TREND CAWAN BESAR | BIG CUP KUANTAN

by - Tuesday, October 27, 2015



TREND CAWAN BESAR | BIG CUP KUANTAN | Sekarang ni dah menjadi hot jual air jenis cawan besar gedabak ni. Macam - macam jenama yang ada. Tapi kali ni ena cuba try test daripada jenama BIG CUP. Ini pun sebab hari tu ni ada dijual kat Hari Terbuka UIAM Kuantan2015 (IKOD 2015) dan Festival Kulliyyah Of Sciences. Lepas habis kedua-dua festival ni, ena tak tahu mana gerai Big Cup ni ada. Nanti nak pergi cari.

Apapun, kat area Kuantan ni ena recommended Big Cup ni bagi mereka yang teringin nak minum air dalam cawan plastik besar gedabak tu. Makcik ni buat memang sedap dan cukup manisnya. Tidak terlampau tawar atau tidak terlampau manis. Hari festival tu pun, ramai gila pelajar serta tenaga pengajar beli air ni. RM5 je satu cawan.


Green Tea yang paling ena suka. Bak kata seorang makcik ni, Green Tea ni taste orang muda sekarang. Ahaks.

Apapun, bagi ena benda ni jadi viral sekarang sebab saiz cawannya tu je. Kalau tak sedap airnya, tak guna juga. Kalau sedap, memang best la. Lagipun puas minum dalam cawan yang besar ni, lagi lagi Okay, next time nak cuba try test jenama yang lain pula. I will hunting them, yeahhh.


You May Also Like

16 Comments

  1. memang trand sekarang cawan besar2 belaka..hehehe. betul tu, kalau rasa kurang memuaskan, rugi juga

    ReplyDelete
  2. kalau ada cawan besar camni memang fiza pilih cawan besar..lagi puas minum..hehe..air pun sedap kan!

    ReplyDelete
  3. mmg jd trend dah skg..
    apa pun yg pntg cara bancuhan tu..hihih

    ReplyDelete
  4. Anonymous28.10.15

    besarnya cawan.. puas minum. hehe

    ReplyDelete
  5. haritu pegi kuantan tak sempat kemana-mana kecuali sara thai kichen jek

    ReplyDelete
  6. memang trending dah kan ena, kat mana-mana, puas minum dengan big cup ni :)

    ReplyDelete
  7. Mcm2 dh ada skrg ni ..air timba pown dh ada jual ..

    ReplyDelete
  8. nak satu inaa!!! hahaha

    ReplyDelete
  9. Benda ini akan trending sekejap jer. Percayalah.

    ReplyDelete
  10. RM5 besar mcm ni bebraloi sgt dik...sedappp ye...akak suka lah portion besar mcm ni puas nak minum...untung lah belajar kt kuantan ni mcm2 ada yg kak ju baru tau

    ReplyDelete
  11. ahha.. akk pun taste green tea big cup kt sijangkang.. hehe

    ReplyDelete
  12. betul..kalau tak sedap memang tak guna, kalau sedap, cawan kecik harga rm 5 pun orang pasti beli.

    ReplyDelete
  13. dahaga lak nengok gambo ...

    ReplyDelete
  14. ada jugak letak air gula lebih. terus potong stim nak minum. huhu

    ReplyDelete
  15. Ni bisnes Kawan sy...uiam kuantan

    ReplyDelete