CABARAN 30 HARI | BUKU KEGEMARAN AINAA ROSEBERRY

by - Thursday, September 04, 2014



CABARAN 30 HARI | BUKU KEGEMARAN AINAA ROSEBERRY | Cabaran untuk hari keempat pula adalah mengenai buku kegemaran ena. Tadi ena blogwalking kawan kawan blogger yang ada buat cabaran yang sama, kebanyakkan mereka suka buku novel, bukul ilmiah.

Sejujurnya, ena ni memang tak minat langsung dengan novel dan buku buku ilmiah secara direct ni. Pernah layan novel, tapi novel English la yang tak menjiwang sangat. Tak suka baca cerita jiwang yang terlampau over. Kalau ada selit selit peperangan ke, lawan lawan ke, fantasi ke, yes jenis macam tu ena suka layan. Tapi lately ni, ena dah slow baca novel English.


Ena suka benda yang berfantasi. Oleh itu, buku kegemaran ena sudah tentu ialah KOMIK. Semua komik ena layan, tak kisahlah tajuk apa apa pun janji faham bahasa yang digunakan. Sejak sekolah lagi, ena memang minat baca komik terutama komik keluaran Gempak Starz. Tak tahulah sebab apa tapi jiwa ena ni memang sukakan benda yang kartun kartun ni. Berfantasi~

Sekarang, salah satu hobi ena ialah mengumpul komik. Walaupun almari ena sudah tak mampu nak menampung komik komik ena, tapi ena tidak akan pernah berhenti membeli komik. Tak kisahlah komik apa, janji ianya adalah sebuah komik. Harharhar.

Ada juga orang suruh ena stop baca komik sebab umur dah semakin meningkat kenalah baca buku yang lebih matang. Tapi peduli apa ena. Ena tetap suka dengan komik. Cakaplah apapun, jiwa ena memang dah ngam dengan komik. Selagi komik ni boleh menghilangkan rasa bosan dan rasa stress, ena akan terus membaca dan membeli komik tanpa ada rasa penyesalan. Weeee~

Apapun, setiap orang ada minat yang tersendiri. Ena pun ada minat ena tersendiri. Ena ada hak untuk minat dan tak minat dengan sesuatu itu. So, jangan halangi dan paksai guwe yaaaaa.


CABARAN 30 HARI #KELABBLOGGERBENASHAARI

Hari 3 : Sesuatu Menguatkan Ainaa Roseberry
Hari 4 : Buku Kegemaran Ainaa Roseberry
Hari 5 : 3 Perkara Yang Ingin Dikatakan Kepada Ex
Hari 6: Apa Yang Ainaa Roseberry Makan Hari Ini
Hari 7 : Penting Ke Pendidikan Bagi Ainaa Roseberry
Hari 8 : 5 Lagu Kegemaran Ainaa Roseberry



You May Also Like

31 Comments

  1. Banyak nyer.. bagus2 teruskan membaca

    www.mamamyja.com

    ReplyDelete
  2. Wah.. mesti ena ni orangnya berimaginasi tinggi hehe

    ReplyDelete
  3. btl2..minat nie..:)

    ReplyDelete
  4. ena punye buku kegemaran memang rare.. hihi terbaik la.. anis pon layan jugak komik nie.. boleh buat gelak besa2..haha..

    ReplyDelete
  5. wahhh banyaknya komik :DD siap ada koleksi helious eclipse lagi..
    komik kaoru memang best..

    ReplyDelete
  6. haa ! published punn. lama tunggu ena buat entry untuk cabaran ni. nak tau typical buku yg ena suka baca.. huhu.. patutlahh tak suka baca novel. suka yg fantasi rupanyaa

    ReplyDelete
  7. klo bru nk join buat bleh x? huhu

    ReplyDelete
  8. oooo ena suka baca komik, akak suka gak, pedang sitiawan...

    ReplyDelete
  9. Wahhh...memang minat betul dengan komik ye...penuh almari ena
    irrayyan.com

    ReplyDelete
  10. Ena ni sebijik macam adik CS....dia pun suka komik2 ni....siap ada rak buku yang penuh dengan komik lagi dalam bilik dia....

    ReplyDelete
  11. wow...dari tadi blogwalking..sekarang baru jumpa yang suka baca komik...hahahaa..menarik..tp alia x prefer komik..sbb alia konfius nk baca yang mana dulu..hihiks...

    ReplyDelete
  12. eh3 macam dayah la T_T cabaran 30 hari..hari ke-4 ..
    http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/2014/09/cabaran-30-hari-hari-4-buku-kegemaran.html

    ReplyDelete
  13. amboi komik diaa....byknyee

    ReplyDelete
  14. suka baca komik doraemon tak? hehe

    ReplyDelete
  15. Wahh..aina suka layan komik ye. ada sepupu sorang pun mcm aina.. kaki komik...

    ReplyDelete
  16. kdg2 jadi budak2 ok apa..kan..sha pun suka sangt baca buku komik, lagi2 buku kamus lawak..best gila..sorg2 gelak hahaha

    ReplyDelete
  17. semua org post buku hari nie :) :)

    ReplyDelete
  18. hepppp pi baca buku sekolah sana hehehheheh

    ReplyDelete
  19. sebenarnya , yg x masuk akal tu lah yg menghiburkan jiwa kita ...

    ReplyDelete
  20. samalah. Gua pun suka komik gak.

    mcm Alam Perwira,Jejak Wira, Wira Tunggal.

    ReplyDelete
  21. ena mcm busyra. yang part tak suka novel. huhu. dh try baca selami novel jiwang. tp jiwa tak leh nak masuk kedalam novel. hehe

    ReplyDelete
  22. Suka jugak komik mcm tu! kadang kadang lawak comel sampai nak pecah perut. hehe

    ReplyDelete
  23. byknya koleksi komik ena....

    ReplyDelete
  24. Akak masa zaman remaja suka sangat baca novel...tapi dah makin umur meningkat ni dah kurang...hehe...buku cerita komik tak pernah akak baca..hehe...semoga berjaya dik...

    ReplyDelete
  25. Fuyoooo.. Banyak giler buku..

    ReplyDelete
  26. adehh cukup akak tak gemar baca komik.. ena suka en en.. banyak nyee koleksi enaaaa

    www.idabaharum.com

    ReplyDelete
  27. Salam singgah kak ena, waw jeles! banyak buku komik hehe. studioous.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. waaah , byk nyer komikk .. nk pnjam siked buley ?? ngee~

    ReplyDelete
  29. tak salah pun baca komik..dh kawin pun boleh baca komik..hehe

    ReplyDelete