Thursday, April 21, 2016

PELANCARAN SKINTRENDS SKINCARE | FARMASI COLOUR COSMETICS (FCC)


PELANCARAN SKINTRENDS SKINCARE | FARMASI COLOUR COSMETICS (FCC)  | Siapa kat sini peminat tegar dengan produk daripada jenama Farmasi Colour Cosmetics (FCC)? Ena rasa jenama FCC ni tidak asing bagi kita lagi malah produk ini juga  popular dikalangan rakyat Malaysia.

Ada yang menjadi pengguna yang setia, ada yang sekadar tahu nama tapi tak pernah cuba lagi dan ada yang belum tahu menahu jenama FCC ni apa kebenda. Haaaa, alau tak tahu tu rajin-rajin la skodeng laman social rasmi daripada pihak mereka.  Sebab entri ni ena bukan nak cerita pasal apa kebenda FCC ni, tetapi ena nak sharekan kepada you all satu produk skincare dari keluaran jenama ini iaitu Skintrends Skincare.


SKINTRENDS PHYTO-BIOTICS ACAI TECHNOLOGY FCC


Skintrends FCC ini merupakan set penjagaan kulit muka yang telah diagihkan mengikut kadar masalah kulit muka yang sering kali berlaku terjadi pada rakyat Malaysia sekarang. Antaranya seperti kulit berjerawat, kulit sensitive, kulit kusam dan pelbagai lagi la. Kalau yang jenis berpenyakit kulit tu, mungkin seeloknya minta nasihat daripada yang pakar.

Ada tiga jenis Skintrends yang dilancarkan iaitu Normal Skin (Set Warna Biru), Dry and Sensitive Skin (Set Warna Pink) dan Oily & Combination Skin (Set Warna Hijau). Setiap set ni mengikut kesesuaian kulit you all, so untuk kulit macam ena ni sesuai untuk set warna pink. Yes! Kulit muka ena memang sangat sensitive, kalau silap sikit memang habis naik jerawat. Serabut kekadang ada kulit muka macam ni, tapi apakah daya syukurlah apa Allah nak bagikan ni.



You all tak perlu risau, produk penjagaan kulit ini dijamin Halal dan bersih untuk digunakan oleh semua pihak tak kira bangsa, agama, umur dan jantina. Jangan ingat perempuan je boleh guna, lelaki pun sesuai untuk menggunakan produk ini. Produk Skintrends ini diformulasikan dengan Phyto-Biotics Acai Technology dan satu set ni terdiri daripada Cleansing Milk, Soothing Tonic dan juga Day Cream SPF15. 3 jenis ni dah cukup memberikan impak yang memuaskan hati kepada pengguna.



SET PINK SKINTRENDS FCC

Alhamdulillah, ena dapat juga mencuba set Skintrends FCC ni dan ena pilih set yang warna pink. Now, ena nak dedahkan serba sedikit setiap yang ada dalam set ni.


1) Cleansing Milk For Dry And Sensitive skin


Yang ini adalah untuk mencuci muka. Semula tepek yang lain, you all kena cuci dulu muka dengan Cleanser ni. Kelebihannya adalah

-          Melembabkan kulit muka yang kering
-          Membantu membasmi kekotoran pada muka
-          Membantu mempercepatkan metabolism cell
-          Mencerahkan kulit wajah




2) Soothing Tonic For Dry and Sensitive Skin


Diguna selepas cuci muka dengan Cleansing Milk. Seeloknya biar muka kering sendiri selepas cuci muka sebab sekali gus membantu melembabkan kulit secara semula jadi. Dah kering baru tepek. Kelebihannya adalah:

-          Membuang impurities
-          Menjadikan warna kulit lebih sekata
-          Melembutkan kulit
-          Tak menengangkan kulit muka 




    3) Day Cream SPF15 Nourishing For Dry and Sensitive Skin


Day cream ni sesuai dipakai pada siang hari, namun dinasihatkan jangan terdedah seratus peratus pada panas terik. Nanti ada reaksi kulit dengan cream yang ada SPF ni. Bahaya.  Okay, kelebihannya

-          Memperbaiki kulit mati
-          Sebagai perlindungan pada kulit cuma ingat juga pada nasihat ena diatas
-          Mengelakkan muka jadi rosak




FEEDBACK DARIPADA ENA

Feedback positive ena nak berikan sebab selagi sesuatu produk tu tak memberikan sebarang kesan sampingan yang buruk pada kulit ena, bermakna memang elok dan sangat efektif la produk tersebut. Well, faham faham jelah kulit sensitive ni, silap sikit dah jerawat sana sini. So bila guna Skintrends FCC yang ni, kulit elok je malah ena rasa semakin bersih daripada yang dulu.

Ena sekarang stop sejenak pakai jenama yang ena guna sebelum ni, dan tengah pakai penjagaan kulit muka dari produk FCC. Alhamdulillah, bukan sebab nak kipas-susah-mati okay, ni betul-betul terjamin bagus dan best untuk di pakai. Boleh tukar jenama lepas ni guna yang ini pula.






DETAILS SKINTRENDS FCC

Kepada mereka yang ingin mencuba juga, boleh terjah ke laman social rasmi mereka. Ena sharekan link dan you all boleh klik sahaja pada link tersebut



FACEBOOK

INSTAGRAM

HASHTAG
#FCCSkincare  #FCCMY  #FCCSkinTrends  #FCCSkinImpact



Share

Other Article

PELANCARAN SKINTRENDS SKINCARE | FARMASI COLOUR COSMETICS (FCC)
4/ 5
Oleh

4 Comments

Comments
avatar
22.4.16

pertama kali dengan nama brand ni..bila baca testi Ina. Not bad juga. Boleh la try nanti

Reply
avatar
28.4.16

atototo dah la packaging warna pink..ni penyebab nk cuba ni hahahaha

Reply
avatar
15.5.16

tak pernah guna brand ni..First time dengar pun :)

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)