Tuesday, February 09, 2016

CARA NAK TAMBAH AKAUN DI INSTAGRAM | iOS USER

CARA NAK TAMBAH AKAUN DI INSTAGRAM | iOS USER | Baru-baru ni, instagram telah membolehkan semua user untuk menambahkan akaun you all dengan sekali sign in. Maksudnya, kita tak perlu lagi nak sign out dan sign in untuk buka akaun yang lain bagi mereka yang mempunyai akaun instagram lebih daripada satu. Kemudahan ini sesuai bagi mereka yang mempunyai bisnes di instagram atau yang ingin buka akaun instagram untuk bisnes online.

Kepada mereka yang masih tak tahu bagaimana menggunakannya, ena nak share cara-cara nak tambah akaun di instagram tapi ena share untuk mereka yang menggunakan iOS smartphone sahaja tau, seperti ipad atau iphone. Untuk android, ena tak pasati bagaimana caranya tapi rasanya lebih kurang je.


CARA NAK TAMBAH AKAUN DI INSTAGRAM

1) Pergi ke Setting

2) Scroll ke bawah, klik 'Add Account'




3) Log In Account yang nak dimasukkan tu.
 


4) Siap.

5) Nak SWITCH / TUKAR akaun instagram, sila rujuk pada gambar di bawah

Buka profile you all, klik kat bahagian nama IG you all

Nanti keluar list seperti gambar di atas. You all nak add banyak-banyak pun boleh. Klik je 'Add Account kat senarai tu.


Kat bahagian anak panah kat dalam rajah, tu menunjukkan you all berada pada akaun yang mana satu. 


Itu sahaja daripada ena. Tak susah nak setup benda ni dan semoga dapat memudahkan kerja you all. InshaAllah. Kalau ada sebarang pertanya boleh email kepada ena ye. 



EMAIL:

INSTAGRAM:


Share

Other Article

CARA NAK TAMBAH AKAUN DI INSTAGRAM | iOS USER
4/ 5
Oleh

6 Comments

Comments
avatar
9.2.16

Menarik nih... Ramai dok buat insta baru..

Reply
avatar
10.2.16

Hmmm ... tak susah pun ehhh .. ramai nampaknya buat tutorial yang serupa ... :) buat masa ni, masih selesa ada satu akaun ..

Reply
avatar
12.2.16

Ngehehe. Thanks enaa! :*

Reply
avatar
14.2.16

Features yang sangat berguna terutama buat anda yang ada akaun bisnes dan akaun personal di Instagram. Tak perlu login atau logout lagi.

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)