Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Tuesday, March 15, 2016

MOVIE REVIEW | KUNGFU PANDA 3


MOVIE REVIEW | KUNGFU PANDA 3 | Baru-baru ni ena dengan kawan ena pergi tengok wayang cerita KungFu Panda 3 yang merupakan salah satu cerita kartun yang banyak bagi pengajaran pada diri ena. Masa ni cerita Munafik pun baru seminggu berada di pawagam tak silap ena tapi ena lebih suka pilih tengok cerita kartun. Next day, baru layan cerita Munafik.Ahaks.

Masa ni, ena pilih pawagam  Maxx GSC Berjaya Times Square. Sengaja nak tengok wayang yang macam ni, besar sedikit screennya. Heee. Setelah sekian lama ena tak pergi tengok wayang, hari tu baru tetiba teringin nak tengok wayang. Well, lagipun ena ni bukan jenis kaki wayang. Heee.


SINOPSIS KUNGFU PANDA 3


Cerita Kungfu Panda 3 ini sambungan daripada cerita Kungfu Panda 1 dan 2 yang mengisahkan si Po as known as Dragon Warrior menemui bapa kandungnya serta keluarga panda yang lain. Dan bila kisah pasal Kungfu ni, mesti terselit kisah lawan-lawan kannn. So, Kungfu Panda yang ni Po berlawan dengan Warrior daripada dunia roh. Dan juga si Po ni dapat belajar jurusan yang baru. Macam biasa, setiap season cerita ni mesti dia dapat jurusan yang baru dan kuat.

Haaaa, siapa pemenangnya??? Bagaimana reaksi si Po bila berjumpa dengan ayah kandungnya?? Kalau you all nak tahu, sila tengok sendiri. Tapi sudah semestinya happy ending. Cuma bagaimana dia nak tewaskan hero jahat tu yang best dan perjalanan cerita ni memang lawak habis. 



FEEDBACK DARIPADA ENA


Memang best cerita Kungfu Panda 3 ni dan cerita Kungfu Panda tidak pernah mengecewakan hati ena. Ena dengan kawan ena tak berhenti-henti gelak masa tonton movie ni. Tengah serius berlawan pun ada terselit hal yang lucu. Tak stress la tengok, sesuai ditonton oleh budak-budak. So, meh la tengok, tak rugi. Banyak pengajaran kita dapat even daripada cerita kartun.

Ena bagi ranking: 10/10



Share

Other Article

MOVIE REVIEW | KUNGFU PANDA 3
4/ 5
Oleh

3 Comments

Tulis Comments
avatar
15.3.16

banyak nau cerita kartun keluar di panggung, tak tau akak nak bawa diaorang pi tengok mana satu hehe ... tapi dua ni memang aim .. boboiboy dan panda kungfu 3 ;)

Reply
avatar
15.3.16

akak kureng skit..hehee..selera masing-masing kan..bdk-bdk suka jek akak tgk ;)

Reply
avatar
26.3.16

ramai ckp KP3 ni best. tapi yg first pun saya tengok separuh je

Reply