Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Wednesday, August 31, 2016

7 KELEBIHAN COFFEE YANG MENAKJUBKAN PADA KULIT


7 KELEBIHAN COFFEE YANG MENAKJUBKAN PADA KULIT | Selama ni kita tahu bahawa coffee ni mampu menyegarkan tubuh badan seseorang itu pada waktu pagi. Bagi mereka yang suka minum coffee laa macam ena. Namun, you all tahu tak coffee ni sebenarnya banyak kelebihannya terutama pada kulit kita.

Untuk pengetahuan you all, kandungan Caffeine dalam coffee mampu merawat serta mengurangkan kemerahan atau keradangan pada kulit kita. Hal ini telah dikaji oleh pengkaji dari luar negara seperti di Seoul National University dan  University of Tennessee dengan memasukkan sedikit caffeine dalam skincare untuk membuktikan bahawa caffeine ini dapat membantu menyihatkan kulit.



7 KELEBIHAN COFFEE YANG MENAKJUBKAN PADA KULIT


Okay, ena nak share la sedikit ilmu tentang kelebihan coffee ni. Ena pun baru selidik lebih dalam pasal coffee ni yang ditulis oleh beberapa pengkaji luar sana. Ena sendiri terkejut akan kelebihan coffee ni sebenarnya. Jom baca, ena dah translatekan untuk you all. 



1) Mengurangkan mata yang bengkak

- Apabila sapu Coffee yang mengandungi caffeine di atas kulit, mampu mengecutkan saluran darah dan sekali gus mengurangkan bengkak di mata. 

2) Menanggalkan sel-sel kulit yang mati
- Mengikut kajian, bagi mereka yang kulit menggelupas, ambil sedikit coffee ni dan jadikan scrub pada kulit tersebut. Hal ini kerana coffee memang elok untuk menanggalkan kulit yang telah mati.

3) Menegangkan kulit
- Coffee mampu mengelakkan faktor penuaan. Mampu mengembalikan kulit yang sudah berkedut kepada kulit yang sihat dan tegang. Caffeine juga boleh membuang selulit jika disapu pada kulit.

4) Mencerahkan kulit
- Biji coffee yang dihancurkan mampu mencerahkan kulit yang kurang bermaya atau kusam.

5) Menyihatkan dan membuatkan rambut berkilat 
- Lumurkan scrub coffee pada rambut, mampu mengilatkan rambut yang tak berapa nak cantik. Terutama mereka yang mempunyai rambut yang lebat

6) Melebatkan rambut
-Bagi mereka yang ada masalah rambut gugur atau rambut berkurangan, bolehlah lumur rambut dengan serbuk coffee. Coffee mampu meransangkan rambut yang baru untuk tumbuh.

7) Menghitamkan rambut
- Coffee juga mampu menghitamkan rambut bagi rambut yang nampak tidak sihat atau tidak bermaya. Tak perlu guna bahan lain yang mempunya bahan kimia yang kita sendiri tak tahu apakebendanya tu.


ROYAL COFFEE SCRUB 




Haaaa, disebabkan coffee ni mempunyai kelebihan pada kulit dan juga rambut, ena nak share satu scrub coffee yang ena dah cuba beberapa hari ni iaitu Royal Coffee Scrub. First time ni ena cuba pakai barangan skincare yang diperbuat daripada biji coffee. Best jugaaaa! Perrggghhh!

Mula-mula ragu juga nak pakai, tapi bila dah cuba try test, auummmm...serius best. Suka pegang kulit muka dengan tangan ena lepas apply coffee scrub ni. Jadi lembut dan dapat rasai bersih kat kulit ni. Terus ena rajinkan diri pergi baca segala kajian tentang coffee ni. Memandangkan ena suka gila minum coffee. Tu yang jadi kagum tu. 




Ambil satu sudu serbuk coffee scrub, letak air sedikit. Gosok pada muka atau anggota badan yang lain. Gosok selama 3-5 minit. Biarkan sejenak, baru bilas. Ena amalkan 2 kali sehari.


Ramuan Royal Coffee Scrub ini diblend seratus peratus daripada biji coffee. Tengok warna pun dah tahu. Masa ena apply kat kulit, memang berbau coffee dan warna kulit ena usah cakaplah. Dah macam nigga kulit ena dek kerana kepekatan air coffee tersebut. Ena cuba rasa sedikit serbuk coffee scrub ni, makaihhh pahit. Bbllerrrgghhhh. Uhuks, padan muka. 

You all kalau ragu-ragu nak cuba, jangan risau. Ena dah selamat pakai. Syokkk habis! Bersih je rasa kulit ena. Setakat ni tak ada effect yang negatif lagi pada kulit ena. Well kulit muka ena ni jenis sensitif. Kalau ngam dengan sesuatu tu, petandanya jerawat tak naik. Alhamdulillah la, muka ena tidak menunjukkan sebarang reaksi buruk selepas guna scrub ni. Coffee Scrub ini juga diperbuat oleh orang Melayu dan juga keluaran Malaysia. So ena lebih yakin nak guna.






DETAILS ROYAL COFFEE SCRUB

Kepada yang ingin menjadi AGENT atau ingin mencuba Royal Coffee Scrub, you all boleh contact terus pada pihak mereka. Ena ada terbaca ritu ni mereka sedang mencari agent untuk Coffee Scrub ni. Haaa, apa lagi, rebutlah peluang yang ada ni.



FACEBOOK:

INSTAGRAM:







Share

Other Article

7 KELEBIHAN COFFEE YANG MENAKJUBKAN PADA KULIT
4/ 5
Oleh

4 Comments

Tulis Comments
avatar
26.8.16

ehh mak terkejut akak.. hahahahha notty ni.. best ker mcm teruja pulak..

Reply
avatar
9.9.16

hehehe sedap gak bau kalo kopi jadi scrub kan.. penah try skali paket sample je..
niii haaa sbotol hehehe..

Reply
avatar
6.11.16

Haha... Xleyh bla pos acik!! Wahh nk jf agent lahh...nnt leyh jual sambil pakai..sbb kat luar mahal kott

Reply
avatar
23.5.17

Tq ena... Kak pun teruja dgn kelebihan kopi ni... :)

Reply