Sebarang Review / Pengiklanan --> INAAINAA92@GMAIL.COM (Email)

Wednesday, November 26, 2014

CARA NAK HIDE BLUE TICKS | WHATSAPP PLUS


CARA NAK HIDE BLUE TICKS | WHATSAPP PLUS | Semenjak sistem aplikasi WhatsApp di naiktarafkan dengan menyediakan 'Blue Ticks' sebagai penunjuk kepada message seseorang itu sudah dibaca oleh pihak penerima. Bagi ena, ena tak kisah pun pasal benda tu tapi bagi sesetengah pihak, boleh jadi gaduh dek kerana blue ticks ini.

Namun baru sekejap tadi ena dapat salah satu jalan penyelesaian untuk hide blue ticks. Walaupun ena tak hide, tapi ena nak share dengan yang lain manalah tahu benda ni dapat membantu you all menyelesaikan masalah yang berpunca daripada blue ticks ni. Apapun, terima kasih ena nak ucapkan kepada kak blogger Meeya Techik dan blogger Cik Hani kerana berikan pendedahan dengan benda ni. Caranya adalah dengan menggunakan Applikasi WhatsApp Plus.

Haaa, tapi ena bukan install melalui Play Store. Nak tahu caranya, jom teruskan pembacaan you all ye..


CARA NAK INSTALL WHATSAPP PLUS

1) Backup Conversation dalam WhatsApp yang lama (WhatsApp Warna Hijau) terlebih dahulu.

2) Uninstall WhatsApp yang lama.

3) Click link ini untuk download : WhatsApp Plus



4) Follow segala steps yang terpampang dalam phone pintar masing-masing. Namun, baca terlebih dulu ye, jangan main click pula. Lepas tu, pergi ke Download > Click Bahagian File WhatsApp Plus > Install



5) Taddaaaa. Nanti keluar lambang WhatsApp Plus berwarna biru. 

6) Lepas tu, nanti you all register macam biasa. Guna nombor telefon yang sama semasa you all daftar untuk WhatsApp yang lama.



CARA NAK HIDE BLUE TICKS

1) Pergi kat bahagian Setting > Hide Blue Ticks




CARA UNTUK CUSTOMIZE WHATSAPP PLUS


1) Pergi kat bahagian Setting > PLUS > Appearance



2) Conversation Screen : Untuk customize bahagian ruang chat 



Customize ikut warna kegemaran masing masing. Ena punya jadi macam ni.




3) Main/Chats Screen: Customize tempat home WhatsApp Plus



Customize ikut warna kegemaran masing masing. Ena punya jadi macam ni.



4) Contacts Screen: Customize bahagian contact lists dalam WhatsApp Plus



Customize ikut warna kegemaran masing masing. Ena punya jadi macam ni.




Memang leceh sedikit nak edit warna tu semua. Perlukan tahap kesabaran yang sangat tinggi. Banyak kena try and error. Itu sahaja serba sedikit daripada ena. Selamat mencuba ye. Tata titi tutu.


Share

Other Article

CARA NAK HIDE BLUE TICKS | WHATSAPP PLUS
4/ 5
Oleh

10 Comments

Tulis Comments
avatar
26.11.14

tq dgn info ni...hihi..tp akak malas la nk uninstall..install balik..ni utk yg xnk blue tick tu la kan..

Reply
avatar
27.11.14

Rajin la ena buat tutorial...sangat membantu entry ni...lagi2 yg berurusan dgn org ramai lakukan perniagaan...bahaya gak blue tick ni kan...

Reply
avatar
28.11.14

perghh rajin nya ko bt tutorial ni! salute laa..

Reply
avatar
29.11.14

tips ni untuk orang bercinta je..hu3..pada saya xde masalah pun benda alah nie

Reply
avatar
30.11.14

Bagus tutorial ini. Untuk versi Windows Phone ada tak?

Reply
avatar
1.12.14

masalahnya aina tak reply pon whatsapp along... hehehehe

Reply
avatar
2.12.14

saya takda masalah dengan bluetick ni semua.pada saya lagi bagus ada benda ni

Reply
avatar
3.12.14

Cantik. Tp rajin nk menggodek. Huhu.

Reply
avatar
4.12.14

fiza on je..malas pulak nak buat..huhu

Reply
avatar
6.12.14

hahaha selagi ada blue ticks ni bole buat orang gaduh..

Reply