Sunday, August 16, 2015

TUTORIAL LETAK WATERMARK MELALUI PHONE | PICSART


TUTORIAL LETAK WATERMARK MELALUI PHONE | PICSART | Entri kali ni ena nak buat satu tutorial untuk letak watermark di gambar melalui apps phone, memandangkan ramai juga bertanya pada ena bagaimana caranya. Tak perlu susah payah pergi transfer gambar kat laptop semata-mata untuk letak watermark, guna phone pun boleh. Hanya di hujung jari meehhh. 

Sejak ena guna phone Android sampai guna iphone, hanya satu apps sahaja ena guna untuk tepek watermark iaitu Picsart. Ada banyak apps yang boleh guna sebenarnya tapi ena tetap pilih Picsart sebab bagi ena mudah. So, kalau you all nak tahu caranya bagaimana, sila scroll entri ni sampai habis ye.


LETAK WATERMARK MELALUI PICSART

1) Install apps Picsart. Sesuai untuk android dan IOS.



2) Pilih bahagian 'EDIT'



3) Pilih 'PHOTOS' daripada gallery phone you all.



4) Bila dah pilih, akan keluar di bahagian editting. Dari situ, you all klik 'ADD PHOTO'



5) Pilih gambar 'WATERMARK' masing-masing



6) Ikut kesesuaian tempat untuk diletak dan opacity yang dikehendaki. Bila dah puas hati, klik tanda 'RIGHT' tu dan you all dah tak boleh patah balik dah untuk edit apa yang patut.



7) Klik 'SAVE' untuk simpan gambar yang ada watermark tu di ruang galeri phone you all.



8) Siap!


Share

Other Article

TUTORIAL LETAK WATERMARK MELALUI PHONE | PICSART
4/ 5
Oleh

13 Comments

Comments
avatar
16.8.15

Boleh lah buat lepas ni :D

Reply
avatar
16.8.15

hahaahahaha... macam terasa je...

Reply
avatar
16.8.15

ena..watermark ena tu memang dah sedia simpan dekat phone ker?

Reply
avatar
16.8.15

Hai,assalamualaikum,

saya jual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank...dn etc
jemput lawat blog saya

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

dan ig saya

@nurnasuha96_

whatsapp : +60196117811

Reply
avatar
16.8.15

Tq ina.. Watermark bat kat mana pulak... Buat la tutorial buat watermark pulak...:)

Reply
avatar
16.8.15

Boleh la test lepasnj. Huhuy

Reply
avatar
16.8.15

biasa guna phonto..sama kaedahnya :)

Reply
avatar
16.8.15

Wwoooo..Lepas ni boleh try buat..Ehekkk

Reply
avatar
16.8.15

Hehehehe. Kathy guna apps photoeditor utk letak watermark. Tapi tq sis atas tuto ni. Terbaik dan mudah di fahami.

Reply
avatar
17.8.15

Macam mana nak create watermark aina ? please tuto :')

Reply
avatar
25.8.15

kene buat watermark lawa2 dulu..ehee

Reply
avatar
26.8.15

yeah dah buat dah.. thanks akak.. tapi picsart nie besaq kan dia punya MB

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)