ADAKAH KUANTAN AKAN DILANDA BANJIR???

by - Monday, November 17, 2014


ADAKAH KUANTAN AKAN DILANDA BANJIR?? Nostalgia kembali semula apabila dalam beberapa hari ni hujan turun tanpa henti dari pagi sampailah ke petang. Cuma waktu petang tu hujan dah mula renyai di sekitar Kuantan ni. Nostalgia kembali ketika Kuantan dilanda banjir yang agak teruk pada tahun lepas.

Masa tu hostel ena berada di luar dari kawasan kampus UIAM, so memang takut sangat kalau kawasan hostel tu dilanda banjir, dah la berdekatan dengan Taman Tasik Bandar. Nasib baiklah tak banjir cuma masa tengah kalut hujan lebat, elektrik terputus dan line pun tak ada. Memang terseksa juga ketika itu. Kedengaran helikopter berlegar-legar di atas bangunan hostel. 



Itu kes masa tahun lepas. Dan tahun ni, ena dah berpindah masuk ke dalam kampus dan bilik pun kat tingkat 7. Kira lega sedikit hati ni, cuma masih risau dengan kereta ena yang ada kat bawah. Takut tetiba banjir kat hostel yang baru ni, tenggelam kereta kesayangan ena tu pulak. 

Apapun, ena mampu berdoa sahaja supaya sekiranya terjadi lagi banjir, jangan la seteruk dulu. Dan ena berharap hujan ni dapat berhenti sebab ena dah rindukan kehangatan sang suria. Baju baju kat ampaian pun dah rindukan sang suria. 



*Errrrr ena tak pasti kejadian banjir besar berlaku kat Kuantan tu berlaku pada tahun lepas atau awal tahun ni. Maaf! Dah tak berapa ingat~*



You May Also Like

13 Comments

  1. Hujung tahun lepas. Bulan 12. Papglamz nampak la rumah2 yang kena. Alhamdulillah rumah Papaglamz x kne.. Tahun ni semua tgh ready ni.. Smga xde ap yg brlku.

    ReplyDelete
  2. risau jugak musim2 hujan skg ni..harap xadalah teruk mcm dulu..apa pun take care..elok2 memandu time hjn2.. ena kalu free meh la turun temerloh.. :D leh detim.. nak jgk jumpa ena..eeheheh...

    ReplyDelete
  3. sediakan payung sebelum hujan....

    ReplyDelete
  4. haha kalau setakat banjir paras - paras buku lali ok lagi kot

    ReplyDelete
  5. harap-harap tahun ni tak ada negeri yang banjir teruk.

    ReplyDelete
  6. mati2 ingat ena dah tak blogging sebab dah tak naik noti"..

    diharap ada sang matahari ya :) hujan lama2 pun tak best jugak... jadi tak sihat badan...

    ReplyDelete
  7. Singgah dari IG cik inaainaa

    ReplyDelete
  8. akhir tahun lepas.. UMP cuti seminggu sebab banjir ni la..

    ReplyDelete
  9. Harap2 xde la berlaku banjir

    ReplyDelete
  10. Janganlah banjirrr. Mood nak study pun hilang tau kalau macamtu kan?

    ReplyDelete
  11. Kuantan hujan luar biasa drp selalu....dulu masa belajar di matrik gambang selalu hujan di kawasan sekitar drp gambang sampai ke kuantan.....

    ReplyDelete
  12. Anonymous23.11.14

    Serik juga di buatnya kan?

    ReplyDelete
  13. tgh hari panas petang tetibe hujan . banjir la best main air , hehee

    ReplyDelete