MONSTER'S CRAZY CRUNCH (MCC) | RAINBOW BUBBLE RICE

by - Sunday, May 17, 2015


MONSTER'S CRAZY CRUNCH (MCC) | RAINBOW BUBBLE RICE | Kepada para penggemar chocolate, you all digalakkan untuk membaca entri ini dengan teliti dan hadam baik baik  ye. Ahaks. Okay, kali ini ena nak share satu makanan kudap kudap yang berasaskan chocolate yang diberi nama Monster's Crazy Crunch.

Ada pelbagai jenis sebenarnya, yang dahulunya menggunakan bubble rice berwarna putih je. Tapi kali ni, the bubble rice will make your day full of rainbow. Ceewaahhh. Berwarna warni gittew. Dan bila digabungkan dengan limpahan chocolate yang lemak berkrim, lagilah membuatkan you all berasa dunia ini anda yang punya. Sampai begitu sekali penangannya. Perrrgghhhh.


FEEDBACK DARIPADA ENA




SubhanaAllah, sedap yang amat MCC ni, patutlah benda ni feymes sejak azali lagi. Sejujurnya, ini merupakan kali pertama ena cuba try test Chocolate Bubble Rice dari MCC, dulu pernah makan kudapan sebegini rupa tapi dari jenama yang lain la. Namun, ena sangat puas hati dengan jenama yang ini. Chocolatenya yang melimpah ruah dan semua rainbow bubble rice tu dapat disalut dengan chocolate. Tak adalah yang lopong lopong sebab tak cukup chocolate.

Pada memula beli, memang nampak macam keras je chocolate tu. Sebenarnya ada teknik tersendiri sebelum you all makan benda ni bagi memasti chocolate tu mencair ke seluruh rainbow bubble rice dan enak untuk dimakan. So, kalau nak tahu, jom ena bagitahu cara-caranya dibawah ini.



LANGKAH-LANGKAH UNTUK MAKAN MONSTER'S CRAZY CRUNCH




Kat balang MCC sudah tersediakan cara cara nak makan benda ni tapi kat bawah ni pula adalah mengikut cara ena tersendiri. Tapi masih tak lari lah dari apa yang diperkatakan pada label MCC. Jom baca:-

1) Sediakan mangkuk atau cawan berisi dengan air panas. Rendamkan 1/5 daripada balang MCC secara terbalik (Sila rujuk gambar rajah diatas). Hal ini disebabkan untuk mencairkan chocolate.

2) Tunggu selama 2 / 3 minit dan pastikan kepanasan air tu masih tinggi. Kalau tak, chocolate mengeras balik.


3) Then, bila chocolate dah cair, gaul hingga sebati dan you all dah boleh makan sambil layan movie. Ahaks




Memang serius sedap MCC ni, bukan calang calang chocolate diletak. Terbaik dari ladang meeehhhh wa cakap sama luu! Rugilah kalau you all tak merasa lagi benda ni. You all should try satu, baru you all akan percaya dengan kesedapan yang digambarkan oleh ena diatas ni. So apa lagi, lai lai lai, belilah sekarang.


INFORMASI MENGENAI MONSTER'S CRAZY CRUNCH

Tiada apa yang perlu diragui, MCC telah disahkan HALAL dan bersih untuk dimakan oleh semua golongan, malah company pun dimiliki oleh bumiputera. Company pun telah sah berdaftar atas nombor pendaftaran (1133826-W).

Diruang ini ena kongsikan harga serta tempat untuk memudahkan you all hubungi pihak mereka demi mendapatkan Chocolate Rainbow Bubble Rice, Monster Crazy Crunch! 




HARGA:
RM7 (sebalang)

INSTAGRAM:

FACEBOOK:




You May Also Like

9 Comments

  1. hmm tak mkn benda mcm ni

    ReplyDelete
  2. Rasa mcm nak makan lagi sekarang. Tapi dah habissss T_T

    ReplyDelete
  3. sedapnya..sekali hadap je boleh abis ni

    ReplyDelete
  4. makanan yang sebegini memang jadi kesukaan para gadis , perempuan mahupun wanita....

    ReplyDelete
  5. owh ada versi rainbow pula. sebelum pernah makan jugak tapi yg biasa punya..

    Jemput Sinngah : Sakit Lutut Punca Dan Rawatan

    ReplyDelete
  6. pergh..meleleh-leleh coklatnya tu

    ReplyDelete
  7. Adehh, kalau ngan coklat memang kalah.X penah rasa lagi mende alah ni hehe.Kena cuba ni

    ReplyDelete
  8. hehehe gitu skali haaa cara makan =D
    mcm makan yum yum..

    ReplyDelete
  9. Adehh, kalau ngan coklat memang kalah.X penah rasa lagi mende alah ni hehe.Kena cuba ni

    ReplyDelete