Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Thursday, February 12, 2015

MOVIE REVIEW | INTO THE WOODS DISNEY


MOVIE REVIEW | INTO THE WOODS DISNEY | Alhamdulillah, diberi peluang kepada ena untuk tengok cerita Into The Woods keluaran Disney di Golden Screen Cinema East Coast Mall, Kuantan. Ena dari dulu lagi suka semua movie yang dikeluarkan oleh Disney, termasuklah cerita katunnya. So, agak excited bila nak pergi tengok movie ni

Sebelum ni, ena ada nampak ketidakpuashatian atau komen negatif terhadap cerita ni. Pada mulanya, ena tak percaya dengan komen yang lain, so ena pergilah tengok cerita ni memandangkan kawan kawan ena ajak. Nak tahu best ke tak?? Haaaa.. sila teruskan pembacaan anda.


INTO THE WOODS DISNEY



Malangnya, ena sedikit kecewa dengan movie Into The Woods sebab jalan ceritanya agak tak berapa best bagi ena. Boleh pula prince charming jadi curang. Charming la sangat kan. Hurmm. Oleh sebab itu, ena percaya dengan komen negatif orang lain terhadap movie ni bahawa jalan ceritanya kurang awesome gitteww. Tambahan pula, banyak bernyanyi daripada bercakap dan menyebabkan ena kurang menjiwai. Kalau sekali dua menyanyi tak mengapa, ini memanjang menyanyi, agak annoying sedikit. Maybe pengarahnya nak buat lain dari yang lain. 

So ena bagi ranking 5/10 untuk movie Into The Woods ni.



SINOPSIS

Cerita ni ena tak tahulah nak buat sinopsis macam mana tapi movie ni mengisahkan sepasang suami isteri yang inginkan anak dan mengembara di dalam woods atau hutan banat untuk mencari segala yang diminta oleh ahli sihir yang telah menyihir mereka menjadi mandul. Kalau mereka dapat fullfill segala kehendak ahli sihir tu, sihir tersebut akan musnah dan mereka akan memperolehi anak. Jalan cerita ni mengenai kisah ketika proses percarian tu berlaku.

Banyak movie yang digabungkan dalam satu cerita seperti Rapunzel, Cinderella, Little Red Riding Hood dan The Magic Beans. Bagi yang belum tengok tu, cerita ni dah lama keluar di pawagam sebenarnya. So you all boleh download melalui internet.

Sebelum tu, tengok dulu trailer Into The Woods.





Share

Other Article

MOVIE REVIEW | INTO THE WOODS DISNEY
4/ 5
Oleh

2 Comments

Tulis Comments
avatar
13.2.15

iklan macam best..huhuhu

Reply
avatar
14.2.15

hahaha,

ni antara movie yang iday tunggu sangat nak tengok. tapi bila tengok, start annoying dengan lagu yang tak sudah2. padahal dah taw ni adaptasi dari musikal yang popular tu. hehehee

Reply