Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Friday, May 29, 2015

KOLEKSI GAMBAR | PENCUCI MULUT BUNGA HIDUP



KOLEKSI GAMBAR | PENCUCI MULUT BUNGA HIDUP | Bunga yang hidup dibenam dalam gelatin dan dijadikan pencuci mulut yang popular di negara Jepun. Bunga hidup??? Ehhhh sedap ke?? Jangan tanya pada ena, ena sendiri pun tertanya tanya rasa pencuci mulut ni. 

Nama pencuci mulut ini adalah Havaro semperna nama Jepun untuk bunga bunga hidup yang digunakan sebagai bahan yang utama. Pencuci mulut bunga hidup ini hanya jual di sekitar Ichiangai beli belah Tokyo Station. Process untuk buat benda ni sudah pasti sukar serta rumit dan sudah semestinya harga pun mahal. Namun, ena teringin pula nak merasa pencuci mulut ni tapi nunnnn jauh di Jepun kalau nak beli. 


PENCUCI MULUT BUNGA HIDUP

Jom lihat gambar pencuci mulut bunga hidup ni yang lain. Kreatif yang amat! Nampak tempting pula tu. Sayang nak makan pun ada sebab cantik. Emmm Emmm.











Kat Malaysia ada ke jual??? Kalau ada nak pergi serbulah. Nak rasa. Hope sedap dan tak ada rasa yang kurang enak bagi lidah ena. Okay itu sahaja, selamat mencuci mata. Yeahhh.


Share

Other Article

KOLEKSI GAMBAR | PENCUCI MULUT BUNGA HIDUP
4/ 5
Oleh

12 Comments

Tulis Comments
avatar
29.5.15

wow... nampak menarik betul lah inaa

Reply
avatar
29.5.15

hah? bunga hidup? dah mcm souvenir drpd desert.. hihi

Reply
avatar
30.5.15

Macam mana nak makan terlalu comel sangat.

Reply
avatar
31.5.15

wahh cantik + comell.. tak sampai hati nak makan

Reply
avatar
2.6.15

erkk..bunga tu selamat di makan ke? atau hiasan semata2. haha

Reply
avatar
5.6.15

kiutnya la semua

Reply
avatar
7.6.15

kena g jepun macam ni

Reply
avatar
9.6.15

WAH....ni kalau nk mkn pun rasa serba slh..hehehhe

Reply
avatar
15.6.15

Rasa cantik sgt akak tgk ni ena...bunga matahari atau bunga raya boleh kot buat gini guna agar2 kan...gelatin lagi nampak transparent...wowwwwwwwww

Reply
avatar
15.6.15

cantiknya cam sayang je nak makan huhu

Reply
avatar
15.6.15

macam pelik jeeee makan bunga

Reply
avatar
16.6.15

uniknya..seriously bunga hidup ye. cantik sangat

Reply