Wednesday, August 31, 2016

7 KELEBIHAN COFFEE YANG MENAKJUBKAN PADA KULIT


7 KELEBIHAN COFFEE YANG MENAKJUBKAN PADA KULIT | Selama ni kita tahu bahawa coffee ni mampu menyegarkan tubuh badan seseorang itu pada waktu pagi. Bagi mereka yang suka minum coffee laa macam ena. Namun, you all tahu tak coffee ni sebenarnya banyak kelebihannya terutama pada kulit kita.
More Nyummy Here

Sunday, August 28, 2016

APA ITU ROJAK TONGGEK? | PULAU PINANG


APA ITU ROJAK TONGGEK? | PULAU PINANG | Apa tonggek tonggek ni? Haaaa, untuk hari ni ena nak ice breaking je pasal apa itu Rojak Tonggek. Orang Penang tahulah Rojak Tonggek ni apakebenda. Ena orang luar ni, memang terpinga-pinga bila orang cakap "Rojak Tonggek". Ingat rojak tu dibubuhnya tongkeng ayam.
More Nyummy Here

Wednesday, August 24, 2016

POWER C BOOSTER | VITAMIN MENCERAHKAN KULIT


POWER C BOOSTER | VITAMIN MENCERAHKAN KULIT | Umur kian meningkat ni, memang banyak zat-zat dari makanan diperlukan. Tambahan pula dengan cara pemakanan ena sekarang ni memang tak seimbang. Tak ikut kadar yang betul. Kekadang ada hari memang tak sentuh langsung buah-buahan atau sayur-sayuran yang mengandungi kadar Vitamin yang tinggi. Terutama vitamin C.
More Nyummy Here

Tuesday, August 23, 2016

I G-NIUS | MAKANAN SUNNAH TAMBAHAN UNTUK ANAK ANDA


PERLANCARAN PRODUK I G-NIUS |  I G-Nius Luban telah dilancarkan pada 15 ogos 2016 buat julung kalinya di sebuah Madrasah tahfiz di Klang, Selangor. Produk ini yang dikenali sebagai I G-Nius yang berasaskan makanan sunnah iaitu Luban. Ini adalah satu-satunya herba makanan sunnah di malaysia yang diformulasikan dalam bentuk jus.
More Nyummy Here

Monday, August 22, 2016

KAD RAYA AIDILFITRI 2016 | RUQAIYAH AMANINA


KAD RAYA AIDILFITRI 2016 | RUQAIYAH AMANINA | Huiyooo! Raya dah lama berlalu, Syawal pun lama berlalu tapi ena baru nak share lagi satu Kad Raya pemberian kawan blogger iaitu kak Ruqaiyah Amanina. Lambat nak share sebab ena baru je dapat kad ni minggu lepas. Yela, bagi alamat UIAM, memang ena jarang cek surat ena kat pejabat Mahallah / Hostel. Maaf ye kak.
More Nyummy Here

Sunday, August 21, 2016

PRETZ N' BEANZ | MINUM PETANG DI BANGSAR




PRETZ N' BEANZ | MINUM PETANG DI BANGSAR  | Dah berkurun abad ena pergi foodhunting kat Pretz N' Beanz, hari ni baru nak update. Lagipun tak ada banyak makanan yang ena nak share kali ni, yela minum petang kan. Just nak share dengan you all akan kewujudan Pretz N' Beanz ni. Ahaks. Bagi yang ada hobi macam ena ni, boleh cuba try test kat sini dan pilih la menu selain yang ena akan share di bawah.
More Nyummy Here

Saturday, August 13, 2016

LYEEN ROSLEE (LR) | TUDUNG GAYA TERKINI BAWAL SHAWL


LYEEN ROSLEE (LR) | TUDUNG GAYA TERKINI BAWAL SHAWL |  Suka pakai bawal? Rasa lebih yakin pakai bawal? Tapi teringin nak pakai shawl? Haaaa, untuk entri ni ena nak share satu online shop yang menjual Bawal Shawl iaitu Lyeen Roslee (LR). Bawal Shawl?? Acano tu? Nak tahu macam mana gaya, nanti boleh usya gambar-gambar kat bawah ni.
More Nyummy Here

BROTHERHOOD WESTERN & GRILL | NIKMATI MAKAN MALAM DI KUANTAN


BROTHERHOOD WESTERN & GRILL | NIKMATI MAKAN MALAM DI KUANTAN | Untuk entri foodhunting kali ni ena nak share satu kedai makan yang berteraskan makanan Barat iaitu Brotherhood Western and Grill. Ena setakat ni mampu pergi foodhunting di sekitar Kuantan sahaja.
More Nyummy Here

Wednesday, August 10, 2016

LOTENG | TEMPAT LEPAK DI TELUK CEMPEDAK PAHANG


LOTENG | TEMPAT LEPAK DI TELUK CEMPEDAK PAHANG | Sejujurnya, sejak kebelakangan ni ena dalam kondisi yang agak tertekan sedikit. Tekanan datang daripada beberapa arah, biasalah lumrah kehidupan. Untuk tangani stress yang ada, ena lebih suka selesaikan dengan pergi jalan-jalan makan angin. So, ena pun ajak kawan-kawan ena pergi tengok wayang sambil take our meals kat luar UIAM.
More Nyummy Here

Tuesday, August 09, 2016

RESTORAN SELERA ZUZANA | LAYAN PULUT DURIAN DI KUANTAN


RESTORAN SELERA ZUZANA | LAYAN PULUT DURIAN DI KUANTAN |  Baru-baru musim durian ye dok? Sana sini mencari durian bagi si hantu durian. Samalah macam ena. Ena memang seorang yang hantu durian, tapi malangnya tempoyak ena tak suka. Dah cuba untuk sukakan, tapi gagal. Emm emmmm.
More Nyummy Here

Monday, August 08, 2016

AIDILFITRI 2016 | RAYA SAKAN BERSAMA BLOGGER




AIDILFITRI 2016 | RAYA SAKAN BERSAMA BLOGGER |  Alhamdulillah, raya tahun ni pun dah selamat melabuhkan tirai beberapa hari yang lalu. Memang rasa best raya Aildifitri 2016 kali ni. Banyak kenangan manis yang berlaku sepanjang sebulan Syawal tempoh hari. Dan yang lagi best berat badan pun makin meningkat. Uuuurrrggghhh!
More Nyummy Here