Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Thursday, May 07, 2015

PERTAMA KALI RASA AISKRIM PASU | TELUK CHEMPEDAK | PAHANG



PERTAMA KALI RASA AISKRIM PASU | TELUK CHEMPEDAK | PAHANG | Baru baru ni, ena dengan teman foodhunter ena lepak kat Teluk Chempedak Kuantan, Pahang pada waktu malam. Menghirup udara segar dari laut pada waktu begini memang best sambil layan airkrim pasu. 

Haaaa, you nak tahu, ini merupakan pertama kalinya ena merasai aiskrim pasu. Terujalah juga sebab dapat makan aiskrim ni yang pernah jadi bualan orang ramai pada suatu ketika dahulu. Ahaks. Diikutkan boleh je buat sendiri benda ni, tapi yela kalau nak buat sendiri pun entah bilalah nak dibuatnya. Kalau beli aiskrim, memang takkannya nak berhias lelawa sebegini rupa. Terus ngap je dari bekas aiskrim tu. 



Kakak jual aiskrim pasu tu macam tahu tahu je ena ni suka warna pink. Ahaks. Terima kasih ye kak sebab memahami apa yang ena minat. Maybe dia tengok ena berpakaian serba serbi pink malam tu (Bukan outfit macam gambar yang diatas ni ye) . Lepas tu, phone dengan dompet pun nak warna pink. Hantu pinklah dikatakan. Kah! 

Kalau aiskrim pasu ni letak aiskrim kelapa maybe lebih menarik dan lebih sedap. Ena memang suka dengn aiskrim kelapa sejak melantak kat Thailand dulu ni. Terus ketagih sampai sekarang tapi susahlah nak jumpa orang jual kat Malaysia.

Itu sahaja perkongsian daripada ena.


Share

Other Article

PERTAMA KALI RASA AISKRIM PASU | TELUK CHEMPEDAK | PAHANG
4/ 5
Oleh

17 Comments

Tulis Comments
avatar
8.5.15

belum pernah lagi makan aiskrim pasu ni.. hehe

jemput singgah : Sakit Lutut Punca Dan Rawatan

Reply
avatar
8.5.15

Huhu..belum berkesempaatn lagi untuk merasai ais-krim pasu sampai skrg.. Pernah terdetik nak beli... tapi entahla....

Reply
avatar
8.5.15

area rumah saya, danau kota ada jual.. so pernah la merasa ais krim pasu dengan ais krim kelapa tu heheh

Reply
avatar
8.5.15

kat area Mimin ada jual aiskrim kelapa

Reply
avatar
10.5.15

pernah dengar ais krim ini..makan je belum

Reply
avatar
10.5.15

belum pernah mkn aiskrim pasu..

Reply
avatar
10.5.15

takut nak g naik jmbatan tu sbb byk sgt kera. btw hai kak ena. teha buat blog baru. jom follow :)

Reply
avatar
10.5.15

memang boleh buat sendiri pun kan. zizie merasa sekali je. pastu, dah tak teringin dh.

Reply
avatar
12.5.15

memang boleh buat sendiri dan letak macam↓3 topping..betul kata Ena, letak isi kelapa lagi sedap :)

Reply
avatar
15.5.15

nak kena ajak en suami pi mkn aiskrim pasu ni. cam sedap jer

Reply
avatar
17.5.15

sampai hari ni tak pernah rasa lagi aiskrim pasu

Reply
avatar
19.5.15

Gaya presentation aiskrim yang jadi daya tarikan kan....

Reply
avatar
22.5.15

okay gi Ena dah rasa.. akak belum rasa lagi eskrim pasu..

Reply
avatar
24.5.15

kite pernah pergi teluk cempedak 2 kali kalau tak silap. itupun rombongan ><

kite tak makan lagi aiskrim pasu. hekhek :P

Reply