Wednesday, September 03, 2014

CABARAN 30 HARI | SESUATU MENGUATKAN AINAA ROSEBERRY



CABARAN 30 HARI | SESUATU MENGUATKAN AINAA ROSEBERRY | Seterusnya, task untuk hari ketiga pula ialah Sesuatu Yang Menguatkan Diri Ainaa Roseberry. Sudah tentu setiap orang mempunyai menguat masing masing. Bukan penguat sihir ke apa yang mengarut ngarut tu semua ye.

Penguat pada diri ena sudah tentu MAK dan ABAH ena. Kalau diikutkan, ena ni dah banyak kali terduduk kerana kesilapan diri sendiri. Banyak kali ena tersungkur dek kerana sekeliling. Namun, ena bangkit semula dan terus memperjuangkan kehidupan ini atas sebab dorongan dan semangat yang diberikan mak dan abah ena.

Kalau mereka tidak pernah sesekali putus asa pada diri anak mereka ni, kenapa ena pula perlu putus asa dengan dunia kannn. Merekalah yang menjaga ena sejak dari kecil bagai menatang minyak yang penuh. Dan dah banyak kali juga hati mereka terusik atas sikap anaknya ini namun tidak pernah mereka putus asa memberi bimbingan kepada diri ena. So tiada siapa lagi penguat diri ena melainkan kedua dua ibu bapa ena.

Dah kahwin nanti lainlah ceritanya pula kan kan. Hehehehe. Itu sahaja jawapan untuk cabaran kali ini. I LOVE YOU MOM AND DAD~



CABARAN 30 HARI #KELABBLOGGERBENASHAARI


Share

Other Article

CABARAN 30 HARI | SESUATU MENGUATKAN AINAA ROSEBERRY
4/ 5
Oleh

36 Comments

Comments
avatar
3.9.14

Eh, apasal baju ena tu...terbako ke ape? ekekekeke.

Reply
avatar
3.9.14

Kan kan kan merekalah sumber kekuatan kita kan kan kan.. Ermmmm syg mak abah ittew gak..

Reply
avatar
3.9.14

Love my mom and dad too...

CABARAN HARI KE-3

Reply
avatar
3.9.14

Family is everyone main reason to be strong.

Reply
avatar
3.9.14

yes!! btoi2 mak and ayah adalah tulang belakang kita :)

Reply
avatar
3.9.14

dah kawin nanti kenapa..? apa yang naikkan.. hahaha

Reply
avatar
3.9.14

kasih ibu dan ayah membawa ke syurga..

Reply
avatar
3.9.14

Semua orang buat silap.. dan yang pasti keluarga tetap disisi sepanjang masa

Reply
avatar
3.9.14

wawa setuju, tanpa mak & ayah, wawa tak tahu siapa diri wawa sekarang :)

Jemput singgah & komen sini : http://duniamisskepeng.blogspot.com/2014/09/september-giveaway-party-hosted-by-iola.html

Reply
avatar
3.9.14

ena lariiiiiii.....nanti terbakorrrr hahahahha opsssss....larikkkkkk

Reply
avatar
3.9.14

kerana itulah setiap masalah mama atau papa adalah yang paling utama..

Reply
avatar
3.9.14

*double like!^^

Kim salam mak abah ena ye!nakal2 kak e pulas tinge dr jauhh hehe

Reply
avatar
3.9.14

Family adalah segalanya.. :)

Reply
avatar
3.9.14

Hahha nice picxx

Reply
avatar
3.9.14

kan, sokongan , semangat mak ayah memang akan ada bersama kita sampai bila2 =)

Reply
avatar
3.9.14

yeay..
semestinya inilah yang menguatkan sesuatu untuk orang yg bujang,
kalau dh kawin semestinya family sendri :)

Reply
avatar
3.9.14

Ibu bapa tetap jadi nombor satu dalam dunia.. Tapi bila dah jadi isteri orang ni, kena dahulukan suami dalam segala hal.. Apa pun ibu bapa tetap di hati..
Rosmiza Ali Official Blog™

Reply
avatar
3.9.14

terbuktikan, family memang sumber meningkatkan semangat kita yang hilang :')

Reply
avatar
3.9.14

Mak abah memang sumber kekuatan paling ampuh.

Gitu.

Reply
avatar
3.9.14

Siapalah kita tanpa ibu dan bapa kan... All the best ena..

Reply
avatar
3.9.14

...erkk...gunung berapi!!! larikkkK!!!

Reply
avatar
3.9.14

Apasal gambar tang ena tu ada api...huh panazz !

Reply
avatar
3.9.14

Alhamdulillah...sejuk hati mak dan ayah dapat anak macam ni..hehe

Reply
avatar
4.9.14

sy kuatkan awak x... ;p

Reply
avatar
4.9.14

Hello, bomba!! Ada orang terbakorrrr.... Ehhh...lariksss.. Haha

Reply
avatar
4.9.14

ayah & ibu ayah & ibu itulah permulaan kami

Reply
avatar
4.9.14

Syukur alhamdulilah sejuk hati ibu dan ayah kalau diorang baca entry ena ni tau...sebelum kahwin mmg kita kena sanjung ibu dan ayah...dah berkahwin macam akak ni kena berkongsi kasih sayang ibu ayah dengan suami tercinta...kasi sama adil...baru sama2 tak terasa hati...akak percaya ena pasti boleh buat bila tiba masanya nanti aminn

Reply
avatar
4.9.14

dah semestinya ibu dan bapa menjadi satu sandaran untuk menguatkan diri kita

Reply
avatar
4.9.14

kan..selagi belum bergelar isteri.. mak abah number one! even dah kawin pun tak boleh belakangkan mereka...

Reply
avatar
4.9.14

ya of cos lah family lah kkuatan kita :)

Reply
avatar
5.9.14

Budak baik diaa ni sweet sgt

Reply
avatar
5.9.14

Walaupun makbapa akak dah tak ada...tapi merekalah penguat akak untuk menghadapi segala dugaan dalam kehidupan ini....

Reply
avatar
5.9.14

ena ena !! baju terbakar tuuuuu cepat padamm kekekekkee

www.idabaharum.com

Reply
avatar
19.9.14

ena sentiasa kuat

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)