Wednesday, August 10, 2016

LOTENG | TEMPAT LEPAK DI TELUK CEMPEDAK PAHANG


LOTENG | TEMPAT LEPAK DI TELUK CEMPEDAK PAHANG | Sejujurnya, sejak kebelakangan ni ena dalam kondisi yang agak tertekan sedikit. Tekanan datang daripada beberapa arah, biasalah lumrah kehidupan. Untuk tangani stress yang ada, ena lebih suka selesaikan dengan pergi jalan-jalan makan angin. So, ena pun ajak kawan-kawan ena pergi tengok wayang sambil take our meals kat luar UIAM.

Cerita terbaru kat wayang iaitu cerita Suicide Squad. Ena pilih untuk tengok cerita ni sebab ramai kata best, so moh ler cuba try test. Haaa, nak tahu best ke tak nantikan entri ena seterusnya sebab entri kali ni ena nak share satu tempat lepak yang ena pergi foodhunting. Sambil foodhunting sambil makan angin sambil cari Pokemon. Ehh! Ahaks. Nama tempat tersebut adalah Loteng, Teluk Cempedak. Lepas tengok wayang, ena lepak kat sini pula dengan kawan-kawan ena.



LOTENG, TELUK CEMPEDAK PAHANG




Lokasi Loteng ini terletak di Teluk Cempedak, Pahang. Betul-betul atas Starbuck dan Seven Eleven, juga berhadapan dengan KFC. Kalau sesiapa selalu mai Teluk Cempedak ni dulu, tempatnya adalah Nasi Kukus Mama dulu. Sekarang Nasi Kukus Mama dah tiada.

Loteng Teluk Cempedak ini menyediakan minuman dan makanan untuk santai-santai. Tak ada  sangat makanan yang berat sangat. Sekadar kalau nak rilexkan pemikiran sambil angin tepi pantai, boleh la datang lepak kat sini. Okay, untuk waktu operasi, you all boleh tengok kat bawah ni.




MASA OPERASI
Setiap Hari Buka
Masa: 12pm - 12am



MENU YANG DIPILIH

Sebelum datang ke sini, ena dah makan kat tempat lain. So, ena pilih menu yang ringan dan santai. Ena just nak duduk lepak dengan kawan-kawan sambil melepaskan beban kat kepala ni ke dalam laut Teluk Cempedak. Ahaks.

Cha-Yen (Thai Milk Tea), Watermelon Freeze, Durian Cheesecake




FEEDBACK DARIPADA ENA

Keadaan dan kondisi tempat Loteng ni dah menarik bagi ena. Ada dua tingkat, ena suka duduk kat atas sekali sebab memang nampak permandangan laut Teluk Cempedak dari atas. Angin pun sedap je menepuk nampar muka ena. Syokk la kalau nak lepak, bergosip, berbincang kat atas ni.




Untuk makanan dan minuman, kalau tengok harga dah okay cuma rasa kurang sedikit. Pilihan makanan pun tak banyak sangat. Tapi tengok dapurnya pun macam terhad nak buat macam-macam. Apapun bekas airnya nice, kalau dapat penutup warna pink lagi aauuumm aummmm. Ahaks. Ena masih simpan kat bilik ni jadikannya sebagai cawan pula.




Namun, kalau pelbagaikan lagi menu makanan, mesti lagi menarik dan lagi orang ramai nak mai sini. Next time, boleh la lepak kat sini lagi. Nak bergambar pun cantik juga.



DETAILS LOTENG TELUK CEMPEDAK, PAHANG




Kepada yang ingin usya dengan lebih lanjut, boleh terus ke Instagram dan Facebook official mereka. Ena akan share link kat bawah ni. Semoga dapat menolong you all.



FACEBOOK

INSTGRAM



Share

Other Article

LOTENG | TEMPAT LEPAK DI TELUK CEMPEDAK PAHANG
4/ 5
Oleh

10 Comments

Comments
avatar
11.8.16

dah lama tak p sana. mcm best air tu

Reply
avatar
11.8.16

view nampak cantik... kalau nak lepak zaman bercinta sesuai la tempat gini hahahaa

Reply
avatar
11.8.16

nice la loteng ni. :) lepas ni boleh jelajah

Reply
avatar
11.8.16

memang duk atas loteng la ye ina..

Reply
avatar
11.8.16

alahaiii best nyer dik!! kalao tersesat ke sana confirm nak pegi!

Reply
avatar
12.8.16

Air teh tu nampak sedap giler dekat pekat likat.. kompom sedap nihhh

Reply
avatar
12.8.16

wah bestnya..masa pegi 3-4 tahun lepas takde lagi ni..

Reply
avatar
13.8.16

Tergoda Cik Nad tengok thai tea tu..emmm..seronok kan dapat lepak dgn kawan2 sambil minum santai2 gitu..enjoy ur day dear..;)

Reply
avatar
15.8.16

dah lama tak balik kuantan. x sangka ade yang makin menarik. boleh cuba ni.

saya blogger baru. done follow =)

Reply
avatar
24.8.16

botol die comel betul

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)