Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Tuesday, March 31, 2015

KOLEKSI GAMBAR | BENTUK PIE YANG SANGAT KREATIF


KOLEKSI GAMBAR | BENTUK PIE YANG SANGAT KREATIF | Masa tengah fokus dalam lecture tadi, tetiba tekak ni teringin nak makan pie. Ena memang seorang yang suka makan pie, terutama pie ayam atau daging. Ya Allah cravingnya! Nanti hujung minggu nak pergi cari pie kat memana kedai bakery di Kuantan ni. Lantaklah ada GST ke tak, janji kemahuan tekak ni dipenuhi sebelum dibiarkan menjadi 'barah'. Haaa tudiaaa. Ahaks. 

So, tadi tengah cari bahan untuk assignments seterusnya, terdetik hati ena nak cari bentuk pie yang tak pernah ena tengok selama ni. Cari punya cari, ternampak gambar gambar pie yang sangat kreatif dan unik. Terpana mata ena tengok bentuk pie yang dibuat oleh pakar pakar buat bakeri ni. Penuh dengan kesenian dan ketelitian tapi tak pastilah sedap ke tak. Uhuks.

Entri kali ni ena nak kongsikan gambar bentuk pie yang sangat kreatif. Dah lama tak share gambar pelik, unik dan berseni kat blog ni. Jom teruskan scroll you all ye. 



BENTUK PIE YANG SANGAT KREATIF


1) Bentuk Naga



2) Bentuk Pokok Hari Natal



3) Bentuk Burung Hantu



4) Bentuk Kumpulan Daun Luruh



5) Bentuk Pokok Daun Pelangi



6) Bentuk Pokok Musim Luruh



7) Bentuk Sotong



8) Bentuk Meja Bunga



9) Bentuk Burung Merpati



10) Bentuk Bunga Rose




Itu sahaja gambar bentuk pie yang sangat kreatif yang ena nak share. Menarikkan! Kan best kalau ena pun pandai buat pie. Nanti nak belajarlah. Nanti boleh buat macam pie kat atas ni. Lepas tu buka kedai pie. Perrrgghhhh! InshaAllah, nak seribu daya tak nak seribu dalih.

You all pun boleh cuba try test buat pie secantik gambar di atas. Apapun, selamat mencuba.


Share

Other Article

KOLEKSI GAMBAR | BENTUK PIE YANG SANGAT KREATIF
4/ 5
Oleh

13 Comments

Comments
avatar
31.3.15

Memang kreatif..kalau yang berbentuk binatang tu jadi tak berapa selera pulak kita

Reply
avatar
31.3.15

Waaah kretif sangat & cantik. Tak tergamak nak makan kot..

Reply
avatar
1.4.15

sayang nak mkan..hehe

Reply
avatar
1.4.15

bentuk naga tu epik sangat. :D

Reply
avatar
1.4.15

alooo comelnya rasa tak nak makan.. hehehe

Reply
avatar
3.4.15

memang kreatif betul semua pie ni...sayang pula nak makan kan...hehe

Reply
avatar
4.4.15

Mmg kreatif org yg buat ni..

Reply
avatar
5.4.15

kalau cantik sangat, sayang plak nak makn huhuhu

Reply
avatar
16.4.15

yang mana seram2 tu xde selera lak nak makan.. tingat sotong dalam pirates of carribean..

Reply
avatar
16.4.15

yang mana seram2 tu xde selera lak nak makan.. tingat sotong dalam pirates of carribean..

Reply
avatar
20.4.15

alamak seriau nyeee nak makan ala sotong tuh? huhuhuhuhu

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)