Tuesday, October 27, 2015

SERUM UNTUK KULIT SENSITIF | REMEDY MALAYSIA



SERUM UNTUK KULIT SENSITIF | REMEDY MALAYSIA Sejujurnya, ini merupakan kali pertama kulit muka ena ditepek sejenis produk penjagaan muka yang dipanggil ‘serum’. Ena cuba try test ni pun sebab ramai kata serum ni tindak balasnya lebih cepat daripada krim biasa. Ena nak tahu kebuktiannya, so ena cuba try test satu serum ni dari Remedy.My yang tengah menjadi buah mulut orang ramai sekarang.

Masuk hari ni, dah nak dekat 3 minggu ena menggunakannya. Memula risau nak cuba try test sebab kulit muka ena dah jadi sensitive lately ni. Silap sedikit dah naik jerawat, terabai sikit muka ni dah naik jerawat sana sini. Ohhh stress! So, ena pilih serum Serene yang di buat khas untuk kulit yang bermasalah. Semoga usaha ena selama ni dapat la terubat sedikit jerawat kat muka ni. Okay, sebelum tu ena nak story telling sedikit sebanyak pasal produk ni.


REMEDY MALAYSIA (REMEDY.MY)


REMEDY dalam makna sebenar adalah treatment untuk penyakit dan kecelakaan pada kulit. Tapi disebalik cerita produk ni pula adalah di mana dua orang adik-beradik perempuan yang sentiasa bersaing dan berusaha untuk mencari skincare yang terbaik di pasaran. Ini mengikut apa yang ena faham la. Kalau nak ketahui lebih lanjut, boleh rujuk pada facebook official mereka di:


FACEBOOK:
Apapun, Remedy Malaysia ini adalah hak milik orang Malaysia dan telah terbukti keberkesanannya sekian lama. You all tak perlu risau untuk tepek serum ni kat muka you all sebab serum ini telah disahkan halal dan juga kandungannya bersih untuk digunakan. Ena tengok bekasnya pun rasa yakin nak guna serum ni.



 SERENE REMEDY MALAYSIA


Terdapat lebih kurang lima jenis serum Remedy yang ada. Antaranya seperti Luminous Serum, Golden Serum, Plush Serum, Serene Serum dan Radiance Serum. Setiap jenis serum ini mengandungi kelebihan tersendiri demi menentang segala masalah kulit muka yang dihadapi oleh  rakyat Malaysia zaman sekarang; tidak kira umur dan jantina. Semua adalah dan kalau nak tahu boleh baca di laman web rasmi mereka di:

WEBSITE:


Memandangkan kulit muka ena ni jenis sensitive, so ena pilih Serene Serum. Serene Serum ni diformulakan daripada bahan-bahan yang dikhaskan untuk meresap jauh ke dalam kulit bagi mereka yang mempunyai kulit yang sensitive. Sesuai sangat bagi mereka yang mempunyai jerawat yang tidak terhingga, kulit kering, bernanah dan gatal-gatal.



Kelebihan Serene Remedy

1) Mengurangkan kegatalan pada kulit muka
2) Mengurangkan kemerahan pada kulit yang sensitive
3) Mengecutkan jerawat yang bernanah
4) Mengawal kelembapan pada kulit wajah



FEEDBACK DARIPADA ENA

Alhamdulillah, setelah beberapa minggu ena guna ni, ena dapat keberkesanannya pada kulit ena. Baru-baru ni ena makan apa entah, muka jadi berjerawat pasir dan gatal gatal. Serius, ena jadi stress sangat sebab yela parut lama baru nak baik, dah naik jerawat pasir yang baru. So, ena tepek la serum ni sebelum ena tidur malam. Bangun pagi esoknya, dah tak rasa gatal-gatal dah kat muka. Jerawat pasir pun mengecut. Serius, teruja sangat sebab cepat betul tindakbalasnya.


Now, ena kena keep going pakai pada waktu malam. Parut jerawat dan mula kurang dan kulit muka nampak lebih sihat berbanding dulu. Well, ena ni jenis kalau time busy, memang muka terabai terus. Tu yang mudah jadi sensitive dan mudah naik jerawat. Dengan adanya serum ni, jerawat ena dah mula terkawal untuk masa ni. 

Apapun, benda ni nak kena pakai secara berterusan dan teratur setiap hari kalau nak dapat keberkesanan yang aumm aummm. Ena kena latih diri supaya rajin jaga kulit muka ni serta jaga pemakanan. Minum air banyak itu sangat penting bagi membuang toksik dalam badan.


HUBUNGI PIHAK REMEDY MALAYSIA 

Ena sarankan you all untuk cuba try test serum ni. Ramai juga ena tengok feedback yang bagus bagus daripada pengguna yang lain. Harga pun berpatutan dengan feedback yang kita bakal dapat nanti. Bagi mereka yang ingin memilikinya, boleh terjah ke laman social mereka di:


ALAMAT:
Remedy Malaysia,
No 315C, Lorong Selangor,
Pusat Bandar Melawati,
Kuala Lumpur

INSTAGRAM:

WEBSITE:

Share

Other Article

SERUM UNTUK KULIT SENSITIF | REMEDY MALAYSIA
4/ 5
Oleh

9 Comments

Comments
avatar
27.10.15

kulit tgh jerawat huwaa...zaza ssuai yg ni sbb kulit dh senstif..

Reply
avatar
27.10.15

sememangnya best serum ni. PapaG suka yang plush. dia dapat kawal kulit berminyak dan merawatnya. Memang tak rugi kalau mencuba...

Hot post... Atasi Kulit Muka Berminyak dengan Remedy PLUSH

Reply
avatar
27.10.15

Patutla.... cantik!!

Reply
avatar
27.10.15

menarik serum ni..boleh cuba nanti

Reply
avatar
27.10.15

pakai serum ni cepat serap dalam kulit dan sangat berkesan :)

Reply
avatar
28.10.15

Fuhh terbaik review dari ena. Suka baca ^_^

Reply
avatar
29.10.15

wow.. patutlah wajah inaa makin meletop sekarang..

Reply
avatar
30.10.15

Enaaaa..akk suka sgt serum niiiiii..best sgt okey! Kesan dia memang ketara sungguh :)

Reply
avatar
31.10.15

serum ni berminyak tak Ena?

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)