CABARAN 30 HARI | SESUATU MENGUATKAN AINAA ROSEBERRY

by - Wednesday, September 03, 2014



CABARAN 30 HARI | SESUATU MENGUATKAN AINAA ROSEBERRY | Seterusnya, task untuk hari ketiga pula ialah Sesuatu Yang Menguatkan Diri Ainaa Roseberry. Sudah tentu setiap orang mempunyai menguat masing masing. Bukan penguat sihir ke apa yang mengarut ngarut tu semua ye.

Penguat pada diri ena sudah tentu MAK dan ABAH ena. Kalau diikutkan, ena ni dah banyak kali terduduk kerana kesilapan diri sendiri. Banyak kali ena tersungkur dek kerana sekeliling. Namun, ena bangkit semula dan terus memperjuangkan kehidupan ini atas sebab dorongan dan semangat yang diberikan mak dan abah ena.

Kalau mereka tidak pernah sesekali putus asa pada diri anak mereka ni, kenapa ena pula perlu putus asa dengan dunia kannn. Merekalah yang menjaga ena sejak dari kecil bagai menatang minyak yang penuh. Dan dah banyak kali juga hati mereka terusik atas sikap anaknya ini namun tidak pernah mereka putus asa memberi bimbingan kepada diri ena. So tiada siapa lagi penguat diri ena melainkan kedua dua ibu bapa ena.

Dah kahwin nanti lainlah ceritanya pula kan kan. Hehehehe. Itu sahaja jawapan untuk cabaran kali ini. I LOVE YOU MOM AND DAD~



CABARAN 30 HARI #KELABBLOGGERBENASHAARI


You May Also Like

36 Comments

  1. Eh, apasal baju ena tu...terbako ke ape? ekekekeke.

    ReplyDelete
  2. Kan kan kan merekalah sumber kekuatan kita kan kan kan.. Ermmmm syg mak abah ittew gak..

    ReplyDelete
  3. Family is everyone main reason to be strong.

    ReplyDelete
  4. yes!! btoi2 mak and ayah adalah tulang belakang kita :)

    ReplyDelete
  5. dah kawin nanti kenapa..? apa yang naikkan.. hahaha

    ReplyDelete
  6. kasih ibu dan ayah membawa ke syurga..

    ReplyDelete
  7. Semua orang buat silap.. dan yang pasti keluarga tetap disisi sepanjang masa

    ReplyDelete
  8. wawa setuju, tanpa mak & ayah, wawa tak tahu siapa diri wawa sekarang :)

    Jemput singgah & komen sini : http://duniamisskepeng.blogspot.com/2014/09/september-giveaway-party-hosted-by-iola.html

    ReplyDelete
  9. ena lariiiiiii.....nanti terbakorrrr hahahahha opsssss....larikkkkkk

    ReplyDelete
  10. kerana itulah setiap masalah mama atau papa adalah yang paling utama..

    ReplyDelete
  11. *double like!^^

    Kim salam mak abah ena ye!nakal2 kak e pulas tinge dr jauhh hehe

    ReplyDelete
  12. Family adalah segalanya.. :)

    ReplyDelete
  13. kan, sokongan , semangat mak ayah memang akan ada bersama kita sampai bila2 =)

    ReplyDelete
  14. yeay..
    semestinya inilah yang menguatkan sesuatu untuk orang yg bujang,
    kalau dh kawin semestinya family sendri :)

    ReplyDelete
  15. Ibu bapa tetap jadi nombor satu dalam dunia.. Tapi bila dah jadi isteri orang ni, kena dahulukan suami dalam segala hal.. Apa pun ibu bapa tetap di hati..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  16. terbuktikan, family memang sumber meningkatkan semangat kita yang hilang :')

    ReplyDelete
  17. Mak abah memang sumber kekuatan paling ampuh.

    Gitu.

    ReplyDelete
  18. Siapalah kita tanpa ibu dan bapa kan... All the best ena..

    ReplyDelete
  19. ...erkk...gunung berapi!!! larikkkK!!!

    ReplyDelete
  20. Apasal gambar tang ena tu ada api...huh panazz !

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah...sejuk hati mak dan ayah dapat anak macam ni..hehe

    ReplyDelete
  22. sy kuatkan awak x... ;p

    ReplyDelete
  23. Hello, bomba!! Ada orang terbakorrrr.... Ehhh...lariksss.. Haha

    ReplyDelete
  24. ayah & ibu ayah & ibu itulah permulaan kami

    ReplyDelete
  25. Syukur alhamdulilah sejuk hati ibu dan ayah kalau diorang baca entry ena ni tau...sebelum kahwin mmg kita kena sanjung ibu dan ayah...dah berkahwin macam akak ni kena berkongsi kasih sayang ibu ayah dengan suami tercinta...kasi sama adil...baru sama2 tak terasa hati...akak percaya ena pasti boleh buat bila tiba masanya nanti aminn

    ReplyDelete
  26. dah semestinya ibu dan bapa menjadi satu sandaran untuk menguatkan diri kita

    ReplyDelete
  27. kan..selagi belum bergelar isteri.. mak abah number one! even dah kawin pun tak boleh belakangkan mereka...

    ReplyDelete
  28. ya of cos lah family lah kkuatan kita :)

    ReplyDelete
  29. Budak baik diaa ni sweet sgt

    ReplyDelete
  30. Walaupun makbapa akak dah tak ada...tapi merekalah penguat akak untuk menghadapi segala dugaan dalam kehidupan ini....

    ReplyDelete
  31. ena ena !! baju terbakar tuuuuu cepat padamm kekekekkee

    www.idabaharum.com

    ReplyDelete