Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Sunday, October 18, 2015

APA RASA CIKEDUT NI? | BAZAAR IKOD2015


APA RASA CIKEDUT NI? | BAZAAR IKOD2015 | Hari demi hari, ena teringin sangat nak rasa cikedut ni bagaimana rasanya. Mencari juga kot kot ada yang buat cod kat area Kuantan ni. Ena malas nak postage ni sebab takut nanti jadi benda yang tak diingini. Tambahan pula, benda ni makanan. Mungkin ada yang jual makanan ni kat sini, cuma ena je kot tak terjumpa-jumpa.

Pada 9/10/2015 sehingga 11/10/2015 yang lepas, satu bazaar besar-besaran telah berlangsung di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia Kuantan (IIUMK) iaitu IIUM Kuantan Open Day 2015 (IKOD2015). So, ena sebagai pelajar di sini, memang tak mahu lepas peluang untuk terjah bazaar IKOD2015 ni.

Tambahan pula, cafe di setiap mahallah a.k.a hostel pun tutup sepanjang hari tu. Oleh sebab itu, kat bazaar ni la tempat ena mencari makanan sepanjang tiga hari tu. Alhamdulillah yang happynya, dengan izin Allah, kebetulan pula masa ena pergi ni ada peniaga menjual Cikedut ni kat sini. Bersyukur sangat, dapat juga merasa. Itu pun dah tinggal berapa botol je, feymes betul. Ahaks.


FEEDBACK DARIPADA ENA


So, bagi pandangan ena mengenai cikedut ni not bad juga rasanya dan sesuai di layan ketika cuaca tengah panas. Rasa cikedut ni sebenarnya macam dadih seringgit yang ena selalu beli selama ni. Keistimewaan Cikedut ini terletak pada bentuk botolnya serta warna dadihnya. Nampak menarik dan lain daripada yang lain.

Apapun, ena tak menyesal beli sebab masa ni memang tengah panas terik. Tambahan pula, cikedut ni tengah berada dalam keadaan yang sejuk, so nikmattt. Nyaman je tekak bila sedut dadih ni. 


DETAILS CIKEDUT

Itu sahaja perkongsian daripada ena. Kalau you all nak tahu lebih lanjut pasal Cikedut ni, you all boleh terjah facebook rasminya. Ena ada share link kat bawah, silalah klik ye. By the way, gambar bawah ni, ena dan kawan kawan pergi terjah salah satu event yang ada ketika IKOD2015.





FACEBOOK:



Share

Other Article

APA RASA CIKEDUT NI? | BAZAAR IKOD2015
4/ 5
Oleh

24 Comments

Tulis Comments
avatar
18.10.15

Emi pernah try puding yg dalam botol kaca ni. Brand lain la tapi. Rasa dia mmg macam dadih biasa tu je. Cuma jd rasa mcm seronok pulak sebab kita makan pakai straw. Hahah

Reply
avatar
18.10.15

Terliur pulak tengok gambar

Reply
avatar
18.10.15

Memang comel packaging airnya :)

Reply
avatar
19.10.15

memang sedap, sebotol x cukup =)

Reply
avatar
19.10.15

ra,aiii yg dah rasa ni ckp sedapp sgt..
elya nk sgt try..hopefully kat KL senang nk dpt...

Reply
avatar
19.10.15

belum pernah rasa lagi..letak dalam botol dan colourful tu memang nampak menarik untuk dicuba.

Reply
avatar
19.10.15

tengok warna pun dah sedap. hehe

Reply
avatar
19.10.15

Teringin pulak nak rasa :D

Reply
avatar
19.10.15

Owh.. dadih ke. Ingatkan air apa tadi warna warni

Reply
avatar
19.10.15

Ohh ..cikedut ..hehe ..yana panggil puding gedik .. byk jual kt vendor boutiqe

Reply
avatar
21.10.15

macam menarik..nama pon rare hihi..
singgah...

Reply
avatar
21.10.15

sedap la kalau ada rasa macam dadih tu. Botol pun menarik, tapi akak tak jumpa lagi kat KL ni .... haihhh

Reply
avatar
21.10.15

Tak pernah rasa. Nanti yaya nak cubalah. Ina comel corak baju awak macam cikedut tu! Hihi

Reply
avatar
22.10.15

Sis suka tgk botol minuman ni nampak unik sgt2...alahaiii kan best dapat minum nyaman sikit anak tekak ni...menarik lah review ena...

Reply
avatar
23.10.15

alaaa omey omey gambar last tuuu -mommy irra-

Reply
avatar
23.10.15

Tak pernah rasa, susah nak jumpa area sini..haha

Reply
avatar
24.10.15

comel nama cikedut tu. hehe

Reply
avatar
26.10.15

Ala..gi ikod aritu tak beli plak ni. Sedap ye? Tak pernah try.

Reply
avatar
27.10.15

Owhh patutla wane cm dadihh huhu menarikkk

Reply
avatar
27.10.15

Tengok memng menarik. Pandai dorang buat macam tu.

Reply
avatar
29.10.15

air apa tu mcm poison jer tapi nampak menyegarkan hehehehehe tgk tak ajak minum lagi..

Reply