Thursday, September 04, 2014

CABARAN 30 HARI | BUKU KEGEMARAN AINAA ROSEBERRY



CABARAN 30 HARI | BUKU KEGEMARAN AINAA ROSEBERRY | Cabaran untuk hari keempat pula adalah mengenai buku kegemaran ena. Tadi ena blogwalking kawan kawan blogger yang ada buat cabaran yang sama, kebanyakkan mereka suka buku novel, bukul ilmiah.

Sejujurnya, ena ni memang tak minat langsung dengan novel dan buku buku ilmiah secara direct ni. Pernah layan novel, tapi novel English la yang tak menjiwang sangat. Tak suka baca cerita jiwang yang terlampau over. Kalau ada selit selit peperangan ke, lawan lawan ke, fantasi ke, yes jenis macam tu ena suka layan. Tapi lately ni, ena dah slow baca novel English.


Ena suka benda yang berfantasi. Oleh itu, buku kegemaran ena sudah tentu ialah KOMIK. Semua komik ena layan, tak kisahlah tajuk apa apa pun janji faham bahasa yang digunakan. Sejak sekolah lagi, ena memang minat baca komik terutama komik keluaran Gempak Starz. Tak tahulah sebab apa tapi jiwa ena ni memang sukakan benda yang kartun kartun ni. Berfantasi~

Sekarang, salah satu hobi ena ialah mengumpul komik. Walaupun almari ena sudah tak mampu nak menampung komik komik ena, tapi ena tidak akan pernah berhenti membeli komik. Tak kisahlah komik apa, janji ianya adalah sebuah komik. Harharhar.

Ada juga orang suruh ena stop baca komik sebab umur dah semakin meningkat kenalah baca buku yang lebih matang. Tapi peduli apa ena. Ena tetap suka dengan komik. Cakaplah apapun, jiwa ena memang dah ngam dengan komik. Selagi komik ni boleh menghilangkan rasa bosan dan rasa stress, ena akan terus membaca dan membeli komik tanpa ada rasa penyesalan. Weeee~

Apapun, setiap orang ada minat yang tersendiri. Ena pun ada minat ena tersendiri. Ena ada hak untuk minat dan tak minat dengan sesuatu itu. So, jangan halangi dan paksai guwe yaaaaa.


CABARAN 30 HARI #KELABBLOGGERBENASHAARI

Hari 3 : Sesuatu Menguatkan Ainaa Roseberry
Hari 4 : Buku Kegemaran Ainaa Roseberry
Hari 5 : 3 Perkara Yang Ingin Dikatakan Kepada Ex
Hari 6: Apa Yang Ainaa Roseberry Makan Hari Ini
Hari 7 : Penting Ke Pendidikan Bagi Ainaa Roseberry
Hari 8 : 5 Lagu Kegemaran Ainaa Roseberry



Share

Other Article

CABARAN 30 HARI | BUKU KEGEMARAN AINAA ROSEBERRY
4/ 5
Oleh

31 Comments

Comments
avatar
4.9.14

Haha boleh jual dah

Reply
avatar
4.9.14

Banyak nyer.. bagus2 teruskan membaca

www.mamamyja.com

Reply
avatar
4.9.14

Wah.. mesti ena ni orangnya berimaginasi tinggi hehe

Reply
avatar
4.9.14

btl2..minat nie..:)

Reply
avatar
4.9.14

ena punye buku kegemaran memang rare.. hihi terbaik la.. anis pon layan jugak komik nie.. boleh buat gelak besa2..haha..

Reply
avatar
4.9.14

wahhh banyaknya komik :DD siap ada koleksi helious eclipse lagi..
komik kaoru memang best..

Reply
avatar
4.9.14

haa ! published punn. lama tunggu ena buat entry untuk cabaran ni. nak tau typical buku yg ena suka baca.. huhu.. patutlahh tak suka baca novel. suka yg fantasi rupanyaa

Reply
avatar
4.9.14

klo bru nk join buat bleh x? huhu

Reply
avatar
4.9.14

oooo ena suka baca komik, akak suka gak, pedang sitiawan...

Reply
avatar
4.9.14

Wahhh...memang minat betul dengan komik ye...penuh almari ena
irrayyan.com

Reply
avatar
4.9.14

Ena ni sebijik macam adik CS....dia pun suka komik2 ni....siap ada rak buku yang penuh dengan komik lagi dalam bilik dia....

Reply
avatar
4.9.14

wow...dari tadi blogwalking..sekarang baru jumpa yang suka baca komik...hahahaa..menarik..tp alia x prefer komik..sbb alia konfius nk baca yang mana dulu..hihiks...

Reply
avatar
4.9.14

eh3 macam dayah la T_T cabaran 30 hari..hari ke-4 ..
http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/2014/09/cabaran-30-hari-hari-4-buku-kegemaran.html

Reply
avatar
4.9.14

amboi komik diaa....byknyee

Reply
avatar
4.9.14

suka baca komik doraemon tak? hehe

Reply
avatar
4.9.14

Wahh..aina suka layan komik ye. ada sepupu sorang pun mcm aina.. kaki komik...

Reply
avatar
4.9.14

kdg2 jadi budak2 ok apa..kan..sha pun suka sangt baca buku komik, lagi2 buku kamus lawak..best gila..sorg2 gelak hahaha

Reply
avatar
4.9.14

semua org post buku hari nie :) :)

Reply
avatar
4.9.14

hepppp pi baca buku sekolah sana hehehheheh

Reply
avatar
5.9.14

sebenarnya , yg x masuk akal tu lah yg menghiburkan jiwa kita ...

Reply
avatar
5.9.14

samalah. Gua pun suka komik gak.

mcm Alam Perwira,Jejak Wira, Wira Tunggal.

Reply
avatar
5.9.14

ena mcm busyra. yang part tak suka novel. huhu. dh try baca selami novel jiwang. tp jiwa tak leh nak masuk kedalam novel. hehe

Reply
avatar
5.9.14

Suka jugak komik mcm tu! kadang kadang lawak comel sampai nak pecah perut. hehe

Reply
avatar
5.9.14

byknya koleksi komik ena....

Reply
avatar
5.9.14

Akak masa zaman remaja suka sangat baca novel...tapi dah makin umur meningkat ni dah kurang...hehe...buku cerita komik tak pernah akak baca..hehe...semoga berjaya dik...

Reply
avatar
5.9.14

Fuyoooo.. Banyak giler buku..

Reply
avatar
5.9.14

adehh cukup akak tak gemar baca komik.. ena suka en en.. banyak nyee koleksi enaaaa

www.idabaharum.com

Reply
avatar
12.9.14

Salam singgah kak ena, waw jeles! banyak buku komik hehe. studioous.blogspot.com

Reply
avatar
16.9.14

waaah , byk nyer komikk .. nk pnjam siked buley ?? ngee~

Reply
avatar
19.9.14

tak salah pun baca komik..dh kawin pun boleh baca komik..hehe

Reply

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

1) Comments deemed to be spam or questionable spam

2) Comments including profanity

3) Comments containing language or concepts that could be deemed offensive

4) Comments that attack a person individually (including agency)