Sunday, July 12, 2015

TELUR IKAN GORENG DAN TEH TARIK KAW | HATYAI THAILAND

TELUR IKAN GORENG DAN TEH TARIK KAW | HATYAI THAILAND | Pagi tadi, pergi belek gambar makanan yang sempat ena simpan ketika pergi ke Hatyai dulu ni, tetiba perut jadi craving nak makan telur ikan goreng dengan teh tarik yang mencongkam kat sana. Ai is bukan preggy haaaa. Hew hew hew.

Sejujurnya, rindu nak foodhunting kat sana lagi sebab makanan kat sana semuanya sedap-sedap dan murah. Halal pun banyak, tak susah nak cari makanan. Kalau bawa duit RM500 pun dah terlebih cukup nak membeli belah. Ena pergi ke Thailand dah lama dah, bulan January 2015 yang lepas. Tapi disebabkan kecelakaan berlaku pada handfone Sony ena, gambar habis semua terdelete. Tak dapat ena nak share kenangan ketika di sana kat blog ena ni. Ada beberapa gambar sahaja yang sempat di save dalam album picasa. Sabar jelah.


TELUR IKAN GORENG DAN TEH TARIK

Kira dah lama juga kisah ena ke Thailand ni, tapi sampai sekarang ena masih craving nak menjamah lagi telur ikan goreng dengan air teh tarik kat Hatyai, Thailand. Kesedapan telur ikan goreng dan teh tariknya masih terasa kat tekak ni. Ohh Maiii!

Kalau ada rezeki ke sini lagi, sure ena akan cari dua benda ni. Nak makan banyak banyak. Har har har



Telur Ikan Goreng
Harga: RM2
Tempat: Khlong Hae Floating Market



Teh Tarik
Harga:
RM2
Tempat: Hatyai Town, buka waktu malam.


Share

Other Article

TELUR IKAN GORENG DAN TEH TARIK KAW | HATYAI THAILAND
4/ 5
Oleh

10 Comments

Comments
avatar
12.7.15

Sedapnya lah nampak..:)

Reply
avatar
ida
12.7.15

wow. nampak sedap. telur ikan apa tu? mesti ikan besar kan? menarik

Reply
avatar
13.7.15

nak backlink free ? sila tinggalkan link di page BLOG SYIRA LOKMAN :D

Reply
avatar
13.7.15

macam menarik je menu telur ikan goreng tu..kalau ada kat sini memang nak cuba :)

Reply
avatar
13.7.15

hatyai ni dah penuh dgn rakyat malaysia...best jalan2 cari makan kt sini :)

Reply
avatar
13.7.15

Telur ikan goreng tu nampak menyelerakan! Rasanya macam mana Ena? Akak tengok macam lempeng gebu pun ada.

Reply
avatar
13.7.15

Ohhh tapi teh tarik thai memang awesome!

Reply
avatar
14.7.15

fuhhhh geram tengok teh tarik dia

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)