Sunday, September 07, 2014

CABARAN 30 HARI | PENTING KE PENDIDIKAN BAGI AINAA ROSEBERRY



CABARAN 30 HARI | PENTING KE PENDIDIKAN BAGI AINAA ROSEBERRY | Alhamdulillah, selamat sampai juga ena di kampus yang dirindui. Errkk rindu ke???? Hahaha. Tak tahu tak tahu. Okay ena tak mahu buang masa, sebab ini pun curi curi masa yang ada. Tengah serabut nak settlekan macam macam mengenai kuliyah ena ni. Sobs!

Okay, cabaran untuk hari ketujuh pula adalah Penting Ke Pendidikan Bagi Ainaa Roseberry? Hurmmm, bagi ena pendidikan adalah sangat penting. Sejak dari kecil lagi ena dididik oleh kedua ibu dan bapa ena bahawa ilmu dan pendidikan itu tersangatlah penting bagi setiap manusia di atas bumi. Tak kisahlah macam mana bentuk ilmu tu sekali pun, carilah ilmu tu selagi masih bernafas di atas bumi ini dan manfaatkan dengan sebaik baiknya.

Alhamdulillah, dari UPSR, PMR, SPM, ASASI dan now ena sedang mengambil IJAZAH di sebuah IPTA, rasa macam tak percaya je dengan semua ni. Rasa macam mimpi. Maklumlah, ena ni bukan budak yang cerdik, bukan juga budak yang kuat study atau memiliki otak yang genius macam kawan kawan ena yang lain. Tapi disebabkan kata kata semangat dan nasihat dari orang orang yang ena sayang terutamanya ibu bapa ena, ena tanamkan azam dalam diri ena untuk perjuangkan semua ni sampai habis.




Turutkan hati, ena ni dah tak mahu teruskan pengajian tinggi ni dan nak bekerja sebab ena dah tawar hati sangat sangat dah dengan semua ni. Macam macam faktor la yang membuat ena jadi tawar hati. Ena pernah ceritakan Di Sini. Tapi fikirkan balik, sejak bila ena ni jadi seorang yang mudah mengalah??? You Must Fight Ina Ainaa.

So, dengan nekad dan azam yang baru, ena akan buktikan kepada ibu bapa ena bahawa ena boleh berjaya macam orang lain. InsyaAllah, amin. Nasihat ena, apa sekali pun, jangan putus asa dengan masalah. Tabah dan sabar menempuhinya. Timbalah ilmu, tak kiralah ilmu tu datang dari aspek yang macam mana. Janji, terus berusaha mencari ilmu yang baik.


CABARAN 30 HARI #KELABBLOGGERBENASHAARI

Hari 3 : Sesuatu Menguatkan Ainaa Roseberry
Hari 4 : Buku Kegemaran Ainaa Roseberry
Hari 5 : 3 Perkara Yang Ingin Dikatakan Kepada Ex




Share

Other Article

CABARAN 30 HARI | PENTING KE PENDIDIKAN BAGI AINAA ROSEBERRY
4/ 5
Oleh

15 Comments

Comments
avatar
7.9.14

go go go.. bepa tahun ni? nnti cukup tahun nak tengok sis genggam ijazah.. chaiyokk!

Reply
avatar
7.9.14

semoga berjaya aina.. chayok2

Reply
avatar
7.9.14

rindu kad matrik tu...hehe...jom singgah blog saya tgk entri yang bakal membakar semangat anda study..kompom haha

Reply
avatar
7.9.14

Haippo.. teruskan usaha.. chayookkkk

Reply
avatar
8.9.14

mesti ina daa nak abis degree. Mimin menyusul kemudian. wish you luck

Reply
avatar
8.9.14

Ena, good luck.. Lepas buat master's degree pulak.. :)

Reply
avatar
8.9.14

tahniah ena.. akak pun pernah rasa hampir putus asa tu... huhuhu

Reply
avatar
8.9.14

Yeah! That's the spirit.. Keep it up girl.. Sekejap jer tu nak abis degree.. Lepas tu dah boleh keje.. Chaiyo2! ^_^
Rosmiza Ali Official Blog™

Reply
avatar
8.9.14

jgn cpt mngalah dear !! buktikan pada ibu ayah yg ena bole !!!
btw comel ja gmbr kad matrix dia hihihih

Reply
avatar
8.9.14

dalam dunia skrg... pendidikan mmg sangat pntg... :) payah nk survive kalo x de pndidikan kan :)

Reply
avatar
8.9.14

Jika kita rajin cari ilmu kita akan dapat walau susah cam mana pon kegigihan itu selalu memihak kpd kita. Proses mendapatkn ilmu itu berlaku sentiasa dlm sesebuah kehidupan.

Reply
avatar
8.9.14

nak pnjam tag pakai jejalan bole..agak agak dpat diskaun x tgok wayang :P

Reply
avatar
16.9.14

ermm bestnyer dh smbung degree , sy ,, nanti menyusul ..
wish u luck n all da best ^.^

Reply
avatar
19.9.14

kuatkan hati..tabah yakin diri you can do it

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)