Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Friday, July 25, 2014

LUAHAN PERASAAN | BELAJAR UNTUK MENJADI HEARTLESS


LUAHAN PERASAAN | BELAJAR UNTUK MENJADI HEARTLESS | Become a heartless person, no body can hurting you after this. Sound great right?? Yes! This is that I want to be. I want to be a heartless girl.





Ena ni sebenarnya dah terlampau penat. Penat dengan kelakuan manusia, penat dengan diri sendiri dan penat dengan ragam sekeliling. Sampai dah tak mampu nak telan satu persatu semua ni, sampai nak termuntah rasanya. Kerana semua ni juga, I got one disease that is migrain. Sound bad! Tetapi yang menanggung ni lagi seksa.

Bila dah terlampau penat disakiti, bila dah terlampau penat menyakiti hati sendiri, this is time ena ambil keputusan untuk menjadi seorang yang heartless dan seorang yang pentingkan diri. Ena malas nak ambil tahu dah mengenai orang lain, malah dengan kawan sendiri. Ena nak jaga hati sendiri pula.



DIRI INI DAH CUKUP KUAT UNTUK MEMAAFKAN SEMUA INI, NAMUN BUKAN MUDAH UNTUK DIRI INI MELUPAKAN AKAN KESAKITAN YANG ENGKAU BERIKAN. - ena



Selagi tidak melanggar dengan syariat Islam, ena akan sebegini. Ena dah tak mahu jadi lemah, tak mahu mudah simpati dengan orang, tak mahu terlampau jaga hati orang sampaikan hati ini mereka tak pernah fikir. Terutama kawan. Sampaikan hubungan dengan Allah pun terabai bila terlampau sakit.

 Like someone said to me "Keep Calm and Be Heartless Person".

Yeahhh, itu yang terbaik. Ena tidak akan berhenti berdoa supaya diberikan pertunjuk kepada diri ini. Allah Itu Maha Mengetahui dan Maha Memahami serba serbi dalam hati kita. Semoga hati ini sembuh cepat.


More Nyummy Here

Wednesday, July 23, 2014

PEMENANG GIVEAWAY RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY



PEMENANG GIVEAWAY RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY | Alhamdulillah GA pertama dari ena ini telah tamat pada dua hari yang lepas iaitu bersamaan 20/7/2014. Seperti yang dijanjikan, pada hari ini ena akan umumkan para pemenang.

3 orang terpilih sebagai Top Referral dan 11 orang dipilih melalui random.org. Sebelum ena umumkan para pemenang, ena di sini ingin memohon maaf sekiranya ada cacat cela ketika GA ini berlangsung. Terima kasih ena ucapkan kepada mereka semua yang support GA pertama dari ena ini.

Okay, jom lihat siapakah pemenangnyaaaaa... Check nombor masing masing di SINI!!



TOP REFERRAL ( RM50 + DVD by FERO MUSIC)




(Hadiah Duit Raya RM50: Aimi Syafiqah)

http://www.azhafizah.com/2014/07/giveaway-duit-raya-gempak-2014-by-ainaa-roseberry.html


3) AISYAH AMBRIS
(Hadiah Duit Raya RM50: Mohd Shakir Razali)

http://aisyahambris.blogspot.com/2014/07/giveaway-duit-raya-gempak-2014-by-ainaa.html


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


TOP RANDOM.ORG

*(RM30 + DVD by FERO MUSIC)*

1) DIARI HIDUP HAFIZNUR
(Hadiah Duit Raya RM30: Haru Elie)




2) BUNGA TERAPI UNGU
(Hadiah Duit Raya RM30: Mastura Rara)



http://httpterataiungu.blogspot.com/2014/07/giveaway-duit-raya-gempak-2014-by-ainaa.html


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


*(RM20 + DVD by FERO MUSIC)*

1) IBU AINUL N ALIF
(Hadiah Duit Raya RM20: Haru Elie)




2) CINTA IN MY HEART
(Hadiah Duit Raya RM20: BroFami Sam)




3) MIZI SEMPOI
(Hadiah Duit Raya RM20: Chinta Artie)




4) RARA DELUXE
(Hadiah Duit Raya RM20: Yanty Lee)




5) IRRAYYAN JOURNEY
(Hadiah Duit Raya RM20: Keyme Keymoo)




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*(RM10 + KAD RAYA AINAA ROSEBERRY)*


3) JULIA JOHARI
(Hadiah Duit Raya RM10: Nurul Aqiqah Azahar)



4) MRS ERRY BERCERITA
(Hadiah Duit Raya RM10: Ida Baharum)


http://norumara.blogspot.com/2014/07/giveaway-duit-raya-gempak-2014-by-ainaa.html

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



PERHATIAN KEPADA PARA PEMENANG!!!

Sila PM details anda ke FB ena ( Ainaa Roseberry ) sebelum hari Khamis, 24/7/2014. Kepada yang gagal berbuat sedemikian, secara automatik nama anda akan dipotong.


Details yang WAJIB ada:

Tajuk: PEMENANG GA DUIT RAYA GEMPAK 2014

Link Blog:

Nama:

Menang dalam Categori mana:

No Random.Org jika menang bahagian Random.org:

Alamat:

No Telefon:



More Nyummy Here

Tuesday, July 22, 2014

MINUMAN SEDAP | JUS MANGGA PRAN



MINUMAN SEDAP | JUS MANGGA PRAN | Alhamdulillah, dapat juga merasa minum minuman Jus Mangga Pran yang selama ini orang asyik hebahkan akan kesedapan jus ini. Puas ena mencari cari di Tg.Malim, akhirnya terjumpa di Tesco Rawang. Haaaaa nampak tak semangat nak cari jus ni semata mata nak rasai keenakkan dan kesedapan Jus Mangga Pran.

Rupanya bukan semua tempat ada jual Jus Mangga Pran ni. Patutlah susah nak jumpa kat area Tanjung Malim ni. Jus ini pasti ada jual di pasaraya TESCO dan HERO. Kedai kedai runcit pun ada jual, tapi kena pandai cari dan kuantiti pun tak banyak.



Harga pun murah, yang botol besar dalam RM4 sahaja! Ehem! Alang alang susah nak dapat, ena grab dua botol besar. Nanti boleh berbuka dengan jus yang sedap ini. Nanti Hari Raya nanti ena nak jamu kawan kawan dengan jus ni. Oleh sebab tu, kena grab cepat cepat sebelum kehabisan!

Haaaa.. mengenai rasa pula, jujur ena cakap jus ini memang sedap, terasa kemanisan mangga. Tapi ena sarankan you all letak ais atau tambah sedikit air kosong sebab rasa air Jus Mangga Pran ini agak manis. Takut tetiba kena kencing manis pula. Ekekekeke.

Untuk kes Halal Haram, jangan risau, Jus Mangga Pran mempunyai Sijil Pengesahan Halal yang telah dikeluarkan oleh JAKIM. Nombor siri A22895 dan nombor ruj: JAKIM/(S)/(22.00)/492. So usah khuatir untuk minum jus ini ye.





More Nyummy Here

Sunday, July 20, 2014

KAD RAYA 2014 KEDUA | AZWAR SYUHADA



KAD RAYA 2014 KEDUA | AZWAR SYUHADA | Ini pula kad raya yang kedua untuk tahun ni yang telah selamat ena terima. Kad raya yang comel ini diberi oleh blogger Azwar Syuhada. Alhamdulillah, happy sangat sangat! Excited wooo dapat kad raya.

Terima kasih banyak banyak dear Azwar Syuhada sebab ingat juga kat ena ni. Aaauuumm. Hope next year boleh saling tukar tukar kad raya lagi. Ni membuatkan ena tak sabar nak beraya. Eheks. Di bawah ni blog si Azwar Syuhada.

Nak ke blog Azwar, sila klik gambar di atas ni ye.


Sweet je warna blog dia. Sama dengan kad raya yang dia beri kepada ena. Azwar Syuhada memang rajin datang jenguk ke blog ena. Ena happy sebab dapat berkenalan dengan dia. Hehehehe. So kawan kawan yang lain, jom lah terjah ke blog dia ye.






More Nyummy Here

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 BY AINAA ROSEBERRY


GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY | Giveaway ini dianjurkan oleh Ainaa Roseberry dengan kerjasama Mawar Khayalan dan Fero Music. Malah juga di sponsor oleh beberapa blogger yang terkemuka seperti:














Giveaway ini akan berlangsung dari 2 Julai 2014(Rabu) hingga 20 Julai 2014(Ahad). Pemenang akan diumumkan 3 hari selepas GA ini tamat iaitu pada 23 Julai 2014.


HADIAH SEBANYAK RM350

RM50 + DVD by FERO MUSIC : 3 Orang
RM30 + DVD by FERO MUSIC : 2 Orang
RM20 + DVD by FERO MUSIC : 5 Orang
RM10 : 4 Orang


SYARAT SYARAT YANG DIKENAKAN

1) Mesti buat satu entri yang bertajuk "GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 BY AINAA ROSEBERRY"

2) Copy code di bawah ini dan pastekan di entri masing masing. Select all terlebih dahulu, copy coding dan paste di bahagian HTML. Lepas tu, baru COMPOSE kan.





3) Wajib Click SUBSCRIBE di Youtube Fairul Adzreen

4) Sila follow atau like atau apa sahaja dibawah ni. Sila lakukan dengan jujur. Semakkan akan dijalankan.


 a) AINAA ROSEBERRY
    Follow blog: www.ladyainaa.com
    Follow instagram: http://instagram.com/ainaaroseberry / @ainaaroseberry
    Like Fanpage: AinaaRoseberry.Blog

b) MAWAR KHAYALAN
    Follow blog: www.aimisyafiqah.blogspot.com
    Follow instagram: http://instagram.com/aimimiddleton / @aimimiddleton
    Like fanpage:
                             

c) FERO MUSIC
    Follow blog: http://www.fero.my/
    Follow instagram: http://instagram.com/fairuladzreen/ / @fairuladzreen

d) MOHD SHAKIR RAZALI
    Follow blog: www.citershark.blogspot.com

e) BROFAMI SAM
    Like fanpage: www.facebook.com/grafikmarketing
    Follow instagram: http://instagram.com/brofami / @brofami

f) MASTURA RARA
   Follow blog: www.masturarama2.blogspot.com
   Follow instagram: http://instagram.com/masturarara / @masturarara

g) CHINTA ARTIE
    Follow blog: www.eryati.blogspot.com
    Like fanpage: https://www.facebook.com/simbiosiscinta

h) YANTY LEE
   Follow blog: www.yanty.my
   Follow instagram: http://instagram.com/yantlee / @yantlee

i) KEYME KEYMOO
    Follow blog: http://keymekeymoo.blogspot.com

j) IDA BAHARUM
   Follow blog: www.idabaharum.com
   Like fanpage: Chocolate Fountain She Loves Chocolate

k) ANA AHMAD
   Follow blog: www.amad-jalanan.blogspot.com
   Like fanpage: ANa Ahmad Blog's

l) NURUL AQIDAH AZAHAR
   Follow blog: www.mummysuplplementshop.blogspot.com
   Like fanpage: www.facebook.com/mummysupplementshop






SILA CHECK LINK MASING MASING DI SINI ---> SENARAI PESERTA



*Thanks sponsor doodletruebrotherh00d.blogspot.com


More Nyummy Here

Saturday, July 19, 2014

KAD RAYA 2014 PERTAMA | DUNIA SHIDA



KAD RAYA 2014 PERTAMA | DUNIA SHIDA | Alhamdulillah, tahun ni dapat lagi kad raya dari kawan kawan yang ena sayangi. Kalau tak silap ena, sejak tahun 2011 lagi kad raya ni mula bergiat aktif. Selama ni orang asyik wish melalui email/fb/sms sahaja. Tak best okay! No kad raya, no feeling raya. Serious!

Alhamdulillah la tahun ni dapat lagi kad raya. First kad raya yang ena dapat daripada blogger Dunia Shida. Kak Shida ni dari tahun lepas rajin hantar kad raya kat ena. Terharu sangat! Baik orangnya. Ena berharap suatu hari nanti dapat bersua muka dengan kak Shida.


Klik Gambar di atas untuk ke blog kak Shida

Haa, kepada sesiapa yang nak buat printing kad raya ke, bisnes kad ke, penanda buku ke, bolehlah you all hubungi kak Dunia Shida. Harga pun murah dan juga berkualiti.

Apapun, terima kasih kak Shida sebab tak pernah lupa bagi kad raya kat ena. Ena je tak dapat balas apa apa untuk kak Shida. Namun, ena mampu mendoakan kak Shida semoga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan kehidupan. I love you kak Dunia Shida.



*Sesi mengumpul kad raya dari kawan kawan. Ena sentiasa simpan rapi buat selama lamanya.


More Nyummy Here

Friday, July 18, 2014

JANGAN PUTUS DOA | MALAYSIA AIRLINES MH17


JANGAN PUTUS DOA | MALAYSIA AIRLINES MH17 | Pesawat MH370 masih belum ketemui lagi, ini pula datang lagi satu berita yang bakal menggemparkan dunia. Pesawat Malaysia Airlines MH17 telah terhempas di Ukraine dan seramai 295 pesawat yang ada dalam MH17 tu mati terkorban

Allahuakbar! Lepas satu persatu dugaan menimpa Malaysia. Serius ena rasa nak menangis sekarang, rasa sesak dan rasa tak selamat. Macam macam benda yang tak elok berlaku di Malaysia. Ya Allah, Kau berikan pertunjuk kepada kami sesungguhnya kami tahu ini semua ujian dariMu.





Ena tak nak ulas panjang lebar mengenai ini. Eloknya kita dengar dari berita di TV mengenai MH17. Dan kita sebagai rakyat Malaysia, jangan putus doa untuk Malaysia dan juga untuk pesawat MH17. Jom kita beramai ramai doakan untuk negara kita yang tercinta ini.

Semoga Allah berikan keamanan dan perlindungan kepada negara kita. Doakan yang terbaik!



More Nyummy Here

Wednesday, July 16, 2014

BE/CPUV NUFFNANG | KKBOX AWARENESS



BE/CPUV NUFFNANG | KKBOX AWARENESS | Alhamdulillah, ada satu lagi BE/CPUV ena tengah "going on" sekarang. Campaign kali ini adalah KKBOX Awareness. Happy sangat sangat! Rezeki ena murah dibulan puasa ni. Syukur! Terima kasih Nuffnang.

KKBOX merupakan salah satu applikasi dimana para peminat muzik boleh download lagu kegemaran you all di sini. Terdapat lebih 10 juta lagu yang disediakan di KKBOX ini, malah lirik lagu bergerak pun ada sekali. Caranya, you all cuma kena download applikasi ini di tablet, telefon pintar ataupun laptop masing masing.



Kepada yang ingin ketahui lebih lanjut mengenai KKBOX Awareness, nanti sila klik iklan mengenai campaign ini yang akan muncul di ruang blog ena. Nampak je pasal KKBOX, klik cepat cepat tau. Nanti terlepas. Ekekekeke.


Nah! Tengok gambar ena ni. Sebenarnya gambar ni ena letak kat entry mengenai harga lesen naik tu tapi memandangkan harga lesen tak jadi dinaikkan, so delete pasal harga lesen naik dan selit gambar kat sini pula. Tak baik membazir. Hahahahahaha.

Okaylah, klik jangan tak klik iklan KKBOX Awarenes ye. Terima kasih~






More Nyummy Here

22: WORDLESS WEDNESDAY | AMOKKAN PUJOT


WORDLESS WEDNESDAY | AMOKKAN PUJOT Entry di mana kita hanya meletakkan gambar atau quotation sahaja dan membiarkan ia dijadikan sebagai jalan cerita atau perkara yang ingin disampaikan oleh empunya blog. Tak perlu taip panjang lebar.

Entri kali ni mengenai kes yang tengah HOT sekarang di sosial media iaitu seorang pemandu Peugeot mengamuk apabila dilanggar oleh seorang pemandu yang sudah tua. Inilah dikatakan amokkan pujot!






More Nyummy Here

Tuesday, July 15, 2014

12 CARA UNTUK KEKAL SIHAT | RAMADHAN 2014 | GAVISCON


12 CARA UNTUK KEKAL SIHAT | RAMADHAN 2014 | GAVISCON | Mempunyai masalah kesihatan ketika di bulan puasa??? Bila puasa je, rasa tak sedap badan, badan jadi sakit sakit dan asyik pening kepala. Itu menandakan ada something wrong dengan kesihatan you all. Ena setakat ni, alhamdulillah, puasa ke tak puasa ke rasa sama sahaja. Bersemangat sentiasa! 

Haaaa jangan risau! Kat bawah ni ena nak share kepada you all mengenai 12 cara untuk kekal sihat atas nasihat dari pihak Gaviscon. Ena ada cuba beberapa tips. Dan alhamdulillah, itulah salah satu faktor buat ena sentiasa cergas dan cerdas. 

Okay bismillah, jom baca ye kawan kawan....





Mungkin ada diantara kita dah tahu apa kebenda Gaviscon ni kan??? Ena pun menggunakan Gaviscon bila gastrik mula menyerang. Alhamdulillah, sekejap je dah elok. Kepada yang belum tahu, you all boleh rujuk laman produk ini.




WEBSITE:


More Nyummy Here

LUAHAN PERASAAN | ANDAI MASA ITU BOLEH DIPUTAR SEMULA



LUAHAN PERASAAN | ANDAI MASA ITU BOLEH DIPUTAR SEMULA | Dah lama rasanya tak buat entry mengenai luahan perasaan. Tetiba kali ni nak luahkan apa yang terbuku dalam hati ena selama ni.

Adai masa itu boleh diputarkan semula. Yes! Ena selalu berharap pada masa supaya dapat diputarkan semula. Selalu bertanya dalam hati "Kalaulah masa boleh diputarkan semula..." "Kalaulah ada alat yang boleh bawa kita kembali pada masa silam...." Kalau lah kan. Kalau lah semua tu wujud alangkah gembiranya hati ini.

Entahlah, ena ni kalau boleh nak patah balik waktu. Ketika zaman ketenangan dan kegembiraan. Tidak mahu berjumpa dengan orang yang menyakitkan hati, orang yang kita anggap selama ni kawan sebenarnya dialah musuh, orang yang menambahkan lagi kekecewaan di hati. Malah, tak nak langsung lalui masa masa kesakitan, kekecewaan dan keserabutan.


Membazir! Hurmmm. Alangkah bestnya andaikan masa itu boleh diputarkan semula. Ena nak perbetulkan kesilapan ena, kesilapan atas tindakkan ena. Life is not easy. Makin tercabar jiwa, perasaan, kesabaran, maruah dan pemikiran. Penat sebenarnya. Penat nak pujuk diri. 

Namun, apakah daya, semua ni kena harungi juga. Kalaulah, kalau lagi. Hehehehe. Kalaulah ada alat yang boleh hilangkan memori kita yang sakit sakit ni dalam sekelip matakan best! Boleh lupakan manusia yang menyakitkan hati supaya tiada lagi perasaan amarah, benci dan sudah pasti dendam.

Berserah kepada ketentuan Illahi. Semoga diri ini tabah! ^_^


More Nyummy Here

Sunday, July 13, 2014

BE/CPUV NUFFNANG | OLDTOWN TRUE WHITE COFFEE



BE/CPUV NUFFNANG | OLDTOWN TRUE WHITE COFFEE | Alhamdulillah, dapat lagi CPUV untuk kali keberapa ena pun tak tahu la. Tak kira pula dah berapa banyak CPUV yang ena dah dapat setakat ini. Janji tengok status ada "On Going", ada la tu. Hehehehe.

Alhamdulillah, rezeki ena~


CPUV kali ini dari campaign Nuffnang Oldtown True White Coffee. Mengenai Oldtown White Coffee ni, ena memang suka makan lepak lepak kat sini bila keluar dengan kawan kawan. Bukan sebab tempatnya yang branded, tetapi makanan dan minuman kat sini boleh tahan sedap. Sesuai dengan selera ena yang tak berapa suka makan pedas. Kawan kawan ena yang lain pun turut suka lepak kat sini. Selesa pun satu hal.

Oleh sebab itu, kalau you all masuk blog ena dan ada ternampak iklan nuffnang seperti gambar di bawah ni, minta klik ye. Terima kasih my readers sebab tolong support blog ena.




Ni entri review mengenai OldTown White Coffee. Boleh la pergi terjah:-

More Nyummy Here

HADIAH | MENANG TEMPAT KEDUA | DUNIA SEBENAR SHIDA



HADIAH | MENANG TEMPAT KEDUA | DUNIA SEBENAR SHIDA | Baru baru ni ena ada join segmen dari Dunia Sebenar Shida iaitu Segmen I Love Nuffnang By Dunia Sebenar Shida. Ramai juga yang join segmen kak Shida ni dan ena ingat dah tiada peluang untuk menang.

Namun, Alhamdulillah, bersyukur kehadrat Ilahi. Blog dan entri ena menjadi pilihan hati Kak Shida dan juga memenangi tempat kedua untuk segmen ini. Yipppiiiii!!! Rasa nak meloncat loncat ketika cek list para pemenang hari tu. Alhamdulillah, gembira tak terkata! Terima kasih Kak Shida.


Klik di bawah ni untuk ketahui para pemenang yang lain:-




Inilah hadiah yang ena terima dari Kak Shida. Hadiah yang sangat bermakna bagi diri ena dan tak sabar nak guna kupon Zalora tu. Nak beli baju raya! Yipppiiii!!!!! Banyak baju yang lawa lawa kat Zalora, tak tahu nak pilih yang mana satu. Harga pun lawa. Huaaaaaaaaa.

Apapun, hadiah hadiah ni akan disimpan dalam tempat yang selamat. Nak buat koleksi. Kenangan hidup ena dalam dunia blogging. Alhamdulillah. Satu percapaian yang bagus untuk diri ena sebagai seorang blogger yang suam suam kuku ni. Eheks.




More Nyummy Here

Saturday, July 12, 2014

SAMPUL DUIT RAYA 2014 YANG COMEL DAN UNIK | LIMITED EDITION



SAMPUL DUIT RAYA 2014 YANG COMEL DAN UNIK | LIMITED EDITION | Comel tak sampul duit raya kat atas ni?? Comelkannnn! Yang paling ena jatuh hati ialah sampul duit raya Kamera Hello Kitty tu. Pink my favourite color! Tak sabar nak bagi duit raya kat adik adik yang comel nanti.

Haaaa, mesti you all nak tahu kat mana ena beli sampul duit raya yang comel dan unik ni kan?? Ena beli di sini, Sampul Duit Raya Ekslusif. Pelbagai jenis corak yang comel dan unik yang ada seperti gambar Iphone, Lenovo dan PSP. Menarikkan!!! Rasa semangat nak bagi duit raya bila ada sampul yang comel dan unik ni.


You all boleh terjah link di bawah ni untuk tengok design yang lain:-

Sampul Duit Raya Ekslusif 1
Sampul Duit Raya Ekslusif 2


Kepada yang berminat, you all boleh pilih kod yang tertera pada page ini terlebih dahulu. Di bawah ni pula ena letakkan harga untuk sampul duit raya yang comel dan unik ini.


HARGA:

1 paket: RM 2.50
5 paket: RM 10
*1 paket ada 5 keping

Kecuali untuk JDT Sampul Duit Raya
1 paket: RM 5
3 paket: RM 10
*1 paket ada 10 keping

Postage: RM6 (semenanjung) , RM10 (Sabah, Sarawak)


Bagi ena, harga sedemikian tersangatlah murah sebab kualiti sampul duit raya ekslusif ni memang terbaik. Tambahan pula disertakan dengan design yang comel dan unik. Tak pernah lagi ena dapat sampul duit raya secomel dan seunik ini. Excited!

Seterusnya, ena selitkan gambar bentuk depan dan belakang Sampul Duit Raya Ekslusif milik ena pula ye. Ishhh!!! Comel sangat!



LORENG ASKAR

Depan

Belakang


KAMERA NIKON

Depan

Belakang


CANDY CRUSH

Depan

Belakang


Tetiba rasa sayang nak bagi sampul duit raya yang comel dan unik ni kat adik adik kecil. Mesti mereka koyak koyakkan nanti. Hurmmmm. Tapi tak mengapalah sebab itulah niat ena tahun ini iaitu nak bagi mereka duit raya dengan Sampul Duit Raya Ekslusif . Tetapkan niat! Ikhlaskan hati! Ooohhh yeahhh!



Kepada yang ingin buat tempahan, bolehlah hubungi:-

SMS/WhatsApp: 013 3986129

*Jangan lupa sertakan kod sampul dan bilangan paket


More Nyummy Here

Friday, July 11, 2014

CARA NAK BUAT TEMPAHAN | PERFUMES MURAH | MYFAVPERFUMES



CARA NAK BUAT TEMPAHAN | PERFUMES MURAH | MYFAVPERFUMES | Kali ini ena nak ajar macam mana nak buat tempahan di MyFavPerfumes memandangkan ramai yang meminta ena untuk bagi tutorial bagaimana nak buat order dan masa bila nak masukkan kupon pormosi semperna Hari Raya Aidilfitri 2014.

Mudah je nak buat tempahan perfumes ni, segala arahan sangat lengkap dan senang difahami. Janji jangan skip mana mana arahan la ye. Kalau tak, melepaslah kupon promosi semperna Hari Raya Aidilfitri 2014.


1) KLIK BAHAGIAN JENAMA PERFUME


Dekat sini, you all boleh klik memana jenama perfume yang you all rasa berkenan di hati. Bila you all dah klik salah satu jenama tu, akan keluar lagi pelbagai jenis perfume yang mempunyai jenama yang sama.


2) KLIK BAHAGIAN BUAT TEMPAHAN


Bila dah jumpa perfumes yang berkenan di hati, klik dibahagian Buat Tempahan sehingga jadi warna merah seperti gambar di atas.


3) KLIK ADD TO CART



Selepas dah klik "Buat Tempahan", akan keluar pula menu seperti gambar di atas. Di situ, boleh la masukkan berapa kuantiti perfumes yang you all nak. Nak satu botol ke, dua botol ke, sepuluh botol ke. Lepas tu, klik ADD TO CART


4) CHECK HARGA DI BAHAGIAN CART


You all boleh semak dah berapa banyak yang you all sudah buat tempahan di bahagian kanan atas sekali.


5) KLIK BAHAGIAN VIEW CART



Bila dah puas membeli, click bahagian cart yang ena tunjukkan di nombor 4 tu dan akan keluar VIEW CART atau CHECKOUT. You all disarankan untuk klik View Cart untuk buat semakkan semula dan juga masukkan kupon promosi. Nanti ada ruang disediakan untuk letak nombor kupon promosi. Be alert!


6) MASUKKAN KUPON PROMOSI RAYA



Masukkan kupon promosi Raya (b2f1RAYA2014) di ruang kotak seperti gambar yang ena tunjuk di atas. Jangan lupa masukkan tau selagi promosi ni masih terbuka. Nanti melepas nak dapat harga promosi dari MyFavPerfumes. Nak tahu apa promosinya, Click Here !!!



7) RECHECK LIST DAN KLIK PROCEED TO CHECKOUT



Dekat sini you all boleh cancel out list perfumes kepada yang tetiba rasa tak jadi nak beli mahupun tukar yang lain. Kepada yang dah muktamad nak beli, boleh lah terus pergi klik bahagian PROCEED TO CHECKOUT


8) ISI DETAIL PEMBELIAN



Di sini you all isi la details you all supaya penjual senang nak buat sesi penghantaran. Tak banyak yang perlu di isikan dan juga tak cerewet. You all boleh buat rujukan gambar di atas.



Kepada yang ingin buat pembeli lagi di sini, better you all create satu akaun dengan hanya masukkan password seperti gambar rajah di atas. Tak perlu tercari cari kat mana nak masukkan pasword. Masa you all tengah isi details pembelian, you all akan jumpa tempat nak masukkan password. Ini memudahkan you all, nanti nak buat pembelian lagi, tak perlu isi semua details pembelian ni. Just log in ke akaun anda sahaja.


9) KLIK PLACE ORDER


Dah siap kesemuanya, sila klik PLACE ORDER. Masa ni kira muktamad dan hanya perlukan masuk duit ke dalam akaun bank yang telah di beritahu. Siap! Tunggu barang sampai di tangan you all.


10) DETAILS AKAUN PENJUAL





Mudahkan?? Penghantarannya pun sekejap, tidak perlu lagi tunggu berminggu minggu atau berbulan bulan. Penghantar menggunakan POS LAJU. Oleh sebab itu, you all kena buat tempahan dari sekarang sebelum tempahan ditutup. 

Jom membeli sekarang, sementara process penghantaran masih available dan kupon promosi masih belum tamat. Moh la kita ke...



WEBSITE:
http://myfavperfumes.com/

FANPAGE:
INSTAGRAM:


More Nyummy Here