Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Friday, July 10, 2015

LIRIK SUASANA DI HARI RAYA | LAGU RAYA KEGEMARAN


LIRIK SUASANA DI HARI RAYA | LAGU RAYA KEGEMARAN | Pejam celik pejam celik, minggu depan je kita nak raya dah. Dan sudah pasti banyak lagu raya sudah berkumandang di saluran radio atau tv. Tadi masa ena dalam bus untuk pulang ke hostel daripada hospital, sepanjang jalan tu lagu raya je. Allah, membuat ena makin tak sabar nak balik raya. Sobs.

Sejujurnya, ena lebih suka dengar lagu raya dulu punya berbanding lagu raya terkini yang dah banyak diremixkan, dirancakkan dan diubah suai liriknya. Hal ini disebabkan rentak lagu raya yang dulu membuat diri ni sayu jeee dan lagi berfeeling feeling nak beraya. Ada banyak lagu raya yang lama yang best best ni, tapi ada satu lagu raya yang paling paling dan paling ena suka iaitu Suasana Di Hari Raya dialunkan oleh Anuar Zain dan Ellina.


VIDEO LAGU SUASANA DI HARI RAYA


Anuar Zain ft Ellina


Versi Upin & Ipin



LIRIK LAGU SUASAN DI HARI RAYA

Anuar Zain:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Elina:
Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

Anuar Zain:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Elina:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Anuar Zain:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Elina:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

Anuar Zain & Elina:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Anuar Zain:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Elina:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Anuar Zain:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Elina:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri


Share

Other Article

LIRIK SUASANA DI HARI RAYA | LAGU RAYA KEGEMARAN
4/ 5
Oleh

4 Comments

Tulis Comments
avatar
10.7.15

memang best lagu raya ni "Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri..". tahun ni kena berjimat banyak...umur lebih walau belajar tetap tak dapat duit tau.. datang la beraya rumah pcl nanti.

Reply
avatar
10.7.15

Antara lagu raya yg sedap gak didengar..

Reply
avatar
13.7.15

suka lagu ni..happy je dengar :)

Reply
avatar
24.7.15

Lagu ni memang best! Feeling hari raya sungguh!

Reply