TUTORIAL LETAK WATERMARK MELALUI PHONE | PICSART

by - Sunday, August 16, 2015


TUTORIAL LETAK WATERMARK MELALUI PHONE | PICSART | Entri kali ni ena nak buat satu tutorial untuk letak watermark di gambar melalui apps phone, memandangkan ramai juga bertanya pada ena bagaimana caranya. Tak perlu susah payah pergi transfer gambar kat laptop semata-mata untuk letak watermark, guna phone pun boleh. Hanya di hujung jari meehhh. 

Sejak ena guna phone Android sampai guna iphone, hanya satu apps sahaja ena guna untuk tepek watermark iaitu Picsart. Ada banyak apps yang boleh guna sebenarnya tapi ena tetap pilih Picsart sebab bagi ena mudah. So, kalau you all nak tahu caranya bagaimana, sila scroll entri ni sampai habis ye.


LETAK WATERMARK MELALUI PICSART

1) Install apps Picsart. Sesuai untuk android dan IOS.



2) Pilih bahagian 'EDIT'



3) Pilih 'PHOTOS' daripada gallery phone you all.



4) Bila dah pilih, akan keluar di bahagian editting. Dari situ, you all klik 'ADD PHOTO'



5) Pilih gambar 'WATERMARK' masing-masing



6) Ikut kesesuaian tempat untuk diletak dan opacity yang dikehendaki. Bila dah puas hati, klik tanda 'RIGHT' tu dan you all dah tak boleh patah balik dah untuk edit apa yang patut.



7) Klik 'SAVE' untuk simpan gambar yang ada watermark tu di ruang galeri phone you all.



8) Siap!


You May Also Like

13 Comments

  1. Boleh lah buat lepas ni :D

    ReplyDelete
  2. hahaahahaha... macam terasa je...

    ReplyDelete
  3. ena..watermark ena tu memang dah sedia simpan dekat phone ker?

    ReplyDelete
  4. Hai,assalamualaikum,

    saya jual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank...dn etc
    jemput lawat blog saya

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    dan ig saya

    @nurnasuha96_

    whatsapp : +60196117811

    ReplyDelete
  5. Tq ina.. Watermark bat kat mana pulak... Buat la tutorial buat watermark pulak...:)

    ReplyDelete
  6. Boleh la test lepasnj. Huhuy

    ReplyDelete
  7. biasa guna phonto..sama kaedahnya :)

    ReplyDelete
  8. Wwoooo..Lepas ni boleh try buat..Ehekkk

    ReplyDelete
  9. Anonymous16.8.15

    Hehehehe. Kathy guna apps photoeditor utk letak watermark. Tapi tq sis atas tuto ni. Terbaik dan mudah di fahami.

    ReplyDelete
  10. Macam mana nak create watermark aina ? please tuto :')

    ReplyDelete
  11. kene buat watermark lawa2 dulu..ehee

    ReplyDelete
  12. Anonymous26.8.15

    yeah dah buat dah.. thanks akak.. tapi picsart nie besaq kan dia punya MB

    ReplyDelete