Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Monday, October 05, 2015

MINYAK YANG DAPAT MELEMBUTKAN KULIT MUKA | MALAIKA OIL


MINYAK YANG DAPAT MELEMBUTKAN KULIT MUKA | MALAIKA OIL | Siapa yang dah pernah cuba try test Malaika Oil??? Siapa yang belum pernah lagi ketahui produk kecantikkan ini?? Haaaa, entri kali ini ena nak dedahkan kepada you all satu minyak muka yang saban hari mendapat permintaan yang tinggi daripada pengguna.

Ena pun baru cuba try test Malaika Oil ni dan masuk hari ni, nak dekat dua minggu sudah ena menggunakan produk ini. Alhamdulillah, nampak ada sedikit perbezaan pada kulit muka ena yang agak sensitif ni selepas menggunakan minyak ini. Lembut je rasa kulit muka lepas tepek minyak Malaika. Jerawat pun dah mula stop muncul. So, ena nak sharelah minyak ni kepada you all semoga dapat membantu mereka yang ada masalah kulit muka.


MALAIKA FACIAL TREATMENT OIL


Malaika Oil adalah keluaran Bumiputera Malaysia yang terjamin halal dan selamat untuk digunakan. Kilang memproses produk kecantikkan ini terletak di Kota Bharu, Kelantan. Haaaa mai jauh daripada Klate ni, patut orang-orang Klate lawa-lawa. Ahaks. Okay, pengasas Malaika Oil ini pula bernama Cik Humaira Hasnan. Seorang yang sangat cantik, putih berseri-seri dan comel orang nya. Kalau tak percaya, you all boleh tengok gambar wanita di atas.

Apa yang ena tertarik dengan produk ni adalah packagingnya berwarna pink. Ahaks! Selain itu, minyak Malaika ini mempunyai satu bau yang sangat harum dan lembut yang membuatkan ena tenang je bila membaunya. Tambahan pula, ena tengok ramai testimoni produk ini pun memberikan feedback yang positif.



KELEBIHAN MALAIKA FACIAL OIL TREATMENT


Minyak Malaika ini berasakan 'Extra Virgin Olive Oil' yang merupakan bahan rahsia dalam dunia kecantikan sejak dari zaman dahulu kala hingga la sekarang. Kalau nak tahu apa kebenda Extra Virgin Olive Oil ni, you all boleh Google. Seterusnya, produk ini juga diformulasikan dengan bahan-bahan semula jadi yang tidak mendatangkan bahaya pada tisu kulit muka kita seperti Castor Oil, Lemon Oil dan sebagainya lagi. So, sangat sesuai untuk dipakai oleh kedua-dua jantina, baik lelaki mahupun perempuan.

Berikut adalah kelebihan yang bakal you all dapat setelah menggunakan Malaika Oil. Ena pun telah melihat keberkesanan produk ini sendiri. 

1) Mengecut dan menghilangkan jerawat mahupun jeragat

2) Menghapuskan bintik hitam serta putih

3) Mengurangkan parut jerawat samada parut yang baru ataupun yang lama

4) Mengecilkan masalah liang pori

5) Melembapkan dan melembutkan kulit muka


CARA-CARA NAK PAKAI

Ena cuba try test pada kulit tangan dulu sebab takut nak terus tepek kat muka. Well, ena ni dah serik nak guna produk kecantikkan yang sebarangan dah sebab kulit muka ni dah bertambah sensitif lately ni. Bila dah yakin dan rasa okay, baru ena yakin nak tepekkan kat kulit muka.

Titik dua atau tiga di atas tangan/ kapas.
 
Sapu perlahan-lahan ke seluruh muka

Dalam 10-15 minit, kasi minyak ni meresap dalam kulit dan bilas dengan air sejuk serta bersih


Memang betul-betul best minyak Malaika ni. Bukan kat muka je rasa lembut, area tangan yang ena terkena titisan minyak ni pun turut sama jadi lembut. Auuummm. Semoga produk ini dapat merawat muka ena sepenuhnya setelah sekian lama asyik naik jerawat tanpa henti.

Sebelum dan Selepas. Ada sedikit perubahan, Alhamdulillah. Kena konsisten pakai, baru dapat result yang aummm aummm.



DETAILS MALAIKA FACIAL TREATMENT OIL

Kepada yang ingin mencuba Malaika Oil ni, you all boleh melawat ke laman social rasmi mereka seperti yang ena sharekan di bawah ini. Belum cuba belum tahu, inshaAllah semoga produk yang ena share ini sedikit sebanyak dapat membantu mereka yang mempunyai masalah kulit muka.


WEBSITE:

INSTAGRAM:

FACEBOOK:







Share

Other Article

MINYAK YANG DAPAT MELEMBUTKAN KULIT MUKA | MALAIKA OIL
4/ 5
Oleh

14 Comments

Tulis Comments
avatar
6.10.15

Kagum tengok kehebatan minyak Malaika Oil, memang cantik lah bottle dia kan warna fink, yeyyyy review mantop, suka akak baca.

Reply
avatar
6.10.15

nampak keberkesanan tu. kita kulit2 sensitif ni memang kena berhati2 guna produk

Reply
avatar
6.10.15

Wah... minyak Malaika Oil satu minyak yang bagus untuk kulit yang bermasalah terutamanya di negara kita yang panas dan lembap aepanjang zaman.

Reply
avatar
6.10.15

Best kannn. Rasa lembut je kulit. Hehehe Paling penting, wangi. Hehehe :)

Reply
avatar
6.10.15

Nak try jugak laa.. nk hilangkan bekas jerawat ni. Chek out -->> http://www.miminadam.com/2015/10/senarai-pemenang-mini-birthday-giveaway.html?m=1

Reply
avatar
6.10.15

Alhamdulillah. Fana pun dah nampak keberkesanan. Baru je pakai seminggu. Memang best la Malaika Oil ni! :)

Reply
avatar
7.10.15

Dah ramai yg cakap pasal produk malaika oil nie.. macam best jer nak buat hadiah huhuu.. :D

Reply
avatar
7.10.15

Dah ramai yg cakap pasal produk malaika oil nie.. macam best jer nak buat hadiah huhuu.. :D

Reply
avatar
7.10.15

memang best pakai..rasa moist tu yang best dan bau lemon yang wangi :) kesannya tak mengecewakan

Reply
avatar
8.10.15

ehehe sendiri kena pakai dulu kan.. baru nampak kesannya..

Reply
avatar
21.10.15

Ketara perbezaannya. Yaya memang cari produk yang hilangkan parut jerawat secara semulajadi

Reply
avatar
5.12.15

Kulit cepat berminyak tak klu pki serum ni sbgi pelembap muka? :)

Reply