Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Friday, August 21, 2015

BURGER MURAH DAN SEDAP DI TANJONG MALIM | QALAM BURGER


BURGER MURAH DAN SEDAP DI TANJONG MALIM | QALAM BURGER | Baru-baru ni tetiba ena teringin nak makan burger. Nak masak sendiri, malas la pulak. Lagipun bahan banyak tak ada. Lepas tu mak ena saran pergi beli burger kat satu tempat ni kat area Tanjong Malim. Mak ena cakap sedap, so apa lagi, ena pun berdesup pergi beli.

Nama tempat jual burger tersebut adalah Qalam Burger. Kedainya bukan gah berbatu, hanya gerai santai ditepi jalan. Tapi ena suka beli burger sebegini sebab satu murah dan satu lagi entah feeling tu rasa lain berbanding beli kat kedai fast food yang lain.


QALAM BURGER TANJONG MALIM


Qalam Burger ini terletak di Taman Universiti yang bersebelahan dengan UPSI. Kalau dari lampu isyarat nak ke simpang taman ini, gerainya betul-betul kat tepi jalan belah kiri you all. Kalau nak waze Qalam Burger ni memang tak ada kot, tapi kalau waze ke Taman Universiti insyaAllah ada.

Qalam Burger ini milik orang Melayu dan pastinya Islam. Oleh itu, kebersihan dan status halal burger di sini terjamin. So, ena pun tak segan silu untuk beli burger di sini. Lagipun, mak ena cakap memang tak berhenti-henti orang beli burger kat sini. Setiap hari mesti ada pembeli yang ramai. Ena jarang ada kat sini, memang tak tahu selok belok Tanjong Malim ni sangat. Parents ena je yang lebih arif.


FEEDBACK DARIPADA ENA


Ena sangat berpuas hati dengan burger kat sini. Makan sekali nak lagi sebab murah plus sos, mayonis dan thousand island yang diletak sangat banyak. Tambahan pula, roti burgernya sangat lembut dan daging burger yang dimasak tidak terlampau kering. Sangat sedap, rasa tak cukup kalau makan satu je.

Selain itu, ena puas hati dengan suasana gerainya. Walaupun hanya gerai biasa tetapi kebersihannya boleh tahan dan tiada bau yang kurang menyenangkan. Banyak juga jenis-jenis burger yang dijual, nak yang selapis, dua lapis atau tiga lapis pun ada. Ikut selera masing-masing.





Keunikkan burger kat sini adalah mereka gantikan bawang dan tomato dengan epal hijau. Pergghh, sedap juga kombinasi potongan epal hijau dengan burger, rasa rangup dan masam-masam buah di situ. Nyummms.

Ena tengok mereka sediakan burger pun nampak bersih dan teratur. Mungkin ada kekalutan sedikit sebab masa ena beli ni berpusu-pusu orang datang kemari untuk beli burger kat sini. Oleh sebab itu, tak menang tangan mereka menyiapkan burger yang diorder. So, kita sebagai pembeli kena faham juga keadaan mereka. Jangan main judge melulu.




MENU YANG ENA PILIH

Masa ni ena try makan yang Triple Extreme Beef dan family ena yang lain pilih burger ayam biasa. Ena sengaja nak try menu lain daripada yang lain, lagipun bukan mahal sangat. Next time, rasa yang lain pula. Ahaks

Tripple Extreme Beef

Burger Ayam Biasa


HUBUNGI PIHAK QALAM BURGER

Sebarang tempahan boleh rujuk pada gambar banner dibawah.



FANPAGE:



Share

Other Article

BURGER MURAH DAN SEDAP DI TANJONG MALIM | QALAM BURGER
4/ 5
Oleh

16 Comments

Tulis Comments
avatar
22.8.15

Melelehhhhh..lapar plak malam2 ni

Jemputlah ke blog saya Mom's thoughts have power

Reply
avatar
22.8.15

sedapnya makan burger macam ni..banyak menu jugak dia buat kan.

Reply
avatar
22.8.15

Glup! Lapar akak dik oiiii nengok gambor ni.. Huhuhu..
RosmizaAli.Com

Reply
avatar
22.8.15

wah.. ada kelainan kat situ. Akak pun tak pernah cuba burger yang letak epal hijau ni. Apapun selamat hari jadi Ina yang ke 23 erkk.... Moga di murahkan rezeki & di limpahi kasih sayang berpanjangan

Reply
avatar
22.8.15

ok jadi lapoooo .pernghh nampak sedap

Reply
avatar
22.8.15

Suka burger macam ni berbanding burger kat fast food restaurant. RAsanya jauh lagi sedap

Reply
avatar
22.8.15

hye...singgah sini nak ucap terima kasih sebab rajin baca entry and tinggalkan komen di blog Syira Lokman :) semoga murah rezeki ye :)

Reply
avatar
23.8.15

Sedapnya...ruby xpenah mkn burger bakar lagi
Yg terbaru npk burger kukus pulak..

Mcm2..hehhehe..apa2 pun..burger tepi jln mmg the best

Reply
avatar
23.8.15

Salam Ina Ainaa,

Terliur tengok burger dgn cheese meleleh tu.. Belum makan dah terasa sedap.. Nasib baik jauh.. hehehe

Reply
avatar
23.8.15

wow... nice tu.. masa zizie belajar dulu, ada gerai ni jual burger letak nenas.. pelik pulak rasa manis semacam.... hihi

Reply
avatar
23.8.15

betul tak kalau saya cakap ..beger kat warung2 macam ni lagi sedap dr McD ke..kfc ke..beger king ke..
saya lagi suka beli beger kt warung.

Life is great to be a humble person

Reply
avatar
24.8.15

huwargh!!! petang ni nak p beli dah alang2 ada kat libry UPSI ni! huhuhuhuhuu. done follow sis #3876.masyaAllah ramainya followers. mind follow me back, jom meramaikan followers aten pula

Reply
avatar
25.8.15

wah lain dari lain epal hijau tu

Reply
avatar
25.8.15

Lain daripada yang lain. Nak rasaa tapi jauh sangat. heheh

Reply
avatar
26.8.15

Wah.. Menarik.. Boleh cuba jga nnt..

Reply
avatar
28.8.15

Dulu masa kat upsi, memang kerja nya call qalam ni jelah kalau lapar tapi malas nak keluar. Delivery delivery haha

Reply