Wednesday, November 18, 2015

APLIKASI SENARAI RESEPI MAKANAN YANG SIHAT | FOODBITS

P/S: Aplikasi hanya available untuk telefon pintar Android sahaja.



APLIKASI SENARAI RESEPI MAKANAN YANG SIHAT | FOODBITS | Sekarang ni, banyak penyakit berpunca daripada gaya pemakanan kita yang tidak seimbang dan bahan-bahan yang terkandung dalam makanan yang kita makan. Ena pun dah start naik berat badan sebab makan tak menentu dan tak terhingga-hingga, tambahan pula umur pun makin meningkat.

Dah nampak sign yang kurang menyenangkan hati kat badan ni, barulah nak terhegeh-hegeh nak kawal pemakanan itu ini. Tapi bila pergi foodhunting tetap jadi foodhunter, time tak jadi barulah sibuk nak jaga diri. Ahaks.

Asyik merungut dekat kawan, kata badan dah mula gemuk la apa semua la. So, kawan terus sarankan ena untuk install satu aplikasi yang diberi nama Foodbits. Aplikasi ini kita boleh guna untuk kenal pasti kadar kalori makanan yang kita ambil. Bukan itu sahaja tau, haaa... kalau nak tahu lebih lanjut, haaa sila teruskan pembacaan you all.



KELEBIHAN APLIKASI FOODBITS

Berikut adalah kelebihan yang ena jumpa masa godek godek aplikasi ni tempoh hari. Serius, simple je. Ena suka aplikasi yang tak memeningkan kepala macam ni. ScreenShot (SS) mana part yang ena sempat godek dan sempat terjumpa.



1) Terdapat pelbagai jenis resepi makanan, lebih daripada 100 resepi yang ada. Siap ada sekali berapa kalori setiap bahan yang kita guna tu.

 
Ni sesuai jadi rujukan bagi mereka nak diet Atkins, maybe


2) Boleh beli bahan-bahan resepi makanan yang berkualiti serta elok untuk kesihatan tubuh badan kita. Ni yang menarik bagi ena, siap boleh beli lagi tu. Pergghhh. 



3) Memudahkan kita untuk cek kadar BMI badan kita. Benda yang perlu kita cek setiap bulan, kebanyakkan pekerjaan sekarang dah nak pekerja BMI yang normal. So, penting benda ni.

Ena normal, yeay! Tapi lupa nak tukar standard. Ahaks

4) Dalam applikasi ni, boleh chitchat kat situ untuk dapatkan khidmat nasihat mengenai penjagaan yang sihat untuk diri kita.


5) Mudah, ringkas dan tak makan banyak capacity storage telefon bimbit. Kalau install, laju je siap. Suka suka suka.



FEEDBACK DARIPADA ENA

Best guna aplikasi ni, memang banyak membantu ena sebagai rujukan untuk belajar memasak lepas ni. Masak makanan yang berkhasiat untuk tubuh badan. Cuma, ena harap untuk telefon bimbit ANDROID sahaja. So agak payah sedikit bagi diri ena sebab ena seorang pengguna iOS sepanjang masa. Ermmm ermmm, Nasib baiklah ada telefon lama ena ni, gunalah balik.

Oleh itu, bagi mereka yang nak mudah untuk cari resepi atau nak cek BMI dengan mudah, sila sila la install apps ni ye. Serius best. Tak payah nak susah-susah dah, semua hanya di:


LINK UNTUK INSTALL:



Share

Other Article

APLIKASI SENARAI RESEPI MAKANAN YANG SIHAT | FOODBITS
4/ 5
Oleh

8 Comments

Comments
avatar
19.11.15

hi sis ☺
I'm newbie and feel free to visit my page.
hv a nice day..
smartiesmoo.blogspot.kr

Reply
avatar
21.11.15

wah blh download
tq for the info dear :)

Reply
avatar
24.11.15

senanglah lepas ni nak cari makanan yang sihat..tq ena for the info..

Reply
avatar
24.11.15

omg bestnya ada app ni! dah la tengah eat clean sekarang ni! :D :D Thanks for sharing!!

ieyra h. | blog

Reply
avatar
26.11.15

bagusnya apps ni ina .. mimin tgh naik badan mmg kena install ni.. huhu

Reply
avatar
29.11.15

sis krgkan mkn nasi dan elak mkn selepas kul 8 mlm . mmg berkesan . masalahnya klu nampak lauk sedap , terus je capai pinggan n isi nasi ... adeh .

Reply
avatar
30.11.15

apps ni sangat menarik..haruslah kena install..hehe..thanks Ena

Reply
avatar
25.9.16

Assalam Akak dah download app Ni tapi Tak boleh dpt verification kode cmne caranye ek tq sis

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)