O.D | TANJUNG MALIM

by - Thursday, September 15, 2016


PAU CENDAWAN FROZEN YANG BOLEH C.O.D | TANJUNG MALIM | Siapa kat sini suka makan pau cendawan? Pau cendawan ni jadi hot macam goreng pisang panas, tak silap ena sejak puasa baru-baru ni kan. Ena pun terjebak sekali nak membeli sebab ramai kata sedap. Lepas tu jumpa orang jual pau cendawan kat pasar malam Tanjung Malim ni, beli harga satu RM3.50. Bila makan, astagfirullah menyirap je rasa. Inti paunya secoet je, paunya punya la besar gedabak. Mengucap ena masa makan. Dah la mahal. Haishhh!

Lepas tu, sampai ke sudah ena jadi trauma nak beli dah. Takut terpedaya dengan luaran, padahal inti hampeh. Namun, sekarang ni ena dah tahu nak beli pau cendawan yang sedap kat mana. Tapi jenis frozen la. Bermakna kena kukus sendiri. Baru-baru ni, isteri kepada penyewa rumah ayah ena beri dua bungkus pau cendawan ni. Memang terbaiklah pau cendawannya. Isi padat, sedap pula tu. Terasa lemak-lemak cendawan dengan ayam. 



Apa lagi, sekejap dah habis dua bungkus. Hari ni ena order lagi dua bungkus. Nak bawa balik ke universiti. Tapi tengah fikir macam mana nak kukus ni. Ahaks. Try and error jelah nanti. 


AREA YANG BOLEH C.O.D

Yang menjual pau cendawan frozen ni nama dia Farhana. Kak Farhana ni tak buat secara postage, yela makanan kan. Takut jadi pape nanti. So, hanya boleh buat Cash Of Delivery (COD) sahaja. Tempat yang boleh available adalah:-

1) Tanjung Malim

2) Slim River
3) Kuala Lumpur 

4) Teluk Intan


CARA NAK ORDER

1 bungkus: RM12

Kalau you all berminat, you all boleh order dengan kak Farhana ni dengan contact sahaja dia. Ena bagi nombor kakak ni kat bawah ni. Memang tak menyesal kalau beli sebab inti dia banyak dan sedap. Ena pun akan repeat order lagi ni. Terbaikk!



NOMBOR TELEFON
019-5456624 (Kak Farhana)


You May Also Like

13 Comments

  1. Alaaa. nape takde kat tempat kita.. Geramnya.. wooo. T__T

    ReplyDelete
  2. sabar je la kalau dapat pau yg inti secoet T^T
    sedapnya pau cendawan tu. mana nak cari nie? XD

    ReplyDelete
  3. 1st time tengok pau cendawan ni..nampak sedap..nyum..nyum..

    ReplyDelete
  4. Amboiiii intiiiiiii !! Kemain meriah !!! Akak nak try buat sendiri tak jadi2 lagi pau-nya. Balik rumah mak asyik masak benda lain je.. haha

    ReplyDelete
  5. Ena beli lah periuk doraemon mcm kak juju tu boleh kukus anytime kt universiti tau...lg satu bukan setakat kukus boleh masak mini2 gitu hehe...best ye pau cendawan

    ReplyDelete
  6. tak pernah makan lagi.. tapi kak tb memang suka pau .. nyum2... teringat kat kungfu panda le pulok.. ki3

    ReplyDelete
  7. Alaa takde dealer temerloh ke sedapnya teringin nak makan tak dapat lagi huhu tunggu balik kl la jawabnya...

    ReplyDelete
  8. Setakat ni tak pernah rasa lagi pau cendawan..

    ReplyDelete
  9. dari bulan puasa haritu nampak tapi tak pernah jumpa dan cuba lagi. tak sanggup nak beratur panjang time tu :D

    ReplyDelete
  10. Pau cendawan ni kat Teluk Cempedak ada jual kan nak cuba lah nanti hehehe..

    ReplyDelete
  11. Teringin nak rasa..area dekat-dekat ni tak jumpa pula

    ReplyDelete
  12. ahhhh first time dengar pau cendawan! sy suka pau ayam bbq :p mesti sedap kan yg niii

    ReplyDelete
  13. dari dulu sampai la sekarang tak makan lagi paw cendawan ni .. haha . rasa lain ke ? atau bentuk je lain ?

    ReplyDelete