Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Friday, May 29, 2015

JUADAH BERBUKA PUASA 2015 | U-CAFE WANGSA WALK



JUADAH BERBUKA PUASA 2015 | U-CAFE WANGSA WALK | Alhamdulillah, diberi peluang lagi sekali untuk membuat food review di U-Cafe, Wangsa Walk semperna bulan puasa yang bakal menjelma tak lama lagi pada tahun 2015.

Pada tahun ini, U-Cafe WangsaWalk menyediakan juadah berbuka puasa untuk semua secara buffet mahupun ala carte. Pilih la mengikut kesesuaian selera masing masing. Selain itu, restoran ini telah disahkan halal dan bersih untuk kita semua menjamu selera di sini. Selok belok mengenai U-Cafe ini, you all dijemput untuk membaca entri ena yang terdahulu di SINI . Seperti yang dinyatakan di entri tersebut, U-Cafe ini mempunyai dua cawangan iaitu di Wangsa Walk, Wangsa Maju dan Sungai Wang, Jalan Sultan Ismail. So, bagi mereka yang berada berdekat bolehlah singgah ke mari.


JUADAH BUFFET BERBUKA PUASA DI U-CAFE WANGSA WALK

Ena boleh dikatakan sudah banyak kali makan kat sini dan pastinya hampir semua makanan di sini sedap serta menyelerakan. Plating usah dicakaplah, memang tiptop dan cantik. Tengok platingnya yang kemas, secara automatik perut terus berbunyi dengan rancaknya. 

Seperti yang ena katakan di atas, U-Cafe WangsaWalk menyediakan juadah berbuka puasa secara buffet atau ala carte. Buffet adalah cara pengajian makanan dalam pesta atau restoran meletakkan atas meja yang panjang dengan satu bayaran. Kita boleh makan sebanyak mana yang kita mahu. 

Dibawah ini beberapa sajian yang ada untuk buffet di sini. 

KERABU IKAN. Comelkan dihias macam tu?? Ena tak sempat nak rasa, tapi partner foodhunter ena cakap sedap.

KURMA. Makanan sunnah untuk berbuka. 

BELACAN CHICKEN BOXING. Okay ena memang suka giler ayam ni. Sedap sangat!

Belacan Chicken Boxing dihias dalam cawan yang comel.

SUP DAGING. Sangat sedap, light dan tak overdose herba herba yang diletak. Sesuai makan panas panas ni untuk perut kita yang sedang kosong. 

Air minuman ni ena tak pasti apa namanya. Tapi sedap dan fresh walaupun rupanya sebegitu.


SAJIAN ALA CARTE RAMADHAN 2015 DI U-CAFE WANGSA WALK

Kalau you all nak berbuka dengan menu secara ala carte pun tiada masalah. Yela, masing masing ada keinginan tersendiri, tambahan pula masa tu bulan puasa. Selera jadi lain macam sedikit. Ahaks. Okay jom tengok menu yang menarik terdapat di U-Cafe WangsaWalk. Menu selebihnya you all boleh rujuk di Menu Menarik Di U-Cafe .

SEAFOOD PLATTER

COMBO PLATTER

DECONSTRUCTED CAESAR SALAD

ITALIAN BEEF BEEF CARBONARA WITH EGG YOLK

SIGNATURE COMBO MIXED  GRILLED

STICKY GRILLED PREMIUM LAMB RACK

FLYING FISH RICE WITH SOY SAUCE OR THAI SAUCE

COMBI EGG YOLK BUTTER CHICKEN AND SEASON VEGE IN YAM BASKET RICE

FRIED ASPARAGUS & PRAWN

BANGKOK JAZZ CRAB MEAT FRIED RICE IN LOTUS LEAF

NASI LEMAK KARI AYAM

THAI STYLE PAN GRILLED CHICKEN CHOP RICE WITH GREEN CURRY

CANTONESE KUEW TEOW WITH SEAFOOD

PENANG CURRY LAKSA
 
CHEF FRIED SEAFOOD 'YING YONG' NOODLE

NASI LEMAK

ASAM LAKSA WITH SARDINE FISH


BARISAN PARA FOOD BLOGGER

Alhamdulillah, dengan adanya event sebegini, ena dapat berkenalan dengan food blogger yang lain yang selama ni hanya berborak dilaman social. Ada yang ena dah banyak kali jumpa namun ena tetap rindu nak lepak dengan para blogger yang mempunyai niche sama dengan ena iaitu niche FOOD.






DETAIL U-CAFE WANGSA WALK, WANGSA MAJU

Mengenai serba sedikit tentang U-Cafe ini, ena pernah cerita pada entri ena yang dulu,  CLICK DI SINI dan you all dijemput untuk melawat ke sana ye. Terima kasih. Okay seperti biasa, dibawah ni ena share alamat dan fanpage mengenai U-Cafe.




Kalau you all nak buat catering, nak sambut birthday, parti bersama kawan kawan atau ahli keluarga, boleh hubungi pihak mereka. Nescaya layanan nombor satu dikenakan.


Alamat:
U-Cafe Wangsa Walk,
GL-06 Wangsa Walk, Wangsa Avenue,
No 9, Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju,
53300 Kuala Lumpur, Malaysia


No. Tel: 
03 - 4131 9686 
019-3133668 (P.I.C.U-Cafe Rachel: Reservation & Inquiry)
  Facebook: 
U-CafeFanpage



Share

Other Article

JUADAH BERBUKA PUASA 2015 | U-CAFE WANGSA WALK
4/ 5
Oleh

8 Comments

Comments
avatar
29.5.15

ala sedihnya x dpt pergi yg kali ni, best gila makanan dia eh ainaa, terliur akk!

Reply
avatar
29.5.15

Dia punya decoration makanan memang comel dan menarik buat orang tertarik nak makan tapi dalam masa yang sama sayang nak usik..hehe

Reply
avatar
29.5.15

lapaq aih tengok pics tu semua, especially sup tu...sedapnyaaaa

Reply
avatar
30.5.15

Nk bawak fmly berbuka kt sini laa nnti. Hihi

Reply
avatar
5.6.15

wah semuanya nmpk sedap..lau bulan pose tgk ni mesti terliur...

Reply
avatar
7.6.15

hmmm nanti kita berbuka puasa sesama nak tak? >_<

Reply
avatar
15.6.15

Yeyyyy dapat jumpa ainaa dan jid sembang2, selama ni jumpa pertama kali di tempat yg sama, kedua jumpa ditempat yg sama baru dapat sembang, korang mmg peramah, akak suka dengan korang berdua, comel!

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)