Wednesday, September 16, 2015

MOVIE REVIEW | MAZE RUNNER THE SCORCH TRIALS


MOVIE REVIEW | MAZE RUNNER THE SCORCH TRIALS | Pada Sabtu yang lepas iaitu 3 dua hari selepas Maze Runner musim yang terbaru keluar, ena dengan kawan ena pergi tengok cerita ni di Shamelin Mall. Tak plan pun nak pergi tengok cerita ni, tapi dah tak tahu nak buat apa, so inilah choice terakhir. Well, ena ni bukan suka sangat tengok wayang. Uhuks.

Entri kali ini ena nak cerita la sedikit pendapat ena mengenai movie Maze Runner The Scorch Trials ni. Mungkin ramai yang dah tengok tapi ena nak story mory juga. Sebelum itu, siapa suka tengok cerita Maze Runner, sila angkat tangan? So, anda anda yang suka tu boleh jadi geng dengan ena. Ahaks.


SINOPSIS MAZE RUNNER THE SCORCH TRIALS


Maze Runner yang ini adalah sambungan daripada Maze Runner musim pertama. Untuk musim yang terbaru ini, movie ini menceritakan tentang Thomas (Hero) dan rakan-rakannya mendapat pertunjuk untuk mengungkap sebuah organisasi yang diberi nama WCKD. Saat mereka ke Storch iaitu daerah terpencil yang penuh rintangan dan tentangan yang menggerunkan dan tak dapat dibayangkan. Macam cerita hantu pun ada.

Sepanjang perjalanan mereka, banyak juga kejadian yang menyedihkan yang berlaku. Ada diantara rakan Thomas yang terkorban dan ada yang menganiaya mereka ketika cuba melarikan diri untuk mencari motif dan pernacangan organisasi WCKD. Cerita ni tiada berpenghunjung dan tiada penyelesaiannya lagi, so sila tunggu Maze Runner musim yang seterusnya pula.


PENDAPAT ENA MENGENAI MOVIE MAZE RUNNER THE SCORCH TRIALS


Bagi ena, Maze Runner kali ini best daripada sebelumnya cuma yang geram sebab kena tunggu Maze Runner seterusnya pula. Tak sabar nak tahu ending dia bagaimana. Banyak part-part yang menggerunkan, mencabar dan menyeramkan. Macam cerita hantu pun ada, dah nama pun 'RUNNER' sebab itulah banyak berlari sana sini. Bestlah, tak menyesal tengok.

Ena bagi ranking: 7/10



Share

Other Article

MOVIE REVIEW | MAZE RUNNER THE SCORCH TRIALS
4/ 5
Oleh

14 Comments

Comments
avatar
17.9.15

Wahh tak tgok lagi...yg fest ponn huuuu T_T

Reply
avatar
17.9.15

Diorng ckp yg watak smpingn lg hensem dr hero..aummm hahahaa

Reply
avatar
17.9.15

AsSalam ena,

Ramai orang buat review movie ni.. Macam best..
Overall diaorang komen cerita ni ala-ala suspense gitu.. Saya memang tak boleh tengok cerita-cerita camni, boleh gugur jantung, lagi pun kat movie takde banatal peluk untuk tutup muka.. huhuhu

Reply
avatar
17.9.15

saya dapat tiket free tp x tgk sbb kena bangkit awal ;-)

Reply
avatar
17.9.15

ena, anak kak ana merayu2 ajak pi MDO semalam hihi tak dapat nak pi sebab kak ana tak follow siri ni, takut tak faham je, thanks for the review dapat gambaran sikit my dear :)

Reply
avatar
17.9.15

Wowww.... jadi penasaran juga dengan Film yang satu ini, sayangnya Ena gak mau cerita lebih lanjut. HeHeHe

Reply
avatar
17.9.15

rindu nk tengok wayang

Reply
avatar
17.9.15

ramai yg kata best.. kt fox dh byk kali ulang yang first punya... takde sape nk tmn zizie gi tgk :'(

Reply
avatar
18.9.15

macam best je..tunggu jelah keluar kat astro

Reply
avatar
18.9.15

ramai yang review, bila ena cakap menyesal tak tgk haishhh mcm kena beli cd je ni yeyyy nak tgk ngan budak QI tu kat rumah heheh

Reply
avatar
Ana
18.9.15

Waahhh..menarik ni

Reply
avatar
21.9.15

semua orang dah tengok..sobsobsob..bila la dapat tengok

Reply
avatar
21.9.15

blog kau kemas dan teratur!

filem ni jenis bikin adrenalin pun sama erlari

Reply
avatar
23.9.15 This comment has been removed by a blog administrator.

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)