Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Thursday, September 03, 2015

TUTORIAL DIRECT MESSAGE CARA TERBARU DI INSTAGRAM | 2015


TUTORIAL DIRECT MESSAGE CARA TERBARU DI INSTAGRAM | 2015 | Pagi ni ena cuba try test direct message (DM) di instagram dengan cara terbaru. Almaklum lah, instagram dah upgrade latest version sekarang, so tak salah kita mencuba. Memang untuk kita guna pun dan juga memudahkan kita sebagai pengguna.

Lepas ni, senang dah la nak DM dengan kawan-kawan sebab dari gambar yang dikongsikan kat instagram, dah ada button untuk DM. Ruang DM pun dah tak macam dulu, lebih luas dan senang. Dah ada perkataan 'SEEN', ala lebih kurang macam Personal Message (PM) kat Facebook.

Okay hari ini ena nak share macam mana nak guna DM cara baru ni. Jom kita timba ilmu sama-sama.





TUTORIAL DIRECT MESSAGE CARA BARU DI INSTAGRAM

1) Pergi kat gambar masing-masing. Klik "Button" ke tiga sebelah button komen. Boleh rujuk gambar dibawah.




2) Nanti keluar sepeti gambar di bawah. Pilih la kat siapa kawan-kawan you all yang nak DM gambar tersebut.



3) Pastikan muncul sepeti gambar di bawah. Taip msg you all di ruang "Write A Message..."




4) Dah siap, klik 'Send'




5) Nanti dapat noti bahawa DM you all tu dah di hantar.



6) Siap! Tunggu pihak sana membalas pula ye.




Share

Other Article

TUTORIAL DIRECT MESSAGE CARA TERBARU DI INSTAGRAM | 2015
4/ 5
Oleh

15 Comments

Tulis Comments
avatar
3.9.15

Laaa baru tau ada function tu

Reply
avatar
3.9.15

Haaaaaa tak update lagi IG, nanti balik nak godek2 la hehe. Thanks Ina! ^^

Reply
avatar
3.9.15

senang la kalau ada apa2 tak kena pada gambar kengkawan ke nak komen secara public maybe mengaibkan boleh la DM jer kat Instagram...

Reply
avatar
ana
3.9.15

waahh..menarik

Reply
avatar
3.9.15

perghh thanx bleh bt

Reply
avatar
3.9.15

Ohh gitu ... tapi tadi punyalah banyak masuk mesej kat situ .. pelik lak tak pernah2 ada push mesej menerusi instagram

Reply
avatar
3.9.15

Terbaik.. Tapi kathy dah tak ada akaun instagram :(

Reply
avatar
3.9.15

Rasanya macam baru je menjelma function tu tak semalam hari ni..

Reply
avatar
4.9.15

Wahhh rajin dik ena buat tutorial...akak rasa IG akak masih old skool lg ni tak nampak plak button tu wpun dah selalu upgrade...rasanya kena beli ipongggggggggg ahhahahaha

Reply
avatar
4.9.15

dah cuba,,,lebih senang ada macam ni kat ig.

Reply
avatar
5.9.15

Ohhh begitu rupanya. Pandang je arrow tu sebelum ni. Tak check pun nak buat apa. Thanks, ena :)

Reply
avatar
8.9.15

ahak perasan jugak..tapi tak pernah guna lagi

Reply
avatar
9.9.15

Makin cnggih dh tknologi .hehe

Reply
avatar
9.9.15

ehehehe tu laaa tengok ada icon menyala kat atas.. amboi da bleh chatting2 in privet skrang..

Reply